menu
Mijn Series +

The Simpsons - Seizoen 26 (2014-2015)

mijn stem
3,38 (17)
17 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Komedie

ontwikkeld door James L. Brooks, Matt Groening en Sam Simon
met Nancy Cartwright, Dan Castellaneta en Julie Kavner

The Simpsons zijn een gezin van misfits wonende in Springfield. Vader Homer werkt op een kernreactor en heeft altijd pech. Marge is de supermama. Bart is een straatschoffie, Lisa het wonderkind en dan is er nog de speenzuigende baby Maggie.

 1. Clown in the Dumps
 2. The Wreck of the Relationship
 3. Super Franchise Me
 4. Treehouse of Horror XXV
 5. Opposites A-Frack
 6. Simpsorama
 7. Blazed and Confused
 8. Covercraft
 9. I Won't Be Home for Christmas
 10. The Man Who Came to Be Dinner
 11. Bart's New Friend
 12. The Musk Who Fell to Earth
 13. Walking Big & Tall
 14. My Fare Lady
 15. The Princess Guide
 16. Sky Police
 17. Waiting For Duffman
 18. Peeping Mom
 19. The Kids are All Fight
 20. Let's Go Fly a Coot
 21. Bull-E
 22. Mathlete's Feat
zoeken in:
avatar van PEN15
Heb deze nog niet helemaal afgekeken, maar bijna. Hier zijn we aanbeland bij enkele kruisbestuivingafleveringen, het vaste simpsons openingsfilmpje en zitsbankgrappen die onder andere in de stijl zijn van Rick and Morty, Robot Chicken-framestop animatie en meer van dit soort hommages, en hele afleveringen in Simpsons-Lego™ uiterlijk, crossovers met Family Guy -alhoewel dat geen aflevering van the Simpsons is- en de lang naar uitgekeken Simpsorama -aflevering.

Als Simpsonsfan vanaf de allereerste aflevering, overduidelijk met zo'n avatar als van mij, ben ik nog net iets gekker op Futurama en van Futurama vond ik de laatste twee seizoenen echt waanzinnig goed. Wat Futurama leuker maakt zijn de Sci-Fi en B-movie grapjes, (de toekomst, werelden die geheel in 2D waren). Een zware klap dat ze voorgoed zijn gestopt. Daarom stond ik te popelen om iets nieuws van Futurama te kunnen zien, Simpsorama is zowel een Simpsons als Futurama-aflevering. Wie de serie lang heeft gevolgd ziet leuke verwijzingen naar bijvoorbeeld het hondje Seymore dat nog altijd geduldig zit te wachten..maar ook grappen over wat we allemaal wel dachten. Bart en Lisa maken een opmerking dat die Bender verdacht veel op Homer lijkt met een antenne erbij. Hilarische afsluiter met Lrrr en Ndnd, geweldige stemmen van Tress MacNeille die in beide series stemacteur is en Dan Castellaneta die in Futurama weer de stem van Robot Beelzebub doet. Phil Hartman van het Simpsonstypetje Lionel Hutz en Troy McClure zou de stem van Zapp Brannigan inspreken en daardoor doet Billy West hem na, zoals Phil Hartman zou hebben geklonken, want captain Zapp is hetzelfde typetje als Troy McClure!

Er zijn mijns inziens duidelijke parallellen tussen beide series en bepaalde typetjes zijn zowel in Futurama als in the Simpsons te vinden. Duffman bijvoorbeeld komt ook in Futurama voor in de vorm van Slurms 'the original partyworm' MacKenzie, net als Duffman danst hij met twee chicks in bikini. Toeval? Kent Brockman = Morbo en Linda van Schoonhoven, de nieuwslezers in Simpsons en Futurama. Typische Nederlandse naam, he? Ik vraag me af waarom Groening en co, telkens kiest voor Nederlandse namen.

Verder zie ik eigenlijk niet waarom de Simpsons van nu zoveel slechter zouden zijn als van weleer. Het is zeker niet meer zo volmaakt als sommige afleveringen uit de jaren negentig, maar de humor werkt nog altijd. Om maar een voorbeeld te geven, ik vond het vreselijk geestig hoe Homer met zijn hoofd door een lus hangt en dan zegt: Hey kids! What's in the NOOSE today?. Ander voorbeeld: die zussen van Marge moeten in huize Simpsons overnachten en Homer ziet die harige ballonkuiten waarop zijn pupillen acuut verpulveren. Ook deze grap vond ik wel heel erg cool: [god] merry christmas, son [jezus] don't you mean happy birthday?? En ook dat moment dat god dinosaurusbotten op aarde rondstrooit...och, dat is goud!

Maar als er iets moet zijn dat de Simpsons onderuit haalt dan zijn dat die onnodige revelaties en de snelheid waarop die grappen en referenties op je worden afgevuurd.
Hans Moleman was ooit de vorige burgemeester van Springfield, de Simpsons hebben afro-bloed , Comic Book Guy gaat trouwen, Carl Carlson is geadopteerd door IJslanders (wat?), Die zussen van Marge zijn nu homo vormen een adoptiegezin, Luigi Risotto (die Italiaanse chef) iemand blijkt die een stereotype speelt en dus geen Italiaans begrijpt, Apu een achtling krijgt (was het misschien een verwijzing naar die octomom-reality van die tijd), Nelson die zijn vader ontmoet..tja het is soms beter dat het bij bepaalde vaste situaties blijft. Zoals Moe die ook nooit een vriendin krijgt (en het niet na een date al weet te verpesten). Wat hebben we aan al die bijverzinsels, zoals dat Milhouse nu een nicht heeft uit Nederland (wat?). Ik dacht namelijk altijd dat de Van Houtens amerikanen waren met verre Nederlandse afkomst (in het begin waren ze nog de ven hoetens), maar nu zijn ze ook echt Nederlands? (Stem van Annika van Houten werd ingesproken door Carice van Houten, je hoorde haar aan het einde ook iets in het Nederlands zeggen). Tja, wat nog meer. Straks is crazy cat lady een of andere miljonaires die zich op de vlakte hield of Smithers blijkt een terminator, serieus, zoiets verwacht ik nog wel een keer als ze lang genoeg met de serie doorgaan.

In de moderne tekenstijl in hogere resolutie heb je meerdere kijkbeurten nodig om die grappen direct te zien. Wie zag in het simpsons Treehouse of Horror XXIV - All References zoveel mogelijk verwijzingen in 1 keer? Die verwijzijng naar The Illustrated Man (1969) zag ik eigenlijk nu pas!

Gast
geplaatst: vandaag om 07:23 uur

geplaatst: vandaag om 07:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.