• 9.378.137 stemmen

Geregisseerd door: Clive Barker

Met onder meer: Andrew Robinson, Ashley Laurence en Clare Higgins

Releasedatum: 17 november 1988

Plot Hellraiser

"He'll tear your soul apart."

In Hellraiser koopt Frank Cotton een bizarre puzzelbox. Degene die de puzzel oplost krijgt onbegrensd genot... maar ook onbegrensd leed. Van Frank werd niets meer vernomen. Jaren later gaan Franks broer Larry en diens vrouw Julia in het oude familiehuis wonen. Niet veel later weet Frank uit de hel te ontsnappen en komt terug tot leven in het oude huis, maar heeft mensenbloed nodig om weer volledig mens te kunnen worden. Dan weet hij Julia te overtuigen om hem te helpen.

Julia Cotton

'Butterball' Cenobite

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Halcyon schreef:

Denk ik niet. Het is trouwens Clive Barker zelve die de touwtjes in handen zal hebben, dus ik verwacht eerder een uitgebreidere rol en meer screentime voor Pinhead.

Denk het niet. Het was Barker die bij de vervolgen aangaf ontevreden te zijn over de steeds grotere rol van Pinhead. Het feit dat Pinhead in deel 3 bijvoorbeeld een one-liner spuwende hoofdrolspeler werd beviel hem dan ook totaal niet. Denk dus dat Frank en Julia ook in de remake weer gewoon de hoofdzaak zijn en de vier Ceno's (waar ze hopelijk niet te veel aan veranderen) slechts een bijzaak.

Gezien de middelen moet er inderdaad meer uit te halen zijn, maar de ervaring leert dat men zich bij remakes te vaak focust op effecten en budget als dusdanig en minder op waar het echt om draait: sfeerschepping.

Wat mij betreft hoort alleen het einde aangepast worden qua special effects, want daar zijn ze behoorlijk matig (Barker heeft ook uitgelegd dat dit door budget- problemen kwam). Maar verder lijkt me dat men weinig kan verbeteren qua make-up effecten, personages en (inderdaad) sfeer.

avatar van Halcyon

Halcyon

Chainsaw schreef:

Ook niet verwonderlijk natuurlijk, gezien de (negatieve) evolutie die Pinhead en de Cenobites ondergaan hebben na deel 1.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Hm, een remake van Hellraiser....Ik moet zeggen dat ik niet echt geshockeerd ben van het idee. Het bevalt me enigszins wel eigenlijk aangezien, hoe fantastisch het origineel ook is, Hellraiser niet zonder flaws is.

Ben blij dat Barker zelf het verhaal gaat schrijven. Nu maar hopen dat er een bekwame regisseur aan het roer komt te staan.

avatar van BobdH

BobdH

Chainsaw schreef:

Inderdaad. In de oorspronkelijke novelle wordt Pinhead maar 1 keer kort beschreven, hooguit voor schokeffect, en ook in de film is zijn rol miniem. De marketing heeft hem naar voren geschoven, omdat hij zo lekker iconisch overkomt en makkelijk herinnert wordt (denk dat hij in ontwerp toch wel de meest opzienbarende cenobite is).

De remake zou zich inderdaad het best kunnen richten op sfeer; neem er de tijd voor, ga voor veel soundscapes en een gritty look (zonder terughoudendheid of verlichting) en ontken de prozaische ondertonen niet. Uiteindelijk is het toch wel een intelligentere vorm van horror, in zijn basis, niet in de laatste plaats doordat het voortkomt uit de mythologische oudheid.

avatar van Hando

Hando

Beetje over the top, maar wel vermakelijk. Jammer dat pinhead zo'n kleine rol had Hij was namelijk de reden om deze dvd te kopen. De overige delen hoef ik niet meer te zien.

2,5 sterren.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,5. erg vermakelijke horrorfilm die je altijd leuk blijft vinden

:Y

Halcyon schreef:

Amper 20 jaar later komt hier ook al weer een remake van .

Bron: http://www.bloody-disgusting.com/news/7485

heb je een nederlands stukje.

ben erg benieuwd

moet ook een geheel nieuwe film komen vind ik.

avatar van Fikret8

Fikret8

Hando schreef:

2,5 sterren.

Mee eens, alleen zou ik hem dan nog een halve ster meer geven.

avatar van Herrerman

Herrerman

Keileuke film met veel spannende horrorelementen

avatar van delandos

delandos

Nouseforaname schreef:

God is anders wel degene die jouw op de wereld heeft gezet, dus een beetje eerbied voor hem lijkt me wel verstandig...

sterf!

avatar van delandos

delandos

ik heb de film net afgekeken ik hoorde dat het oh zo gruwelijk was, en indd. voor die tijd was het gruwelijk!

en mega goed!

verder eigenlijk wel een leuke film, maar tja het word pas leuk [vind ik/ ohja! afgezien van het frank skelet in het begin ] naar ongeveer een uur, verder de cenobites (ik hoop dat ik het goed spel O.o) rulen op die dikke met die bril na!

vermakelijke cult film 3,5 sterren

avatar van --Nancy

--Nancy

master film !

