Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Fiona Dourif, Michael Therriault en Brad Dourif
Gesproken taal: Spaans en Engels
Bekijk via SkyShowtime
Plot Cult of Chucky
"You may feel a little prick"
Na al vier jaar vast te hebben gezeten in een gesticht voor crimineel gestoorden, is Nica Pierce (Fiona Dourif) ten onrechte overtuigd dat zij - en niet Chucky - haar gehele familie heeft vermoord. Haar psychiater introduceert een nieuw therapeutisch instrument om de groepssessies met zijn patiënten te vergemakkelijken: de "Good Guy"-pop. Een reeks van gruwelijke sterfgevallen start in het gesticht. Nica begint zichzelf af te vragen of ze dan toch niet gek is. De opgegroeide Andy Barclay (Alex Vincent) schiet Nica te hulp, al moet hij eerst zien af te rekenen met Tiffany (Jennifer Tilly), de bruid van Chucky, en zij is tot alles in staat om haar geliefde duivelse pop te helpen.
Nica Pierce
Nurse Ashley
Claire
Lui (crew films)
- 11908 stemmen
Komt deze film in de bioscoop weet een van jullie dat
Nee, deze gaat meteen naar dvd.
ChrisM
Deze komische horrorfilm is vanaf 25 oktober beschikbaar op Blu-ray en dvd, maakte distributeur Universal vandaag 28/08/17 bekend.
Kondoro
Geinig nieuwe Child's play film, ik moet er nog wel vijf zien maar dat maakt niet uit!
Valak
Haha, dan heb je wat in te halen!
Als je een per week kijkt ben je nog netjes op tijd klaar voor Cult uitkomt.
En trouwens nu je het zegt, ik moet Bride en Seed nog eens herzien; is te lang geleden.
FillumGek
Binnenkort alles maar weer eens herzien voordat ik deze aanschaf. Instant buy!
Kondoro
Ik zag op Zavvi een zevendelige pack voor €54. Maar dat vind ik nog iets teveel ik denk dat ik ze met de horror challenge van alexspyforever ga kijken, althans de meesten.
Valak
FillumGek Ga jij hem ergens voorbestellen of wacht je tot de release? Ik heb dat nog nooit gedaan, maar waar zou ik dat het beste kunnen doen dat hij liever niet te duur is maar wel het snelste in huis komt?
Kondoro0614 Ik paar kwam al een paar keer 'n bericht tegen over die horror-challenge, maar waar moet ik me daarvoor 'opgeven'? Die wordt gewoon hier op het forum gehouden neem ik aan?
Kondoro
Ik denk al je het hier wel kan aangeven of je bericht alexspyforever even.
alexspyforever
Ik heb gisteren een taglijst opgesteld en jou daar ook op gezet. Ik zag je naam geregeld opduiken in het horrortopic daarmee
De start is voorzien in oktober dus tegen dan krijg je dus een 'herinnering'.
Shinobi
Vanaf drie oktober blijkbaar op Netflix, het is alleen nog niet duidelijk of dit ook voor de Nederlandse variant geldt.
Zandadder
€ 45,- nu . Gister besteld en is volgens Zavvi 23 oktober beschikbaar.
Wel met Engelse subs, maar dat is voor mij geen enkel probleem.
Corcicus
Zoals te verwachten viel een even onzinnig als overbodig vervolg op iets wat nooit baanbrekend of verheffend was: Chucky. De gore is gelukkig zeer degelijk in dit deel, de humor weer even misplaatst en onnozel als in de voorgaande delen en de personages weer even inwisselbaar als weleer.
Griffo
Hey iedereen,
Als grote horror fan gisteren dan toch maar eens naar Chucky gekeken...
Weet niet goed wat ik ervan moet vinden... En kon eerlijk gezegd niet altijd goed volgen.
]Zoals, hoe kan Chucky ineens terug in een mens gaan. Of hoe heeft hij zich kunnen vermenigvuldigen vanuit zijn huidige staat toen hij nog bij Andy vast zat? En als laatste Tiffany?? WTF
Maar echt slecht vond ik hem ook niet, er waren leuke stukken in, toch beter dan "Bride" en "Seed"
De gore was wel ok (voor mij mag het altijd iets meer zijn)
Lander Devos
@Griffo hij heeft zich in de vorige film vermenigvuldigt bij Alice en zij kan (met chucky in zich) op haar beurt blijven vermenigvuldigen. Een pop naar Andy enz.
Lander Devos
Hey iedereen,
Als grote horror fan gisteren dan toch maar eens naar Chucky gekeken...
De gore was wel ok (voor mij mag het altijd iets meer zijn)
AmazingPP
Beetje flauw deel dit. Ik miste ook de humor die in de andere films wel aanwezig waren. Ik vond dit allemaal een beetje ietwat een soort van serieus zal ik maar zeggen. Toch wilde ik hem uitkijken om te zien wat er nu precies zou gebeuren en jawel.... Ineens was daar het open einde! We wachten in spanning op deel 8. 3 *
