Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 24 april 2019
Bekijk via Disney+
Plot Avengers: Endgame
"Avenge the fallen."
Na de gebeurtenissen in 'Infinity War' hebben de superhelden een grote tik gekregen. Hun gezamenlijke vijand Thanos is erin geslaagd om alle Infinity Stones te bemachtigen en heeft daarbij de helft van al het leven uitgewist. De overlevende helden, en met name de Avengers, hebben echter weinig tijd om te rouwen om hun vrienden en familie. Ze krijgen namelijk hulp aangeboden van onder meer Ant-Man en Captain Marvel. Allen slaan ze de handen in elkaar om Thanos alsnog te kunnen verslaan en om de miljarden doden die hij veroorzaakte weer tot leven te wekken.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Avengers: Endgame (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / Hulk
Thor Odinson
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
James Rhodes / War Machine
Scott Lang / Ant-Man
Stephen Strange / Doctor Strange
T'Challa / Black Panther
Rafael11
Over wie de meest krachtige superheld is, ik vond Scarlet Witch ook wel erg OP in Endgame.
horizons
har har. Het wordt een team-up tussen Gamorra, Black Widow, Cpt.Marvel, Aunt May, Nebula, the Wasp en Pepper om uiteindelijk alle hulpeloze mannen te redden.
ik maakte een grapje maar die ene scene leek er verdacht veel op.

