Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Jessica Rothe, Israel Broussard en Ruby Modine
Releasedatum: 12 oktober 2017
Bekijk via SkyShowtime
Plot Happy Death Day
"Get up. Live your day. Get killed. Again."
Theresa 'Tree' Gelbman is een studente die de ergste verjaardag ooit beleeft: op het einde van de dag wordt ze namelijk vermoord. Het is een dag die ze telkens opnieuw beleeft, van de alledaagse details tot aan het dodelijke einde dat ze elke dag weer moet doormaken. Om de cirkel te doorbreken zal ze moeten achterhalen wie de moordenaar is en waarom deze het op haar voorzien heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Happy Death Day (MusicMeter)
- Kijk op meJane
David Gelbman
John Tombs
Ryan Phan
Antinous
Gewoon 5 sterren wat mij betreft. deze film is helemaal mijn ding. geef me meer van dit genre.
ik vond het steengoed.
mijn favoriet in zulke films blijft wel Edge of Tommorow maar deze is ook zeer goed. als iemand hier een lage score voor geeft dan hebben wij zeker niet dezelfde smaak in films.
Rickyman
Deze horrorkomedie is wel vermakelijk met het groundhog idee en doet die actrice het best aardig, maar nauwelijks spannend of grappig, beetje puberaal ook. Da's helemaal niet slecht of zo, maar vond het wat flauw.
shrink
Erg leuke film voor het gehele gezin. Verwacht geen horror, want het is meer een soort 'Scream-light' maar dan met een beter verhaal. Mijn kinderen van 12 en 13 hebben zich goed vermaakt.
milan90
Heel grappig waarin komedie en horror de handen ineen slaan. Mooie ode aan het briljante Groundhog Day.
Elchapo
- 1925 stemmen
Men neme een snufje groundhog Day,een theelepeltje scream en tot slot een toefje i know what you did last summer et voilà daar is happy death Day.....3 stars.
cantforgetyou
- 1948 berichten
Zeer goede horror komedie. We hebben de 'fout' gemaakt om eerst deel 2 te kijken. Die was zo leuk, dat we nu dus deel 1 ook hebben gezien. En beide zijn gewoon GEWELDIG. Ik hou wel van die tiener/slasher films. Als ze maar leuk worden gebracht. En de hoofdrolspeelster is echt zeer grappig in haar doen en laten. Het script zit ook nog eens goed in elkaar en het blijft spannend tot het einde van de film. Je weet steeds niet wie nu wel of niet de moordenaar is, maar uiteindelijk wordt dit origineel en goed gebracht. Ik las op wiki dat de film zeer goedkoop was (4,8 miljoen) om te maken en dat hij 125,5 miljoen heeft opgeleverd. Deze film en het vervolg had ik graag in de bioscoop willen zien.
Duke Nukem
- 1981 stemmen
Wel een vermakelijk filmpje, maar zowel de beschrijving als de trailer geven al bijna de hele film weg en verder is er dan ook niet veel aan. De uiteindelijke ontknoping is een serieuze let-down. De film is niet eng en de kills zijn niet bloederig. Het is dan ook meer een romantische komedie dan een horror flick. Jessica Rothe heeft duidelijk lol in haar rol. En hoewel de film een zeker tienergehalte heeft, was ze hier al dertig jaar oud. Met een leuke verwijzing naar andere films in dit genre zoals Groundhog Day (maar ook handige manier om verwijten te vermijden). Ik wil het vervolg wel eens zien, hoewel hij op deze site nog lager scoort dan deze film.
Thomas83
Uiterst leuke mix van genres dit. Geen bijzonder originele film misschien, en misschien net wat te braaf, maar het concept is leuk. De humor had wel wat zwarter gemogen van mij, maar alleen het pure drama vond ik echt minder. Het idee van een zeer onsympathiek personage dat gaandeweg de film een beter mens wordt is altijd wel leuk, alleen de verhaallijn met de vader vond ik wel echt zwak. Daar hadden ze wel ietsje meer aandacht aan mogen besteden. Misschien ook een betere acteur casten als de vader.
Jessica Rothe is overigens enorm leuk. Zowel in de bitchy rol als in wat haar personage later wordt. Raar dat ze verder in weinig interessante films of series heeft gespeeld. Typische doorbraakrol dit. De uiteindelijke onthulling van de identiteit van de moordenaar is verder een tikkeltje teleurstellend, maar dat reken ik de film niet zo zwaar aan. Dat is eerder regel dan uitzondering in dit soort films. 3.5*.
rcuppen79
Groundhog Day in een slasher-jasje (met een sausje Final Destination er overheen).
