menu

Film / Genres en landen / De Nederlandse film

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Filmsector krijgt €28,5 miljoen aan Covid-steun - Filmkrant

Filmkrant schreef:
Vorige week maakte minister Van Engelshoven het tweede Covid-19 steunpakket voor de culturele en creatieve sector bekend. Deze week publiceerde het Nederlands Filmfonds haar plannen voor de verdeling van de €28,5 miljoen die naar de filmsector gaat. De steun wordt ingezet vanaf 1 januari 2021.
Het merendeel van het toegekende geld, €10 miljoen, komt in een Garantiefonds Pandemie. Dit is bedoeld om producties waarvan de realisering wordt gesteund door het Fonds te beschermen tegen onverzekerbare Covid-19 schade.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)Mijn Beste Vriendin Anne Frank (2021) - vanaf 4 februari 2021 in de bioscoop

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
kappeuter schreef:
Het gaat goed met de Nederlandse film, 2020 wordt een succesjaar:

Whitestar 2
Brugklas 2
Superjuffie 2
Bon Bini Holland 3
Zwaar Verliefd 2
Misfit 3

En als klap op de vuurpijl verschijnt in 2021 Costa 2.0!
Ook in 2021: Kameleon 4!

Het kan niet op:
Soof 3 (2021)

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Reor­ga­nisatie Film­fonds moet lijnen korter maken - Filmkrant

Filmkrant schreef:
Het Filmfonds gaat reorganiseren. Per 1 januari 2021 moet de organisatie zijn vereenvoudigd waardoor de procedures gestroomlijnd worden. De belangrijkste verandering is het samenvoegen van de afdelingen Screen NL en New Screen NL tot de nieuwe afdeling Selective Funding.
De reorganisatie is volgens directeur Bero Beyer nodig om aan te sluiten op het veranderende filmlandschap. “Scheidslijnen tussen genres vervagen, makers zoeken grenzen op en creëren nieuwe vormen van cinema. Met het samenvoegen van Screen NL en New Screen NL in één afdeling voor de selectie van alle Nederlandse filmprojecten, van kort tot mainstream, van documentaire tot animatie en alle andere vormen van cinema, proberen we nog beter deze kruisbestuivingen te waarderen en tegelijk de doorstroming van talent te bevorderen.”

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Tjitske Reidinga geeft er de brui aan en stopt met acteren | RTL Boulevard

Opmerkelijk. Wel erg jong...
Misschien heeft ze recentelijk een interview gelezen met Cameron Diaz.


Gast
geplaatst: vandaag om 03:04 uur

geplaatst: vandaag om 03:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.