• 9.378.203 stemmen

Met onder meer: Alex D. Linz, Olek Krupa en Rya Kihlstedt

Gesproken taal: Pools en Engels

Releasedatum: 18 december 1997

Plot Home Alone 3

"Ready for more. Much more."

Het lot van de hele wereld hangt aan een zijden draadje, wanneer zware criminelen hun ware tegenstander ontmoeten: en hij is pas acht jaar oud! Een internationale bende heeft een uiterst geheime computer chip gestolen en verborgen in een speelgoed auto. Door een vergissing op het vliegveld belandt het autootje in handen van Alex Pruitt (Alex D. Linz), die alleen thuis zit vanwege waterpokken. Wanneer de bendeleden het huis van Alex proberen binnen te dringen met high-tech snufjes, stuiten ze op heftig verzet van onze slimme held, die tal van valstrikken en booby traps heeft verzonnen om de bende op te rollen.

avatar van TK1991

TK1991

Ik vind dit wel een goeie film,,

Gewoon lekker kijken als het buiten sneeuwt,,

4,5

JohnWilliams

Dan kijk ik toch liever Home Alone 1!!!

avatar van horrorfriek

horrorfriek

nep home alone mag de naamhome alone niet eens krijgen!!

avatar van MiSs CrY bAbY

MiSs CrY bAbY

Tsja... wat moet ik van deze film zeggen?

Ik vond de eerste twee delen juist hilarisch,omdat Macauly Culkin zo'n ettertje is, maar tegelijkertijd heel lief. Hij is zelf gewoon leuk om naar te kijken.

Maar deze film is er toch echt een slap aftreksel van, een poging om iemand te vinden die het net zo goed doet als Culkin.

Op een gegeven moment is het verhaaltje ook klaar, het zijn originele films, maar je moet niet blijven doorhameren op hetzelfde, we kennen het nu wel.

darkjaap

in deel 2 zag ik nog een klein beetj hoop in de serie...

maar na het zien van deze film ging het toch weer naar een dieptepunt... slecht geacteert verhaal zuigt slechte grappen kortom deze film had niet zo mogen uitkomen

JohnWilliams

Als je deze al slecht vind....wacht dan nog maar tot je 4 ziet!

ook die film viel zkr niet in de smaak bij me

darkjaap schreef:

ook die film viel zkr niet in de smaak bij me

Zoals zowat bij iedereen.

Maar het gekke is dat er ook nog mensen zijn die deze film in hun top 10 hebben staan!

:O die mense hebben dusz geen verstand van films

darkjaap schreef:

:O die mense hebben dusz geen verstand van films

Zo denk ik er ook over...

avatar van martinovitch

martinovitch

Matige komedie. vroeger toen ik klein was vond ik dit wel een leuke film zo met die inbrekers in dat huis. en deze film kent tog ook wel een paar grappige momenten maar daar blijft het ook bij.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

vind dit nogtans geen slechte film zitten verscheidene goei stukken in

avatar van The Oceanic Six

Matig tot heel slecht vervolg. Het concept is volledig uitgemolken en niet langer leuk.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Het viel me nog alleszins mee: 1.50
Na Home Alone 1 en 2 was het beste er wel af met deze reeks, maar men vond het blijkbaar nodig nog een keer te teren op het inmiddels volledig uitgemolken Home Alone concept. Het ontbreken van de vaste personages van deeltje een en twee is in de eerste plaats al een van de belangrijkste dingen die in deze film missen, en dan moet ik nog beginnen met kijken. Dat beloofd dus niet veel goeds, en het zou dus ook inderdaad niet veel goeds meer gaan worden. Ik had me op het ergste voorbereid, waardoor deze prent me zelfs nog behoorlijk is meegevallen, al is een notering in de flop100 natuurlijk meer dan terecht.

Waar het verhaal in deel 1 en 2 al volledig om de humor is heengeschreven en het daardoor allemaal bitter weinig voorstelde heeft men in deze film helemaal maar wat aangerommeld. Ik dacht de eerste tien minuten serieus met een slechte misdaadfilm te maken te hebben waar computerchips worden ontvreemd!! De hele Home Alone sfeer is in de verste verte niet te ontdekken, en het is me dan ook een raadsel waarom men voor deze setting heeft gekozen. Het is totaal niet herkenbaar, en duurt het minstens een half uur voordat de grappen en grollen een beetje opgang komen. Dat lijkt me toch niet echt de bedoeling van een komediefilm, en word het hele Home Alone concept gewoonweg 'verkracht'. De film moet het overduidelijk weer hebben van de boobytraps van Alex, maar ik heb werkelijk niet een keer moeten lachen, en dat terwijl de stunts toch wel een ander tintje hadden dan de twee eerste Home Alone deeltjes.

Het acteren is werkelijk bedroevend. Niemand zou Macaulay Culkin kunnen vervangen, en dat word toch wel eventjes pijnlijk duidelijk in deze film. Alex is in niks de gelijke met Culkin, en is er helemaal niets dat je aangetrokken voelt tot het personage van Alex. Om over de familieleden van Alex maar te zwijgen, want dat is beneden alle niveau wat de broer en zus van Alex hier laten zien. Ook de vier 'boefjes' bakken er vrijwel niets van. Het begint al met de openingsscene waarin er gewoonweg regeltjes worden opgelezen op een bepaald moment en that's it. Daarbij is er ook geen enkele chemie tussen de vier boeven, en dat helpt ook al niet bepaald mee. Daarbij zijn het ook nog eens voornamelijk (lichte) typetjes die in de film voorkomen, waardoor ik mijn buik er helemaal vol van had.

Waar ik het realisme in de eerste twee films nog enigzins in de geest van de film woog daar kun je dat in deze prent onmogelijk. Weliswaar deed het allemaal iets chaotischer en minder planmatig aan dan in met name Home Alone 2, dat neemt niet weg dat dat het realisme ten goede komt, integendeel. De stunts zijn een behoorlijk stuk 'agressiever' van toon gemaakt, en dat kan ik toch niet helemaal rijmen in een komediefilm die zich met name op jonge kinderen richt. Ook de overvloed aan het gebruik van wapens kon ik maar moeilijk accepteren in deze prent. Maar dan de stunts, want dat gaat helemaal nergens over. Als iemand een bloempot van drie hoog op zijn kanis krijgt dan zou hij al naar de intensive care gebracht moeten worden, als je uberhaupt nog leeft, maar de 'badguys' in deze prent zijn dus een uitzondering op die regel en lijken regelrechte afstammelingen te zijn van robocop. En nee, het blijft niet bij een keer, maar tientallen keren en dat maakt het toch allemaal wel heel ongeloofwaardig.

Filmtechnisch stelt het ook allemaal erg weinig voor, ware het niet dat dit onderdeel toch een stukje beter is dan de rest van de film. De verschillende scenes worden over het algemeen aardig in beeld gebracht, met veel variatie in camerastandpunten en gezichtspunten en kan de montage er ook nog wel enigszins mee door. Echter gaat de film de mist in met de overdaad aan stunts die op een paar na zeer simplistisch in elkaar zitten. Keer op keer straalt de nepheid er vanaf, en word er op kritieke momenten om de hete brij heengedraait. Dat was in het origineel en deeltje twee toch behoorlijk wat minder. Men start de film nog met het karakteristieke deuntje van John Williams, maar verder horen we dat nooit meer in de film, als er uberhaupt al sprake was van een achtergrond deuntje.

Nu ik alle feiten zo opsom kom ik eigenlijk min of meer tot de conclusie dat men een nieuwe film wilde maken gebaseerd op het Home Alone concept, maar dat de producers van Home Alone hier lucht van kregen en geen toestemming wilden geven en daarom de film onder de naam Home Alone moest worden uitgebracht. Zo in de eerste plaats een nogal vreemde gedachte, maar dat idee leeft een beetje bij mij. Men wilde met Home Alone drie duidelijk anders te werk gaan dan in de eerste twee deeltjes, maar dat is werkelijk op alle fronten behoorlijk mislukt. De titel Home Alone drie doet in dat geval ook al weinig goeds omdat men toch gaat vergelijken met de eerste twee deeltjes, en het bestaansrecht volledig tot aan de grond is afgebroken. Enfin, Home Alone 3 lijkt in niets wat de twee voorgangers wisten te bereiken, en kom ik niet verder dan een uiterst magere anderhalf: 1.50 (1.30).