Het geheel weet helaas niet te overtuigen, maar neemt zichzelf gelukkig ook niet al te serieus, waardoor deze film nog enigszins het bekijken waard is. Maar erg memorabel is het allemaal niet.
De destijds 29-jarige actrice Jessica Rothe moet hier nog doorgaan als tiener, maar weet hierin toch nog enigszins te overtuigen. Zij is dan ook het beste punt van de film samen met actrice Rachel Matthews als haar uiterst verwaande zus. De rest van de cast baart echter weinig opzien.
Chelsea94
Niet echt horror maar ook niet echt komedie. De kills komen nooit echt in beeld waardoor het allemaal wat braafjes is. Het is verder een leuke jeugdige film die makkelijk vanaf 12 jaar had kunnen zijn.
mikey
enigszins vermakelijke slasher als variant op Groundhog day over een rotmeid die elke avond wordt afgeslacht door een gemaskerde moordenaar. Naast het vinden van de killer moet ze ook haar eigen sympathieke ik zien terug te vinden. Film is vlotjes, soms melig.. valkuil: de kijker gaat zelf fantaseren wat je moet doen om de nacht zonder kleerscheuren door te komen.
bjerik76
klinkt een beetje als de netflix serie " Russian Doll " alleen dan nu in een film ?
bjerik76
Vond " triangle " veel spannender en mysterieuzer dan deze ( komedie? ) film.
na de 3e herhaling was mijn aandacht weg, ondanks de dingen die ik in die tussentijd deed was de film alsnog makkelijk te volgen.
Een film die je zo lang(dradig) kan maken als jezelf wilt.
DragQueen
Best een vermakelijke Horror/Komedie, die lekker luchtig weet te blijven en zichzelf niet te serieus neemt. Het concept is verder weinig vernieuwend, maar steekt wel onderhoudend in elkaar. De film lijkt me persoonlijk nog het meest op een soort Groundhog Day, maar dan in het Slasher-genre. Al met al een lekkere wegkijker, die me geen moment verveeld heeft en door de korte speelduur zo voorbij gevlogen was. 3 Sterren.
slam1975
Zeker een leuke vermakelijke film. Heb geeneen keer mijn telefoon gepakt tijdens het kijken
mjk87 (moderator films)
Vermakelijke filmpje wel, leuk sfeertje op die campus en het Groundhog-gegeven wordt aardig uitgewerkt hoewel er genoeg clichés langgskomen. Maar och, soms hoeven films niet uit te blinken in originaliteit en is speelplezier alleen al voldoende. Wel is het soms iets te veel een Whodunnit, en dat deel overtuigt niet helemaal, mede door enkele twistjes en vooral het einde dat maar doorgaat. 3,0*.
Donkerwoud
Een beetje van Scream en een heleboel van Groundhog Day. Erg genoten van Tree (Jessica Rothe) als de archetypische 'mean girl' aan de top van de sociale pikorde, maar die ontdekt dat ze er alleen voor staat als ze blijft hangen in diezelfde noodlottige dag. Elke keer opnieuw aan het mes geregen door een onverlaat met een babymasker. Het moet gezegd dat vooral (de mij onbekende) Jessica Rothe een komisch talent is met haar expressieve gelaatsuitdrukkingen, sarcastische opmerkingen en gevoel voor timing. Steeds opnieuw is het genieten wanneer Rothe hetzelfde rondje loopt over de campus. Toch is 't jammer dat het plot van 'Happy Death Day' (2017) voorspelbaarder en braver blijft dan had gekund met het knotsgekke uitgangspunt. Zoals een ietwat onhebbelijke protagoniste inzichten verwerft over haar eigen tekortkomingen en nieuwe manieren bedenkt om zich te verzetten tegen haar beul. Het wordt nooit écht gemeen in dat tienervagevuur van afwijzingen, hitsige jongeren en kliekjesvorming.
david bohm
Een onderhoudende film die het hele college gebeuren goed weet te vatten. De protagoniste met haar slaapkamerogen weet het geheel aardig te dragen. De film is zo nu en dan grappig, spannend en dan weer mierzoet als een cupcake.
Op een gegeven moment begint het wat te slepen maar al met al een redelijke film.
Cinefiel 1
5 sterren krijgt deze geweldige horrorfilm van mij.
