Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 24 april 2019
Bekijk via Disney+
Plot Avengers: Endgame
"Avenge the fallen."
Na de gebeurtenissen in 'Infinity War' hebben de superhelden een grote tik gekregen. Hun gezamenlijke vijand Thanos is erin geslaagd om alle Infinity Stones te bemachtigen en heeft daarbij de helft van al het leven uitgewist. De overlevende helden, en met name de Avengers, hebben echter weinig tijd om te rouwen om hun vrienden en familie. Ze krijgen namelijk hulp aangeboden van onder meer Ant-Man en Captain Marvel. Allen slaan ze de handen in elkaar om Thanos alsnog te kunnen verslaan en om de miljarden doden die hij veroorzaakte weer tot leven te wekken.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Avengers: Endgame (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / Hulk
Thor Odinson
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
James Rhodes / War Machine
Scott Lang / Ant-Man
Stephen Strange / Doctor Strange
T'Challa / Black Panther
schumacher
Bizar slechte film. Zelfs captain marvel is nog beter dan deze zooi
Wie hier een 4.5 en 5 geven dat zijn toch echt blinde fanboys. Ik ben ook fan maar ben niet blind voor de vele zwaktes in deze film.
horizons
Altijd heerlijk zo'n opmerking. Kan ik ook: wie hier minder dan drie sterren voor geeft heeft geen verstand van top cinema entertainment.
IH88
Altijd een zinloze discussie. De ene geeft een 4.5* voor Endgame, de ander geeft een 4.5* voor een remake van het Franse Intouchables met Kevin Hart in de hoofdrol. Heeft zo iemand dan ook een vreemde filmsmaak schumacher? Laat iedereen gewoon lekker fan zijn van welke film dan ook.
mjk87 (moderator films)
Het leukste aan dat soort opmerkingen vind ik dan weer dat mensen op hun pik getrapt zijn en de noodzaak voelen te reageren. Gewoon niet doen.
GGG
Aardig slot maar niet wat we zelf hadden gehoopt en/of verwacht. Eind met een zwart randje omdat een van onze Marvel favo's er niet meer is...
Film nog niet gezien, maar als het in de lijn ligt van de andere Avengers/MCU films kom ik naderhand nog wel even verhaal halen
horizons

Haha, dat de persoon die 5 sterren aan Bikini Spring Break en Hansel & Gretel gaf dit durft te plaatsen
Er zullen ongetwijfeld een hoop fanboys zijn, maar fanboys zijn ook kritisch, want juist zij verwachten kwaliteit. Ik ben een Marvel fanboy, maar ik heb slechts 2 Marvelfilms hoger dan 4 sterren gegeven en dat zijn Infinity War en Endgame.
Jij hebt overigens Guardians of the Galaxy ook 5 sterren gegeven, just sayin'.
Google verstopt geinige Thanos-easter egg in zoekmachine | Filmtotaal filmnieuws
Hahaha, briljant dit. Net even getest, klopt wat er staat.
John Milton
#nofanboyhere.
En ik geloof niet dat deze 11 jaar durende saga beter afgesloten had kunnen worden. Niet voor mij althans.
Magistrale finale.
Nicholas
Het eindigt min of meer zoals het voorbestemd was om te eindigen. Met de Core Avengers in de spotlight en Iron Man, de man met wie het begon, als de held. Voelt echt als een einde van een hoofdstuk, met een paar grappige (out of shape Thor) en kickass (de final battle en Captain America die worthy is) momenten.
Half benieuwd wat ze gaan doen in het nieuwe hoofdstuk (Asgardians of the Galaxy?), hoewel de pc cultuur steeds meer bezit begint te nemen van het universum. Nu zijn de makers nog zo wijs om dat ondergeschikt te maken aan de passende afsluiting die de helden die je vanaf het begin kent verdienen, maar aan de hand van de keuzes die men (ook in Endgame) maakt is duidelijk op te maken dat men vast gaat houden aan die route. Niet voor mij.
Nicholas
ik maakte een grapje maar die ene scene leek er verdacht veel op.

Vijf sterren omdat het kan.
Was voor mij persoonlijk wel even een zucht momentje.
Zalig toch al die haat reacties van fanboys.
Ah, je kwam helemaal niet voor een discussie, maar je bent dus gewoon een trolletje.
schumacher
Zoals u, al genoeg gezien elders.
Wat valt er te discussieren? Gij vind die goed, goed voor u.
Zwolle84
Kan iemand mij uitleggen waarom mijn halve zaal begon te klappen toen Cap America de hamer van Thor ving? Betekende dat dat hij verwant is aan die familie of iets dergelijks?
Nicholas
Nee, alleen dat hij de hamer "waardig" is. Dat zijn er niet zo veel. Wel een van de beste momenten in de film.
Zwolle84
Oké, thanks! Als slechtste klusser ter wereld die niet eens een normale hamer kan vasthouden vond ik het sowieso al knap.
Pannalicour
Was het korte haar van captain marvel nu echt nodig? Zag er echt niet uit.
Nicholas
Een verwijzing naar een soortgelijke look die ze in de stripboeken ook heeft.
nathaniel177
Was het korte haar van captain marvel nu echt nodig? Zag er echt niet uit.
Pannalicour
Vond het eerder een man. Thor zag er ook niet uit maar daar zat een reden achter (uitleg). Echter bij captain marvel niet.
Zwolle84
Hoeveel uitleg wil je hebben voor het kortknippen van haren? Misschien vond ze het mooi?
Serieus...?
Dat lijkt me ook ja. De producers bepalen de looks.
Ik vond het ook wel jammer, totaal geen fan van die kortpittige kapsels
Zwolle84
Ik redeneerde het vanuit het personage, niet vanuit de actrice... Ik reageerde op de opmerking dat er een reden gegeven had moeten worden voor het knippen van haren.
Shadowed
Aangezien er anders mogelijk een boze discussie was ontstaan maar het bericht verwijderd, maar dat bedoelde ik niet. Dat was op het woord “lesbisch”. Waarom zou je dat lesbisch vinden, dat was de vraag.
Pannalicour
Eventueel dat ze voor een andere hoofdrol dat kapsel hoort te hebben, heeft ze zelf niks in te brengen. Maar met dit kapsel begint ze toch aardig te lijken op:

Avengers: Doomsday

Avengers: Age of Ultron
2015

The Avengers
2012

'Avengers: Doomsday' en 'Secret Wars' zijn uitgesteld: opvallende zet die MCU en bioscoopschema flink opschudt

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel bevestigt dat ze geen plannen hebben om Robert Downey Jr terug te laten keren als Iron Man in MCU

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Memory of the Camps
Documentaire, 2014