Genre: Familie / Komedie
Releasedatum: 17 december 1992
Bekijk via Disney+
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Home Alone 2: Lost in New York
"He's up past his bedtime in the city that never sleeps."
De familie McAllister gaat wederom op vakantie, ditmaal naar Florida. Kevin raakt echter weer afgezonderd van de rest van het gezin, en komt per ongeluk op een vliegtuig naar New York terecht. Gelukkig voor hem heeft hij de creditcard van z'n vader bij zich, en hij besluit het er eens goed van te nemen. De inbrekers uit de vorige film zijn echter weer op vrije voeten, en zij hebben dit maal als doel om een grote speelgoedwinkel te beroven. Kevin probeert hier wederom een stokje voor te steken.
Kevin McCallister
Buzz McCallister
Frank McCallister
Bellman

Noodless
Ook weer leuk. De film heeft hier zelfs iets meer kerstgevoel door een mooie verpakkende boodschap van vriendschap. Dolle fratsen weer met de twee , ditmaal kleverige boeven , die ook leuk vertolkt worden. Grappig is het feit dat sommige dingen gewoon terug komen zoals in het eerste deel. Herhalingsoefening die echt werkte. 7/10

Shadowed
Prima vervolg, iets minder.
Home Alone vond ik een prima film, en ik heb toch wel moeten lachen om de boobytraps. En dit deel kreeg nog redelijke recensies dan de delen 3,4 en 5 (ik denk ook dat ik die maar oversla) dus begon hier nog aan.
Ik herkende veel mensen die ik erg goed vind, zoals Tim Curry, Joe Pesci en zelfs Donald Trump. Pesci zat al in het eerste deel maar dat maakt niet uit
Opnieuw gaat het in dezelfde feelgood stijl en Kevin die dit keer in New York beland. Het duurt opnieuw naar mijn mening ietsjes te lang voordat de traps gaan beginnen en ik vond hem soms nog wat saai. Maar door Curry was ie wel goed.
En als de traps komen moest ik opnieuw weer een paar keer lachen, maar sommige traps zijn weer hetzelfde. Maar opnieuw een prima film. Weet iemand nog of de delen 3,4 en 5 zo slecht zijn?

Phantasm
Prima vervolg, iets minder.
Deel 3 vond ik zelf nog wel vermakelijk, maar deel 4 is gewoon verschrikkelijk slecht, deel 5 zou ik niet weten.

Aidi21
Even leuk als zijn voorganger.
Die duivenvrouw vond ik wat irritant, maar het vermaak wint het opnieuw van de irritatie in dit fijne vervolg. Ook Pesci en zijn makker zijn er weer bij, dus wederom een geslaagd filmpje.
Inderdaad. Die duivenvrouw hoefde van mij ook niet

notoirefilmhater
Opmerkelijk genoeg is deze opvolger een stuk beter dan zijn voorganger.
De film oogt een stuk frisser (ondanks bekend concept), vlotter, betere humor, betere special effects, leuke New York-scenery en er wordt beter geacteerd. Wat aan Home Alone 1 ontbrak, zetten de makers in Home Alone 2 alle puntjes op de i.

Bobbejaantje
- 2098 berichten
- 1967 stemmen
Opmerkelijk genoeg is deze opvolger een stuk beter dan zijn voorganger.
Daar ben ik het helemaal mee eens. Heb van het begin tot het eind in een deuk gelegen, wat bij de voorganger - hoewel ook een leuke film - nog niet het geval was.