Vijf sterren omdat het kan.
wwelover
Genoten van deze 'afsluiter'. Ookal krijg je misschien exact wat je verwacht. Maar dat maakt niet zo heel veel uit natuurlijk. En de drie uur vliegen zo voorbij. En eigenlijk is het nog zelfs te kort, want er viel nog best meer te vertellen. Sterker nog ik mis vooral Fury in deze film op het eind. Behalve één shot wordt er helemaal niks met hem gedaan.
Eigenlijk zijn er minder karakters dan Infinity War, maar die film vond ik wel iets minder rommelig. Maar ik ben wel blij dat Hawkeye terug is hier. Is hier wel op zijn tofst. En scheelt ook dat Jeremy Renner gewoon een hele goede acteur is.
Sterke muziek ook en gewoon uiteindelijk een flinke verzadiging. Ga hem vast nog wel een keertje in de bioscoop bekijken.
Graaf Machine
Oei, had ik graag erg leuk gevonden, maar wat een eindeloos uitgerekt begin, voor er eindelijk echt lekkere actie losbarst, en dan na een half uur echt lekkere actie een eindeloos uitgerekt einde. Voelde aan of er makkelijk een uur minder speeltijd had kunnen zijn. Ik ga heel schappelijk zijn in mijn score, maar het kan dat ik later nog ga dalen.
IH88
“And I Am… Iron Man.”
Waanzinnig knap wat de gebroeders Russo met Endgame hebben weten te bewerkstelligen. Dit is een passend einde voor de (meeste) originele Avengers die we hebben leren kennen de afgelopen 11 jaar. Captain America, Iron Man, Black Widow, Hulk, Thor en Hawkeye, ze krijgen hier allemaal een passend einde/nieuw begin. Dat Iron Man zich opoffert is enigszins voorspelbaar, maar hoe het verhaal van Natasha en Steve Rogers eindigt is best verrassend. Vooral de allerlaatste scene van de film, met Steve en Peggy Carter, zorgde voor wat vochtige ogen, en het is een passend einde voor een karakter dat altijd al aanvoelde alsof hij leefde in een verkeerde tijd. Natasha’s dood is abrupt, maar zodra zij en Hawkeye op zoek gaan naar de Soul Stone weet je wel een beetje waar het heengaat. Scarlett Johansson is nooit beter geweest als Black Widow, en dat geldt voor alle acteurs.
Endgame bestaat eigenlijk uit drie akten. Het rustige begin, het vermakelijke, Back to the Future-achtige en als greatest hits aandoende tweede gedeelte, en het derde gedeelte met de grote veldslag. En met grote veldslag bedoel ik massaal, met alle superhelden die samenkomen en Thanos verslaan. Die verdomde Tom Holland heeft maar twee scenes, maar hij brengt wel wat emoties los. Scarlet Witch heeft ook een waanzinnige scene waarin ze haar krachten tentoonspreidt, en het is indrukwekkend. Het shot van Captain America die alleen staat tegen Thanos en zijn leger, Captain America die eindelijk Mjölnir onder controle heeft en ermee vecht, de “reünie” tussen Quill en Gamora, Cap’s ‘Avengers Assemble!’, Captain Marvel, Valkyrie, Spider-Man, Pepper Potts en de laatste scene tussen Paltrow en Downey Jr… Geweldig. En nogmaals, de laatste scene is een perfecte afsluiter. Hoe nu verder? Guardians of the Galaxy plus Thor? Sign me up. Ik denk dat James Gunn en Taika Waititi handenwrijvend naar deze film hebben zitten kijken, want de mogelijkheden voor hun respectievelijke franchises zijn eindeloos. Vooral de manier waarop Gamora terugkeert is slim gedaan door de Russo’s. Hulk, Sam als de nieuwe Captian America met Bucky aan zijn zijde, Ant-Man en The Wasp, Captain Marvel, Spider-Man, Black Panther die zijn ding doet etc. De Marvel franchise gaat verder, maar Endgame is een geweldige afsluiter van de eerste 11 jaar en een feest voor de fans.
johan_sb2
Mja, uiteindelijk een veels te lang redelijke actiefilm waarvan marvel eral 20 van gemaakt heeft.
schumacher
Jezus, wat een minder goede film dan de vorige, die vorige avengers was de top.
Vd 1ste minuten had ik al een slecht gevoel, het pakte mij niet, muziek heel de tijd ééntonig zeker int begin toch, houterig geacteer ook, ook vloeide het niet goed samen, dan heel de tijd stukken tonen die we al genoeg gezien hebben.
Saaaiiiiiii was het, maar echt saai. Lang geleden dat ik content was dat ik weg kon en de film gedaan was.
Op een half uur na was er niks aan aan deze film, blablablabla, pas op, er bestaan goeie films e die bijna heel de tijd tetteren is maar niet in deze film toch, dzjeezes, vele zaken die men daar tegen elkaar zat te leuteren boeide werkelijk niet, deed er ook niks toe.
Ik kreeg meer het gevoel naar een soms romantische drama te zitten kijken en dan nog een slechte bij.
Voor de mensen die denken aktie te zien, nope, max 30 minuten en dat is het, voor de rest ne hele hoop gewauwel. Het zat gewoon ook rommelig in elkaar.
Hier en daar zaten er wel een aantal goeie lachmomenten in maar ook niet altijd.
Dit en die ene aktie scene en het visuele was nog oke waarbij ik nog net een 2.5 kan geven maar meer dan dat, nope. Absoluut niet.
algore
Dr Strange blijkt de beste MARVEL film.
dus die zeker kijken als je noob bent.
daarna infinity war
