
Sint (2010)
Alternatieve titels: Saint | Saint Nick
Nederland
Horror / Komedie
88 minuten
geregisseerd door Dick Maas
met Egbert-Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
TRAILER
https://www.youtube.com/watch?v=Xv3G70mm18k
Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

Deze was helemaal niet boeiend , spannend of wat dan ook.
Wat mij stoort aan veel Nederlandse films , is dat je veel te veel kunt zien dat de film ook in Nederland is gemaakt , de omgeving is vaak maar saai , explosies en dergelijke zijn vaak allemaal zo kleinschalig en goedkoop gemaakt , dat trekt mij gewoon niet
Wat een onzin kraam jij uit.
Amsterdamned, oorlogswinter , Soldaat van Oranje waren bijvoorbeeld al 3 Nederlandse topfilms.
Ik kan er nog wel 30 opnoemen.
Er zijn Amerikaanse films die honderd miljoen dollar hebben gekost, en die slechter dan Sint waren.
Bijvoorbeeld Waterworld
Niet bijster goed uiteraard, maar wat mij betreft wel een vermakelijk film. Een grappig verhaal wordt om de Sint gecreëerd, het ene nog smeriger dan anderen maar wel met grappige verwijzingen naar termen uit de echte traditie. Natuurlijk draait de film niet om goede dialogen en een kloppend verhaal, maar een hele aardige en best wel humoristische slasher/semi-griezel is het wel.
Het oude nostalgische beeld in het begin met Sinterklaas in Wie van de drie is best wel leuk, Caro Lenssen altijd bijzonder prettig te zien, en wat me dan erg opvalt is dat het 'koud' genoeg is om de sneeuw te laten liggen maar de acteurs is het niet aan te zien dat het koud is. Vooral Egbert Jan Weber in zijn truitje heeft nergens last van. Helaas gaat de film echt finaal overboord met de wijze waarop het bootje 'afgevuurd' wordt.
Aardig en best wel vermakelijk voor een keer, en met een beter einde had de film wellicht een krappe voldoende kunnen scoren.
De film is eigenlijk geen enkele ster waard maar omdat ik de lol er wel van in kon zien krijgt hij toch twee sterren.
Las ergens dat Maas misschien een vervolg gaat maken. Hoop het.
Script licht klaar. Zou top zijn inderdaad!
Dat de film Sint zou gaan heten, daar was men al vrij snel over uit, al hadden de eerste versies Wild Geraas als titel. Die titel had ik ook wel goed gevonden eigenlijk. Zwarte Piet, wat doet u nu? had eventueel ook nog gekund.
Concept Art is van de Poolse artiest Mateusz Ozminski. Prachtige, duistere illustraties zijn dat trouwens. Je ziet daar veel van terug in de film, maar exact hetzelfde is het nu ook weer niet.
De film ziet er erg sfeervol uit, met mooie winterplaatjes van Amsterdam in de sneeuw. Bij de opnamen schijnt het extreem koud te zijn geweest, met temperaturen van soms wel 20 graden onder nul.
Amsterdam ziet er deze keer niet zo spectaculair uit als in Amsterdamned, maar dat de stad de muze is van Dick Maas moge duidelijk zijn. Zijn achternaam impliceert echter iets heel anders.
Er zitten een paar goeie schrikmomenten in de film en verder oogt het best donker, donker in overdrachtelijke zin. Sommige stukjes waren ook echt griezelig, maar het geheel had van mij nog wel wat griezeliger gemogen. Huub Stapel is bijna niet te herkennen en komt vrij (S)intimiderend over, vond ik zelf.
5 december zal nooit meer hetzelfde zijn.
Het was zijn duurste film ooit.
Dat is onzin natuurlijk.
De teller bleef uiteindelijk steken op zo'n 335.000 bezoekers, wat op zich nog wel een succesje genoemd mag worden, maar men hoopte op veel meer natuurlijk. Had Maas de film misschien een paar weken eerder uit moeten brengen? Wie zal het zeggen?
De distributeur heeft de film uit de zalen gehaald omdat men boven een bepaald bezoekersaantal meer aan de producenten (Dick Maas en Tom de Mol) moest gaan uitkeren. A-Film had daar geen zin in en besloot om op de (destijds lucratieve) dvd-markt in te zetten. Kwam nog genoeg volk op de film af.
Ik heb de informatie uit 'Buurman, wat doet u nu?', die ik net heb uitgelezen. Lijkt me dat dat gewoon klopt, aangezien het geschreven is door Dick Maas zelf. Dus ik snap niet wat je hier nou komt zeuren?
Niet alles wat in zijn eigen boek staat klopt ook. Kijk maar eens naar de jaartallen van zijn films. Zijn duurste film was natuurlijk Down (2001), dat staat ook in zijn boek.

De film ziet er erg sfeervol uit, met mooie winterplaatjes van Amsterdam in de sneeuw. Bij de opnamen schijnt het extreem koud te zijn geweest, met temperaturen van soms wel 20 graden onder nul.
20 graden onder nul? Waar en wanneer is deze film opgenomen?
Of Dick Maas overdrijft een beetje, kan ook nog natuurlijk.

19 december: -11,5
7 januari: -10,0
8 januari: -10,7
26 januari: -10,1
27 januari: -11,1
In Amsterdam zal het zeker niet significant kouder zijn geweest dan in De Bilt.
Het enige dat die winter in de buurt van de 20 graden vorst komt is Deelen (relatief hooggelegen zandgronden van de Veluwe), met -18,4 op 19 december. Diezelfde nacht werd het -16,3 in Twente. De rest komt daar niet bij in de buurt.
Dick Maas zal wel overdreven hebben.

Haha, dat vroeg ik me ook al af. In de winter van 2009/2010? Was dat een strenge winter? Weet jij dat nog toevallig?
Of Dick Maas overdrijft een beetje, kan ook nog natuurlijk.

We hebben deze eeuw niet eens een koude winter gehad, laat staan een strenge. Enkel winter 2010 kwam met ruim 93 H dicht in de buurt van de 100 H die nodig zijn om een winter als koud te classificeren. Neemt verder niet weg dat het in het winterhalfjaar hoe dan ook pokkekoud is in Nederland.