Tommy De Vito
Kerst ligt al een tijdje achter ons, maar dat weerhoudt mij er niet van om eens even een recensie te schrijven over deze film.
Dit is gewoon de ultieme Kerstfilm als je het mij vraagt (en ook het eerste deel hoort er zeker bij). Maar deze net ietsjes meer. Het zit hem met name in de kleine maar ook grote details. Dit is een film die iets extra's biedt dan alleen maar humor als je hem ook iets meer voelt. Met deze Home Alone film heb ik dat. Het imposante versierde huis (en straat) in het begin van de film, de sneeuw, de koud die door de straten blaast. En dan volgt nog het Kerst-optreden op de school met een mooi liedje 'Christmas Tree'. De setting is 'perfect'. Home Alone 2 heeft afgetrapt en dan moet het avontuur in New York City nog beginnen. The City That Never Sleeps!
Kerst vieren in New-York heeft iets speciaals en dat wordt ook prachtig in beeld gebracht. De hot-spots komen voorbij, zoals de Time Square, Central Park, het Plaza Hotel, Radio Music Hall en de Ground Zero. Zelf ben ik onlangs in New-York geweest en ik heb een aantal van deze spots meegepikt, zoals ook de Gapstow Bridge in Central Park (waar de duivenvrouw veel te vinden is), dicht gelegen bij het Plaza Hotel. Het was erg leuk om het in real-life te zien, vooral als je veel met een film hebt, zoals ik met deze.
Ook in New York City heerst een koude, maar vooral gezellige sfeer. Dat zijn details die de film iets extra's bieden. Overal zie je Kerstverlichting. Haast elke raam is versierd met Kerstlichtjes. Kevin die door de drukke straten slentert, maar ook heerlijk geniet van zijn vakantie en die van alles meemaakt is interessant uitgewerkt. Welk kind zou niet jaloers zijn op Kevin die alles kan kopen wat die wilt, die halve dagen films kan kijken en bediend wordt met heerlijke lekkernijen, lekker kan zwemmen en ook nog eens naar een geweldig grote speelgoed winkel gaat? Als kind vond ik dit fascinerend en ik zal denk ik niet de enige zijn Dan krijgt het verhaal een andere wending als onze Wet Bandits om de hoek komen kijken, of moet ik zeggen Stickey Bandits
De film is doorspekt met bekende Kersliedjes die de film zeker ten goede doen. Heerlijk om naar te luisteren en passen goed bij bepaalde scènes. De film blijft vermaken tot het end. Daarnaast komt er genoeg humor aan te pas, die ook zeker de kijker aan het lachen maakt. Al moet ik zeggen dat ik nu wel iets te oud bent voor de 'valkuil' scènes aan het eind van de film. Daarom niet de volle mep van 5 sterren, maar komt wel tegen het randje aan!

Thomas83
Dit vervolgens is nog steeds wel genieten, maar wel beduidend minder. Als een echte echt vervolgfilm worden bijna alle onderdelen (op een mindere manier) gerecycled, en is de film ook onnodig veel langer ineens. Maar wat me vooral opviel was dat er ditmaal geen enkele moeite wordt gedaan om op een nog enigszins geloofwaardige manier te verklaren waarom Kevin ditmaal alleen wordt gelaten en twee oude bekenden ontmoet.
Het gedeelte met de booby traps en het geweld begint ditmaal al veel eerder in de film en voelt ook een stuk langer. Geen idee of dat ook zo is. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen is dat ze nu echt veel te veel doorslaan met het sadistische geweld. Het is eigenlijk gewoon niet leuk meer.
Wel Coca Cola in plaats van Pepsi voor iedereen ditmaal. Dat is dan in elk geval een vooruitgang. En Kevins streken in het hotel zijn nog steeds erg leuk, mede doordat het hotelpersoon ook zo leuk is. Vooral Tim Curry steelt een beetje de show. Ook die nepfilms zijn een leuke terugkerende grap. Een dikke 3.0* is wel genoeg.

Kondoro
Vandaag met deel één samen herzien, blijft een heerlijke feel-good kerst film en echt nostalgisch. Doe hem een half puntje omhoog.

Ste*
- 2002 berichten
'Meer is beter', moeten de makers hebben gedacht, maar zelf vond ik dat niet echt opgaan. New York is leuk om te zien, maar voor de rest is dit veel te lang, langdradig, en waar het hele boobytrap-gebeuren in het huis uit deel 1 nog best aardig was om te zien gaat het hier veel te lang door en zijn de boeven zo stompzinnig dat het echt niet leuk meer is (zelfs de slechteriken uit Bassie en Adriaan zijn nog betere en geloofwaardigere personages). Echt alleen leuk voor de allerkleinsten die nog kunnen lachen om infantiele valpartijen x 100.
Ook de rest sleept allemaal wat. Kevin die net in New York aankomt en het ervan neemt in het hotel is nog best leuk, maar alles daarna duurt gewoon te lang, ook dat bijvoorbeeld met die duivenvrouw.

