Kerst ligt al een tijdje achter ons, maar dat weerhoudt mij er niet van om eens even een recensie te schrijven over deze film.
Dit is gewoon de ultieme Kerstfilm als je het mij vraagt (en ook het eerste deel hoort er zeker bij). Maar deze net ietsjes meer. Het zit hem met name in de kleine maar ook grote details. Dit is een film die iets extra's biedt dan alleen maar humor als je hem ook iets meer voelt. Met deze Home Alone film heb ik dat. Het imposante versierde huis (en straat) in het begin van de film, de sneeuw, de koud die door de straten blaast. En dan volgt nog het Kerst-optreden op de school met een mooi liedje 'Christmas Tree'. De setting is 'perfect'. Home Alone 2 heeft afgetrapt en dan moet het avontuur in New York City nog beginnen. The City That Never Sleeps!
Kerst vieren in New-York heeft iets speciaals en dat wordt ook prachtig in beeld gebracht. De hot-spots komen voorbij, zoals de Time Square, Central Park, het Plaza Hotel, Radio Music Hall en de Ground Zero. Zelf ben ik onlangs in New-York geweest en ik heb een aantal van deze spots meegepikt, zoals ook de Gapstow Bridge in Central Park (waar de duivenvrouw veel te vinden is), dicht gelegen bij het Plaza Hotel. Het was erg leuk om het in real-life te zien, vooral als je veel met een film hebt, zoals ik met deze.
Ook in New York City heerst een koude, maar vooral gezellige sfeer. Dat zijn details die de film iets extra's bieden. Overal zie je Kerstverlichting. Haast elke raam is versierd met Kerstlichtjes. Kevin die door de drukke straten slentert, maar ook heerlijk geniet van zijn vakantie en die van alles meemaakt is interessant uitgewerkt. Welk
kind zou niet jaloers zijn op Kevin die alles kan kopen wat die wilt, die halve dagen films kan kijken en bediend wordt met heerlijke lekkernijen, lekker kan zwemmen en ook nog eens naar een geweldig grote speelgoed winkel gaat? Als kind vond ik dit fascinerend en ik zal denk ik niet de enige zijn

Dan krijgt het verhaal een andere wending als onze Wet Bandits om de hoek komen kijken, of moet ik zeggen Stickey Bandits
De film is doorspekt met bekende Kersliedjes die de film zeker ten goede doen. Heerlijk om naar te luisteren en passen goed bij bepaalde scènes. De film blijft vermaken tot het end. Daarnaast komt er genoeg humor aan te pas, die ook zeker de kijker aan het lachen maakt. Al moet ik zeggen dat ik nu wel iets te oud bent voor de 'valkuil' scènes aan het eind van de film. Daarom niet de volle mep van 5 sterren, maar komt wel tegen het randje aan!