menu

Tremors II: Aftershocks (1996)

Alternatieve titel: Tremors 2: Aftershocks

mijn stem
2,60 (432)
432 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Horror
100 minuten

geregisseerd door S.S. Wilson
met Fred Ward, Christopher Gartin en Helen Shaver

Na zijn gevecht met de reuzenaardwormen is Earl volkomen platzak. Gelukkig voor hem duiken de griezels weer op. Voor 50.000 dollar per stuk wil hij ze wel verdelgen. Er is echter wel een nieuw gevaar: de wormen zijn gemuteerd tot een nieuw ras...

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=8PkSGe45aPk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
4,0
beste die ik tot nu toe heb gezien (tremors 3 nog niet gezien)
ik geef deze 4sterren

avatar van Minotaures
3,0
Best saaie film, voor mij blijft Tremors onvermakelijk en erg saai.

2*

Vandernagel
Een matig vervolg op het leuke deel 1 waarbij de focus meer naar humor is gegaan. Een krappe:

3,0 sterren

avatar van Prudh
3,5
Halve ster erbij op.

Het blijft een vermakelijke film en Burt Gummer is een van de coolste filmpersonages ooit! Verder lekker lachen om de domme humor en die suffe beesten.

avatar van 606
4,0
606
Prudh schreef:
(quote)


Dat was juist een van de beste stukken!

Some people think I'm over-prepared, paranoid... maybe even a little crazy. But they never met any pre-Cambrian life forms, did they?


zekers en ook door een zeer leuke personage burt

4 sterren

avatar van nightbreed
3,0
Lekkere pulp.

avatar van film88888
3,5
Beter als de eerste toch wel.

Duffe wormen, en duffe mutaties dat ze hebben, maar om dat het niet echt horror is speeld dat geen grote rol in mijn ogen, en in deze zat dan wel veel meer gore, en Fred Ward vond ik weer leuk bezig net als in de eerste, net zoals Micheal Gross.
Verder krijgen we nog te maken met soms nog wel ongeloofelijke grappige momenten zoals: Die Coyoté scene als dat mormel werdt opgepeuzelt als de twee willen slapen.

Leuke computer effecten, en soms lieten de beesten me zo hard denken aan Jurassic Park.

Amusant vermakelijk filmpje. 3,5

5,0
mooie film

avatar van Sjoerdow
2,0
Mweh, verveelde.

Erg clichématig, geen verrassingen, de beesten waren matig (vooral wanneer er computereffecten aan te pas kwamen).

Maar hetgeen wat me nog het meest stoorde, was dat de Tremors geen Tremors meer waren, die zo mysterieus onder de grond op je afkwamen en waarvan je alleen een naderende molshoop zag.

Nu waren het lelijke 2-benige kutwezens die je praktisch gewoon een schop kunt geven.

Verhaaltje boeide verder niet, en tja, een komedie-science fiction film? Weinig komedie en matige SF.


Sjoerdow was not amused

avatar van rep_robert
2,5
Wel eens met Sjoerd, niet zo goed als het 1e deel, de lopende Tremors waren wel aardig gedaan, alleen een beetje overbodig wat mij betreft. Weinig spanning, maar dat bevatte deel 1 ook niet. Dan kijk je toch al gauw naar de humor, her en der zitten er wel leuke grappen in verwerkt en ook het begin van de film is wel lekker vertier.
Helaas verveelt het een beetje richting het einde en heb je het gevoel dat het allemaal een routinematig klusje is om dit vervolg te hebben gemaakt.

Krappe 2,5*, maar vrees wel voor de volgende twee delen.

avatar van Sh0cK
4,0
Goed voor een tweede deel! De film wist me te verrassen, al moet ik zeggen dat ik wel vrees voor de volgende delen, ben benieuwd of die nog iets origineels hebben. Vond de scene met die deuren ook echt geweldig

avatar van mnrk
3,0
De 2e Tremors is iets minder dan de 1e....

Maar gelukkig zijn Fred Ward en Michael Gross weer van de partij en zorgen zij voor de nodige humor in dit 2e deel.

Het verhaal is wederom redelijk, maar er zitten een paar leuke scene's in. De monsters zelf zijn redelijk te noemen.

