• 9.379.468 stemmen

Met onder meer: Brandon Lee, Rochelle Davis en Ernie Hudson

Releasedatum: 3 november 1994

Plot The Crow

"Believe in angels."

Op Halloween zullen Eric en Shelly gaan trouwen. Op de avond ervoor, Devil's Night, worden ze in hun huis door een bende aangevallen. Eric wordt neergeschoten en uit het raam gegooid; Shelly wordt verkracht en overlijdt later in het ziekenhuis. Een jaar later reïncarneert Eric met spirituele begeleiding van een kraai. Hij bezit nu speciale krachten. Het is de bedoeling dat hij fouten uit het verleden rechtzet: hij moet op zoek naar de leden van de bende, om ze een voor een te vermoorden, waarna hij eindelijk de eeuwige rust zal kunnen vinden...

avatar van Werwolf

Werwolf

Aardige film. De sfeer sprak me wel aan; een beetje duister en dat onder begeleiding van klasse muziek maakte de film wel oke. Prima cultfilm; 3,5*

avatar van Remi

Remi

Vandaag gezien en ik moet zeggen dat ik een erg leuke film vond. Een lekkere duistere film met een mimespeler uit de hel

De actie was niet echt wat ik verwachtte, maar ik vond het zeker niet vervelend

avatar van KaniffNL

KaniffNL

Dit is gewoon een MUST HAVE in mijn ogen geweldige film. Goed acteerwerk, Goeie Muziek, Duister sfeertje...

Perfect 5**

JJ_D schreef:

Spijtig toch dat de flashbacks in een totaal misplaatst rood licht gefilmd zijn, waardoor ze helemaal niet romantisch genoeg aandoen en een overdosis nutteloze kitsch bevatten.

Maar afgezien daarvan een wrede, doch uitermate boeiende mengelmoes van fantasy en actie, met magistrale kleurenaccenten...

Die flashbacks kloppen wel heel erg met de originele strip, en het is misschien niet zo romantisch, omdat deze flashbacks Eric heel erg pijnigen. Ik weet niet of je de strip hebt gelezen, maar ik kan hem je aanraden!

avatar van 606

deze is uniek zeker nu hij dood is.

geweldige wraak film met lekkere donkere sfeer.

avatar van JJ_D

JJ_D

Flipman schreef:

Neen, strips niet gelezen... Dus mijn opmerking is een beetje ontkracht.

Flipman

Mwoah, ontkracht... Als je de strip hebt gelezen ben je wellicht nog steeds van mening dat de uitwerking van de flashbacks misplaatst is.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Sfeervolle film dit. Ik vind dit typisch zo'n film voor de donkere dagen. Dat het lekker lang regent buiten en met harde wind. Mooi gefilmd. Spannend ook. Duister sfeertje. Jammer dat Brandon Lee dood is.....zou best wel succesvol zijn geweest als acteur.

*** en een half.

Flipman

Ik blijf het raar vinden dat "Dark City" wèl in de Top-250 heeft gestaan, maar "The Crow" niet.

avatar van zwibberpiff

zwibberpiff

Dit is zo'n goede film. In mijn ogen de beste film ooit. De sfeer, het verhaal, Brandon Lee. Kan hem niet vaak genoeg kijken.

avatar van Fairiewitch

Fairiewitch

Iedere keer krijg koude rillingen van de film.De flashbacks,de pijn, ik vind hem gewoon super.

Flipman

Je noemt twee elementen die er in de originele strip van James O'Barr nog beter uit komen !

Niet dat ik de film slecht vind, maar in de strip nemen ze er ook meer tijd voor.

avatar van sherena

sherena

prachtige film. Heeft veel indruk op me gemaakt. De gedachtengang van de film is me lang bijgebleven.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Geweldige film!

Het beste vond ik toch wel de sfeer die is echt heel goed aanwezig.

Verhaal was ook goed, lekker donker allemaal.

Het acteren was ging ook wel, maar de film moet het toch hebben van de sfeer naar mijn mening.

Begin van de film vond ik twijfelachtig, maar naarmate de film verder gaat zat ik toch gelijk in het verhaal.

Ik was wel bang dat het snel te gemakkelijk voor Eric zou worden, en dat het niet spannend zou worden daardoor.

Maar toch werd de spanning nog redelijk opgevoerd.

Ik heb me heel goed vermaakt!

avatar van foreli

foreli

Meesterwerk!, geweldig geacteerd , de sfeer blijft er echt heel goed in, en natuurlijk weet je in je gedachten dat acteur Brandon Lee op de set van deze film is overleden en dat grijpt mij juist zo aan. kortom een dikke 5 waard.

avatar van Extra Nieuws

Extra Nieuws

Is het echt de moeite waard ?

Ik denk dat ik hem vanavond ga kijken op Veronica om 20.30 voor anderen die willen kijken.

Extra Nieuws schreef:

Is het echt de moeite waard ?

zeker weten je moet hem echt kijken

avatar van sherena

sherena

Zeker weten ja. Krijg je vast geen spijt van

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

pff zit ik net een hele recensie te typen (nota bene bij deze baut-film) druk ik op ''plaatsen'' valt vervolgens mijn internet uit. Ik heb geen zin om hier nog verder veel woorden aan vuil te maken. Geloofwaardigheid was nergens te bekennen, een arsenaal aan clichés (het verhaal opzich al), stereotypen bad-guys en dan ook nog matige actie-scens. Tja het kwam niet echt uit de verf deze film, maar ondanks deze niet al te positieve kritiek puntjes was het toch nog vermakelijk.Om te beginnen had de film zijn 2 sterren te danken aan de sfeer. De grauwe, grimmige en continue beregende stad was mooi in beeld gebracht. Vooral als de kraai door de stad vloog onstonden er een aantal mooie shots. Ook was het concept best grappig, maar de uitwerking is gewoon bar slecht ! Met als klap op de vuurpijl de eind-scene: een gevecht om het dak van een kerk tussen de hero en natuurlijk de - met een nota bene samurai zwaard bewapende - eindbaas. En raad eens wie er zal winnen ... Nou ja heb me wel een beetje vermaakt 2 sterren en dan ben ik nog best mild.

avatar van Ronhart

Ronhart

Binnen het genre een prima film, Natuurlijk is het verhaal voorspelbaar. Maar het is goed uitgewerkt en de wat Gotic sfeer is goed getroffen.

Van mij 4**

avatar van grovonion

grovonion

Cult-film, die sfeer brrr...

avatar van murtcelP

murtcelP

lekker donkere sfeer, mooie muziek, aangrijpend verhaal. ****

avatar van Prudh

Prudh

De donkere stijl, de immer duistere stad en het gebrek aan positieve emoties maken de sfeer in The Crow lekker grimmig, grauw. Zelfs in de flashbacks van gelukkige tijden zit een ironische ondertoon, zodat de film nooit vrolijk wordt.

De settings zijn over het algemeen mooi gemaakt, met name de kerk op het einde: grote gotische gewelven, gargoils en regen die op de prota- en antagonist neerdaalt maken het dit goede plek voor een eindgevecht. Toch was het verhaal een aaneenreiging van clichés, die ook niet eens veel indruk op me achter lieten. Verder hadden de dialogen weinig diepgang. En als laatste is er een chronisch gebrek aan spanning: er zit wel veel actie in, maar de beste Eric Draven is onstervelijk, dus de uitkomst van elk gevecht (muv het laatste) is bekend.

De film draait dus vooral om de beelden. Laten die nou wel mooi zijn. En het geheel levert wel een alleraardigst filmpje op, best een keer het kijken waard. Maar in mijn ogen zeker geen (cult)klassieker. 3*

avatar van Frank7

Frank7

Vind het een erg goede en spannende film die zeker niet voorspelbaar is. Het zwarte sfeertje in de film vind ik ook erg goed bij het hardrock wereldje passen. Natuurlijk een film die door de (echte)dood van de hoofdrolspeler een extra dimensie krijgt. Veel is later met computerwerk afgemaakt omdat de speler er niet meer in kon meespelen. Film weet me erg te boeien. Acteerprestatie's van Brandon Lee zijn behoorlijk goed. Laten we wel wezen dat hardrockers, stoere jongens zijn die niet te veel te koop lopen met hun emotie's en dat wordt aardig vertaald.

avatar van Riddick

Riddick

Na nog wat beelde te hebben gezien van The Crow heb ik mijn cijfer toch verhoogd, van 4.0 naar 4.5*.

Het blijft een mooie film. ..

Way to go, Dude !

Wel jammer dat er behalve (een Nine Inch Nails-cover van) Dead Souls geen muziek van Joy Division in zit, daar de strip waarop deze film is gebaseerd daar zo door is geïnspireerd.

foreli schreef:

perfect ik zie deze film voor de 3de keer blijft boeiend.

avatar van finalman

finalman

met 1 punt verhoogd, naar 4,5

Ik verveel me geen moment met die film na meermaals gezien te hebben op tv. Toch spijtig dat het zo moest aflopen met Lee.

avatar van Agonite

Agonite

5 *****

Vind ik zeker 1 van de beste films ooit gezien. Moet wel in zekere zin toegeven aan de kritiek van de meeste mensen. Maar als je nie voor de genre bent bekijk ze dan nie, denk ik dan.

Jammere is van de 2de is da ze niet bij de strips gebleven zijn . Want de eerte strip was prachtig, De film was heel wat minder maar nog altijd 1 van de beste films ooit, niet te min. Maar de tweede strip is ook een prachtig over een Vrouw ( als ge meer wil weten over verhaal moet je maar keer lezen ).

en ik heb al een paar gelezen van cult film of niet. De meningen liggen duidelijk veschillend. Ik vind persoonlijk van wel.

P.S. Ik weet nie waarom iedereen zo hekel heeft aan de vervolgen ik vind ze persoonlijk beide echt goeie films. Maar wicked prayer die vond ik maar nie veel waard ik moet het boek nog lezen maar ik denk gewoon dat ze het slechtste crow novel verfilmd hebben. En er bestaan der tog al een paar.

Flipman

Nou, wat de vervolgen betreft, was City Of Angels qua sfeer erg mooi, maar teveel van hetzelfde, terwijl ze de film heel erg verknipt hebben.

Op de trivia van IMDb kun je lezen wat ze allemaal hebben veranderd, opdat de film maar meer op het eerste deel zou lijken, maar als ze dat níet hadden gedaan, was het een nog veel waardiger vervolg geweest!