de final battle in Aquaman uit de pepsireeks (als marvel coca is) was stukken mooier dan die in endgame. 2 regisseurs werkt bijna nooit blijkt ook hier weer. Geven ze elkaar hun zin en dan wordt t onnodig lang
Emiledj
Wat een lange flutfilm was dit. Zoveel sterren voor een film die zo traag op gang komt, tranen probeert te trekken alsof het waar gebeurt is en dan vervolgens een giga onzinnige eindstrijd waarin ineens alles werkt en klopt.... Gelukkig zijn de individuele Marcel story’s by far beter! Zonde voor het ruim drie uur durende biosbezoek.
Er zal natuurlijk weer een vervolg komen: final endgame, definitive endgame en the end... ?
mrklm
Thanos [Josh Brolin] heeft met behulp van de zes stenen die hij verzamelde in 'Infinity War' van de menselijke bevolking op aarde gehalveerd. De nog levende Avengers rouwen om hun verloren vrienden, totdat de doodgewaande Scott Lang [Paul Rudd] opeens op de stoep verschijnt bij Clint Barton [Jeremy Renner] en Natasha Romanoff [Scarlett Johansson]. Hier wordt het verhaal wat technisch, maar Scott heeft in ieder geval een idee hoe de resterende Avengers terug kunnen keren in de tijd en kunnen voorkomen dat Thanos die zes stenen in handen krijgt. Daarvoor hebben ze de hulp nodig van de briljante Jonathan Stark [Robert Downey Jr], maar die heeft het geluk gehad dat zijn geliefde Pepper Potts [Gwyneth Paltrow] en hun kind nog leven en is bang ze alsnog kwijt te raken.
Het slotakkoord in de Avengers-quadrilogy heeft een sombere, meditatieve toon, maar door te kiezen voor karakterisering en psychologische diepgang in plaats van bombastisch geweld wordt de zeer getalenteerde cast niet overschreeuwd door lawaaiige explosies en special effects. Christopher Markus en Stephen McFeely zijn bovendien met een complex plot gekomen waardoor de karakters door middel van tijdreizen terug keren naar momenten uit de eerdere Avengers-films, maar dat levert alleen verwarring op wanneer dat de bedoeling is. Een film waar je eindeloos essays over kunt schrijven. Ik geloof dat het verhaal een metafoor is voor de (haast onmogelijke) strijd tegen klimaatverandering en dat de epiloog een metafoor is voor de sociale en politieke veranderingen die de wereld heeft ondergaan en nog steeds ondergaat. Het feit dat je eindeloos na kunt praten over de betekenis van een Marvelfilm onderstreept het feit dat dit sowieso één van de meest intelligente films uit de succesvolle serie is.
Pomodorini
Deze film zorgde voor hoge verwachtingen van het publiek en ze hebben die verwachtingen zeker waargemaakt.
Na infinity war was de verhaallijn versnipperd. Marketing technisch speelt endgame hier zeer goed op in door niets tot weinig bekend te maken over de film. Het einde is niet teveel opgepoetst wat erg fijn is. Het was in ieder geval niet zo'n standaard "happy ending"
Het camerawerk en CGI is prachtig. Afwisselende shots die het overzicht in de 3uur lange film doen houden. De CGI is ook prima wat we konden verwachten.
De actiescènes waren tof. Soms net iets te chaotisch. Ook zijn alle personages goed neer gezet en er is prima geacteerd.
Wel denk ik dat het fijn is als je al wat marvel films hebt gezien. Dan bouw je namelijk een emotionele band op met de personages en is deze film een stuk aantrekkelijker om te zien.
Een mooie afsluiter. 4/5*
Zou er nog een mooie Bluray collectie box uitgebracht worden met alle Marvel films tot en met deze afrondende Endgame? Dan zou ik ernstig na gaan denken die toch wel te halen
'Avengers: Endgame' gaat alle records dubbel en dwars verbreken! | Filmtotaal filmnieuws
Dit wordt wel echt gigantisch, haha. Ik verwacht dat ze ruim over de 2 miljard heen gaan. Misschien wel een gooi doen naar de meest verdienende film ooit.
Zwolle84
Je weet het nooit wanneer er geld kan worden verdiend, maar je zou denken dat die deelboxen van laatst in plaats van één complete box zijn.
Corran
Nah. Titanic zullen ze wel voorbij geraken, maar Avatar lijkt me toch sterk, al was het maar omdat die voordeel haalde uit duurdere tickets. Eigenlijk zouden ze niet met geld mogen berekenen, maar met bezoekersaantallen.
Ik heb verder alle reacties niet gelezen maar my 2 cents:
Eerste helft was 1 van de meest vermakelijke die ik heb gezien in het superhero gebeuren.
Leuke verhaallijn (het tijdreisgebeuren was erg aardig) en vooral goede kameraderie, humor, veel personages me allen hun eigen gezicht en snel schakelen van situatie en omgeving zodat het bijna de oude Star Wars charme benadert.
Tweede helft... mwa..
dat hele eindgevecht was wel erg middeleeuws primitief voor zo'n superheldenwereld en ik zat me vooral af te vragen wanneer die Captain Marvel eens kwam want die was toch een miljoen keer sterker en beter dan de rest zodat dat hele geneuzel helemaal niet nodig was geweest.
Deed me een beetje aan LOTR denken met een half uur epische gevechten vol doden en op het eind kwam Gandalf en die deed 1 beweging en ze hadden gewonnen. Ja, doe dat dan meteen sjaak.
Zo was dat hier ook een beetje.