Fisico (moderator films)
Verder dan Home Alone 2 ben ik niet geraakt en zal ik ook niet snel raken. Deze sequel is erg genietbaar en moet mede door de herkenbare cast die nagenoeg dezelfde is als het eerste deel weinig onderdoen voor de eerste film. De surprise en de opzet mag dan wel voorbij zijn, de film is toch wel geslaagd te noemen en is toch een tikkeltje anders aangepakt. Kevin wordt ditmaal niet vergeten, maar zit domweg op het verkeerde vliegtuig en moet het opnieuw helemaal in zijn eentje rooien.
Verder eveneens herkenbaar is de dakloze dame die de rol overneemt van de angstaanjagende buurman, de kerstmoraal die nogal melig overkomt en natuurlijk het domme boevenduo Harry en Marv. Hoewel er wel humor zit gedurende de hele film is en blijft het toch steeds uitkijken naar de laatste 20 minuten waarbij alle remmen worden losgegooid met de booby traps. Fijn ook dat het hotelgebeuren in het midden van de film best aangenaam is. Ook prima hotelpersoneel overigens. Trump als cameo, anno 2020 (2021 intussen) toch wel grappig ...

bart007bond
Deze net met deel 1 besteld op bol voordat Donald Trump uit de film gesneden word.
Belachelijke actie overigens.
Deel 1 en 2 geweldig grappig, de rest kan bij het grof vuil.

Corcicus
Toch wel beduidend slechter dan het eerste deel ook al speelt de voltallige cast terug mee in dezelfde rol. Het zijn allemaal karikaturen geworden. I.p.v. grappig werd het belachelijk.

Black Math
Merry Christmas, you filthy animal.
Net als het eerste deel heb ik deze film meer dan 10 jaar, wellicht zelfs meer dan 15 jaar geleden voor het laatst gezien. Ik herinnerde me er dan ook maar weinig van, behalve dan dat Trump een cameo had, omdat de opnamen in één van zijn hotels plaatsvonden.
Kort samengevat is dit afgezien van de setting een regelrechte kopie van het eerste deel. Precies hetzelfde patroon: jochie raakt familie kwijt, ontmoet een eng persoon, heeft een wijze levensles voor de enge persoon, komt bandieten tegen, verdedigt zich met boobytraps, wordt uiteindelijk door de bandieten gegrepen, maar gered door de enge persoon.. En ook deze film laat een fragment zien van een fictieve film. In de eerste film was dat Angels with Filthy Souls, kennelijk een parodie op Angels with Dirty Faces. De bovenstaande quote komt uit de fictieve film in deze film, Angels with Even Filthier Souls een vervolg op de fictieve film uit het eerste deel. Vanwege de herhalingsoefening het hoogtepunt uit de film, wat natuurlijk niet echt een aanbeveling is. 1*.

Duke Nukem
Deze kerstfilm is wat kinderachtig maar best leuk. De kerstliederen en de beelden van de lichtjes in de straten en aan de huizen, vooral ook die grote speelgoedwinkel, erg gezellig allemaal.
De situatie van een kind dat met een tas vol geld alleen op hotel verblijft, daar had meer uitgehaald kunnen worden. Tim Curry vind ik trouwens een beetje te cartoonesk overkomen. De ontmoeting met de 'gekke' duivenvrouw en de melige boodschap van vriendschap en jouw hart durven openstellen voor liefde, valt wel te verdragen in deze kerstdagen.
Maar het leukste blijft natuurlijk de jacht van het domme boevenduo op Kevin in het huis van zijn oom. De boobytraps zijn best pijnlijk en het gegeven dat ze er geen blijvende schade aan overhouden en maar blijven jagen op Kevin, doet denken aan de oude Tom & Jerry cartoons.

