• 9.375.326 stemmen

Met onder meer: Kevin Bacon, Fred Ward en Finn Carter

Releasedatum: 27 april 1990

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Tremors

"The monster movie that breaks new ground."

Het kleine woestijndorpje Perfection wordt opgeschrikt door enorme zandwormen die mensen met huid en haar opslokken. Twee klusjesmannen en een seismologe gaan op onderzoek uit, en stellen vast dat de monsterwormen zich door het woestijnzand moeiteloos kunnen voortbewegen. Bovendien worden de wormen aangetrokken door de trillingen die de inwoners van het dorpje veroorzaken.

Valentine McKee

Mindy Sterngood

Nancy Sterngood

avatar van FillumGek

FillumGek

Erg leuke film. Vooral Kevin Bacon en Fred Ward vond ik erg goed spelen. Veel humor van Michael Gross. Boeiend verhaal, special effects konden er mee door. Aanrader! 4*

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Dit is voor mij een klein klassiekertje! Heb hem al op jonge leeftijd gezien en het was en is zo'n vermakelijke film. Vroeger,de eerste keer dat ik hem zag,vond ik hem nog eng,maar tegenwoordig staat het vermaak voorop. Bacon en Ward in leuke komische rollen die ze ook voortreffelijk spelen.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik kan me inderdaad vinden in de woorden van TheRisingSun over dat deze film een klein klassiekertje genoemd mag worden.

Deze film kwam mij behoorlijk onverwacht in een tijd met een hoop niet al te beste films met dit genre.

Deze film had ineens goede acteurs, een pakkend en spannend verhaal. En interesante en enigsinds (voor een monsterfilm) nogwel geloofwaardige beesten.

Ik vond het een topper!

4,0

avatar van Niriath

Niriath

Dit is nou een film waarvan ik me goed kan voorstellen dat mensen er geen reet aan vinden, maar voor mij is dit een film waarbij je lekker op de bank met een zak chips, heerlijk dom kan zitten kijken. Vermakelijk, grappig en af en toe zelfs een beetje spannend...

leuke film...

3,5 *

avatar van elsterno

elsterno

Heerlijke film, ik kan me precies vinden in wat Niriath zegt. Echt zo'n film, waar je onderuitgezakt naar gaat zitten kijken.

Ik vond hem leuk, het is voor mij persoonlijk ook een soort 'klassieker', ik heb me altijd afgevraagd hoe die ook weer heette en sinds ik zag dat deel 4 op tv was wist ik het weer! Top!

avatar van flipsen

flipsen

Inderdaad.

Wonderbaarlijk hoe zo'n (flut)filmpje als dit, waar op het eerste gezicht helemaal niks bijzonders aan lijkt, toch nog zo geweldig gevonden wordt door heel veel mensen.

Tremors heerst!

avatar van movie-freak

movie-freak

De eerste en de beste van de reeks. 3.5 ster

Qua pretentieloze fun scoort deze film toch erg hoog vind ik.

Hoogstaand is het zeker niet, maar de "swoeng" waarmee de film gemaakt is, is gewoon erg aanstekelijk. Enige uitleg omtrent de afkomst van die beesten wordt gewoon genegeerd. Bordkartonnen stereotypes lopen gewoon zichzelf te wezen in een eeuwig zonnig woestijntje met een hoop wormen achter zich, en dat maakt het nu net zo leuk.

Inderdaad niet spannend, eigenlijk gewoon luchtig. Leuke camerastandpunten, lollige conversaties die elke diepgang missen, en gewoon een paar plastic zakken gevuld met één of andere oranje pap die als leuke afleiding dienen.

't Is een erg hoge score, maar ik geef er gewoon 4* aan. Als kind vond ik hem al leuk, en nu nog steeds gewoon puur en simpel topvermaak. 3.5* + 0.5* voor het sentiment, zullen we maar zeggen

mister blonde

je hebt gelijk. hier mag wel een halfje bij. is hier een (erg goedkope) dvd van te krijgen?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

4 is wel een mooie score voor deze film. Een van de beste films in zijn genre.

