Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Ron Underwood
Met onder meer: Kevin Bacon, Fred Ward en Finn Carter
Releasedatum: 27 april 1990
Plot Tremors
"The monster movie that breaks new ground."
Het kleine woestijndorpje Perfection wordt opgeschrikt door enorme zandwormen die mensen met huid en haar opslokken. Twee klusjesmannen en een seismologe gaan op onderzoek uit, en stellen vast dat de monsterwormen zich door het woestijnzand moeiteloos kunnen voortbewegen. Bovendien worden de wormen aangetrokken door de trillingen die de inwoners van het dorpje veroorzaken.
Valentine McKee
Mindy Sterngood
Nancy Sterngood
Miguel
Prudh
Het zijn er 4 zelfs. Hoewel de laatste 2 mijns inziens stukken minder zijn dan de geslaagde eerste 2 films.
Vandernagel
Lange tijd geleden gezien maar wat er wordt bereikt zonder een grote zak geld is top. Er wordt leuk geacteerd en de film is zeer onderhoudend. Een prima mix van komedie en spanning zonder over-the-top te gaan.
3,5 sterren
AGE-411
Vermakelijke film, absoluut.
stond hier 1 minuut geleden niet wat anders
(rap je bericht ge-edit?)
Feeder
stond hier 1 minuut geleden niet wat anders
(rap je bericht ge-edit?)
Eigenlijk niet nee
Halcyon
Als kind ooit gezien en was gisteren weer op TV. Het verhaaltje rond gigantische zandwormen is best origineel gevonden, het design is ook wel OK. De humor zit wel goed trouwens, Bacon is altijd top. Spijtig dat ik het laatste halfuur in slaap ben gevallen. Bij de eerste de beste gelegenheid nog maar eens herzien dan.
AGE-411
Stond er niet iets in de aard van vreselijk ofzo ?
En een minuut later stond er vermakelijk!
Of was ik nie goed meer wakker?
Verrassend leuke film.
Het lijkt misschien een raar en dom verhaal en ondanks dat dit het misschien ook wel is, is dit toch een uiterst plezierige film om naar te kijken. Dit komt doordat de film een behoorlijke vaart heeft, waarin horror, spanning, actie en vooral ook veel humor zitten. De film bevat een aantal grappige oneliners, en is tegelijk spannend omdat de wormen eigenlijk overal kunnen komen en men nergens veilig is.
Leuk verzonnen en erg leuk vermaak.
K@i
horrorjp
volkomen mee eens
verwachte shit in de lijn van sabeltooth raptor spiders
maar deze steef der ruim boven uit
Jah dat verwachte ik ook.
En Kevin Bacon speelde hier erg goed!
klute89
Heb deze film nou al meermalen gezien maar hij blijft super.
Goede rollen perfecte locatie en de monsters zijn ook leuk dus 3,5*
Pastichio Rocker
Leuke lowbudget film over 2 losers die enorme kwaadaardige zandwormen ontdekken die hun gehucht onveilig maken. Special effects zijn best aardig gedaan en de acteurs hebben zichtbaar plezier in hun rollen. Ik zou er niet voor thuisblijven maar het is een alleraardigst filmpje. 3,5*
maxo922
niet echt eng, soms wel smerig. maar tch wel vermakelijk genoegvoor een voldoende. * 3,0
xenne
aardige film in z'n genre. vermakelijk en voor die tijd zijn de special effects best aardig.
crack1
Vermakelijke film, absoluut.

Filmkriebel
Ik kan er niks aan doen, ik vind dit na twee kijkbeurten nog steeds een ontzettend goede brok ontspanning. De film neemt zichzelf nooit ernstig en heeft enkele sterke momenten. De effects zijn idd behoorlijk.
eppy
nou ik vond juist de eerste en de laatste goed, deel 2 en 3 zijn best wel prut films...
maar ach ieder zijn smaak
playah26
lang geleden gezien, maar is nog goed blijven hangen in mijn geheugen! goede en boeiende SF/thriller film! jammer dat de vervolgen heel erg matig waren vergeleken bij deel 1.
namingway24
Als hij op TV is, blijf ik er toch altijd weer bij hangen. Dat is voor mij de kracht van een goede film.
ted_striker
Ik heb de box met alle vier de films. Deze film blijft ondanks zijn b-karakter lekker fris en leuk. De humor is top en true american family guy Michael Gross als gun-nut Burt Gummer is geniaal.
Een van mijn favoriete films aller tijden vanwege het kijkplezier dat de leuke cast me brengt. De special effects zijn ook erg goed voor het budget van de film.
Ook met de spanning en gore zit het wel goed.
Naomi Watts
Leuke onzin film.
Heerlijke flauwe humor, werkelijk belachwekkende beesten en twee hoofdrolspelers die de rol als twee loserige klusjesmannen zo geweldig invullen.
Toch wel één van de leukere onzin horrors van de jaren negentig.
flrn
Leuke onzin film.
Toch wel één van de leukere onzin horrors van de jaren negentig.
super mooie beschrijving, ben het hier dan ook helemaal mee eens
film88888
Na herzien een krap halfje erbij.
Van 3,0 naar een kleine 3,5
Het western sfeertje vond ik leuk geplaatst.
En het bloed van de reuze wormen lieten me enorm aan Starship Troopers denken.
forum1nl
Ook met de spanning en gore zit het wel goed.
Helemaal mee eens! Dit is een van de weinige films die ik meerdere keren heb gezien. Horror-Komedie is juist een genre waar ik niet zo van hou, maar tremors is een uitzondering. TOPFILM!!!
ILDIB
Gewoon lekker vermaal. Ook na de 6e keer te hebben gezien, wellicht dat ik m vanavond voor de 7e keer ga kijken.
Al DeNiro
Heerlijke horror met fantastische acteurs.
Verhaal en de monsters zijn ook origineel.

Tremors: Shrieker Island

Tremors 3: Back to Perfection
2001

Tremors II: Aftershocks
1996

Slotseizoen van 'The Bear' keert terug naar topvorm: critici loven meesterlijk afscheid

Messi vangt miljoenen voor rol in promotievideo voor 'Spider-Man: Brand New Day'

Regisseur Carl Rinsch veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor miljoenenfraude bij Netflix

Minions-bedenker twijfelde over nieuwe film 'Minions & Monsters': "Ik wilde echt de controle krijgen"

Fail Safe

The Fly
Horror / Sciencefiction, 1986

Same Time, Next Year
Drama / Komedie, 1978
nevadakleine stadtractorold town strandedcult favoritelandelijk gebiedschepseltentaclegraboidsseismologist binocularsgiant wormman eating monster towncursed town