• 9.379.636 stemmen

Halloween Kills (2021)

Horror | 105 minuten / 109 minuten (extended cut)

Genre: Horror

Speelduur: 105 minuten / 109 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: David Gordon Green

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Judy Greer en Andi Matichak

Releasedatum: 14 oktober 2021

Plot Halloween Kills

"Evil dies tonight."

'Halloween Kills' volgt Laurie Strode op de bewuste avond waarin ze voorgoed afgerekend lijkt te hebben met Michael Myers. Een hele stoet brandweervoertuigen staat echter klaar om het brandende huis te gaan blussen. Een wederopstanding van Michael is hiermee niet uitgesloten. Vervolg op Halloween (2018).

Laurie Strode

Lindsey Wallace

avatar van Shadowed

Shadowed

Kondoro schreef:

Ik hen het er wel merendeels mee eens. Ik bedoelde ook meer met mijn bericht te zeggen dat er wel degelijk een paar harde scènes in zaten. Alleen zoals met die brandweerlieden had er veel meer uitgehaald kunnen worden, en zo zijn er wel meer scènes.

Ik heb dan ook niet beweerd dat ze er helemaal niet inzaten

volledig eens betreffende de brandweerlieden trouwens. Na zo’n coole introductie met Myers die dat huis uitloopt hoop je toch wel op meer.

avatar van Kondoro

Kondoro

Shadowed schreef:

Ik heb dan ook niet beweerd dat ze er helemaal niet inzaten

Hmm, het was niet perse naar jou gericht, meer in het algemeen over mensen die er ook zo over denken.

Ja, het moment dat hij naar buiten liep was echt wel een gave scène, daar had veel meer uitgehaald mogen worden. Ik ging rechter op zitten tijdens die scene maar kakte ook snel weer in.

avatar van bart007bond

bart007bond

The Oceanic Six schreef:

Ben het met je klacht wel eens, ik moet me soms ook in bochten wringen om een horrorfilm te zien. Meestal maar in het weekend in de avond, ik ga echt niet doordeweeks als ik werk om 2200 uur nog naar de film. Maar je kan op je Pathé vooruit kijken naar het programma he, zit er nergens een vroege tijd bij? Zie bij de mijne dat de film incidenteel wel nog begin avond draait volgende week. Te weinig, maar toch...

Voor mij te lastig soms, afhankelijk van trein, die dan ook weer vertraging heeft dit weekend. Ipv 40 minuten dit weekend meer dan 2 uur rijstijd.

Waarschijnlijk ook laatste weekend bioscoop, vermoed dat er lockdown komt

avatar van WMiltenburg

WMiltenburg

Tsja... Persoonlijk vond ik de film lood om oud ijzer en ik heb de film in de 'unlimited' groep van Pathé reeds beoordeeld als een goede start voor 14 jarigen die aan horrorfilms willen gaan beginnen. Hij is totaal niet verrassend, je weet eigenlijk al wat er gaat gebeuren. Michael is dood, Michael blijft te leven, Michael gaat heel waarschijnlijk dood en dan toch niet. Ja, het is een slasher en de scenes waren best bruut, maar er is denk ik veel meer uit het verhaal te halen dan dit. Sommige aspecten van de film leken meer op een highschool musical film (gedoe in het ziekenhuis) dan op een goede, vernieuwende horrorfilm.

Muziek was wel goed, goed dat ze sommige aspecten van de film naar 2021 hebben gebracht maar er waren ook veel aspecten totaal irrelevant. Maar zoals de film heeft doen vermoeden gaan ze nog in de herkansing en komt er (wederom) een vervolg.

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Deze film is eigenlijk niks nieuws onder de zon

Wederom oerdomme en lompe agenten die hun schietdiploma bij een pakje boter hebben gekregen , Myers wordt ook nooit een keer fatsoenlijk afgemaakt , altijd weer zo'n lompe net niet actie , het is werkelijk iedere keer hetzelfde riedeltje en dat vind ik wel storend

Rickazio

Net in de bios gezien, vond mijn gezelschap een goed idee... 25 euro weggegooid.

2 uur lang genoten van m'n popcorn, daarom 0,5 ipv 0.

Chelsea94 schreef:

ik hou van deze films en van mij mogen ze eindeloos doorgaan.

Bij welke GGZ zit je?

Stuur ik je een kaartje

avatar van rep_robert

Bij welke GGZ zit je?

Stuur ik je een kaartje

Aangezien jij het vier keer hebt verstuurd zou ik dat eerder van jou zeggen

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond dit een betere dan de vorige.

Heel wat kills en vettigheid, minder saai ook.

avatar van Waku

Waku

Geen flauw idee met al die remakes tussendoor welk officieel vervolg dit is.

Verder gewoon weer veel van hetzelfde.

Diverse origineel gevonden lekkere ranzige kills.

Wat gore betreft is het smullen voor de slasher liefhebbers.

Maar ik heb verder geen enkel jump scare schrik momentje ontdekt.

