• 9.215.564 stemmen

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Animatie / Avontuur | 105 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens

Geregisseerd door: Joel Crawford en Januel Mercado

Met onder meer: Antonio Banderas, Salma Hayek en Harvey Guillén

Gesproken taal: Engels, Portugees en Spaans

Releasedatum: 21 december 2022

Plot Puss in Boots: The Last Wish

"Say hola to his little friends."

Puss komt tot de ontdekking dat zijn passie voor avontuur stilaan zijn tol eist. Reeds acht van zijn negen levens heeft hij opgebruikt. Dit kan zo niet langer, hij onderneemt een epische reis waarin hij op zoek gaat naar de mythische Laatste Wens om al zijn vorige levens terug te krijgen.

Puss in Boots (stemrol)

Mama Luna (stemrol)

avatar van teigertje

teigertje

Boneka schreef:

Okay maar teveel bonte kleuren kan ook overkill zijn he. Ik zag dat last ook in Strange World. Allemaal zo roze tegenwoordig. Wat dat betreft zie ik liever de kleurtjes van Avatar. Denk mijn eerst volgende animatie.

Dat is waar, daar heb je zeker, een punt.

Ik ervaarde dat wel, bij Strange world die heb ik zelfs uitgezet, ik vond daar niks aan.

avatar van Rodger

Rodger

prima! goed, en leuk, een mooie animatie.

3.5 ***

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Een zeer drukke bedoening.

Ik begrijp dat je dit als twintiger, dertiger nog wel zult trekken waarschijnlijk, als je bent opgegroeid met videospelletjes tenminste... vergiftigd wilde ik gaan zeggen, maar laten we vandaag eens aardig zijn Scrooge. Zelf ben ik grootgebracht met Maja de Bij, Paulus de Boskabouter, Bolke de Beer onder andere, nou die laatste was ook niet vooruit te branden.

Het is alsof je haast 2 uur lang naar een flipperbal in een flipperkast zit te kijken, daar ben ik dan wel mee opgegroeid. Goh, wat had ik een schijthekel aan die dingen. De flipperbal is dan de Gelaarsde Kat, dat springt en schiet alle kanten van je beeldscherm op. Vond 'm ook niet zo mooi getekend. Wat 'm vooral niet zo mooi maakt in vergelijking met andere iconische katten, uit de Disneystal bijvoorbeeld, is dat hij steeds op zijn achterpoten staat. Dat maakt hem minder kat, vind ik.

Al snap ik dat dat is naar de oude illustraties van het sprookje, van Doré onder andere, en dat het met die laarzen ook niet anders kan.

Mijn slome Maja en Willie-brein kan dit niet aan.

avatar van Warning

Warning

Griezelige wolf en sommige actiescenes zien er flitsend gaaf uit. Sommige karakters zijn echter oninteressant.

avatar van Phantasm

Phantasm

Soms wel een drukke animatiefilm, vond zijn voorganger een stuk beter.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Leuk filmpje, heel leuk zelfs. Ik ben ontzettende fan van Shrek 1 en 2, maar daarna heeft de franchise me nooit meer helemaal gegrepen. De latere twee Shrek-films zijn relatief slappe afkooksels, en in de Puss In Boots spin-off was ik nooit echt geïnteresseerd. Maar toen kreeg The Last Wish opeens enorm goede kritieken, en verscheen Puss In Boots opnieuw op m'n radar. En terecht, want dit was -nogmaals- een heel leuke, vermakelijke film. Tof verhaal, kleurrijke en grappige personages, een leuke fantasiewereld, heel veel kleur en bombast en drukte, en een ijzingwekkende villain. Wat was het personage van die wolf/de dood sterk. De animatiestijl was erg uniek ook. Ik had iets meer standaard verwacht, in het verlengde van de rest van de franchise, maar qua stijl onderscheidt deze film zich wel echt van de rest van de reeks. Heel druk en chaotisch, bijna anime-achtig, maar het werkte heel leuk. Nergens té druk, in ieder geval.

En op het einde een hint naar Shrek 5? Als het verder borduurt op dit niveau, zeg ik daar allesbehalve nee tegen. Die reeks verdient een beter einde dan Shrek Forever After. 3.5*.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens bekeken en viel beter mee dan verwacht. Een leuk verhaal en de film zag er erg mooi uit. De stemmen waren goed gekozen en ook de speelduur was goed, niet te lang en niet te kort.

avatar van Dk2008

Dk2008

Het plot van de film dat de kat van de negen levens er nog maar 1 over heeft dat leek me wel een leuke aanleiding om deze film te zien. Gaat goed goed van start maar wordt daarna toch steeds meer een drukke animatiefilm (zijn de meeste van de laatste jaren, daarom kijk ik er nog maar zeer weinig, heel anders de Shrek-films. Blijft ook jammer dat ze met één personage zijn doorgegaan.) en ik raakte steeds meer het spoor bijster. Niet aan mij besteed. 2.0