menu
zoeken in:
avatar van Quentin
De clips die Maas voor the Golden Earring maken zijn erg sterk, en het 'Back Home'-concert met bijbehorende filmpjes is erg leuk om te zien. Maar Red Bullet heeft met 'Live from the Twilight Zone' een dvd van ruk kwaliteit afgeleverd, geluid is nog wel aardig maar het beeld komt rechtstreeks van een oude videoband of tv-master. Erg jammer van dit onbekende materiaal.

FILMMAKERS WEIGEREN FILMPRIJS
OP TE HALEN

Onvrede met beleid Filmfonds


Regisseur Dick Maas en producent Tom de Mol weigeren acte de presence te geven bij de uitreiking van de 'Stimulans Voor Succes Prijs', groot 75.000 Euro, voor hun film Moordwijven, uit onvrede met het huidige fondsbeid.

Dick Maas: 'We weigeren mee te doen aan een poppenkast ter meerdere glorie van het Filmfonds, terwijl we op hetzelfde moment verwikkeld zijn in rechtzaken en beroepsprocedures tegen datzelfde fonds.'

Tom de Mol: 'Bestuur en directie passen regels volkomen willekeurig toe en onze projecten worden steevast op onheuse gronden afgewezen. Ook de Stimulans Prijs vond pas doorgang nadat we een advocaat hadden ingeschakeld.'

De twee nieuwe speelfilms van Dick Maas, Sint, een actie-thriller over een moordende Sinterklaas en De Rekening, een psychologische thriller met Pierre Bokma en Gijs Scholten van Aschat, dreigen te stranden door het zwalkende beleid van het filmfonds.

Dick Maas: 'We voldoen aan alle regels en toch krijgen we niet de noodzakelijke bijdrage voor Sint. We worden gedwongen weer naar de rechter te stappen. Het is allemaal zonde van de tijd en energie.'

Moordwijven is drie keer afgewezen door het fonds, dat pas overstag ging na een aangespannen beroepsprocedure. De Rekening is onderwerp van een procedure bij de rechtbank, en met Sint lijkt nu hetzelfde te gebeuren.

Dick Maas: 'Het Filmfonds heeft de mond vol over succes dat beloond moet worden, maar daar merk ik niets van. Het feit dat drie films van mij in de top 10 van bestbezochte Nederlandse films van de afgelopen 25 jaar staan, en dat Moordwijven een van de bestbezochte Nederlandse films van de afgelopen jaren is, telt kennelijk niet mee.'

De 'Stimulans Voor Succes Prijs', wordt 12 Januari uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsborrel van het Nederlands Fonds voor de Film.

Tom de Mol en Dick Maas zullen het Fonds verzoeken hen de prijs op te sturen.

Dick Maas: 'We zijn wel boos, maar niet gek.'

avatar van Quentin
Dick Maas en Tom de Mol halen filmprijs niet op

http://www.parool.nl/parool/nl/21/Film/article/detail/112661/2009/01/09/Dick-Maas-en-Tom-de-Mol-halen-filmprijs-niet-op.dhtml

Net zoals bij Moordwijven, moet Maas nu weer een beroepsprocedure beginnen om geld te krijgen voor De Rekening. Triest hoe wordt omgegaan met een van de meest succesvolle regisseurs van dit land.

Best eng (tegelijk hetzelfde bericht gepost).


avatar van Stephan
Mijn buurman... die is eng.

In mijn zwembroek ben ik eng.

avatar van kos
kos
Pics!

Mij bekruipt wel de vraag of Wouter en Stephan niet onbewust al jaren buren van elkaar zijn...

Ken uw klassiekers, heren...

avatar van Quentin
Achter de schermen bij de opnames van Dick's tweede Earring clip:
http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=390878

Dick Maas werkt aan 'vervolg' Moordwijven

AMSTERDAM - Regisseur Dick Maas werkt aan een officieus vervolg op zijn film Moordwijven. Dat heeft producent Tom de Mol woensdag gemeld. De zwarte komedie Comeback ligt volgens de producent qua humor en personages op één lijn met Moordwijven, de hitkomedie van Maas uit 2007. Maas heeft het scenario van de film recent voltooid.

Comeback verhaalt over een ijdele Bekende Nederlander die op een dag door niemand meer wordt herkend. Hij belandt in de goot en moet alles op alles zetten om weer in de publieke belangstelling te komen staan.

Acteurs zijn nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de film begin 2010 wordt gedraaid. Comeback zou dan kerst 2010 in de bioscopen te zien moeten zijn.

Dus toch niet naar de States?

avatar van raymon
Dick Maas en Roel Reine gaan samen in zee om een tv-serie te maken
Nieuwe TV serie van Dick Ma...

Quido schreef:
officieel nog nergens kunnen vinden.

Archief | Filmfonds

avatar van jumpstylemovie
Flodder. Altijd van genoten. Ben hem wel dankbaar voor de geweldige serie/films.


Gelijk heeft ie.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Berichten verplaatst naar Sint (2010)

avatar van Quentin
Op donderdagmiddag 15 april staat Kriterion 1 vanaf 14:00 uur in het teken van Career Achievement Award-winnaar Dick Maas. Met maar liefst drie zelden vertoonde films uit zijn oeuvre. En de regisseur zelf, die vooraf tekst en uitleg zal geven. Toegang: gratis.

ADELBERT (1977, 32 min.) is een zwarte komedie over een koppel dat zelfmoord besluit te plegen. Met hoofdrollen voor Gees Linnenbank en Ansje Beentjes, maar let ook even op Alex van Warmerdam in een bijrol! Met Adelbert studeerde Maas af aan de Nederlandse Film Academie.

LONG DISTANCE (2003, 4 min.). Voor NPS Kort! maakte Maas voor het eerst sinds 1981 weer een korte film. Een telefoongesprek tussen een vader en zijn dochtertje neemt een verrassende wending.

THE YOUNG INDIANA JONES CHRONICLES: TRANSYLVANIA, JANUARY 1918 (1993, ca. 50 min.). ‘Indy' voert aan het einde van de Eerste Wereldoorlog een levengevaarlijke missie uit op de geboortegrond van... Vlad de Spietser. Een van de griezeliger afleveringen uit de door George Lucas geproduceerde serie.

Do 15 april, 14:00 Kriterion 1, toegang gratis

avatar van Quentin
Zie het nu pas helaas, had anders erg graag Adelbert gezien ...

avatar van BlueJudaskiss
Long Distance is een van de bizarste NPS-shorts die ik ken...

avatar van Quentin
Leuk filmpje hoor, jammer van de lichtelijk oubollige fotografie.

avatar van Quentin
Filmfonds heeft ruim 5 ton gegeven om De Rekening te maken, ben benieuwd!

Barrie vd Laan
Quentin schreef:
Filmfonds heeft ruim 5 ton gegeven om De Rekening te maken, ben benieuwd!


Betekent dit dat deze film er zeker komt?

avatar van Stephan
Met 5 ton? Ja.. dan kun je dat redelijkerwijs stellen. Tenzij het gehele budget, zeg... 10 miljoen is.

Barrie vd Laan schreef:
(quote)


Betekent dit dat deze film er zeker komt?


Nee. Maar de kans is wel een stuk groter geworden.

rose
Is het ook zo'n chagerijn als hij zich doet voorkomen?

Ik vind 'm geestig.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:52 uur

geplaatst: vandaag om 05:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.