Heb m nog nergens op DVD gezien helaas.

avatar van flipsen

flipsen

Ik heb hem in de winkels nog nooit zien liggen, maar hij is gewoon te bestellen via play.com of het (veel te dure) bol.com.

Jorick

Persoonlijk vond ik deze film nooit echt spannend of komisch worden, maar het was allemaal wel vermakelijk om naar te kijken.

mister blonde

niet spannend, oké. maar niet grappig? damn, ken weinig campy films die grappiger zijn...

Jorick

Er zaten in mijn ogen wel enkele leuke scenes in hoor, maar verder dan een glimlach kwam ik niet.

mister blonde

je hoeft ook niet dubbel te liggen. een continue glimlach (wat bij mij het geval was), valt ook onder de categorie (erg) grappig w.m.b.

avatar van mikey

mikey

Ik moest wel vaak hard lachen.

Jorick

Ik had af en toe een glimlach, maar zo zie je maar dat gelukkig niet iedereen dezelfde humor heeft!

avatar van Waku

Waku

Zeer verrassende avonturen/horror film.

De combinatie met humor en spanning is briljant.

Alleen al het gerommel onder de grond en de omhoog

komende zandvlakte is zinderend genoeg voor een avondje suspense.

De vervolgen zijn een stuk minder maar deze eerste is een must see!!

avatar van metaledje

metaledje

allang op dvd,meerdere keren gezien,vergeten een cijfer te geven, vond deze film van toen ik hem het eerst zag al erg goed(al een hele tijd terug) een hele vooraad wapens en munitie gebruike op 1 dikke worm *GEWELDIG* lijkt ie dood te zijn,komt er nog beweging in,gaan ze even verder met verspillen van al hun munitie,haha geniaal gewoon, verder vind ik alle scenes en gedoe wel vermakelijk, 4*

avatar van robin00787

robin00787

Vond het een lekkere luchtige film, met goede rollen van vooral Bacon en Ward. De film speelt zich af in een troostloze setting maar geeft daarmee wel dat 'in the middle of nowhere' gevoel. De film is 90 minuten spannend alleen in het begin moet de film even op gang komen.

Ook de effecten vielen me niet tegen (zeker voor 1990).

Voorlopig 3,5*, wellicht bij herziening omhoog.

Oh ja beste quote:

- They only respond to vibration, right? Couldn't we... distract them somehow?

- Yeah, something to keep 'em busy, like a... like a decoy!

- Hey Melvin... wanna make a buck?

avatar van =michael=

=michael=

BoordAppel schreef:

4 is wel een mooie score voor deze film. Een van de beste films in zijn genre.

Heb m nog nergens op DVD gezien helaas.

Ik heb hem zelf ook op dvd originele copy

avatar van The Soldier

The Soldier

Deel 1 en 2 zijn de beste delen. De delen daarna zijn gewoon te vergelijken met poep

avatar van newG

newG

Deze heb ik altijd goed gevonden, echt angstaanjagend toen ik nog kind was, nu wel lollig, maar nog steeds ijzersterk. 1 van de beste in zijn soort, voor mij altans. De volgende delen heb ik nooit gezien maar daar probeer ik verandering in te krijgen

avatar van 606

erg leuk en spannend.

kevin is goed in zijn rol.

zondag 23 juli veronica 20.30

deel 1 daarna deel 2

kArIzMa_TuRk

goeie film met een goeie verhaal en een goeie samenwerking op het eind krijgt een verdiende 3,5* van mij..

kArIzMa_TuRk

deze film is toch geen komedie...? raar

avatar van as

as

Echt wel... En nog een hele leuke ook.

kArIzMa_TuRk

wel raar grote bloeddorstige beesten die.. achter je aan komen/je wel kunnen opeten is echt erg lachen/leuk hahaha!

kArIzMa_TuRk

en als het wel een komedie film is wist ik dat niet.. dus kan wel

avatar van FraVro

FraVro

niet echt bijzonder... niet saai, maar ook niet echt leuk... denk niet dat ik nu nog deel 2 ga kijken...