• 9.375.149 stemmen

Geregisseerd door: Clive Barker

Met onder meer: Andrew Robinson, Ashley Laurence en Clare Higgins

Releasedatum: 17 november 1988

Plot Hellraiser

"He'll tear your soul apart."

In Hellraiser koopt Frank Cotton een bizarre puzzelbox. Degene die de puzzel oplost krijgt onbegrensd genot... maar ook onbegrensd leed. Van Frank werd niets meer vernomen. Jaren later gaan Franks broer Larry en diens vrouw Julia in het oude familiehuis wonen. Niet veel later weet Frank uit de hel te ontsnappen en komt terug tot leven in het oude huis, maar heeft mensenbloed nodig om weer volledig mens te kunnen worden. Dan weet hij Julia te overtuigen om hem te helpen.

Julia Cotton

Chattering Cenobite

'Butterball' Cenobite

avatar van Daanio

Daanio

heeft iemand hellraiser bloodline en inferno gezien zijn die goed????

avatar van Hobbes

Hobbes

Is het wellicht Deze Box wat er bedoelt wordt?

Die is namelijk wél de moeite waard

avatar van Justice4All

Justice4All

Daanio schreef:

heeft iemand hellraiser bloodline en inferno gezien zijn die goed????

Beide zijn even slecht (zie gemiddeld MM), maar als je van Hellraiser-reeks houdt moet je het zeker zien.

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

expliciete vviscerale gruwel, maar toch....... diit heeft sfeer en is nooit

eerder of later nagedaan.

avatar van mikey

mikey

jeugdsentiment, redelijk slim scenario over meisje dat met een arabische kubus speelt en de sm-hel breekt los. toen kon ik hem wel waarderen, vond zelfs deel 2 nog wel het aanzien waard.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

ik weet nog wel dat ik hem voor het eerst zag. Bang als een natte dweil en pinheid bleef een tijd in mn hoofd rondspoken. Nu vond ik hem saai, boring en ennujeux

3.5 voor de eerste keer en 2.5* voor de tweede keer maakt dit een royale 3*

avatar van djelle

djelle

Briljant verhaal, met een perfecte uitwerking. Het is allemaal zeer origineel, vernieuwend en verfrissend, zeker destijds heeft hij nogal wat lof ontvangen, zelfs van dergelijke strenge critici.

De sfeer is heel intens. Je kan heel goed meeleven en het is soms heel beangstigend allemaal. Verschillende scenes vond ik heel knap. De rondvliegende haken, het macabere blokje, de enge wezens en het verhalende aspect waren enkele van de elementen die me enorm geïntrigeerd hebben. Heel knap gevonden en gemaakt allemaal. Af en toe wat gore en andere viezigheden behoren ook tot de ingrediënten van deze geslaagde horrorprent. De creepy muziek op de passende momenten zorgde voor de juiste toon.

Om af te ronden: Deze klassieker is een echte aanrader! 5*

avatar van grijp79

grijp79

Unieke horror. Heb zelden een film gezien met zo een donkere, enge sfeer. Hoogtepunt in het genre. Helaas zijn de latere delen van beduidend mindere kwaliteit.

avatar van nathan_666

nathan_666

grijp79 schreef:

gelijk heb je.de film is een brilliante film.

maar natuurlijk zijn het de sequels die het verknallen!

( nightmare on elmstreet, friday 13th, hellraiser,...)

avatar van krabat

krabat

Deel 1 is een absolute topper. deel 2 vond ik ook nog goed, maar vanaf deel 3 kan ik maar 1 ding zeggen: jammer.

avatar van mikoz

mikoz

nathan_666 schreef:

gelijk heb je.de film is een brilliante film.

maar natuurlijk zijn het de sequels die het verknallen!