2,0
wat een onzin

2,5
Tremors II is wat je er van verwacht. Het volgt de geeigende paden van scifi-wezen films. Normaal zou ik dat saai en afgezaagd vinden, maar op een of andere manier kijkt dit wel lekker weg. Bovendien zitten er wel een paar geslaagde grappen in. ** 1/2
Typich zo'n film voor als je niks te doen hebt.

avatar van ILDIB
3,5
Tis natuurlijk een grote kolder, maar wel grappig, zeker als je deel 1 ook hebt gezien. Hoog mcgyver gehalte, en papa keaton is gewoon geweldig..

avatar van MarcusViridis
Zeldzaam droevige film.

-Geen humor in te ontdekken, of het moeten die vertwijfelde pogingen zijn die een gehalte hebben van 'ik maar een grap, dus nu hoor je te lachen'.
-Het acteerwerk was ongeloofwaardig slecht.
-De effecten waren onbedoeld dan wel weer grappig; blijkbaar zijn die beesten gemaakt van springstof, want ze ontploffen wanneer er op ze geschoten wordt.
-Het verhaal is wel op een bespottelijke goedkope manier afgekeken van Duin, waar er ook grote wormen voorkomen, die zich voortbewegen onder de grond, afgaan op geluid, wat ze willen verdelgen.
-Om allerlei redenen rammelt de geloofwaardigheid van die beesten aan alle kanten (hoeveelheid, de hoeveelheid na een dag, eigenschappen, versnelde evolutie, enz. enz.)

Maar misschien heb ik 'm niet begrepen.


En dat vind ik helemaal niet erg.

2,5
Niet begrepen zal wel meevallen. Je hebt denk ik hooguit de pretenties van de film niet helemaal goed ingeschat.

avatar van Thorak
3,5
MarcusViridis schreef:
-Om allerlei redenen rammelt de geloofwaardigheid van die beesten aan alle kanten
JIj zult dan waarschijnlijk van maar heel weinig films kunnen genieten zeker?

avatar van MarcusViridis
Hoe kom jij (Thorak) aan zo'n conclusie?

avatar van Thorak
3,5
Omdat geloofwaardigheid in de veel films ver te zoeken is.

avatar van MarcusViridis
Het gaat niet om de geloofwaardigheid van de film an sich. Het zijn die -slecht gejatte- wormen waar ik me kapot aan erger.

Wist jij bijvoorbeeld dat wormen ontploffen, wanneer je op ze schiet? Ik niet.

avatar van DragQueen
2,5
Redelijk vervolg. Het verloop van de film is nogal ongeinspireerd, en de verrassing is er wel een beetje af. En hoewel Fred Ward het wel weer aardig doet in zijn rol, kan ook hij de film niet naar grotere hoogten duwen. De humor is verder ook ondermaats. De actie was bij vlagen wel te pruimen, maar minder aanwezig dan in het eerste deel. 2,5 Ster.

avatar van Edie
2,0
Ik miste het 'stofferige' en hete zon gedoe uit deel 1, de hele locatie sprak me niet zo aan van dit vervolg. Jammer dat Bacon niet in was op een vervolg. Eigenlijk is alles toch een stuk minder leuk als uit het origineel, maar de film kijkt best redelijk weg. Het GPS gebeuren vond ik ook wat minder, 2de helft van de film vond ik wat leuker worden.

1.5* naar 2* toch wel..

avatar van xxERWINxx
2,5
vind deze iets minder dan deel 1, ik mis toch Kevin bacon. wel zit in deze film meer humor en gore dan in deel 1.

avatar van Querelle
3,0
Tremors 1 die ik al weer een hele tijd geleden heb gezien, had ik belachelijk hoog staan. Dat zal vooral aan de humor, de dynamiek en de idiote monsters hebben gelegen. Dus ik durfde deel twee ook wel te gaan kijken en veel van de positieve aspecten van deel 1 waren hier ook aanwezig.
De setting was weer dik in orde: een paar mooie landschappen en de vertrouwde barakken en verroeste machines. Een idiote plottwist waarbij de monsters er nog idioter uitzien. En de humor is weer lekker horkerig en half mislukt, maar ik moest er toch om lachen.
Ik denk dat deel 1 alleen een stuk dynamischer was en het voordeel van de verassing had. Het begin van deze film heeft de kwaliteit en het ritme nog niet helemaal te pakken, maar dat veranderd later ten goede, als de jacht begint en als de monsters puppies krijgen.

avatar van Phantasm
3,0
Aardig vervolg dat lekker wegkijkt.

