• 9.377.861 stemmen

Geregisseerd door: Clive Barker

Met onder meer: Andrew Robinson, Ashley Laurence en Clare Higgins

Releasedatum: 17 november 1988

Plot Hellraiser

"He'll tear your soul apart."

In Hellraiser koopt Frank Cotton een bizarre puzzelbox. Degene die de puzzel oplost krijgt onbegrensd genot... maar ook onbegrensd leed. Van Frank werd niets meer vernomen. Jaren later gaan Franks broer Larry en diens vrouw Julia in het oude familiehuis wonen. Niet veel later weet Frank uit de hel te ontsnappen en komt terug tot leven in het oude huis, maar heeft mensenbloed nodig om weer volledig mens te kunnen worden. Dan weet hij Julia te overtuigen om hem te helpen.

Julia Cotton

Chattering Cenobite

'Butterball' Cenobite

avatar van Witch-king

Witch-king

Mooie film, die cenobites zijn heel mooi gemaakt.

****4****

avatar van Witch-king

Witch-king

Ash Krueger schreef:

expliciete vviscerale gruwel, maar toch....... diit heeft sfeer en is nooit

eerder of later nagedaan.

Nou sfeer???

Hij heeft een zekere sfeer, maar je moet niet vragen wat voor sfeer.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Horror-klassieker! The Box! "jesus wept", heerlijk! Deel 2 was ook nog te pruimen, daarna werd het echt slappe hap..

avatar van omegasupreme

omegasupreme

deze film blijft nog steeds echt een topper!

al die delen hierna waren inderdaad een drama, de laatste 2 delen echt een schande voor de serie

2 en drie zijn nog wel te doen,i will tear your soul apart

avatar van metaledje

metaledje

@ markie1978

wat een dwazige opmerking,moet je dan geen horrorfan zijn? lijkt me toch wel

avatar van justR

justR

Geweldige film ik was vrij jong toen ik deze film zag (1993 ofzo 8 a 9 jaar) maar deze film sprak mij echt enorm aan. Heb tegenwoordig alle delen van de hellraiser serie in mijn bezit (ook de mindere delen: inferno pff drama).

Deel 1 en 2 zijn gewoon het aller''engste'' om te zien.

En ook al zal er meer horrorfilms (nightmare enz enz) blijft pinhead toch mijn favo.

maar goed 5 sterren dus

avatar van Holyshit

Holyshit

Hello, een heel goede film, prachtig gedaan en zeer coole muziek. Met deze film ben je jaren zelf maandelang zoet

avatar van Werwolf

Werwolf

Holyshit schreef:

. Met deze film ben je jaren zelf maandelang zoet

Overtreffende trap?

avatar van Holyshit

Holyshit

wat bedoel je???

avatar van 606

ik hoop dat er weer een nieuwe hellraiser komt ik heb me erg vermaakt met deze reeks op een na

avatar van Doom

Doom

Hellraiser blijft een geweldige horror klassieker van regisseur Clive Barker. De donkere grauwige scènes zorgen voor een heerlijke jaren tachtig sfeer. Deze sfeer is ook terug te zien in klassiekers als The Evil Dead en The Fly.

Sterke scènes als 'Jezus wept' en 'het terugkomen uit de dood van Frank' maken Hellraiser ijzersterk. Het plot is goed en de personages zijn vrij degelijk uitgewerkt, ondanks het achterwege laten van onnodige karakter uitdiepingen. De demonen uit Pandora's Box zijn geniaal, met als hoogtepunt Pinhead natuurlijk. De stem vervorming van deze Pinhead is ook zo geweldig. Naast deze demonen ziet Frank er natuurlijk ook wreed uit met al z'n botten en bloed. Visueel gezien blijft Hellraiser ook een prachtfilm, verder is de cinematografie goed en de muziek passend.

Helaas bevat Hellraiser wel een vrij matig einde. De manier waarop de demonen uit Pandora's Box worden verslagen is te gemakkelijk. Daarnaast zijn ook de acteerprestaties (vaak) onder de maat.

Kortom, een geweldige horror.

avatar van Linn

Linn

Eindelijk weer eens herzien, Ik zag hem voor het eerst toen ik 7 was en nu heb ik hem voor 5 euro op bol besteld. Lekker filmpje waarvan ik het begin erg sterk vind. De special effects laten wat te wensen over maar goed het is dan ook een film uit 1987. Verder vind ik het verhaal echt geweldig en ijzersterk. Pinhead en de andere Cenobites zien er erg gaaf uit.. en deze herziening van dit geweldige eerste deel is me dan ook zeker niet tegengevallen. Dikke 4* * It will tear your soul apart *

avatar van Kevin033

Kevin033

Goeie film!

Erg spannend als je de Cenobites niet ziet voel je toch nog de spanning

En goed acteer werk!

Oftewel een goede film!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond er toch echt helemaal niks aan.

Vond het niet spannend, sfeer kon ik niet echt voelen.

Die Pinhead is echt niet eng, vond het eerder lachwekkend.

En heb me lopen ergeren aan dat meisje en die stiefmoeder.

Nee voor mij persoonlijk was dit niks.

