Hokwerda's Kind (2024)
Alternatieve titel: Hokwerda's Child
Nederland
Geregisseerd door: Boudewijn Koole
Met onder meer: Kevin Janssens, Sanne-Samina Hanssen en Elsie de Brauw
6,1 (39)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 24 oktober 2024
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Hokwerda's Kind
Lin (33) is langeafstandszwemster. Ze traint al jaren voor een oversteek van het Kanaal in recordtijd. Een paar weken voor haar race ontmoet ze Henri (38), een onderwaterlasser die, net als zij, opbloeit bij gevaar. Lin en Henri duiken head first in een intense liefdesrelatie. Ze trekken elkaar steeds dieper naar beneden en vergeten daarbij dat ook geliefden kunnen verdrinken.
Henri
Ian
Journalist
Woman NZV

Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 24 oktober 2024 in de bioscoop (Gusto Entertainment)

mjk87 (moderator films)
Ik zag de trailer in de bios maar ik vroeg me af of de geluidskwaliteit of het sound design zo slecht was want ik verstond er echt vrij weinig van wat men allemaal zei. En dit is toch in mijn moerstaal.

Simon Smith (crew films)
Echt onbegrijpelijk dat de trailer zo slecht te verstaan was in de bios, ingeklemd tussen 2 Engelstalige trailers die met ogen dicht prima te volgen waren.
T moet toch reclame maken voor de film? Prutswerk, helaas…

Graaf Machine
Als ik zo die trailer hier bekijk, is het niet de geluidskwaliteit die slecht is, maar wordt er gewoon slecht gearticuleerd. Net als in het echte leven, waar ik, ondanks een scherp gehoor, toch vaak moet vragen aan mensen of ze iets nog eens kunnen zeggen, want ze eten halve woorden op en de rest wordt binnensmonds gemompeld.
Komt de geloofwaardigheid wel ten goede, maar waarschijnlijk het kijkgenot niet. Je kunt niet aan de technische man vragen of hij die en die scene nog eens wil afspelen.

Flipman (redacteur)
Inhoudelijk sterk, maar te lang voor wat je ervoor terugkrijgt. Aan de acteerprestaties zal het niet liggen, want die zijn ijzersterk. Dat geldt ook voor de manier waarop het verhaal is vastgesteld. De resolutie is mooi, maar komt toch net wat te laat.
Moeilijk, maar ik kom niet hoger uit dan een 3 op 5. Lees hier iets uitgebreider waarom.

mrklm
30-jarige topzwemmer Lin [Sanne-Samina Hanssen] bereidt zich met haar trainer [Nabil Mallat] voor op een poging om sneller dan ooit naar de Engelse kust te zwemmen. Overdag werkt ze in een kledingzaak en daar ontmoet ze de aantrekkelijke Henri [Kevin Janssens]. 45 minuten lang is het alleen maar seks en zwemmen met hier en daar een bedrukte blik. Zowel Lin als Henri hebben ‘daddy-issues’, maar Koole geeft ons geen enkele reden om iets te voelen voor deze afstandelijke, oppervlakkig geschreven personages. Tenzij je het gelijknamige boek van Oek de Jong al hebt gelezen, vraag je je af waar je naar hebt zitten kijken. Camerawerk en geluid zijn uitstekend, maar daar schiet je weinig mee op.

Graaf Machine
Behalve dat het allemaal heel mat en saai is, en veel te lang duurt, heb ik ook geen enkele handeling in de film gezien die logisch voortkwam uit een andere handeling.
Er gebeurt maar wat, en er had ook iets anders kunnen gebeuren, en de rest had allemaal hetzelfde kunnen verlopen.

krks
IJzersterke film! Dankzij de styling en rigoureuze inhoudelijke keuzes van de regisseur en zijn fantastische acteurs. De Vlamingen maken de film rijk en warmbloedig. Gelukkig. Het boek is bijzonder en mooi maar erg Hollands, had dat niet graag teruggezien met enkel Nederlandse acteurs en hun horkerige stijl. Werd nu echt meegesleurd de film in en ging flink kopje onder. De film en Lin haar personage laten bijna zonder woorden voelen wat één van de grootste problemen is in onze samenleving. Ben een bijzondere en heldere filmervaring rijker.

jorrit3
Wat twee mensen bij elkaar te zoeken hebben blijft ook in real life vaak een raadsel, dus mag dat in de film ook wel in nevelen gehuld blijven.
Wel sappig Vlaams, overigens niet altijd goed te verstaan, dat is leuk, maar waarom spreekt vader geen Frysk? En die volzinnen, dat past nou ook niet helemaal bij de rauwe automonteur die hij moet verbeelden.
Tot slot dat zwemmen. Honderd slagen. En dan verder, de zee in, dat is mooi, daar heb ik zelf ooit een verhaal over geschreven, lijkt me wel wat tot slot.
Maar dan wel met een mooiere, meer professionele slag. Zo is het allemaal een beetje amateuristisch.
Leuke film voor even tussen de rauwe werkelijkheid door.
Social media
- Registreer |