Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
wyatt earp
Sjongejonge wat een triest publiek.
. Maar dat hoort juist zo. Het publiek komt daar juist naartoe om te schreeuwen en iedereen op het scherm uit te schelden voor hoeren en homo's. Ik ben er zelf nooit heen geweest, maar het lijkt me wel ontzettend lache
Quentin
canciser
Ik denk dat dit de nieuwe 'slechte film van het jaar' wordt. Het verhaal klinkt weer zo droog als wat, en de regisseur weet het publiek ook nooit veel te boeien. Flop.
Quido
en de regisseur weet het publiek ook nooit veel te boeien. Flop.
canciser
Dat zeg ik niet, de films worden altijd maar matig gevonden. Publiek krijgt hij zeker wel.
wyatt earp
Ik vind het idee dat Sinterklaas gewoon één of andere moordlustige moordenaar is wel leuk. Eindelijk wordt Sinterklaas eens op een totaal andere manier neergezet
namingway24
Haalt deze 5 december in de bioscoop, dan weet ik waar ik zit op het heerlijk avondje
Charmides
Ik ga deze film zeker kijken. Ik verwacht een leuke aardige Nederlande horror/thriller.
Ook origineel verhaal lijkt mij het.
laundromat
Ik heb helemaal niets met Sinterklaas, dus dan zou dit best wat voor mij kunnen zijn.
MoviefreakRob
Volgens mij wil Dick Maas dolgraag een film maken, maar hij weet mijn god niet waar het verhaal over zal moeten gaan.
Vandaar deze film......
Tonypulp
Lijkt me toch een weloverwogen keuze om het hierover te laten gaan, niet uit gebrek aan inspiratie..
wyatt earp
Deze film is gewoon voor mensen die een hekel hebben aan Sinterklaas
Tonypulp
Ziet er een tikkie sfeervol uit, en gelukkig lekker fout. Dit kan nog wel eens de grootste verassing dit jaar worden, al vrees ik vele onzinnige reacties
Elineloves
Ik blijf toch nieuwsgierig. Nederlandse Horror, met ''broekie'' Weeber in de hoofdrol en dan nog over Sinterklaas?
Dat moeten we zien...
dionj
Dick Maas zegt dat hij vorige week de film volledig heeft gesneden. Ze zullen nu wel bezig zijn met de soundtrack/special effects. Ben enorm benieuwd!
Quido
Ik weet niet of het daadwerkelijk (onderdeel van) de soundtrack wordt, maar hier alvast een voorproefje (met stills uit de film): Niet compatibele browser | Facebook
dionj
Ik wil niet veel zeggen, maar kijk eens drie berichten hoger...
BTW, De muziek moet wel van Maas zijn. Typische Dick Maas muziek.
raymon
Dick doet altijd zelf de muziek, op ''Down'' na, maar ik vind dan deze soundtrack een van zijn betere, klinkt wel spannend
neo
Ik kijk vooral uit naar de promotietour van deze alternatieve sinterklaas. Wat zullen de ouders die gelovige kinderen hebben het zwaar krijgen....
Vascago
Wil jij zeggen dat jij niet in Sinterklaas geloofd dan?
Femmish
Ik denk niet dat ouders hun kinderen, van 10 jaar of jonger, naar een horrorfilm laten kijken.
TK1991
Heb echt zo'n zin in deze film!
Weer zo'n Hollandse Dick Maas film! Heerlijk!!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen