• 9.175.683 stemmen

Flodder - Seizoen 4 (1998)

Show titel: Flodder

Afleveringen: 13

Speelduur: 5 uur en 25 minuten

Ontwikkeld door: Dick Maas

Met: Nelly Frijda, Coen van Vrijberghe de Coningh en Stefan de Walle

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 23 januari 1998

Eerst uitgezonden op: Veronica (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Flodder

Het volstrekt asociale gezin Flodder woont in een chique buurt. De moeder is de baas in het gezin en maakt zich verdienstelijk met het stoken van jenever. De zonen zijn niet onbekend bij de politie en de welgevormde dochter Kees neemt het niet zo nauw met de zeden. Keer op keer ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners en dit leidt uiteraard tot allerlei komische situaties.

Afleveringen Seizoen 4 (1998)

1. 1. Tatoeage

23 januari 1998 (25 minuten)

Dochter Kees blijkt een tatoeage, die enkel een nummer bevat, op haar bil te hebben. Ze laat hem verwijderen, maar dan krijgen de Flodders ongewenst bezoek van mensen die geïnteresseerd zijn in de tatoeage.

2. 2. Vlees

30 januari 1998 (25 minuten)

De Flodders willen gaan barbecuen dus bestelt Johnnie wat vlees bij Kareltje. Die laat echter een levend kalf bezorgen.

3. 3. Vormfouten

6 februari 1998 (25 minuten)

De sociale dienst van Zonnedael besluit zwartwerken hard aan te gaan pakken. Voor de Flodders is dat een ramp.

4. 4. Laatste Wens

13 februari 1998 (25 minuten)

Zoon Kees is van mening dat zijn leven geen zin meer heeft. De andere Flodders proberen hem te helpen.

5. 5. Lijmpoging

20 februari 1998 (25 minuten)

Ma Flodder wil het huis opnieuw behangen. Toevallig weten Toet en Henkie in de garage nog wat papier te vinden.

6. 6. Gijzeling

27 februari 1998 (25 minuten)

Een ontsnapte bankovervaller gijzelt een aantal inwoners van Zonnedael, waaronder Ma Flodder.

7. 7. Vriezen & dooien

6 maart 1998 (25 minuten)

Johnnies vriend Gus wil zich laten invriezen tot er een geneesmiddel tegen zijn ziekte is gevonden. Hij biedt Johnnie een groot bedrag aan als Johnnie zijn vrieskist beschikbaar stelt.

8. 8. Gluren bij de buren

13 maart 1998 (25 minuten)

De BVD wil de overbuurman van de Flodders in de gaten houden. Hiervoor plaatsen ze een agent in het huis van de Flodders.

9. 9. Videogeweld

20 maart 1998 (25 minuten)

De jeugd in Zonnedael wordt steeds agressiever. De vraag is of de schuld bij de Flodders of bij de videotheek ligt.

10. 10. Vindersloon

27 maart 1998 (25 minuten)

Toet en Henkie stelen overal in Zonnedael dieren om later de beloning voor het 'vinden' van de weggelopen dieren te ontvangen.

11. 11. 1 april

3 april 1998 (25 minuten)

Het is 1 april en Toet en Henkie halen een grap uit met Johnnie. Deze mist daardoor een belangrijke afspraak.

12. 12. Schijnvertoning

10 april 1998 (25 minuten)

Johnnie probeert geld te verdienen met een schijnhuwelijk. Zijn 'vrouw' lijkt het echter niet te begrijpen en denkt dat ze echt met hem getrouwd is.

13. 13. Huisarrest

17 april 1998 (25 minuten)

Zoon Kees wordt veroordeeld tot huisarrest. Een elektronische band om zijn enkel moet ervoor zorgen dat hij zich hier ook aan houdt.

avatar van The Oceanic Six

Vermakelijk vierde seizoen, vooral de aflevering Gijzeling was leuk, met een uitblinkende Nelly Freida. Ook Huisarrest was heel aardig, als Kees met een enkelband het huis niet uit mag, maar door omstandigheden steeds dit wel moet. Het is allemaal niet hoogstaand, maar de cast heeft er nog plezier genoeg in merk ik. Zit niet echt sleet op de formule, ondanks dat het veel herhaling van activiteiten en momenten is blijft het door de lompigheid van het hele gezin gewoon prettig om te bekijken. Ook Sjakie zijn rol valt niet te onderschatten, die is echt elke keer de sjaak (hij maakt de grap gewoon ), met als beste moment het slot van aflevering Videogeweld.

avatar van EMBV_mm

EMBV_mm

Seizoen vier staat ook weer bol van de humor en bizarre situaties. Lekkere afleveringen die nergens op slaan… In dit seizoen komt zoon Kees sterk naar voren, prima rol van Stefan van der Walle. Al zit er ook een aflevering tussen die best wel heftig overkomt. Begrijpelijk dat men deze aflevering zelden of nooit op tv ziet. Daarvoor heb je dus de DVD.

Seizoen vier is het kijken meer dan waard .

avatar van The Oceanic Six

astonmartin schreef:

Seizoen vier is het kijken meer dan waard .

En over welke heftige aflevering heb je het dan?

avatar van EMBV_mm

EMBV_mm

En over welke heftige aflevering heb je het dan?

De Aflevering Laatste Wens kan voor sommigen heftig over komen.

Kees probeert daar zelfmoord te plegen. Je ziet pillen slikken, zich zelf ophangen. Ja ik weet het is humor. Maar ik kan me zo voorstellen dat als mensen niet lekker in hun vel zitten.. vul zelf maar in.