Wel heel schattig doorzichtig geschreven trouwens hoe ze hebben geprobeerd te voorkomen dat kijkers zich deze vraag stellen: 'door haar een tekst te geven halverwege 'ja er zijn nou eenmaal meer werelden in problemen dus ik kan er net altijd zijn'
. Want anders had de film maar uurtje geduurd natuurlijk.
(buiten dat ook jammer omdat die Marvel veruit lekkerste van allemaal was)
Maar goed dat was dus allemaal een beetje nutteloos en jammer. En dat einde.. tja ik snap het voor de fans wel. Die zaten een half uur te snikken. Ikzelf heb nul emotie bij een superhelden popcornfilmpje dus dat sentimentele gedoe zal me verder worst wezen.
Anyway, klinkt misschien wat negatief maar al met al voor een filmpje als dit erg vermakelijk. 3,5* (halfje sowieso al voor de nieuwe Banner en LebowskiThor) dan maar. Hopelijk komen er niet al teveel meer.
Zo was dat hier ook een beetje.
Ik moest eigenlijk denken aan de The return of the king met het spokenleger dat effe de slag om Minas Tirith kwam beëindigen. Dacht destijds ook, doe dat dan meteen. Vond dat echt een slechte scène omdat iets veel te overpowered was. Dat gevoel had ik bij Endgame ook met Captain Marvel ja. Veel te sterk. Hoe ze dat moederschip doorboorde of Thanos makkelijk weerstand kon bieden. Best wel jammer dat Marvel het zo in heeft gepast. Gelukkig was haar rol maar wel klein verder, dat scheelde weer.
Nou ik had die hele Captain Marvel niet gezien (als enige nog in dit Marveluniverse) dus het was wel een beetje vreemde eend in de bijt wat dat betreft. Alleen het begin al..
Tony zit een miljoen lichtjaar weg en is totaal verloren en zij tilt effe dat hele schip alleen naar de Aarde.. ehm wut? Dan ontstijgt de superheldenstatus en wordt een soort Deus ex Machina dan
xaid
Sprakeloos. 5 miljoen sterren.
horizons
Maar Scarlett Witch was de enige die Thanos in een 1v1 versloeg. De rest inclusief Cpt Marvel werden aan de kant gemept.
Warning
Eens, Captain Marvel werd aan de kant gemept, ze is geen Mary Sue zoals Rey in Star Wars. Ik vond Captain Marvel overigens verfrissend tussen de (begrijpelijk) overgebleven lamgeslagen Avengers in het begin.
Rafael11
^Denk dat Scarlet Witch en Captain Marvel qua powerlevels aardig gelijkwaardig zijn. Thanos had notabene de Powerstone nodig om helemaal van haar af te komen. En die kopstoot van hem deed helemaal niks bij haar.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Women power dus. Wat een morele kwesties worden er toch aan de kaak gesteld. Zo ook huidskleur/afkomst.
soom
Let go..
Hype? Oh, ja. Zeker.
De bioscoop zit, zo te zien, minstens een week gevuld met publiek dat hier massaal heen gaat..
Wat een geweld, wat een klasse. Wat een film. Perfect tot vrijwel in alle gaatjes en hoekjes.
Enige kennis van wat er ooit gedaan is en door wie is wel nodig. Maar die info kan eigenlijk niet in drie uur gepropt worden. Daar laat de film misschien wat steekjes door glippen. Toch is evengoed alles schitterend.
Genoten van alles en dat terwijl Infinity War maar op drie sterren mag leunen. Nou, overdonderd tot de maan. En ver daarboven.
horizons
Maar ook dat fortnite spelende bierbuik gamers ook helden zijn. En gezien opofferingen en acties wordt er echt niets en niemand voorgetrokken.
Walter S.
Goh, ook op koningsdag tijdens een middagvoorstelling gewoon volle bak. Gelukkig geen al te gekke taferelen met klappende en huilende mensen, had ik bij Captain Marvel, kwam er iemand in beeld, ging de hele zaal klappen en even later zat degene naast me te huilen. Van mij hoeft dat allemaal niet zo.
Voor zo'n lange film was ie nog best snel voorbij. Dat is wel een goed teken, vond het ook wel een prima film. Wat humor (dat je je afvraagt wat ze bij specsavers denken als de Hulk binnen komt op zoek naar een kek montuurtje), wat drama en wat actie en wat spektakel. Ken (lang) niet alle films in deze reeks, maar kon het verhaal desondanks wel volgen.
Vind het leuk, superheldenfilms in de bios, maar meestal vooral omdat het er mooi uit ziet. Verhaaltjes zijn toch vaak inwisselbaar. Slechterik>pief paf poef finale>klaar is Kees.
Ik vond het prima de moeite waard, maar vraag me toch af waarom dit nou zo'n mega hype is. Maar goed, toch knap als je van zo'n inwisselbare reeks vaak volgens hetzelfde stramien gemaakte superheldenfilms zo'n kaskrakerreeks kunt maken. Maar uiteindelijk is het toch een hap pocorn, hap slik weg cinema. Over een tijdje weer grotendeels vergeten.
StefkoC2002
Allicht omdat Captain Marvel korter is. Twee of drie uur lang zooi maakt nog wel eens een verschil.
Je haalt de woorden uit men mond lol

Avengers: Doomsday

Avengers: Age of Ultron
2015

The Avengers
2012

'Avengers: Doomsday' en 'Secret Wars' zijn uitgesteld: opvallende zet die MCU en bioscoopschema flink opschudt

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel bevestigt dat ze geen plannen hebben om Robert Downey Jr terug te laten keren als Iron Man in MCU

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Memory of the Camps
Documentaire, 2014