avatar van Filmkriebel
3,0
Ook ik mis vooral Kevin Bacon in deze sequel van het uitstekende Tremors (4*), want het was vooral het geslaagde duo Bacon-Ward die de film op een hoger niveau tilde. Fred Ward redt het nog in zijn eentje met een luidruchtige en niet al te snuggere sidekick. Hij krijgt opnieuw de hulp van de steeds grappige wapenexpert Burt Gummer. De humor is sterker aanwezig, maar waar Tremors 1 nog spannend was en de graboids dreigend, is hier van enige spanning en dreiging nauwelijks sprake. De monsters laten zich te makkelijk opblazen.

avatar van xxERWINxx
2,5
Vandaag weer eens herbekeken, vind het wel een leuke en vermakelijke film, niet beter dan het 1e deel, ik vond de locatie niet zo spectaculair en het was geen oud dorpje wat je in het 1e deel wel zag.
Wel leuk om te zien is dat de wormen andere vormen aannemen waardoor je toch een ander soort film krijgt.
Redelijk spannend ook en een leuk einde!

3,5
Vooral leuk voor jeugdigen om te beginnen met 'spannende films'.

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin de reuzenwormen een nieuw gebied teisteren. Dit tweede deel mist de frisheid en vooral het spelplezier van Kevin Bacon en Fred Ward samen (Christopher Gartin kan de afwezigheid van Kevin Bacon niet bepaald compenseren). Ook ligt het budget duidelijk lager. De mutatie van de monsters levert tijdens laatste gedeelte nog wel wat vermakelijke momenten op.

avatar van krosnicky
3,0
Vermakelijk deel humor en actie waren goed alleen jammer dat bacon er niet in zit .
Beter dan tremors 4 maar niet beter dan tremors 1

avatar van Shadowed
2,5
Stapje terug.

Vooral gekeken omdat deze binnenkort van Netflix verdwijnt, en ik niet verwacht dat de reeks van Tremors nog snel op TV zou komen. Ondanks ik er nog redelijke verwachtingen had uitgehaald, was ik verbaasd te zien dat dit eigenlijk qua lol ook niet in de buurt komt.

Het tempo is een stuk saaier vooral. Ondanks dat de film soms nog best lomp is en enkele grappige momenten kent, is de lompe lol van deel 1 nergens echt meer te bekennen en de spanning is er eigenlijk ook al volledig uit weggenomen.

Vooral omdat wormpjes opblazen nu veel makkelijker lijkt te gaan, en bij deel 1 waren ze nog wat onvoorspelbaarder en enger. Als ze dan vervolgens vervangen worden door een soort groepje Konijnen trekt de film zich eigenlijk volledig terug.

Ook begint de film soms CGI te gebruiken, en dan valt hij nagenoeg in elkaar. Van de echt smerige sfeer is er minder sprake. Ook speelt een deel zich plots af in een graslandje, inplaats van de woestijn, en dan krijg je nagenoeg een compleet verschillende Tremors dan deel 1.

Alhoewel het nog best redelijke momenten kent, is dit deel saaier en in het algemeen wat minder. Jammer, want deel 1 was destijds best een positieve verrassing.

avatar van Duke Nukem
2,0
geplaatst:
Ben het eens met alles wat Shadowed hierboven schrijft. Zonder Kevin Bacon is de fun er af, die Chris Gartin is me toch ongrappig met zijn domme hoedje. Er is geen enkele chemie tussen hem en Fred Ward. Ze proberen nog te refereren naar het duo Bacon-Ward door het rock/paper/scissors spelletje te herhalen, maar zonder succes. Een belangrijk element van het succes van de eerste Tremor film is de keuze van karakters, ze zijn allemaal geloofwaardig en even goed geacteerd.

Ook de setting is deze keer minder leuk, de zandige woestijn met omringende bergketen uit de eerste film was gewoon beter. Het is ineens erg gemakkelijk om de zandwormen met dynamiet op te blazen, waardoor de spanning uit de eerste film er helemaal uit is. De wormen hebben nu ook voeten gekregen en lopen vrolijk rond, wat de dreiging van monsters die zich onder de grond bevinden nog meer wegneemt. Dit is dan ook geen horror meer, maar een flauwe komedie. De CGI monsters zien er bij momenten erg lelijk uit.

Wel doet Michael Gross, de papa uit 'Family Ties', weer mee en hij is als wapenliefhebber Burt Gummer toch een van de leukste figuren uit de eerste film. Die kop van een zandworm die als trofee aan zijn muur hangt!

Gast
geplaatst: vandaag om 04:29 uur

geplaatst: vandaag om 04:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.