• 9.373.561 stemmen

Tremors 5: Bloodlines (2015)

Actie / Horror | 99 minuten

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Don Michael Paul

Met onder meer: Michael Gross, Jamie Kennedy en Ernest Ndhlovu

Plot Tremors 5: Bloodlines

25 jaar na zijn eerste confrontatie met de Graboids, gigantische mensenetende wormen, gaat Burt Gummer wederom de strijd aan met de Graboids en de Ass Blasters, een geëvolueerde versie van de Graboid en nog dodelijker. Hij verplaatst zich samen met het technische genie Travis Welker naar Zuid-Afrika om een survival tv-programma te hosten. Maar de situatie is gevaarlijker dan hij op gerekend had.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Elf jaar na de laatste film komt er een nieuwe Tremors, van de regisseur die schijnbaar carrière maakt in onnodige sequels van franchises als Jarhead 2, Lake Placid 4 en Kindergartencop 2. Nu is Tremors geen hoogstaande franchise, eigenlijk is vooral de eerste een geweldige horrorkomedie. De sequels werden minder, maar waren stuk voor stuk nog best vermakelijk. Hoe absurd en cheesy ze ook werden.

Tremors 5 is een stuk minder 'leuk cheesy' en op veel opzichten gewoon slecht. De film heeft het geluk dat Michael Gross als Burt Gummer terug is, die kan de film nog redelijk dragen. Helaas gaat er echter veel te veel aandacht naar al die verschrikkelijk platte en oninteressante bijpersonages. Plaatsvervangende schaamte krijg je als je ziet hoe een 45 jarige Jamie Kennedy zich probeert te gedragen als een tiener. Jamie Kennedy is voor Tremors wat Shia Labeouf was voor de Indiana Jones franchise. Verder leent men veel van de Jurassic Park franchise, er komen talloze verwijzingen, hommages en kopieën voorbij. Tremors 5: Bloodlines is vooral erg 'meh', met weinig opzienbarende gore, geen spanning en kinderlijke pogingen tot humor. De special effects had ik echter slechter verwacht en nogmaals gelukkig was Burt Gummer er.

Wat mij betreft wordt deel 6 gewoon een hele film lang Burt Gummer tegen gigantische ondergrondse wormen, niets meer. En dus zéker geen Jamie Kennedy.

Vooruit, 2,5 sterren. Vooral voor Burt.

avatar van Noodless

Noodless

Een film die maar bleef duren....en dat is geen goed teken. De intro is best lang en vooral saai.

Wanneer de film eindelijk op volle toeren begint te komen, krijg je veel hetzelfde met als gevolg dat de kijker zich gaat vervelen en gaat ergeren. De personages zijn totaal niet interessant en de combinatie humor en gore valt ook tegen. De monsters vielen best wel mee. Geen aanrader. 3/10

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Even niet opletten, en je mist deze film: Tremors 5 ...Kapot gelachen, toen ik deze film opmerkte op internet. Ik keek deze films al, toen ik nog posters van rappers in mijn kamertje had hangen:p. En kijk nu: een volwassen vent van 33. Heel leuk, want niet alleen muziek, maar ook dit soort films laten je weer even dat pubertje zijn/voelen.

De film is nog vrij behoorlijk, en de wezens zien er goed uit- uiteraard is het niet van een al te hoog niveau, maar het gaat bij mij ook veel om jeugdsentiment.

avatar van keimpeS

keimpeS

Dit is een film waarvan je van tevoren weet dat het geen topper zal zijn, dus ik verwachte er ook niet veel van. Dat bleek me dan toch weer mee te vallen, de effecten zijn best goed maar alleen daarmee maak je geen film. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de vorige tremor-films nooit heb gezien en het daarmee niet kan vergelijken. Wel grappig is dat Burt Gummer die gast van Familie Ties was haha.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

De eerste 4 delen gezien, 1 was goed (7) de rest kwam zeker niet boven de voldoende uit bij mij. Deze heeft voor mij nog weinig met het origineel te maken, geen humor, geen gore, niet boeiende personages. Na 40 minuten heb ik 'm stop gezet.

avatar van Clapboy

Clapboy

Leuk vervolg met een nieuwe locatie maar wel met dezelfde bekende monsters en Michael Gross uit het origineel. De monsters en special effects zagen er erg goed uit en vond het verhaal ook wel grappig weer. Zat ook de nodige humor in en de film neemt zichzelf niet te serieus wat het luchtig en vermakelijk houdt. Actie wat horror en humor zat er allemaal in. Ik vond dit zelfs het beste Tremors vervolg.

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze viel me niet tegen, beter dan de afleveringen hiervoor, prima special effects

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Goed vervolg op de Tremors films, je kan zien dat hij met de tijd mee is gegaan, wat modernere wapens, nog grotere wormen en andere beesten en de humor blijft ook aanwezig.

Hij komt alleen wat traag op gang, maar verder best vermakelijk.

Eng en spannend word hij nergens en ook het gore valt heel hard mee.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, dit keer Tremors in Afrika in plaats van Nevada.

Leuke en vermakelijke film (zie mijn reactie hierboven)

Ik zag dat er zelfs een Tremors deel 6 aankomt!

avatar van Metalfist

Metalfist

Sure as hell ain't Mickey Mouse

Het is vreemd eigenlijk: de eerste 3 Tremors vormen een semi-trilogie, deel 4 was een prequel op die eerste 3 films en deel 5 neemt de draad weer op ettelijke jaren na de eerste 3 films. Ik krijg er altijd een vervelend gevoel bij wanneer ze zo met de tijdslijnen beginnen te schuiven, want franchises als Puppet Master hebben bewezen dat dat niet altijd de meest goede zet is. Ach, Tremors was tot nu toe nog altijd wel een reeks die zijn charme had en met deel 4 kreeg je zelfs een film die redelijk dicht in de buurt kwam ten opzichte van de film waar het allemaal mee begon.

Tremors: Bloodlines is losjes gebaseerd op een script dat S.S. Wilson en Brent Maddock (die altijd wel op de één of andere manier verbonden waren met de vorige films) in 2004 schreven na de release van deel 4 maar het uiteindelijke resultaat zou naar het schijnt niet veel meer met hun script te maken hebben. Er was sprake van dat ze een producerende rol op zich gingen nemen, maar wegens creative differences zoals dat dat dan in het jargon heet trokken ze hun handen van de film. Het was John Whelpley (die mee aan het script voor deel 3 werkte) die uiteindelijk het script voor Bloodlines neerpende en bij aanvang pakken we de draad terug op in Perfection, Nevada. Om toch nog eens iets anders te kunnen doen, wordt er deze keer naar Zuid-Afrika gegaan waar Burt Gummer (wie anders?) weer verrast wordt door die dekselse Graboids. Het is een fijne running joke doorheen de films dat hij altijd denkt dat hij volledig voorbereid is, maar dat de beesten hem op één of andere manier toch nog altijd te slim af zijn. Het is jammer genoeg ook maar één van de weinige pluspunten aan de film. Het voelt allemaal teveel aan als een herhaling en met uitzondering van Burt zijn het simpelweg ook geen boeiende personages.

Daar komt dan ook nog eens bij dat de 25 jaar tussen Tremors en Tremors 5 duidelijk zichtbaar zijn en dat, hoewel Burt mijn favoriete personage uit de franchise is, ik het gevoel heb dat hij toch beter zijn geweren aan de haak hangt. Het is niet dat Gross niet probeert, daar niet van, maar als ze het al nodig vinden om hem met een zoon waar hij niets van af wist op te zadelen.. Dat is het teken dat het er niet beter op gaat worden en al helemaal niet met deze cast. Jamie Kennedy is vervelend als Travis, Daniel Janks heeft potentie als slechterik maar het komt er niet helemaal uit en de dood van Dreyer (Brandon Auret) komt alleszins geen seconde te vroeg. Gelukkig is er dan nog wel iemand Ian Roberts om als Bravers de film nog wat peper te geven, maar die krijgt dan weer zo'n over the top scène dat hij het overleefd wanneer hij volledig wordt opgegeten door een Graboid. Het irriteerde me zelfs toen dat Gummer overkwam in één van de vorige delen Het lijkt ook alsof ze ondertussen maar gewoon wat willekeurige kenmerken bij elkaar gooien wanneer het op die wezens aankomt, het feit dat ze per deel juist een extra evolutie ontdekten was hetgeen dat de eerste 3 films nog de moeite maakten.

Gelukkig zijn de effecten nog vrij goed. Ik blijf meer fan van hetgeen ze in het eerste deel lieten zien, maar het is tenminste al niet zo'n aanfluiting als deel 3. Ik vrees dat het verval van de reeks nu wel definitief is ingezet aangezien deel 6 op dezelfde lijn lijkt voort te borduren. Ik kijk de reeks nog wel uit, enkel die televisieserie ga ik aan me laten voorbij gaan, maar Burt zal er logischerwijs niet jonger op worden..

avatar van Shadowed

Shadowed

De vorige vier delen werden in de staat Californië opgenomen, maar regisseur Don Michael Paul brengt dit vijfde deel voor de verandering naar Zuid-Afrika. Michael Gross keert ook hier weer terug en kent dit keer het gezelschap van Jamie Kennedy. Samen vormen ze een aardig duo, maar gaan uiteindelijk behoorlijk vervelen. Met name omdat deze film het erg moet hebben van de humor en minder van de actiescenes, maar dat gaat op den duur knagen aan de kijker. Tremors 5 kent overigens weer een terugval naar computereffecten. Ze zien er wat beter uit ten opzichte van de voorgaande delen, maar missen daarmee de smerigheid die voor het nodige plezier moet zorgen. De finale is gelukkig spectaculair en de personages blijven vermakelijk, maar dat weerhoudt het gebeuren er niet van om geregeld saai uit de hoek te komen. Extra spijtig is dat de protagonisten enkel met twee vijanden te maken hebben.