1,5* (ben dan nog wel zo dat ik deel twee wil zien vanwege het 'gore' wat daar meer schijnt te zijn)

avatar van rep_robert

Dit is ook een geval van jeugdsentiment..prachtig hoe pinhaid is gemaakt...

ik heb ook alle delen in bezitm en inderdaad het niveau gaat sterk omlaag...op een gegeven moment heb je gewoon een (paranormale)speurfilms waar je op t einde nog even pinhead te zien krijgt..

avatar van pompoen

pompoen

Voor een horrorfilm uit 1987, is hij de meest creatieve film uit zijn tijd.

Een film met een verhaal, niet veel, maar gewoon hier en daar wat gore.

ik denk vrijwel de beste film tot nu toe.

Frank cotton, dat is nu pas een antiheld.

Wie is nu eigenlijk het monser van het verhaal?... Frank en Julia, of ...Pinhaed en the cenobites?

Ook een zeer smaakvol monster bij het openen van het doosje.

Super horror.

avatar van lans

lans

Linn schreef:

Eindelijk weer eens herzien, Ik zag hem voor het eerst toen ik 7 was en nu heb ik hem voor 5 euro op bol besteld. *

Onbegrijpelijk dat ouders het mogelijk maken om kinderen van 7 jaar dergelijke films te laten kijken. Ben zelf vader van drie kinderen en zou het niet in m'n hoofd halen om dit soort materiaal voor te schotelen. 7 jaar, my god.

Met de film overigens niets mis.

lans schreef:

Met de film overigens niets mis.

Wat is daar onbegrijpelijk aan? Als je de film in een goeie omgeving kijkt met achteraf een verklaring (bij voorkeur door ouders) van wat je net gezien hebt, is er toch niets mis? En het is nu niet dat Hellraiser de goorste of schokkendste film aller tijden is...

avatar van mister blonde

mister blonde

Nou, vind het ook wel wat vreemd om een kind van 7 Hellraiser te laten kijken.

avatar van dariogg

dariogg

clive barker is en blijft mijn favoriet op nummer een gevolgd door niemand minder dan stephen king

avatar van Rocking

Rocking

Dit is wel de creme de la creme van de horror. Zowiezo is Clive Barker een uitstekend schrijver en regisseur, en hebben al zijn films een bepaalde sfeer. Hellraiser is ondanks zijn leeftijd een magische film, die de combinatie van psyche, horror, complexiteit en schrikeffecten perfect combineerd, wat helaas in de latere delen (vooral vanaf 5) absoluut niet uit de verf komt. Ik heb zelf net deel 7 en 8 achter elkaar gezien, en die zijn nog maar een schijntje van wat Hellraiser 1 is en was.

Maar aangezien dit over deel 1 gaat: uniek!

avatar van arkadi

arkadi

Halcyon schreef:

Onbegrijpelijk dat mensen hun kinderen dit laten zien als ze 7 jaar zijn. Achteraf een verklaring geven aan een 7 jarige??. Welke verklaring veroorloofd dat je dit op 7 jarige leeftijd mag bekijken.

Ik heb de film ook gezien maar heb toch geen echt diepere betekenis ontdekt zodat je je als ouder kan verantwoorden.

Vind dit echt schokkend en als ik verder zou gaan...blabla hier gaat het dus mis in de samenleving.

Volgens mij zijn er dwingendere problemen dan kindjes die horrorfilms kijken. Afhankelijk van kind tot kind natuurlijk, maar zie niet in wat hier nu net het probleem is.

avatar van gotti

Die ouders zijn dan vaak het dwingendere probleem lijkt me...

avatar van arkadi

arkadi

Kom op Onderhond, afgezien van het feit dat er 'dwingendere problemen' zijn(zo kan je alles baggetaliseren) en dat je de kijkwijzer in het geheel niet serieus neemt dan ga je mij toch niet wijsmaken dat dit de normaalste zaak van de wereld is.(ook al zal dit in vele gezinnen wel zo zijn)

avatar van ingmarz

ingmarz

We have such sites to show you, prachtige film, ik heb sinds vorige week ook de dvd box met 7 films en hellworld moet nog worden geleverd

arkadi schreef:

...blabla hier gaat het dus mis in de samenleving.

Je hebt er geen idee van...

Halcyon

Amper 20 jaar later komt hier ook al weer een remake van .

Bron: http://www.bloody-disgusting.com/news/7485

avatar van BobdH

BobdH

Dat lijkt me nog niet eens zo'n gek idee... Ik heb onlangs het boek gelezen en vond dat er toch meer uit te halen valt; hier kan een zeer intense film van gemaakt worden, wanneer je 'all-out' gaat met een artistieke kijk erop. Tussen alle zinloze horrorremakes, ben ik hier toch wel erg benieuwd naar het resultaat.

Maar dan moeten ze natuurlijk wel Pinhead 'restylen', hoewel hij oorspronkelijk in het boek nauwelijks een rol had, dus misschien laten ze hem wel weg.

BobdH schreef:

Denk ik niet. Het is trouwens Clive Barker zelve die de touwtjes in handen zal hebben, dus ik verwacht eerder een uitgebreidere rol en meer screentime voor Pinhead.

Gezien de middelen moet er inderdaad meer uit te halen zijn, maar de ervaring leert dat men zich bij remakes te vaak focust op effecten en budget als dusdanig en minder op waar het echt om draait: sfeerschepping.