Hoort uiteraard wel bij een zenuwslopende griezel thriller.

Maar dat is de "Halloween" reeks allang niet meer.

Het chaotische en de totaal ongeloofwaardige slot minuten doen de film een beetje de das om.

Verder vermakelijk zat voor een voldoende.

avatar van The Oceanic Six

Rickazio schreef:

2 uur lang genoten van m'n popcorn, daarom 0,5 ipv 0.

Want wat precies had je verwacht en gehoopt te zien toen je bij een film genaamd Halloween Kills de zaal in liep?

avatar van Pollypeachum1

Pollypeachum1

Slechter kan niet. Ik zit in de foyer op mijn kinderen te wachten, want ik kon de film niet meer aanzien.

Zo ongelooflijk dom, slecht geacteerd en vreselijk geregisseerd.

Het lijkt een slechte parodie.

avatar van Corcicus

Corcicus

Met een 2.5* scoort deze film voor mij beter dan het gemiddelde van het hele Halloween-oeuvre. Slechter dan de rest was het dus niet, maar dat zegt meer over de franchise dan over deze sequel. Uitgemelkte flauwekul, nog net behapbaar, maar meer niet.

avatar van KingJ

KingJ

gewoon een lekker genre filmpje mensen…

niet heel goed wel leuk

voldoet aan alle clichés van een horror slasher

als je niet te hoge verwachtingen hebt is ie best te pruimen

het is een film hè

The Oceanic Six schreef:

Dat hij op een creatieve manier mensen vermoord, in de val lokt, etc. Niet zo als een lopende boswachter met een mesje... Het einde zegt ook genoeg.

Per definitie is een verhaal of film bagger als iemand niet dood kan, onsterfelijkheid. Kun je dus iedereen beetje vermoorden en zelf 100x gestoken of beschoten worden en aldoor opstaan. Net een kleuter die met z'n speelgoed speelt.

Dit soort films zijn "boring as F'ck."

KingJ schreef:

het is een film hè

Het is geen film, een film bevat een verhaal, plot, opbouw, goed acteerwerk, etc.

avatar van TimF

TimF

Leuk, met de nodige knipogen. De autodeur-kill is nice. Jamie Lee Curtis weer present, samen met Michael. Ik waardeer het wel dat we een nieuwe Halloween film konden checken vandaag!

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Eerste

film van de halloween night in kinepolis.

Vond hem leuk en luchtig maar ook niet meer dan dat.

Niets speciaal onder de zon bij deze, niet de moeite voor in de cinema

3,0

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Halloween Kills is een film met hoogtes en (zeer) lage laagtes. Het hele eerste uur is in feite verrassend fijn; de openingsminuten die terugblikken op Halloweenavond 1978 zijn misschien zelfs de leukste tien minuten van de film. Maar ook daarna volgen vermakelijke en brute scènes waarin Myers er genadeloos op los slacht. Het is veruit het bruutste en bloederigste deel uit de hele franchise (op de Zombie films na misschien, die heb ik geskipt), en enkele van de kills vormen toch wel hoogtepunten. Spanning is ver zoek, met als enige uitzondering misschien het moment op de brug, maar dat was in Halloween 2018 ook al niet echt aanwezig, dus dat verwachtte ik derhalve niet. De kleine zij-personages uit de originele Halloween worden er hier misschien wat onsubtiel met de haren bijgesleept, maar over het algemeen werkte dat wel. In de tweede helft van de film worden er echter keuzes gemaakt waar ik absoluut niet bij kan. Dat hele gedoe in het ziekenhuis is te slecht voor woorden bijvoorbeeld. Ik denk dat Gordon Green iets over mob mentality wilde aansnijden, maar mijn god, wat doet hij dat onsubtiel en slecht. Jamie Lee Curtis' kleine rol is ook vervelend; Laurie Strode's aandeel in deze nieuwe trilogie had eigenlijk met het vorige deel mogen eindigen. Met haar pseudo-filosofische dialogen de hele tijd, man man.

De slechtste scène wordt wel bewaard voor het einde. Tuurlijk, Myers gaat nooit dood, en al helemaal niet in het midden van een trilogie, daar heb ik geen probleem mee, maar creëer dan gewoon niet zo'n ultra-domme situatie waarin hij door vijftig mensen wordt aangevallen en neergestoken, en het niet alleen overleeft, maar ook nog eens iedereen weet te vermoorden. De film lijkt dit ook helemaal niet met zelfbewustzijn of een knipoog te brengen. Het komt er dus eigenlijk op neer dat de film rete-vermakelijke onzin is en een 3* krijgt van mijn kant, maar dat hele einde maakt er toch maar een hele nipte voldoende van.

avatar van Crazyboy

Crazyboy

Rickazio schreef:

Hoe zou jij het dan noemen waar we naar hebben gekeken? Een slechte film is ook een film.

Heel, heel slecht

avatar van filmkul

filmkul

Aardige horrorfilm. Het verhaal stelt weinig voor en bevat wat plotgaten en is niet altijd even logisch. Maar wat verwacht je anders. Wat wel positief is is dat het verhaal niet helemaal standaard is. Natuurlijk slacht Michael er weer lekker op los maar hoe men daarop reageert is wel wat verrassend wat de film leuk maakt. Er is voldoende spanning en drama en het bloed vloeit rijkelijk. Hoogstaand is het natuurlijk allemaal niet, maar de film kijkt lekker weg. De eindscene is wat te veel van het goede. Het acteerwerk is verder prima. Gewoon voldoende. 3.0

avatar van huiguh

huiguh

Precies zoals je mag verwachten van de Halloween-reeks.
Op de laatste 5 minuten na een voldoende.
Nu geef ik 2,5 ster, want kom op... die aaval overleven, en vervolgens iedereen vermoorden maar geen fysieke confrontatie met Jamie Lee Curtis dat gaat zelfs voor een Halloween film te ver.

avatar van Nosje

Nosje

Mijn god, wat was dit bagger. Predicaat B film is nog teveel. Stupide verhaal en zeer slecht geacteerd. Botte moorden maar totaal geen spanning. Waardeloos.

avatar van Rietkerk1978

Rietkerk1978

Nee was niet best, lachwekkend afentoe, slecht geacteerd. Een heel dorp krijgt t niet voor elkaar om hem te doden....2 sterren omdat het Myers is maar daar blijft het dan ook bij.

avatar van Phantasm

Phantasm

Altijd wel leuk wat ze weer bedacht hebben, deze had wat meer kills en was wat goorder dan zijn voorganger.

avatar van Daan258

Daan258

Tof vervolg op het deel uit 2018!

Je zal echt wel even het deel uit 2018 moeten kijken als je hieraan zou willen beginnen! Het speelt zich echt direct af na het 1e deel.

Misschien zelfs net wat leuker dan het vorige deel!

Zoals de titel al zegt en ik op internet gelezen had moet dit deel het echt hebben van de kills en de bruutheid.

Misschien is het verhaal dan niet zo bijzonder, maar ik heb erg kunnen genieten van Micheal die er lekker op los moord. Er zaten hier en daar heel wat toffe kills tussen.

Ik heb me hier denk net wat beter mee vermaakt dan het vorige deel!

Een dikke 3,0*

6,5/10

Crazyboy schreef:

Bagger.mp4

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

Minder spannend dan het vorige deel en meer bloederige kills, die voor mij soms wat erover gingen (het oude koppel) en soms juist werden afgeraffeld (het homo-koppel). Veel onlogische acties van de personages, maar dat is wel normaal in een horrorfilm. Hoe kan de menigte namelijk dat klein oud dik mannetje in het ziekenhuis ervan verdenken de boomlange enge killer Michael Myers te zijn? Verder wordt in de film echt teveel onzin tussen de kills gestopt om de speelduur van de film te rekken, want eigenlijk zit er inhoudelijk weinig verhaal in. De verwijzingen naar personages uit de vorige delen komen geforceerd over en doen voor mij niet veel. De heldin Laurie Strode ligt de hele tijd in het ziekenhuis en haar dochter kan duidelijk niet in haar voetstappen treden. Ook de kleindochter doet maar weinig productief in de film. Enkel Tommy Doyle, een overlevende uit de eerste film, doet nog zijn best om wat tegenwerk te bieden. Maar veel meer dan de meute op te hitsen doet hij ook weer niet. En natuurlijk kan deze mensenmassa Myers niet klein krijgen. Niemand die eraan denkt om hem een kogel door het hoofd te jagen. Enfin, wel een leuk tussendoortje en hopelijk komt Laurie Strode uit haar ziekenbedje om de eindstrijd met Michael aan te gaan in de derde en (voorlopig) laatste film.

avatar van Film Pegasus

De Halloween-franchise kende de nodige ups en downs, maar haalde na deel 1 nooit het niveau van het origineel. Dat hoeft op zich ook niet, al hoop je dat het meer is dan een goedkope sequel om snel te cashen. Rob Zombie zorgde voor een wat eigenzinnige, maar best wel interessante reboot in 2007. David Gordon Green heeft de serie dan weer kapot gekregen. Te veel focus op de oude films met tal van verwijzingen die niemand interesseert op een paar fans na. En het heeft meer nodig dan enkel Michael Myers om een goeie Halloween-film te maken.

Halloween Kills mist de nodige sfeer, geen enkel personages is de moeite en het verhaal is gewoon een rommeltje dat zweeft tussen een hoop gezever, onnodige nostalgie, chaos en hier en daar een kill. Hoog tijd om er ofwel de stekker uit te trekken, ofwel een andere regisseur (en scriptschrijver) er bij te halen om de franchise terug leven in te blazen. Maar gezien David Gordon Green de volgende film voor zich neemt, ziet het er niet zo goed uit.