( nightmare on elmstreet, friday 13th, hellraiser,...)

halloween ...

en idd jammer dat de vervolgdelen bijna altijd minder zijn .. om soms zelfs te zegegn bedroevend

avatar van dintje

dintje

helemaal mee eens deel 1 en 2 zijn echt goed maar deel 3 al stukken minder jammer dat ze er nog mee doorgingen de rest is flop

Deze film is een onvervalst jeugdrelikwie. Ik moet 9 of 10 jaar oud geweest zijn toen m'n vader om het mom van "hij lijkt wat op Gremlins" met een authentieke VHS op mij toegestapt kwam.

Meteen de eerste echte horror/gore film die ik voor de kiezen kreeg, waarna ik de smaak goed te pakken kreeg. En ook zo'n 15 jaar later, bij een tweede herziening blijft het een uiterst leuke film. Effecten zijn nog best leuk, stemvervormingen zeer cool, en de designs van de heren demonen geweldig. Extra leuk detail is dat deze film één grote wandelende hardcoresample is, of was het omgekeerd ?

4* voor deze film, die gangscene in het ziekenhuis blijft het hoogtepunt. En om maar eens af te sluiten met een quote:

We'll tear your soul apart. Geweldig jeugdsentiment.

avatar van dave1976

dave1976

goede orginele duistere horrorfilm uit de tijd van freddy krueger, goed!!! de 2 opvolgende delen vond ik ook cool met heftige cenobites, en orginele stunts, daarna is het een flop..........

hellraiser 1 krijgt 4 sterren~!!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

3 is inderdaad minder, 4 weer ietsje beter dan 3 maar ik moet zeggen dat ik genoten heb van 5 en 6. Origineel gegeven en weer s wat anders in de serie. Iets wat andere series (NOES, F13)nooit hebben gedurfd.

avatar van Frantic01

Frantic01

De jaaren 80 film blijven altijd over het algemeen wel goed ook deze vind ik ook super!!!! ik heb ze inmiddels alle 6 op dvd gekocht maar deel 1 is meestal toch wel goed want ander melken ze het ook niet zo ver uit!!!!

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

ik vind de eerste paar hellraisers nog wel om naar te kijken maar ik vond die van 2002 echt niks aan

avatar van HeatWave

HeatWave

Ik mag graag naar griezelfilms kijken, maar deze serie, met name deel 2 (Hellbound) vind ik gewoon absurd. Een griezelfilm moet nog wel een beetje humor hebben.

Ondanks dit geef ik de gehele serie 3 punten wegens originaliteit en special effects.

avatar van as

as

HeatWave schreef:

Een griezelfilm moet nog wel een beetje humor hebben.

Het is geen highschool-horror. Hellraiser is van een heel ander kaliber.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

as schreef:

Het is geen highschool-horror. Hellraiser is van een heel ander kaliber.

Precies! Van een heel ander kaliber! Horror op hoger, intelligenter en sfeervoller niveau! Een waar meesterwerk, dit eerste deel! (5*)

avatar van FillumGek

FillumGek

Erg coole film. Maar vooral Pinhead is de coolste horrorpersonage ever!

avatar van janus

janus

supervette horror,

de muziek en de cenobites behoren ook tot de hoogtepunten en goede special effects en pinhead rules helemaal!

Deze film maakte de feesten in Sporthallen Zuid zo te gek hehe... in 1993 etc.

5*****

avatar van mikoz

mikoz

FillumGek schreef:

Erg coole film. Maar vooral Pinhead is de coolste horrorpersonage ever!

dont forget freddy

avatar van djelle

djelle

Onderhond schreef:

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Gewoon nog steeds een van de beste horror ooit!!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Bagger.

Ik heb het idee dat deze film als enkele doel heeft laten kotsen. Geen goed verhaal en ik vond hem absoluut niet spannend. Tijdverspilling.

avatar van Derek Vinyard

Derek Vinyard

Erg mooi.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

goede horror, origineel en mooie sfx.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Vooral die vrienden van onze vriend Pinhead zijn erg grappig gemaakt.

4,0