• 8.712.628 stemmen

Home Alone: The Holiday Heist (2012)

Komedie / Familie | 87 minuten

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Home Alone: The Holiday Heist

"The Scariest House You Have Ever Seen!"

Het verhaal volgt de achtjarige Finn, die niet blij is met het besluit van zijn familie om van Californië naar Maine te verhuizen. Hij vermoedt dat er in zijn nieuwe huis een spook rondloopt en plaatst daarom enkele vallen. Deze beschermen het huis echter niet tegen spoken, maar wel tegen drie inbrekers, die hun zin op het huis zetten op een dag dat Finn en zijn zus alleen thuis zijn.

avatar van Quentin

Quentin

Behoorlijk kut, vooral Christian Martyn haalde het bloed onder mijn nagels uit. Moest alleen hartelijke lachen om de dialoog tussen Finn's moeder en de mede-gamer ... maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik toen reeds een hele fles wijn achter mijn kiezen had.

lars-pixar

Persoonlijk zou ik er niet mee eens zijn om na een zeer belabberde (of wel slechte)

deel vier nog eens deel vijf er achter aan te goeie,

dit geeft nadelen op het eerste en tweede deel die toen der tijd vrij origineel waren.

Regiescheur Peter Hewitt heeft er dan ook voor gekozen de personages een moderne rol te geven, een rol waar de jeugd van deze tijd zich misschien wel in kan vinden.

Ook de rest van de cast is wel erg opvallend, zo zijn de inbrekers als normaal weer erg laag van niveau wat natuurlijk af en toe tot leuke situaties ontstaan.

Natuurlijk hebben we ook nog Christian Matryn die in dit deel niet zich hoeft voor te doen als Kevin maar als Finn wat misschien ook weer wat rust geeft in de titel.

Martyn doet het niet slecht en speelt samen met Jodelle Ferland (prettig naar te kijken!)

de zoon en dochter van ouders Doug Morrey en Ellie Harvie.

Waarvan Morrey een heel erg enthousiast type is en Harvie daar in tegen weer een hele irritante rol speelt als bezorgde moeder…

De film brengt verder weinig originaliteit wat ook te begrijpen is na vier delen.

Alleen het verhaal krijgt een andere draai en ook dat stelt weinig voor,

maar daar hebben de schrijvers zich vast ook niet druk om gemaakt.

Af en toe had het nog best grappig stukjes en was het geheel best vermakelijk.

De hoop is hoog!

Laten we hopen dat er geen filmmaker is die nog een zesde deel wilt gaan maken.

Op het moment wordt de titel ‘Home Alone’ al flink op de hak genomen en zijn er al films die de titel overnemen met dan weer net een ander wordt er tussen.

En het onder tussen gewoon het zelfde concept overneemt maar dan met honden bijvoorbeeld…....

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Met de gedachte in je hoofd aan de originele Home Alone zul je hier vast bedrogen uitkomen en in het begin was ik ook niet meteen onder de indruk. Dat kleine mannetje is nu niet 1,2,3 de meest voor de hand liggende acteur om sympathie voor te krijgen en visueel zag het er allemaal erg gelikt uit. Toch kon ik er gaandeweg wel wat plezier uit halen. Ouders weg, puberende zus, dus lekker van het huis genieten en improviseren wanneer het nodig is. Vroeger maakte ik zelf ook van die vallen met touwtjes voor als mijn broer mijn kamer zou betreden (ze werkte alleen niet zo goed als hier). Ik vond dat er af en toe nog best geslaagde acties tussen zaten. Natuurlijk is die eindeloze opstapeling van catastrofes ietwat over-the-top maar het vermaakt wel. De scène waarin die gamevriend de ouders van Finn opbelt om ze te waarschuwen en vervolgens het tegenovergestelde bereikt lijkt te hebben vond ik wel grappig. Verder was de kerstsfeer ook prima dus wat mij betreft een geschikte kandidaat voor gezinnen met jonge kinderen rond 25 december.

John Lee Hooker schreef:

En leuker of beter dan deel vier?

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

lars-pixar schreef:

En leuker of beter dan deel vier?

Die heb ik naar mijn weten nog niet gezien.

John Lee Hooker schreef:

Die heb ik naar mijn weten nog niet gezien.

Oke, persoonlijk vindt ik deel vier de slechtste van de vijf.

Dit deel maakte het weer een beetje goed!

avatar van Bantavoer

Bantavoer

Deel vijf is inderdaad beter dan deel vier. Hoewel dat jochie mij tegenviel, voor de kinderen is dit een leuk vakantiefilmpje.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Leuke film, zoveelste deel. Weinig origineels, maar leuk voor deze dagen (kerst)

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Tegenvaller. Het duurt een -uiterst saai- uur voor dat de boeven eindelijk het huis binnen willen dringen en het bekende vallengedoe begint, wat dan ook zo weer voorbij is.

Ook kwa sfeer komt deze film niet bij het origineel in de buurt.

Overslaan.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Home Alone 5: The Holiday Heist." ... " !!!

Vermakelijk bij de feestdagen (Heropfrissing) !!! 'Home Alone 5' is in mijn

ogen toe aan zijn 2-de kijkbeurt.

Oke ... dit is de minste van heel de franchise, maar toch vermakleijk

om de 'zoveelste' herkauwing onder de loep te nemen.

De cast presteert middelmatig en boobytraps zijn allemaal al eens eerder

en beter gezien. Toch vermaakt het op de één of andere manier ... en dat is

dan voor mij die de beoordeling maakt tot wat de beoordeling is !

Leuk bij de feestdagen tussen al de hapjes en de drankjes door !

avatar van olano

olano

Zou home alone 5 in de benelux nog uitkomen op dvd/blu-ray? of staat er een dutch sub op de uitgekomen versie?

avatar van Parisa

Parisa

Ze zijn weer enigzins op de goede weg. Hoewel alle acteurs van deel 1&2 door mij nogal gemist worden, heeft dit verhaaltje wel weer wat. Met name door het zijplot met de mede gamer. Ook doet het me goed om Jodelle weer eens terug te zien, zo post-Twilight.

avatar van Phantasm

Phantasm

Dit deel was in elk geval een stuk beter dan zijn voorganger, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

Erg leuk! Ik snap de negatieve recensies ook niet zo. Veel grappige momenten. Ik heb me zeker geen moment verveeld.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Zo, nog even op een kerstfilm stemmen die ik twee maanden geleden zag

Ik zat hier echt niet op te wachten. De Home Alone films met Macaulay Culkin zijn jaarlijks vaste prik tijdens de feestdagen. Home Alone 3 komt ook af en toe eens voorbij, maar die kan bijlange na niet tippen aan de eerste twee delen. Home Alone 4 behoort tot de slechtste films die ik gezien heb, dus die probeer ik juist ieder jaar te vermijden. Toen ik hoorde van een vijfde film, kon ik me niet voorstellen dat dit ook maar een beetje leuk zou kunnen worden.

Maar ik had het, gedeeltelijk, mis. Het sterkste aan 'The Holiday Heist' is nog wel dat er wordt gekozen voor een andere invalshoek dan de voorgaande delen, namelijk dat het hier een ''spookhuis'' betreft. Hierdoor voelt het niet helemaal als een herhalingsoefening aan. De film op zich is goed door te komen, maar het 'boobytrap' gedeelte is nu echt definitief uitgewerkt. Ik vond dat eerlijk gezegd het vervelendste en sloomste gedeelte van de film, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Qua acteerwerk is het allemaal middelmatig. Dit jochie is geen wereldacteur, maar hij is wel stukken beter te verdragen dan zijn afschuwelijke voorganger. Ook leuk dat zijn puberende zus en die gamer erbij betrokken worden. Dit soort kleine verschilletjes maken het allemaal net wat origineler en daardoor aangenamer om naar te kijken. Malcolm McDowell en de twee andere boeven weten nauwelijks indruk te maken. Ze waren een essentieel onderdeel van het verhaal, maar verslaan op geen enkel gebied het iconische duo Joe Pesci en Daniel Stern.

Ik trek een hoop vergelijkingen met de voorgaande delen, maar daar ontkom je ook niet aan als je te maken hebt met een vijfde deel uit een reeks die na de tweede film al had moeten stoppen. Deze zit eigenlijk een beetje op hetzelfde niveau als Home Alone 3. De film is misschien leuk om eens rond de feestdagen op te zetten, maar aan de andere kant is eigenlijk vrijwel alles matig. Ik voel in ieder geval niet de drang om deze dit jaar weer te bekijken.

avatar van MaartenTuinstra

MaartenTuinstra

Overbodig.

Geen idee waar dit vijfde deel nou voor nodig was. De poster beloofde amateuristische pulp vol tenenkrommende scenes, maar dat viel nog enigszins mee. Beter in ieder geval dan 4, omdat het hier wel duidelijk kerst is. Een Home Alone zonder Pesci en zijn makker is voor mij eigenlijk nooit geslaagd.

avatar van killerfreak

killerfreak

Niet origineel (of wat had je gedacht), en al helemaal goedkope humor.

avatar van Captain Proton

Captain Proton

Waarom niet gestopt bij deel 4 (of liever bij deel 2)? Deze is net zo erg en slecht als deel 3. Dat Malcolm McDowell zich ervoor geleend heeft voor deze film.