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

deze film keek ik graag toen ik klein was vond ik hem zo spannend en eng

avatar van desteven007

desteven007

Als kind zijn deze heel leuke films en aangenaam om te bekijken, vroeger was ik er werkelijk fan van, met natuurlijk de eerste 2 waren de beste.

avatar van Lad

Lad

desteven007 schreef:

Mee eens. Daarom dat ik deze film ook niet buis, hij is best grappig.

avatar van omar_91

omar_91

een schande

mag nummer 1 staan in de flop 100

avatar van Filmfan950

Filmfan950

En toen ging het voledig de mist in ...

Home Alone 1 & 2 : geweldige films, ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen, grappig geacteerd en de vallen die Culkin klaar heeft staan voor Pesci en Stern zijn geweldig maar hier ... ik heb alleen maar 1 glimlachje kunnen trekken bij dat een van de boeven in een val trapte, terwijl ik bij als dat ik deel 1 of 2 gebeurde ik om de andere streek hardop moest lachen, misschien aardig bedoeld dit maar ... nee dit is het echt niet!

Toch ... omdat deel 4 nog de grootste ramp van allemaal geef zal ik hem nog iets hoger zetten dan deel 4 maar ik vind het echt geen topper. 1,5* meer vind ik het niet waard.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Waar is Macualay Kulkin, dit was het eerste wat ik me afvroeg als ik deze film zag.

Dit is gewoon puur uitmelken van een krachtig concept!

avatar van ASL

ASL

Deel 1 & 2 :

Deel 3 & 4 :

Deel 4 slaat echt alles van slechtheid maar deze is al niet heel veel beter.

avatar van Dark Knight

Dark Knight

vreselijk balen zeg, na deel 2 was het toch wel een mooie afsluiter geweest ? nee komen der ook nog van die 2 vreselijke vervolgens het enige pluspunt hieraan is, is dat ie beter is dan deel 4 voor de rest is dit niks. 1,5********

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik verlaag hem naar een 1,5* ik heb laatst deel 1 & 2 weer eens gezien en vergeleken met dit deel is dit gewoon vreselijk inderdaad, meestal zijn vervolgen op dit soort films leuk, in dit geval niet, maar we mogen blij zijn om één ding : deel 4 is nog veel slechter.

avatar van maxo922

maxo922

wat een zuig film...* 1,5

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

In tegenstelling tot de meeste hier vind ik de film best te doen. Het verhaal van de chip is zo debiel dat het grappig is, zeker als je er gewoon naar kijkt en het laat gebeuren.

Helaas is het middenstuk wel saai, en wordt het pas leuk als de dieven dan ook echt het huis in gaan, met alle booby traps enzovoort.

Ik kan er eignlijk niet zoveel over kwijt, het is geen topper, maar ook niet zo'n enorme flop. 2 en een halve ster.

avatar van niethie

niethie

In tegenstelling tot zijn twee voorgangers die eens in de zoveel tijd nog wel te kijken vallen is dit eigenlijk maar matig, oke het is een kinderfilm waar je je niet teveel van voor moet stellen maar ik vond het allemaal veels te over de top en flauw allemaal plus die dieven waren vreselijk irritant. Dankzij de sentimentele waarde en het minirolletje van de kleine Scarlett Johansson heb ik er nog net een twee voor over.

2 sterren dus.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Cartoonachtige komedie die je dus niet serieus moet nemen en omdat ik een verschrikkelijk slechte, saaie film had verwacht viel 'ie eigenlijk nog wel een beetje mee.

De boeven zijn inderdaad karikaturen maar waren dat in voorgaande delen ook.

In mijn privé-filmencyclopedie [ik hou al 25 jaar alle films die ik zie bij en schrijf tevens een persoonlijke recensie] staat: ''pretentieloos ongeloofwaardig vermaak, aardig voor kinderen''.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Vandaag zag ik de trilogie box set van Home Alone 1,2 en 3 liggen. €17,- niet gekocht vanwege deel 3. Ookal waren het deel 1 en 2, dan zou ik deel 1 dubbel hebben (heb hem apart al).

Dit deel is gewoon een SCHANDE!

Had liever geen vervolg gemaakt dan!

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Saai, overdreven, kinderachtig en totaal niet grappig. Een 1,5 voor het redelijke acteertalent van iedereen behalve de criminelen.

avatar van 1311811

De papegaai, de rat en de raceauto waren leuk, de rest.....

Vroeger heb ik hier trouwens best van genoten!