Genre: Thriller / Drama
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Loft
Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten. Remake van de gelijknamige Vlaamse versie uit 2008.
Bart Fenneker
Nathalie Stevens
Annette van Eijk
Eva Fenneker

arno74
Jee... ik wist niet dat deze bestond. Was het echt nodig om binnen twee jaar een Nederlandse remake te maken van een... Vlaamse film...

killerfreak
Blijft natuurlijk een ijzersterk verhaal, maar is gewoon pure kloon van de Vlaamse versie. Zoals hieronder ook al meermaals aangehaald; gewoon een kopie maken hiervan was niet nodig geweest. Maar ok, aan 't verhaal sleutelen was ook geen optie natuurlijk, want dat is de sterkte van de film. Kortom: blijf van de meesterwerken af

Decec
Een goede misdaad/drama/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Fedja van Huêt, Barry Atsma en
Raymond Thiry ...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...

93.9
Beter dan de Vlaamse versie. Die Vlaamse wordt helemaal de hemel in geprezen, maar is ook maar een slap Hollywoodachtige gebeuren zonder diepgang.

Jordan85
Ijzersterke film! Vanaf begin tot eind blijft Loft boeiend om naar te kijken. Het acteerwerk van met name Astma is zeer sterk. Jeroen van Koningsbrugge vind ik dan weer wat tegenvallen. De verhaallijn is geweldig en het loopt allemaal anders dan je zou verwachten. Dat maakt het een film die onder je huid gaat zitten.

joerve
haha hoe die vrouw die in die handboeien zat er zo uit kan glippen...

Roger Thornhill
Niets op aan te merken. Ik heb het Belgische origineel (nog) niet gezien (evenmin als de Amerikaanse remake trouwens), maar wat ik híér zie klopt allemaal : sterke cast, goed gespeeld, fraai belicht en gefilmd, spannend van a tot z. Als ik de huidige scores bekijk zit deze versie bijna tot op de tweede decimaal tussen de andere twee in (België 3,72, NL 3,22, USA 2,73), dus dat maakt mij heel benieuwd naar de oorspronkelijke versie (en dan maar hopen dat die niet tegenvalt omdat mensen de Nederlandse versie vanwege z'n vermeende overbodigheid een lagere waardering geven). Heel veel bekende gezichten trouwens : leuk dat ze ook voor de vrouwelijke personages "grote" namen hebben gekozen, dat geeft aan hun rollen toch wat meer gewicht.

tommykonijn
Niet bekend met het origineel of de Amerikaanse remake, maar ik kan me nog herinneren dat ik in 2011 stage liep in de videotheek en deze film vrijwel dagelijks uitgeleend was. Daardoor wel altijd een zekere interesse hiervoor blijven koesteren en ik begon hier dus ook vrij optimistisch aan. De film wist me echter toch niet dusdanig te boeien als ik vooraf gehoopt had. Veel bekende koppen in de hoofdrollen, maar eigenlijk vond ik enkel Fedja van Huêt er in positieve zin uitspringen. Barry Atsma heb ik dit personage al vaker zien spelen, Jeroen van Koningsbrugge vond ik nogal irritant, Gijs Naber speelt een karikatuur en Marwan Kenzari valt nauwelijks op. De vrouwelijke cast doet het wel best goed, maar heeft een te klein aandeel om echt veel toe te voegen. Wat ik vooral miste was enige intensiteit. Wanneer de mannen het lijk aantreffen in hun loft en ze elkaar beginnen te verdenken, lijkt het nog de goede kant op te gaan, maar halverwege begint het allemaal maar voort te kabbelen. De onthulling vond ik niet indrukwekkend, maar ook niet meteen slecht. Zo denk ik eigenlijk over de complete film. Prima eenmalig kijkvoer, maar van (onderhuidse) spanning heb ik niet veel gemerkt.

Glenn Newland
Waarom een remake maken als het origineel al zo goed en nog altijd veel beter is. Overigens is dit een film met Barry Atsma. Ik kan een film of serie niet meer kijken zonder meteen te denken, he daar heb je Barry Atsma, alweer.

altabello
De film krijgt van mij 1 ster. Heb in tijden niet zo heerlijk een tukkie op de bank gedaan onder een film.

Piem
Gisteravond gekeken en ik was positief verrast. Wat een leuke film is dit. De mannen hebben allemaal wat te verbergen. 8 van de 10 van mij.

AnyaH
Deze Nederlandse remake heb ik eerder gezien dan het Vlaamse origineel. Het plot beviel mij wel: spannend met onverwachte wendingen, het verhaal is ijzersterk. Acteren geen hoogvliegers, maar wel oké. Het blijkt maar weer dat toch veel dingen die in het geheim plaatsvinden, uiteindelijk vroeg of laat gaan uitkomen. Ik vond het prima om naar te kijken. Daarna werd ik natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar het Vlaamse origineel.....

MindlessAssassin
Jarenlang heb ik deze film eigenlijk links laten liggen, aangezien ik liever het origineel wilde zien. Maar ik kon de Vlaamse variant eigenlijk nergens vinden, behalve op websites waar ik 2 tot 3 weken moest wachten tot hij geleverd zou worden. Bij dat soort lange levertijden ben ik meestal huiverig, dus heb ik bewust jaren gewacht, totdat ik de Nederlandse variant (gratis) tegenkwam op Prime.
De film wist me niet echt te boeien eerlijk gezegd. Ik vond het plot niet al te interessant, al was de plottwist wel oké. Maar de spanning etc ontbrak voor mij. Het acteerwerk was prima, maar niet uitmuntend. En dit is wel zo’n film, waarbij het acteerwerk de film naar een hoger niveau kan tillen.

[email protected]
Deze film trok toen als een magneet, vanwege de bekende acteurs. Want ja, vrouwen tellen nauwelijks mee in dit verhaal, vooral als animatie voor de mannen. Ik vond vooral de man die van Koningsbruggen speelt, een enorme hork, vooral naar vrouwen. En de anderen ook, ook al zitten die wat strakker in het pak en praten ze bekakt.
Geen hoogvlieger, deze film ook al wordt gesuggereerd van wel. De Vlaamse versie roept...

robertinho
- 1970 stemmen
Ik zat gister toevallig een stukje mee te kijken op NPO3, een raadsel waarom ik dit 3,5 ster heb gegeven. Van Koningsbrugge lijkt wel een typetje te spelen en de rest speelt typetjes die doen alsof ze niet door hebben dat hij een typetje speelt. Beetje pijnlijk was het.

Joy4ever
Een prima film. Het origineel niet gezien overigens. Verhaal zat goed in elkaar en qua het acteerwerk zat het ook goed.

Psychologische thriller 'Shutter Island' van Martin Scorsese verdwijnt binnenkort van Netflix

WOII-film 'Blood and Gold' op Netflix met lof overladen: 'Als je van Tarantino houdt'

Films even een beetje beu? Dit zijn de (komende) promoties van Jacks

'Alias Grace'-actrice Samantha Weinstein (28) overleden