• 9.378.486 stemmen

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)

Sciencefiction / Fantasy | 141 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Alternatieve titel: Star Wars: The Rise of Skywalker

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Daisy Ridley, Adam Driver en Mark Hamill

Releasedatum: 18 december 2019

Plot Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

"Every generation has a legend"

Een jaar na de gebeurtenissen uit 'The Last Jedi' vindt voor een laatste keer de confrontatie tussen het verzet en de First Order plaats. Wie komt er als overwinnaar uit de bus? Naast de strijd moeten Rey en consorten ook hun persoonlijke demonen en verleden onder ogen zien. Terwijl het conflict tussen de Jedi en de Sith zijn hoogtepunt bereikt, mengen ook oude bekenden zich in de strijd.

General Leia Organa

Luke Skywalker

Kylo Ren / Ben Solo

Poe Dameron

Allegiant General Pryde

avatar van thunderball

thunderball

Waren dat allemaal nep stemmen op IMDB van mensen, die de film niet gezien hadden?

Ik heb namelijk de verleiding niet kunnen weerstaan en een aantal spoilers vanmiddag gelezen, waar ik achteraf niet blij mee ben dat ik ze nu al weet.

avatar van Kondoro

Kondoro

thunderball schreef:

Tja, dat zijn de nadelen van spoilers en je had jezelf daar ook vanaf kunnen houden. Ik persoonlijk vermijd alle berichten die spoiler gevoelig zijn rond films die ik erg graag wil zien, zo toch om zo min mogelijk te weten (buiten de trailer om). Soms zetten die klojo's wel spoilers in bepaalde titels, naja dat is dan maar zo.

avatar van The Oceanic Six

thunderball schreef:

Dat kan je natuurlijk nooit checken, maar als zoveel mensen voortijdig stemmen dan is de kans groot dat het gros fake is.

Wat een nutteloze discussie verder. Over 3 weken staan er gewoon 150.000 stemmen bij, hoor je niemand meer.

Laars

Ik denk niet dat het erom ging hoeveel mensen er hebben gestemd...maar toen de laag stemmers gestemd hadden.… de stekker uit het stem hokje werd getrokken. Dus IMDB het zekere voor het onzekere koos.

martijnk

IMDB scores moet je toch allang niet serieus meer nemen, behalve bij de wat onbekendere films.

Een Marvel film begint bijv standaard op een 9.8.

Laars schreef:

Huh, was het niet Disney die het zekere voor het onzekere liet kiezen door IMDb?

Onder druk van Disney.

Als de film door fake voters op een 9 had gestaan was er niks gebeurd.

Laars

Als er een firma in de filmindustrie machtig genoeg zou kunnen zijn. Zet ik inderdaad mijn geld op Disney.

Deze (Disney) zit inderdaad niet op lage stemmen te wachten. De meeste mensen moeten nog wel naar de film …..die nog niet online kaartjes heeft gekocht.

Laars schreef:

Waarom zou de film online kaartjes gaan kopen?

martijnk

Grappige is, ze hadden 4 reviews laten staan. 2 x een 10, 1 x een 9 en een 4 en die laatste is nu ook weg.

Er wordt hier gemanipuleerd niet te geloven.

Laars

Sorry maar ik ga het niet meer uitleggen.

avatar van The Oceanic Six

Mijn hemel, wat een afschuwelijk leed maken we toch mee zeg.

Alsof Disney die reviewtjes nodig heeft. De halve wereld wil naar Star Wars komende dagen.

Graaf Machine

Heerlijk, die boze moviemetergasten die achter elke boom een beer zien.

The Oceanic Six schreef:

inderdaad?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik ben geen fanboy maar er zijn 2 zekerheden:

- het is volstrekt onmogelijk om een 100% lekker einde te breien aan een saga die 40+ jaar loopt. Hetzij gaat er iemand dood en vinden fans dat kut of het is een happy end en de film wordt gezien als slap of een 'fan service'. Er is altijd wel wat.

- er werken hier veel knappe mensen aan mee, die al mooie dingen hebben gemaakt in het verleden, ik denk dat het plot bij hen wel in goede handen is, of in elk geval de minst slechte handen.

Niemand heeft baat bij een bizar en onbevredigend einde, zeker de studio niet, al is het alleen maar om de centen.

Dus als ik deze film (ooit) ga kijken (ik moet alles nog zien wat na Phantom Menace is gemaakt) dan zou ik zeggen: let it go, laat het over je heen komen. Dit is wat het is.

Als ik zo op Twitter kijk ben ik de enige film kijker met enig gevoel voor logica.

The Oceanic Six schreef:

Mijn hemel, wat een afschuwelijk leed maken we toch mee zeg.

Vrees dat de halve wereld een beetje Star Wars moe is... Naar de vorige delen keek ik nog enigszins uit, maar bij deze heb ik dat totaal niet. Ga er wel heen hoor, maar dat is meer vanuit de ‘zombiemodus’.

Graaf Machine

Ach, daar is Bassie ook weer met zijn vrees-en-huiver gezeur.

Dag Bassie.

Graaf Machine

nog 16 uurtjes, dan eindelijk genieten.

Laars

Ik kijk uit, naar de eerste normale Nederlandse review. Nog 24 uur wachten ?

Graaf Machine

Geen idee. Wat versta jij onder "normaal"?

Misschien gewoon wachten op een fiks aantal reviews? Kan je je mening duiden. Beter nog is niet wachten, maar gewoon gaan kijken.

avatar van Warning

Warning

Warning! Reviews coming Schepmachine gezellig hier, ik schuif aan met wat groene melk. Alle stamgasten zijn er ook; Basta biertje, Schepmachine wijntje, Ajax&Finidi1 whiskey?

Graaf Machine schreef:

Ach, daar is Bassie ook weer met zijn vrees-en-huiver gezeur.

Dag Bassie.

Yep!

avatar van horizons

horizons

Basto schreef:

nee, je gaat er heen om recht van zeuren te verkrijgen.

Of lof natuurlijk.

horizons schreef:

nee, je gaat er heen om recht van zeuren te verkrijgen.

Of lof natuurlijk.

Tja, dat hangt uiteindelijk van de film af. Ik ging toch echt naar Rambo voor de lol en verwachte te kunnen zeuren over Docter Sleep. Pakte exact omgekeerd uit. En al die Star Wars films variëren bij mij tussen de 5* Empire en 0,5 Solo. Laatste was een 2,5 Kan dus alle kanten op. ?

avatar van IH88

IH88

Het NRC geeft drie sterren. Dat betekent dat we met een meesterwerk te maken hebben .

avatar van IH88

IH88

Twitter - mobile.twitter.com Wel een leuke reactie van iemand die bij Collider werkt. Nou ben ik een fan van TFA en TLJ, maar veel reacties zijn wel een beetje zoals van hem. Rian Johnson en TLJ worden een beetje terzijde geschoven. We zullen zien...

martijnk

Reviews zijn redelijk mixed / negatief: Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker Reviews - Metacritic

Maar het probleem met Star Wars is dat je vooraf al weet dat het toch nooit beter kan of gaat worden dan de originele trilogie. Net als dat een nieuwe Terminator nooit beter kan worden dan deel 2 en Indiana Jones etc

Komt ook omdat men altijd maar vast wil houden aan oude verhaallijnen en personages om de fans te pleasen.

avatar van denielslezer

denielslezer

Ik heb genoten! Het was inderdaad niet twee uur lang sterk, het middendeel voelde wat slepend aan, de eerste twist voel je van kilometers aankomen. Vanaf rond het uur wordt het weer heel sterk, het einde is wat geforceerd, maar is voor de fans heerlijk. 4 sterren.

• 11961 berichten

Bizar, men mag nog steeds niet stemmen op Imdb. Wat een naar machtsmisbruik van Disney. Bedrijf wordt met de dag enger....