• 9.373.615 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 22 februari 2023

Plot Mummies

"Discover a new world."

In Egypte is er een verborgen stad onder de grond waar mummies leven. Door een keizerlijk mandaat moet prinses Nefer trouwen met Thut, een voormalige wagenmenner. Geen van beiden wil echter trouwen. Maar de plannen van de goden zijn onherroepelijk: Thut moet binnen zeven dagen met Nefer trouwen en de koninklijke ring die de farao hem heeft gegeven ongeschonden naar de bruiloft brengen. Op het aardoppervlak voert Lord Silvester Carnaby ondertussen een archeologische expeditie uit en vindt de trouwring. Thut moet nu naar de mensenwereld om hem terug te halen. Hij wordt vergezeld door Nefer, Sekhem, zijn twaalfjarige broer, en diens krokodillen huisdier. Samen beleven ze een groot avontuur in het moderne Londen.

Thut (stemrol)

Usi (stemrol)

Faraón (stemrol)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 22 februari 2023 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)

Vermoeiend. Gewoon een vermoeiende film. Niet slecht of vervelend of super irritant zoals de meeste kinderfilms tegenwoordig... en het heeft leuke referenties naar oude Egyptische cultuur, maar het lijkt toch een beetje alsof de witte mensen het oude Egyptische hiernamaals hebben gekoloniseerd. De karakters zijn wit terwijl ze duidelijk een zwart volk willen uitbeelden??? Het is 2023, ik denk dat we tegenwoordig wel zwarte culturen met zwarte karakters kunnen uitbeelden. En als je vind van niet mag je je hoofd tussen de deur steken en de deur dicht doen.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een leuke avonturenfilm. Een film voor jong en oud. Het tempo lag goed en de film verveelde niet. De speelduur was ook goed, niet te lang en niet te kort. Verder zag de film er mooi uit.

avatar van Apster

Apster

DeKinderfilmVolwassene schreef:

Vermoeiend die agenda met the usual termen wit, zwart, kolonisatie. Volgens mij hebben de figuren in de film een licht getint huidje. Antropologische en genetische studies wijzen uit dat de oude heersende Egyptenaren niet een zwart volk waren, maar Noord-Afrikaanse roots hadden. Ook een mediterrane afkomst kwam voor. Cleopatra was bijvoorbeeld van Grieks-Macedonische afkomst. Een bleke huidskleur was voor welgestelden zelfs een statussymbool dat je niet buiten aan het werk was.

Er waren echter wel etnisch gemeenschappen uit Nubië en andere Afrikaanse landen in het oude Egypte met een donkere huidskleur, vaak als huurling of slaaf. Ook mensen met Aziatische afkomst waren vertegenwoordigd. In Nubië zelf werden ook pyramides gebouwd, maar ik heb een vermoeden dat de film verwijst naar het oude Egypte en niet Nubië.

avatar van mrklm

mrklm

Een opportunistische archeoloog [Hugh Bonneville] vindt de ingang tot de wereld van Mummies, net op het moment dat Prinses Nefer [Elean Tomlinson] via een ritueel haar toekomstige partner krijgt aangewezen. De keuze valt op Thut [Joe Thomas], een voormalige wagenracer. Nefer vindt dat ze helemaal geen man nodig heeft en zij en Thut kunnen elkaar door een recente aanvaring niet uitstaan. Moet ik nog meer vertellen? Misschien dat de archeoloog hulp krijgt van een stuntelende tweeling? Laten we het erop houden dat we te maken hebben met een oubollige animatiefilms dat leunt om clichés die de grotere animatiestudio’s (gelukkig) grotendeels terzijde hebben geschoven. De soundtrack bestaat uit luchtige, aangename dancemuziek met prima werk van Karina Pasian als de zangstem van Nefer. Daar kunnen andere animatiestudio’s nog een voorbeeld aan nemen.

avatar van Fisico

Fisico

Mede door de relatief hoge quoteringen redelijk hoge verwachtingen gehad voor deze film. Om eerlijk te zijn viel dat best tegen. Geen animatiefilm die er bovenuit steekt in ieder geval. De setting van het oude Egypte is wel leuk natuurlijk en spreekt steeds tot de verbeelding. Alleen werd het allemaal zo magertjes gebracht. Het plot was erg zwak en veel humor zat er niet in.

Eerder die typische clichés van twee personen die elkaar niet kunnen uitstaan en later op elkaar verliefd worden. *geeuw*. Ook de bad guy en de twee idiote helpers zijn verre van origineel en zijn puur herkauwde individuen. Eigenlijk vond ik Kroko nog het leukste, maar om nu te zeggen dat die veel deed, is ook niet waar.

Het einde was ook afgeraffeld. Waar is de bevolking gebleven? En bestaat het leger uit 2 soldaten ofzo? Dat kon best wat epischer. Rare kerel ook die Thut, wint hij daar ruim 100 wagenrennen, is hij de James Dean van zijn tijd, en kampt hij plots met faalangst? Onzinnig.

Oja, de allerbeste vondst was toch wel de ringtone van onze archeoloog als zijn mommy belde: the shower scène uit Psycho. Zalig!

avatar van Alathir

Alathir

Niet slecht, ook niet spectaculair goed. Ik had iets meer zang verwacht om eerlijk te zijn maar het bleef beperkter dan vele andere animatiefilms ondanks Nefer in de film zelfs even een zangcarrière leek te gaan nastreven.. Verhaal is simpel, beetje melodramatisch gebracht soms maar het werkt op zich wel.

avatar van Rodger

Rodger

Wel aardig, mooi gemaakt, en een prima verhaaltje.

Ok 2.5 **

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Waarschijnlijk leuk voor de kleintjes want het verhaal is erg kinderachtig en onwaarschijnlijk. Standaard situaties en naast de hoofdrolspelers weinig andere mensen in de stad. Was het verkeer in London altijd maar zo rustig. Vreemd dat hoofdrolspeelster binnen 2 dagen een gevierd artiest wordt? Of dat je met een graafmachine door de gang tussen de boven en onderwereld kunt rijden. In ieder shot van de Thames was the London Eye te zien. Af en toe was val en vliegwerk en achervolgingen. Leuk voor de kleintjes... en dat is waar een kinderfilm voor gemaakt wordt

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima gemaakt, met een leuk bedacht verhaal.

avatar van woeler82

woeler82

Vandaag gezien op HBO Max , ben echt verrast door de animatie , zag echt mooi uit en er waren best wel leuke grappige momenten.

Die wil ik graag in mijn verzameling hebben , ik heb de hele animatie me niet verveeld, doorgaan zo