• 159.409 films
  • 9.797 series
  • 29.083 seizoenen
  • 608.520 acteurs
  • 355.181 gebruikers
  • 8.896.516 stemmen
Avatar
 
banner banner

Flodder (1993-1998)

5 seizoenen
3,22 512 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Komedie

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Dick Maas

Met onder meer: Nelly Frijda, Coen van Vrijberghe de Coningh en Stefan de Walle

IMDb beoordeling: 6,8 (1.818)

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: donderdag 7 oktober 1993

Eerst uitgezonden op: Veronica (Nederland)

Plot Flodder

Het volstrekt asociale gezin Flodder woont in een chique buurt. De moeder is de baas in het gezin en maakt zich verdienstelijk met het stoken van jenever. De zonen zijn niet onbekend bij de politie en de welgevormde dochter Kees neemt het niet zo nauw met de zeden. Keer op keer ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners en dit leidt uiteraard tot allerlei komische situaties.

logo tmdbimage

Externe links

Seizoenen

Komt er een Flodder seizoen 6?

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Flodder

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

  • 2362 berichten
  • 667 stemmen
dinsdag 8 november 2016
Flodder seizoen 1 Kort terug de films nog eens opgezet en nu bezig met de serie. Wat sowieso meteen opvalt is dat de serie gewoon veel softer is. In de films had je constant geweld, seks, blote tieten en grove scheldwoorden. De televisieserie is duidelijk gericht op een breder publiek. Kees ging slechts in 1 aflevering een paar seconden topless (toen andere Kees zijn geheugen kwijt was) en de rest komt er sowieso veel minder in voor. Dat haalt wel de charme weg moet ik bekennen, al is het nog amusant genoeg doordat ik de personages geweldig blijf vinden. Nelly Frijda is nog altijd heerlijk als de asociale ma, maar ook de rollen van de rest zijn prima. Wel vind ik de verhaallijnen wat langdradig soms. In de 3 films zat duidelijk meer pit en meer absurde situaties. Afleveringen als Latin Lover of Goed Gedrag vond ik echt weinig aan. Gelukkig zijn andere verhalen weer beter, met Blauw Bloed als de beste als ze ma op moeten voeden tot keurige dame om een erfenis te krijgen. Leuk, maar het had veel beter gekund. 3*
avatar van Scarafax

Scarafax

  • 97 berichten
  • 453 stemmen
woensdag 26 december 2018
Flodder seizoen 1 Eén van de weinige Nederlandse komedie series die jaren na dato nog steeds leuk is. En uiteraard Tatjana Simic +1... damns... (ook zelfs nu nog)