egelhunter
Gewoon een leuk vervolg met wat humor en gore. Het is niet voor niets een dvd release en geen bioscoopfilm. Had het geluid op dts en ben daardoor paar keer goed geschrokken. Deel 1 blijft toch nog altijd het meest creepy deel. 3*
Horrorvervolgen.
Ofwel blijf je bij de oude formule, maar dan wordt het vaak al snel afgezaagd. Ofwel probeer je de reeks in een ietwat andere richting te duwen, maar dat loopt ook eigenlijk nooit goed af. Chucky is zo'n reeks die door de jaren heen wat geëvolueerd is, maar dat komt deze film absoluut niet ten goede.
Ik had de indruk dat Mancini er een ietwat kunstigere episode van wou maken. Met het immer witte hospitaal en een aantal setups (zoals die met het dakraam) die wat extra cachet aan een verder doorsnee horror werkje zouden moeten geven. Zouden, want de pogingen zijn eerder onnozel en falen langs alle kanten.
Chucky is in deze aflevering ook wat vervelend, dat er meerdere versies van hem zijn helpt de spanning ook echt niet vooruit en dat men Tilly's personage nog steeds zo'n grote rol toebedeelt is onbegrijpelijk. Drakerige acteerprestatie, al mikken ze daarmee allicht op een soort van cultgevoel.
De gore is echt belabberd, sommige kills zijn ook compleet onnozel (zoals het exploderende dakraam) en het hele verhaaltje is doodvermoeiend. Nochthans is het idee achter een Chucky die zich doorheen een gekkenhuis moet weten redden veelbelovend en zou je er een erg leuke film uit kunnen puren, maar dan moet je wel enig talent aan boord hebben.
Mancini's familieprojectjes kunnen maar beter ophouden, al zal er wel genoeg volk te porren zijn om de film minstens een kans te geven. En wanneer het volgende deel zich aanbiedt is men deze flop allang weer vergeten, waardoor de centjes opnieuw kunnen binnenrollen. Horrorfilmpjes uitkakken is zo moeilijk niet, goeie horrorfilms maken daarentegen ...
dvdfreak123
Zware tegenvaller nu begrijp ik waarom deze niet in de bios is verschenen. Film is gewoon belachelijk voor woorden. Enige echt pluspunt zijn gewoon de one liners van chucky en dat geweldig lachje dat hij geeft. Hadden nooit deze film moeten maken. Vond seed of chucky de minste, maar deze overtreft deze nog in slechtheid.
4/10
dutchtuga
Tegenvallende recensies, maar van weinig echte Chucky fans. Ik hou nog hoop.
dutchtuga
Child's Play was absoluut een baanbrekende film. Alleen al de status die Chucky heeft verkregen en de vele poppenhorrors die volgden. Child's Play was niet de eerste poppenhorror, maar de populariteit die het genereerde was groot.
Het popje zelf was toen ook een technisch wonder. Het was één van m'n allereerste horror films en was er als kind panisch van. Maar doorheen de Jaren hebben ze de reeks toch wat om zeep geholpen met bedenkelijke koerswijzingen en een paar zeperige vervolgen.
dutchtuga
Deel 2 en 3 zijn geen hoogstaande horror maar een platform voor een daverende Chucky. Ben groot fan van de pop en vooral de stem van Dourif. Bride is nooit mijn ding geweest en wou te graag meeliften op de post Scream horrors. Seed heeft zijn momentjes en Curse bracht het oude sfeertje een beetje terug, maar mist duidelijk budget. Ik denk dat Cult ook een beetje in dat straatje zal vallen.
Mancini probeert het én iets artistieker te maken, én iets meer tongue-in-cheek, maar faalt in beide gevallen. De spanning lijkt daarbij op een zijspoort verzeild te zijn. Curse vond ik nog wel redelijk, dit was echte een miskleun. Maar vooral zélf kijken en oordelen natuurlijk
mixmaster
Ik heb alle Chucky films gezien tot nu toe en helaas is ook dit vervolg weer niet best, het 1e deel is en blijft gewoon de beste en alle delen daarna werden eigenlijk alleen maar steeds slechter. (wat bijna bij elke horror reeks het geval is).
Toch moet ik zeggen dat ik als horror fanaat wel altijd elk deel van welke horror reeks dan ook, wil zien.

2019

1991

Child's Play 2
1990

1988

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix