• 9.375.307 stemmen

Met onder meer: Alex D. Linz, Olek Krupa en Rya Kihlstedt

Gesproken taal: Pools en Engels

Releasedatum: 18 december 1997

Plot Home Alone 3

"Ready for more. Much more."

Het lot van de hele wereld hangt aan een zijden draadje, wanneer zware criminelen hun ware tegenstander ontmoeten: en hij is pas acht jaar oud! Een internationale bende heeft een uiterst geheime computer chip gestolen en verborgen in een speelgoed auto. Door een vergissing op het vliegveld belandt het autootje in handen van Alex Pruitt (Alex D. Linz), die alleen thuis zit vanwege waterpokken. Wanneer de bendeleden het huis van Alex proberen binnen te dringen met high-tech snufjes, stuiten ze op heftig verzet van onze slimme held, die tal van valstrikken en booby traps heeft verzonnen om de bende op te rollen.

avatar van Film Pegasus

Van het genre humor waar ik helemaal niet van hou. Met deze film zit je je meer te ergeren dan dat je kan lachen met de grappen (of wat er voor moet doorgaan)

avatar van otherfool

otherfool

Eigenlijk wel te pruimen, dit derde deel. De toon is wat te serieus en het geweld wat al te gortig, maar toch wel een vermakelijk filmpje. Van mij mag hij weer uit de flop 100: 2,5*.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

dit is gewoon al een schande voor de reeks

niet te beginnen over deel4

0.5***

avatar van Sportingerke

Sportingerke

We verdubbelen het aantal schurken; we veranderen de hoofdacteur... We maken een flauw afkooksel van de eerste twee films en proberen het spannend te maken met wat spiontechnologische chips om zo weer een kaskraker te maken.

Zou het dit zijn dat de makers gedacht hebben?

Deze film werpt een smet op zijn twee voorgangers (en staat wat mij betreft terecht in de floplijst).

1.5 sterren (omdat ik soms nog heb moeten lachen.)

avatar van The Oceanic Six

Matig tot heel slecht vervolg. Het concept is volledig uitgemolken en niet langer leuk.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ik vind deze Home Alone net zo slecht als de vierde. In dit deel zaten geen Harry en Marv. In deel 4 zat Marv er wel weer in maar dan weer zonder Harry. Bovendien die irritante Alex D . Linz . die vind ik net zo slecht en irritant als die Mike Weinberg. van deel 4. Ik vind deze film gewoon net zo slecht als 4.

avatar van rep_robert

Slecht vervolg op deel 2.

Vanaf het begin is alles eigenlijk kinderachtig aan deze flick. Zit weinig tot geen humor in en de vallen die dat jochie zet zijn eigenlijk veel te intelligent voor hem en lang niet zo leuk als uit de 1e twee delen.

Daniel D. Linz is als opzich nog niet eens zo slecht als acteurtje, het ligt meer aan het domme niveau van de film.

Daarbij komt het kinderachtige ook de hele tijd weer terug naar voren, zoals die perfect Engels sprekende papegaai en die blijkbaar afgerichte muis die door het het hele huis heen kan rennen op commando. Die moeke verdwijnt ook de hele tijd zonder echte motieven, behalve de 1e twee keer.

De boeven zijn ook niet al te best in vorm, halen het lang niet bij de 1e Joe Pesci en Daniel Stern.

Dat misplaatste blije gedoe aan het einde slaat ook nergens op, die moeke is maar 2 uurtjes weggeweest of zo, werkt lang niet zo effectief als in de 1e twee delen.

Enige wat ik wel leuk vond was het feit dat ik Scarlett Johansson herkende, wat is zij nog jong in deze film zeg

Voor de rest is dit 1 dikke pauperzooi, al lijkt deel 4 me nog slechter, want die kop op de voorkant van dat jochie staat me echt helemaal niet aan...

avatar van Spetie

Het uitmelken is begonnen en dat is vaak niet goed voor een film.

Het derde deel in de reeks en hier gaat het niveau schrikbarend omlaag. Waar de eerste twee delen leuke humor hadden, daar ontbreekt het in dit deel aan. Daarnaast zijn de acteurs uit de eerste twee films niet meer van de partij en ook dat is verre van een verbetering. Vooral de twee boeven zijn veel minder leuk en op sommige momenten zelfs pijnlijk ongrappig. Daniel D. Linz doet het nog redelijk, maar ook hij kan niet tippen aan Macaulkey Culkin.

Verder is het verhaaltje ook redelijk ongeloofwaardig en echt gemaakt om toch nog maar een film als deze te kunnen maken. Kortom een film die meer irriteert dan vermaakt. Het hoofdrolspelertje zorgt er persoonlijk voor dat deze film wegblijft van de allerlaagst mogelijke score.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Home Alone 3 is op alle punten minder dan de eerste twee geweldige delen: cast, verhaal, sfeer, muziek, humor en ook de boobytraps. Alex D. Linz haalt het niet bij Macaulay Culkin als Kevin. Het boevenkwartet is best leuk maar lang niet zo goed als het meesterlijke duo Pesci en Stern. Verder is de chemie tussen de leden van de familie McCallister ver te zoeken en is er al helemaal geen kerstsfeer te ontdekken. Bovendien is de humor minder frequent aanwezig en van mindere kwaliteit.

Ondanks dat alles is het nog best een aardig filmpje om te kijken. De scène met de bestuurbare auto met camera was goed en ook de boobytraps waren leuk. Linz is zeker niet slecht en bij de boeven is er een leuke rol van Olek Krupa. Daarnaast zagen we een heel jonge Scarlett Johansson als de zus van Kevin. Geen goede film, maar wel leuk om een keertje te zien.

Dit deel is echt veel slechter dan deel 1&2. De sfeer die je in de voorgaande delen voelt is hier niet waar te nemen, alleen dat maakt deze film al stukken minder goed. Verder valt het verhaal ook wel tegen en de acteurs zijn minder goed.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Deze film staat op nummer 78 in de flop 100

1637 stemmen | gemiddelde 1,80

Kom op zeg, zo slecht is de film echt niet. Is het een hype om deze film slecht te vinden of zo? Volgens mij kunnen mensen gewoon niet accepteren dat er nu een nieuw kindje de rol op zich neemt. Als de film een andere naam had, dan had deze film veel hoger gescoord. Gelukkig hebben ze het jongetje niet Kevin McCallister (wat ze wel in deel 4 gedaan hebben!) genoemd. Ik heb mij er niet aan gestoord dat ze deze film Home Alone 3 hebben genoemd.

Heb 'm nu een paar keer gezien. Vond 'm vroeger erg leuk, nu wat minder. De film is natuurlijk lang niet zo goed als de eerste twee, maar heeft zeker zijn momenten. Heb zo nu en dan moeten glimlachen. Het is natuurlijk wel veel van het zelfde. Dat jochie doet het ook niet zo slecht. Is in ieder geval niet zo strontvervelend als in deel 4. De bad guys zijn ook wel ok. Vooral die gast met die lange haren haalt af en toe grappige capriolen uit. Ook Olek Krupa is ok.

Ach ja, kan er mee door. 2.5*

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Ze hadden gewoon moeten stoppen na deel I en II. De 'Kevin'' (in dit geval Alex) is nog wel geinig, maar dan houdt het wel op. 2* voor de moeite en het wordt steeds minder...

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Met een beetje goede wil is ook uit dit derde deel van Home Alone genoeg plezier te halen. Net als de eerste twee delen komt ie elk jaar wel weer voorbij maar blijft ie gewoon het kijken waard. Er wordt een andere kijk gegeven op hetzelfde principe door er ditmaal vier van die simpele zielen in te verwerken en de hele cast anders in te vullen. Een ander jongetje dus en dat is dan misschien geen verbetering op zich, maar buiten het feit dat de originele Kevin al wat te oud werd, is het wellicht wel beter er op deze manier een verfrissende draai aan te geven. Dat wil niet zeggen dat we dit een spectaculaire film moeten noemen, laat staan een originele, maar vermakelijk is het wel.

avatar van tattoobob

tattoobob

Er word in dit deel te veel dingen gedaan die wel al in de eerste twee delen

gezien hebben.

Zelfs het uiterlijk van sommige personages uit die twee delen lijkt zo overgenomen te zijn........en dit terwijl het andere mensen moeten voorstellen.

De boobytraps zijn weinig origineel en is ook veelal een herhaling........het jongetje wat wel leuk gecast en ook was het leuk om Johanssen te zien als kleine meid.

De boeven brachten slecht acteerwerk en waren ook niet grappig.......kortom je kan het lekker bij de eerste twee delen houden.

avatar van Kondoro

Kondoro

Kondoro schreef:
Voor mij blijft deze film toch de beste..
Kijk hem al sinds dat ik 6 ben op de TV. en ik kijk hem nog steeds met genot weg!

De hoofd persoon "Kevin" was in deel 1 & 2 het beste dat geef ik toe.
Maar de geheim zinnige dingen die deze jongen uithaalt vind ik in dit deel toch wel het best!

Home Alone 3

Zoals ik hierboven had vermeld daar ben ik het nu totaal al niet meer mee eens. De decembermaand is weer aangebroken dus ik was van plan eens een stevige kost aan kerst films te kijken. Daarbij horen ook de Home Alone films, helaas bied Netflix het maar van 1 t/m 3 aan en dit was dan toch ook echt de laatste voor mij. De film, kan je al merken na het snel zien van Home Alone en Home Alone 2, daalt echt donders snel naar beneden, donders streken zijn of erg vergelijkend met deel 1 of 2 en ook sommige kattenkwaad stukjes, daar word te veel boven opgelegd waardoor het spektakel en de lol er vrij snel vanaf druipt.

Het verhaal is een beetje saai te volgen, soms werden dingen te vaak herhaald en, zoals ik al eerder zei, op sommige dingen word veel druk gelegd waardoor het eigenlijk niet echt iets speciaals is om naar te kijken. Het kattenkwaad is vaker wel leuk maar ook hier sprankelt geen vuurwerk van af. Het concept is te herhaald maar heeft ook weer wat klassiek's, er zit tenslotte wel een 'spannend' verhaal achter met de chip, wapens en echt Mission Impossible acties. Toch kan ik niet er niet omheen dat de cast van Home Alone 3 ook gewoon naar achter is gegaan en het echt concept van Home Alone er nu wel een beetje af is!

avatar van Iv1309

Iv1309

Ik zie hier veel recensies dat er teveel van hetzelfde in de films zou zitten. Ik heb gister deel 3 gekeken ipv deel 1 en 2 die ik elk jaar kijk met kerst. Maar ik miste om eerlijk te zijn juist 2 factoren die voor mij de Home Alone reeks maakten! En 2 factoren waar ik best waarde aan hechte. Ik vind juist dat het leuk is dat het gaat om een jongen die alleen thuis een aantal boeven bestrijd d.m.v. boobietraps. En dan vind ik het raar dat mensen dan zeggen 'dat is teveel van hetzelfde' ja maar dat is waar Home Alone om gaat!!! Maar goed, ik miste juist de volgende factoren:

Waarom kijk ik Home Alone 1 en 2 elk jaar met kerst? Omdat het kerstfilms zijn! De kerstboom staat opgetuigd, er zijn cadeautjes aan het einde van de film en er wordt best wel wat aandacht besteed aan de kerstgedachte. En de familie gaat op kerstvakantie. En hierin zit nog een belangrijke factor, het "achtergelaten en vergeten" zijn. De ene keer thuis, de andere keer op het vliegveld (waardoor de hoofdpersoon in het verkeerde vliegtuig terecht komt). Deze twee factoren maken voor mij Home Alone en juist deze twee factoren mis ik enorm! Home Alone 3 staat totaal los van kerstmis. Die sneeuwvlokken zijn alleen maar handig voor zijn boobietrap met de trampoline boven de zwempool. Maar buiten dat het sneeuwt, heeft het niks meer te maken met kerst. Het is geen kerstfilm zoals deel 1 en 2. En hij is ook niet echt vergeten ofzo. Zijn ouders zijn gewoon druk werkende lui die moeten werken terwijl hun zoontje ziek is. Sja, maar ze weten wat ze doen en laten hem niet per ongeluk achter ofzo. Deel 2 bevatte alle elementen van deel 1 en was toch op een originele manier neergezet. Deze film bevat bepaalde elementen van deel 1 en 2 en is wel origineel, maar ik mis juist dus de belangrijkste elementen.

avatar van K. V.

K. V.

De eerste twee delen al redelijk veel gezien, maar dit derde deel nog nooit. Omdat het dus al deel drie is, had ik maar lage verwachtingen, misschien hierdoor viel de film eigenlijk wel nog goed mee.

Een hele nieuwe setting en nieuwe cast (o.a. Scarlett Johansson). De film is gelukkig nog grappig en heeft redelijk veel boobytraps.

Hij haalt het natuurlijk niet van de eerste twee delen, maar vond deze nog niet zo slecht.

avatar van Jarod13

Jarod13

Deel 1 & 2 waren zeer leuk qua acteurs, en zeker de boeven.

Deel 3 (en 4) daar in tegen had ik na 15 minuten al gezien.

Later nog eens geprobeerd maar nee......

0 sterren voor mij

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Home Alone 3 is een onterecht verguisde film die in veel opzichten beter is dan zijn beide voorgangers. Hij heeft de schijn tegen omdat een nieuw jongetje de hoofdrol speelt, maar hij acteert zeker niet slechter dan Macaulay Culkin, al legde die de lat natuurlijk bizar laag.

Het grootste pluspunt is dat in deze film veel meer gebeurt. Natuurlijk krijg je aan het eind de absurde, cartooneske finale met boobytraps, maar de weg er naartoe zit bij deze film ook vol spannende gebeurtenissen rondom de afstandbestuurbare auto.

Prijzen ga je nooit winnen met zo'n kinderfilm als dit, maar het is echt niet zo stom als de gemiddelde waardering doet vermoeden. Prima vermaak met jonge kinderen op de zondagmiddag.

2,5 sterren