Het verhaal is leuk, er zit goede spanning in.
En de acteurs zijn ook erg leuk. Maar vooral Jessica Rothe steekt er voor mij boven uit.
Vind ik een leuke actrice om naar te kijken. En Tree zet ze grappig en een tikje chagrijnig maar ook aardig neer.
Met zichtbaar plezier in de rol.
Ook leuk dat er verwezen wordt naar Groundhog Day. (Ongelofelijk dat Tree deze niet kent.)
Een zeer geslaagde film, waar wat mij betreft nog veel vervolgen op gemaakt kunnen worden. Met 1 vereiste:
Jessica Rothe in de hoofdrol.
wendyvortex
Te makkelijk deze variant op Groundhog Day. Je kan je zelfs afvragen of dit nou wel echt horror is. Meer een soort tienerfilm met nou ja dan nog soort moordenaar met een masker. Beetje van alles net niks.
xxERWINxx
Vandaag bekeken op bluray!
Vind die ''timelap'' films altijd wel wat hebben, had laatst de film Triangle (Film, 2009) gezien ook een tijdlus film en deze is dus ook net zo, al de locatie van deze film niet echt spectaculair was, op een boot zoals ''Triangle'' vind ik wat meer sfeer en mysterie hebben dan deze film.
Toch is deze zeker niet verkeerd, al zie je de hele film wel 5 a 6 keer (bijna) dezelfde scenes, op een gegeven moment dacht ik dat ze het had gevonden, maar dat bleek niet zo te zijn, ook daarna weer niet etc dus was wel benieuwd hoe de vork in de steel zat.
Verder erg vermakelijk want hij verveeld nergens.
Op naar deel 2!
blondiefilmfreak
Veel jat werk van groundhog day maar op zichzelf is het toch nog best een leuke film in zijn soort.hier en daar heeft het ook invloeden van scream,dus origineel is het niet te noemen.maar goed welke horror is er de laatste jaren nog wel origineel.
JetLegs
Zeer vermakelijke "kijkt lekker weg" film. Niet eng maar wel heel leuk
van zo'n lieve jongen als Carter krijg je toch meteen een crush op. En verrassende plot , dat uiteindelijk de moordenaar iemand anders blijkt te zijn waarvan je het niet meteen had verwacht.
"Je moet gewoon niet zo'n bitch zijn" is eigenlijk de hoofdregel in deze film. Ik vond de film origineel grappig, en meeslepend. Heb me prima vermaakt.
jordandejong
Bijzonder overgewaardeerde Teen Horror. Blijft bijzonder dat zo'n film dan ineens wel aanslaat bij het grote publiek, want hier zit nou echt werkelijk niks in waarom ik het over een week nog zal herrineren.
Jessica Rothe is een knappe verschijning maar speelt wel een ongelofelijk irritante en onsympathieke campus skank. Ik snap dat haar character development een groot deel van het verhaal is, maar ze is dusdanig onsympathiek dat het je het eerste gedeelte van de film werkelijk niet boeit wat er met haar gebeurd.
De Groundhog Day opzet van de film zorgt er tevens voor dat het grootste eerste gedeelte van de film repetitive aanvoelt en weinig nieuws brengt. Slechts tegen het einde komt daar wat aardige variatie in.
Qua horror hoef je er echt helemaal niks van te verwachten trouwens. Zou dit eerder omschrijven als een Teen komedie/Thriller, want de horror. Tja... Killer straalt niets uit. 0,0 spanning. Geen gore. Als 12 jarige misschien een leuk instap horrortje. Maar verder niet.
Het kijkt tegen het einde aan wel aardig weg, vooral ook door de chemie tussen Tree en Carter. Daarom ook nog een redelijk milde 2,5*. Maar wel een behoorlijk overrated niemandsdalletje
Warning
Combinatie van Groundhog Day en Scream.
Leuke film en niet al te bloederig.
notsub
Ik moet toegeven dat ik de film boven verwachting leuk vond. Niets geen bloederige toestanden in deze soft horror film, wel overduidelijk een parodie op de beroemde Groundhog Day film. Die vond ik een stuk minder, Happy Death Day wist zich me toch regelmatig aan het lachen te krijgen. Verder is de film volgens het boekje, maar dat is prima verder.

Happy Death Day 2U

Secret Défense
Thriller, 2008

What Happened to Monday
Sciencefiction / Actie, 2017
collegeprequelmoordtime loopyoung adultcollege studentstabbed to death