Captain Proton
Leuk vervolg op deel 2. Oké, het haalde niet bij deel één, maar vervelen deed het (gelukkig) niet. Mede, doordat dezelfde acteurs/actrices er aan meededen.

schumacher
De 1ste geef ik een 5, deze 2de een 4.5
Ben er nu weer naar aant kijken op VTM haha, blijft goed, nostalgie.
Zeer leuke films want na het 2de deel hebben ze nooit meer zulke 2 goeie gemaakt.
En leuk om den Trump te zien.

wood23
Erg leuk vervolg op het orgineel iets minder maar evengoed nog vrij hilarisch af en toe. De perfecte kerst/ familie film.

ibendb
De film probeert twee keer de bliksem in de fles te vangen en slaagt daar niet helemaal in. Er valt echter wel wat lol te beleven.
Het beste deel van de film is zonder twijfel de score van John Williams. Het is prachtig feestelijk en er zijn nadeloos verschillende kerstliedjes in verwerkt. Het brengt echt de nostalgie van de feestdagen naar boven.
Catherine O'Hara en Joe Pesci waren de reden dat ik een paar keer hardop moest lachen. Hun komische timing is onberispelijk. Vooral wanneer Pesci een Muttley-achtig boos gemompel doet. Dat deed me gniffelen van plezier. Opmerkelijke andere grappige castleden zijn Tim Curry en Rob Schneider. Macauley Culkin is nog steeds schattig.
Mijn grootste probleem met de film is hoe het iconische momenten uit het origineel herhaalt. De boobytrapscènes duurden veel te lang en voelden niet eens nodig. Ook de setting van New York maakte het voor mij moeilijker om in de kerststemming te komen.
Home Alone 2 is een onderhoudend vervolg met een paar leuke grappen en een warme boodschap. Chris Columbus weet wat hij het beste kan: de harten veroveren.

teigertje
Ook deze tweede film van Home Alone met de orginele cast.
En weer met Macaulay Culkin blijft ook een in het rijtje van nog steeds de beste kerst films.
En blijft tijdloos ieder keer weer genieten met de kerst.
Wat dat betreft is dat meesterlijk gedaan door de makers en de cast.
Blijft een uitmuntende feel good kerst film.
Net als de eerste film, blijft deze net zo grandioos.
Waarvan de oude maar ook de nieuwe generaties kunnen blijven genieten.

stokvis
De beelden van New York alleen al is genieten, het viel me op hoe mooi het is toen ik Home Alone 2 gisteren keek op Disney Plus in 4K / HDR / Dolby op mijn nieuwe OLED. Echt het herkijken waard wat mij betreft.

teigertje
Deze kerst classic film, weer is opnieuw gezien.
Ook al is deze niet meer zo origeel als de eerste, wel weten de makers en cast hetzelfde niveau van kwaliteit te handhaven.
Want ook deze kerst kraker, blijft een uitmuntende kerst feel good familie film te blijven.
Een gezellige en vrolijke sfeervolle film met heerlijke humor.
Ook deze kerst film, verdient gewoon een hoge beoordeling in dit genre.
Blijft genieten.

Captain Pervert
- 2053 stemmen
Eigenlijk is deze beter dan het eerste deel, omdat je bij het origineel de eerste drie kwartier bijna in slaap valt. Pas daarna komt het lekker los en krijgen de boeven er flink van langs. Deze film volgt ongeveer hetzelfde patroon, maar hier krijgt Kevin het eerst ook aan de stok met een irritante hotelklerk, waarmee je het eerste gedeelte van Home Alone 2 doorkomt. (Dat, en de cameo van Donald Trump natuurlijk.)
Daarna is het weer ouderwets Kevin versus Harry & Marv en de lijdensweg van de boeven wordt harder, langer en grover. Een nietpistool die afgaat in iemand zijn lul en vier bakstenen op je kop vanaf de derde verdieping: zoiets kon gewoon in de jaren 90. Sommige dingen kun je kinderen echt niet voorschotelen. Inhoudelijk is het verder natuurlijk stompzinnige slapstick maar als film een vreemde inkijk in een tijd die verder achter ons ligt dan we wellicht willen toegeven.
In de twee jaar die tussen beide delen zitten heeft Culkin geen acteerles gehad, want hij levert zijn teksten weer met een tenenkrommende houterigheid. Hij is echt de belichaming van het 'slecht acterende jaren 80/kind', iets wat je vandaag de dag gelukkig steeds minder ziet. Waarom kunnen kinderen nu wel acteren en vroeger niet? Met een beter acterende hoofdpersoon was deze onderbroekenlol zeker 4 sterren waard, nu houd ik het maar op 3, en dan ben ik royaal.

Gerlof78
Na het enorme succes van de 1ste film kon een deel 2 niet uitblijven. In alles is hij goed maar dan weer minder dan deeltje 1. Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Brenda Fricker (duivendame) en Tim Curry spelen heerlijk hun rol, vooral de laatste is gewoon perfect gecast voor die rol. De scene waarin Kevin het tegen de Wet Bandits opneemt is voor mij wel het hoogtepunt. Gewoon een goeie kerstfilm die elke kerst met deel 1 op ons kerstmenu staat

Lovelyboy
Thats it, another Christmas in the trenches.
En waar je deel 1 kijkt hoort deel 2 te volgen, het is overigens wel het punt waar ik op hou, want 3 en 4 gaan in die zin natuurlijk nergens meer over en bezitten toch zeker niet de nostalgie van de eerste twee. Niet dat ik deel 2 verder ga verheerlijken want zo geweldig is het vervolg nu ook weer niet, het is lastig om herhaling te voorkomen, iets wat ten dele lukt door de andere setting, maar helemaal ontkom je er niet aan.
De McCallisters laten zich in die zin weer van hun slechtste kant zien door Kevin uit te lachen en na een tegenreactie te veroordelen waarop herhaling al snel op de loer ligt, maar alles lijkt in die zin goed te gaan tot het vliegveld waar zoals gebruikelijk die vreselijke irritante drukte van de partij is. Blij dat ik niet onderdeel ben van zo'n familie, buiten dat is het elkaar kwijtraken zo dom mogelijk. En had ik al gezegd dat de über nare Uncle Frank er ook weer is? Maar zo mist de familie ook een lid want waar is de knappe Heather? Niet bereikbaar voor dit deel? Afijn, de familie heeft andermaal een shit vakantie, zal je zo langzamerhand ook van balen lijkt me, terwijl Kevin zich prima vermaakt in de Big Apple.
Uiteraard valt andermaal de vergevorderde gewiekstheid van het jochie op om dingen te regelen en een hotelkamer te reserveren waar het personeel een opvallende rol heeft en best geinig in de vorm van Tim Curry, Rob Schneider en Dana Ivey. Teenkrommend vind ik persoonlijk dan weer de verschijning van Trump. Wel fraai de waanzinnige speelgoedwinkel die natuurlijk echt bestaat, weliswaar onder een andere naam, en waar Tom Hanks ook zijn voetstappen heeft gezet in de film Big. Toch is het slechts allemaal opvulling, net als in de eerste, waar het toch gewoon wachten is tot Kevin de serie aan boobytraps en obstakels klaar maakt in het bouwproject. Het is dan ook een opluchting als de film zover is want net als in de eerste is dit toch waar de film om gaat.
En hoewel we inmiddels het repertoire wel wat kennen met gladde oppervlakken, brandende hoofden, vliegende verfblikken en een brandend touw is het toch allemaal wel weer amusant en kostelijk hoe Harry en Marv er weer vol in vliegen en klap na klap krijgen. Ook hier is weer een scheiding tussen de wat serieuzere dingen en ronduit kattenkwaad maar dat mag andermaal de pret niet drukken waar net als in de eerste een getroubleerde anti-held opstaat to save the day, ook daar geen verrassing dus. Vernieuwend en orgineel is het natuurlijk allang niet meer en is het praktisch onmogelijk om niet in herhaling te vallen, toch hebben we het allemaal al eens gezien daarom wat mij betreft een halve ster minder dan de eerste.

Home Sweet Home Alone

Home Alone
1990

Economen hebben het uitgerekend: 'Home Alone'-familie was stinkend rijk

'Pups Alone' de dierenversie van 'Home Alone' verschijnt volgende maand

Macaulay Culkin ziet scène met Donald Trump uit 'Home Alone 2' graag verwijderd worden

Titanic
Drama / Romantiek, 1997

The Good Earth
Drama, 1937

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975

Trade
Misdaad / Drama, 2007

The Endless Summer
Documentaire / Sport, 1966

Tri Orísky pro Popelku
Drama / Fantasy, 1973
vakantienew york cityburglarslapstickvervolglittle boyfamilie relatieshuisinvasiefamilieprecocious childhome alonemischievous child kerstmiskids on their ownchild rescue absurdstraightforward
Social media
- Registreer |