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Pinhead is toch ook die gast die altijd langskomt op van die hardcorefeesten? En dan zorgt-ie toch altijd voor zo'n gezellige sfeer?

Snap het niet helemaal.

Wel vette films..

Het eerste, en ook gelijk het laaste goede deel van de hele serie. Maar dat is natuurlijk mijn mening

avatar van Mescaline

Mescaline

Redelijk goede film.

Niet echt heel eng tenoemen maar wel goed gemaakt

3,5 sterren.

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

Goede special effects voor die tijd wel stom dat je pinhead niet zo vaak ziet in de film en dat het allemaal in een huis afspeelt. Echt eng is het niet te noemen maar toch wel een leuk sfeertje en een enge film 3.5 sterren

avatar van Pinhead29

Pinhead29

Goed en goor klasieker

avatar van euroburger

euroburger

Veel beter konden ze ze toen echt niet maken, ook gezien het budget voor deze film. Mijns inziens zet deze film de toon voor dat moment, niet vanwege de gore, maar omdat hij dit genre toch ffies naar een hoger niveau weet te tillen, eigenlijk vind ik alles goed aan deze film en met name de nieuwe 'frisse' kijk op horror, en vind ik de vervolgen redelijk maar niet gelijkwaardig.

avatar van Shunshine

Shunshine

Nooit meer kies ik films die mijn vriendje aanbevelen ik heb daar erg slecht van geslapen van die film dus ik geef hem 0.5 aangezien je geen 0 kunt geven.

Shunshine schreef:

dat is geen beoordelen omdat je slecht geslapen hebt

je moet het anders bekijken de film was dan toch goed

alleen jij slaapt er niet goed op is een goed teken.

dat is de bedoeling ook.

dan nog een 0,5 echt gek

niet echt uitgebreid.

leg uit waarom.....

avatar van koho

koho

Goede film, leuk om weer eens te zien na een jaar of 15. Het gegeven is natuurlijk origineel, maar de 4 sterren die ik 'm zou hebben gegeven gaan naar 3.5 vanwege de acteerprestaties die ik zeker in het begin toch wel een beetje van Goede Tijden Slechte Tijden niveau vind, en dan bedoel ik met name vrouwlief en dochter (Andrew Robinson is een uitzondering). En ach, over-the-top monsterlijke figuren (zoals in die gang) zijn niet echt mijn ding, maar absoluut fraai gemaakt.

De film is qua look best gedateerd en erg jaren-80, maar een remake ervan vind ik onzin. Zoals ik de meeste remakes onzin vind; films geven ook een tijdsbeeld weer, het is niet erg dat er aan bv Hellraiser te zien is dat het een jaren-80 film is.

avatar van Cas*

Cas*

Ik vind dit echt een geweldige film, toen ik nog wat jonger was heb ik na het bekijken van deze film wekenlang niet geslapen heb m aantal weekjes terug weer bekeken en ik vind het een topper, niet op de manier van "angstaanjagend" maar gewoon een goede film!

avatar van Kricky

Kricky

spannende en soms gruwelijke film waar je kippevel van kreeg, jammer dat deze tegenwoordig niet meer op tv te zien zijn. Het is al weer een jaar of 6 geleden dat ik voor t laatst en hellraiserfilm op tv heb gezien

avatar van otherfool

otherfool

Origineel en pakkend, met een aantal gruwelijke scenes. Hellbound vond ik overigens nog sterker! 3*.

avatar van Japie Mol

Japie Mol

• 1995 stemmen

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Japie Mol schreef:

Ik las op IMDB dat er een remake aan zit te komen. Beetje jammer!!

Oei, dat hoop ik eigenlijk niet. Deze film is zo al zo vet, dat die dat echt niet nodig heeft. Dat mythische aspect en die symboliek in deze film, maakt het de beste uit de reeks. Okee, misschien zijn niet alle special effects even goed, maar dat heeft toch weer zijn charme. En dat jaren-80 sfeertje, he...

Japie Mol schreef:

Ik las op IMDB dat er een remake aan zit te komen. Beetje jammer!!

nee nee met de techniek van deze tijd en clive barker zelf kan het ook nu een hele goede worden.

avatar van hel master

hel master

het was gewoon een van de beste horror film ooit