menu

Film / Toplijsten en favorieten / MovieMeter Top Horrorfilms

zoeken in:
avatar van Noodless
DjFrankie schreef :
Staan in ieder geval allebei niet in mijn lijst

Bij mij wel, maar lang niet zo hoog. De ene net erbij en de andere rond positie 30.

avatar van MovieMind
14-13 Martyrs

avatar van Collins
alexspyforever schreef:
Ik had jou ook nog willen vragen voor de laatste 5, maar IH88zijn enthousiasme was zo groot om die voor zijn rekening te nemen

Zo zie je maar. Enthousiasme betaalt zich uit.
Dat was mij vast niet gelukt ?. Goed werk IH88

avatar van Zandadder
15-13 The Exorcist

avatar van alexspyforever
Ok de 24 uur zijn ondertussen verstreken en het is toch heel close geworden. Ik had de andere als winnaar verwacht maar blij dat het dus toch het 'oudje' is geworden. Martyrs is sowieso de best geklasseerde horror van de 21ste eeuw en ook de enige van deze eeuw in de top 5.

4. Martyrs (2008)
3. The Exorcist (1973)

avatar van alexspyforever
Rest nog enkel om de nummers 1 en 2 'bekend' te maken.

Op plaats 2 met 25 nominaties

The Shining (1980)

https://static1.squarespace.com/static/51d35c6ee4b0564d574c83a7/53124d11e4b0d6e4133c223e/5a7e28659140b748a4cdc5d1/1518217319947/il_570xN.652849067_osxt.jpg?format=500w

Geen grote verrrassing denk ik, komt vaak in favoriete lijsten voor, hoog gemiddelde ook op MM met 3,97. Stond niet in mijn toplijst. Een erg sfeervolle Kubrick die ik de eerste 2 kijkbeurten wel goed vond. Een herziening vele jaren later viel flink tegen. Uiteindelijk vond ik Nicholson en Duvall niet erg goed gecast en het verhaaltje matig.

De nummer 1 tenslotte met 26 nominaties

The Thing (1982)

https://i.redd.it/ydyb7zm437vz.jpg

Met 3,87 een lager gemiddelde dan The Shining op MM, maar toch nog steeds erg hoog voor een 'horrorfilm'. Zelf weet ik niet meer zo veel van de film, staat ook niet in mijn toplijst. Persoonlijk heb ik het meer voor de jaren 50 versie maar de adaptaties zijn zo verschillend dat vergelijkingen zoals appels en peren zijn.

avatar van Collins
Twee films in de top 10 die ik er liever niet in had.
Mother is een prachtige film, maar hoort daar niet. Ik ben mede schuldig. Ik heb 'm genomineerd vanwege het horrorlabel, maar bij nader inzien is de horrorbeleving eigenlijk niet erg hoog. Dat is de vloek van het enthousiasme van het nomineren van films. Ik zou hem nu niet meer of minder hoog nomineren.
Rec? De grandeur van die film ontgaat mij.
Erg jammer om Jaws er niet bij te zien zitten

avatar van alexspyforever
arno74
Chainsaw
John Milton
john mcclane 2
Dying Rose
Alexander1900
wibro
TheBunk
Shinobi
Dopke
Hollywood007
Miss Z
Film Pegasus
jeroentjuhhhhh
Valak
TornadoEF5

Shadowed
Kondoro0614
Zandadder
Shaky
Collins
ikkegoemikke
scorsese
baspls
U96
IH88
Noodless
only1ELEANOR
handsome_devil
Lord Flashheart
Dievegge
Glacius

BlueJudaskiss
Onderhond
mikey
wendyvortex
MovieMind
joolstein
Metalfist
leatherhead
Woland
DjFrankie
remorz
Gang_Star
Ramon K
Baggerman
Alastor
VanRippestein

Ik tag jullie nog een laatste keer niet meer om te stemmen of een lijstje te vragen, maar wel om jullie allemaal te bedanken om een lijstje in te dienen, te stemmen en mee te praten. Zonder jullie was dat nooit gegaan.
Bijzondere dank aan mijn medewerkers joolstein, Collins en John Milton voor de controles en vooral ook aan Alexander1900 die zijn schouders succesvol onder de verwerkingen heeft gezet.
Dank ook aan joolstein, John Milton, IH88, Shadowed, Shaky, Noodless en Hollywood007 om het boeltje op te smukken met posters.

Rest mij nog te vragen om feedback te geven hoe jullie dit project hebben ervaren. Wat vond je leuk, wat niet zo leuk? Wat is er nog voor verbetering vatbaar? Is het voor herhaling vatbaar?
Ik heb voor mezelf wel grotendeels uitgemaakt dat zo een toplijst niet helemaal mijn ding is. Ik heb al eerder laten verstaan dat ik liever challenges alsook de horrordraft organiseer. KO's zijn ook nog wel fijn. Dus als iemand anders het volgende keer wil doen, ik heb er alvast geen bezwaar tegen en mijn zegen is daar ook niet voor nodig.

Hierbij kan ik ook meteen vragen of jullie de horrordraft nog zien zitten (na de horrorchallenge) in het najaar en zo ja in welke vorm?
1) de eerste keer kozen we om de beurt een favoriete horrorfilm, een film kon slechts 1 keer worden gekozen in het hele spel (iemand anders kon die dan niet meer kiezen) en achteraf deden we een KO van alle gekozen films
2) de tweede keer kozen we om de beurt een favoriete horrorfilm die op je persoonlijke lijst terug komt, een film kon slechts 1 keer worden gekozen in het spel (iemand anders kon die dan niet meer kiezen) en achteraf deden we een KO van de lijstjes
3) een derde nog niet toegepaste methode, ieder kiest om de beurt een favoriet voor op zijn/haar lijst maar de film kan wel degelijk door iedereen die deelneemt worden gekozen, achteraf een KO van alle gekozen films met een beschermingsstatuut voor de films die meerdere keren werden gekozen.

avatar van Alexander1900
Het voelt wat vreemd dat het nu is afgelopen, na 2,5 maand er mee bezig te zijn geweest... niet alleen qua werkzaamheden maar ook leuke / goede films ontdekken en dat zijn er heel wat.

Ja, ik ga het toch wel missen.

avatar van wibro
Laten deze twee films nu toevallig ook de finale zijn in de Knock-Out Horror (2011) die door The Thing werd gewonnen.

avatar van remorz
Wordt de lijst nog in zijn geheel gepubliceerd?

Ik heb erg genoten van (de samenstelling van) deze lijst! Veel tips opgedaan, ook uit hoeken waar ik normaliter niet veel kom. Grote dank naar alexspyforever voor de organisatie, alle controleurs en natuurlijk alle deelnemende horrorfanaten.

Er is veel gezegd over de wel/niet-horrorlabels: ik vond de regelgeving op voorhand erg duidelijk en de lijst die daaruit rolt logisch. Je kunt er kritiek op hebben omdat het te nauw dan wel te breed is; ik zie dit als een duwtje in een andere richting voor leuke nieuwe projecten en lijsten maar niet zozeer als ware er iets mis met deze. Een genre als horror is lastig af te bakenen en vooral in de niche-subgenres een subjectieve aangelegenheid. Halverwege het project toch nog vaak te moeten lezen dat een film geen horror zou zijn, is toch curieus. Een aanloopje om een definitie te vinden waar iedereen vrede mee heeft klinkt aanlokkelijk, maar ik betwijfel of dat iets oplevert.

Geluiden dat de lijst op een of andere manier niet representatief/uitputtend/breed genoeg zou zijn, klinkt bijtijds als kritiek op andere users’ smaak of ‘belezenheid’ wat ik soms een beetje grimmig of snobistisch vond overkomen. Of een film wel of niet in het genre, in de lijst of in de top 10 thuishoort, zijn uitspraken die iets zeggen over de criteria die we handhaven, of persoonlijke voorkeuren die niet losgelaten kunnen worden.

Het heeft mijn fun in ieder geval niet in de weg gestaan. Ik hou me warm aanbevolen voor vervolg, en alle KO’s, drafts en challenges in de toekomst. Ik vond het hier af en toe wat snel gaan, een opzet waarbij er langer per film gediscussieerd kan worden zou ik wel zien zitten (korter lijstje dan wel waarschijnlijk); voor mij werd dit steeds meer een lees-topic maar dat kan ook liggen aan mijn eigen agenda.

avatar van John Milton
remorz schreef:
Wordt de lijst nog in zijn geheel gepubliceerd?
Zeker, ik ga hem zo bijwerken als ik even niets te doen heb op het werk

avatar van Shadowed
Ik vond het wederom erg gezellig om de meningen van de gebruikers te lezen over dit genre. Heb genoten, al vond ik wel dat ik iets te vaak een lijstje in moest dienen. Ben het een stuk of 3x vergeten.

Dank aan de gebruikers die dit evenementen hebben georganiseerd!

avatar van John Milton
Bij deze de gehele lijst:

MovieMeter Top Horror Films - Editie 2019

Ik ben zelf uitgekomen op 417 van de 778 titels. Ik heb tijdens de constructie van deze lijst wat uurtjes gespendeerd aan het maken van een Horror Watchlist (240 titels, orghhh...), die grotendeels bestaat uit tips van deze lijst (niet helemaal), dank daarvoor.

The Thing en The Shining op 1 en 2. Dat mag van mij. Ik had ze op respectievelijk #9 en #3, maar dat zit zo dicht bij elkaar dat het zomaar anders had kunnen zijn; Tijdens de Horror Draft noemde ik volgens mij bijvoorbeeld The Thing terwijl The Shining nog vrij was, al weet ik dat niet meer 100% zeker. Hoe dan ook, tevreden.

avatar van Shaky
We zijn op het eind van deze horrorlijst en ik heb er 435 van de 778 gezien; nog genoeg moois om te bekijken dus. Dat is ook meteen één van de positieve punten aan deze manier van organiseren: er kunnen lekker veel tips worden opgedaan.

Ik heb genoten van de afgelopen twee maanden en de uiteindelijke lijst mag er zijn zeg. Staan me de nodige toppertjes in.

alexspyforever, bedankt voor die tag helemaal aan het begin van deze reis: had het niet willen missen.

avatar van Hollywood007
Ik heb hier weer wel wat film ontdekt dus dat is altijd goed. Verder ben ik vooral fan van knock outs. Heel erg bedankt voor het organiseren alexspyforever en moest je voor de volgende keer weer wat hulp nodig hebben, laat je het maar gerust weten. Met de uitslag ben ik zeer tevreden al staat the thing niet in mijn persoonlijke top 10. Het blijft een geweldige film. The shining is een ander paar mouwen. Ik wil deze graag goed vinden maar ik stress altijd heel de film lang omdat ik het einde niet snap.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
Ik ben uiteraard nog altijd niet mee.

Zelf ben ik volop bezig met de Top 1000 editie 2019 dat anders wordt samengesteld. Iedereen stuurt lijstjes op en dat geeft samen 1 ultieme lijst met 1000 films. Bij deze top horror ging ik er van uit dat het ook op die manier zou lopen om tot één ultieme horrorlijst te komen. Nu was het een mix van lijstjes, punten geven, KO's, ... en daarin was ik niet altijd mee.

Maar het leeft wel duidelijk en ik kan hier ook mooie tips op doen. Dus zeker voor herhaling vatbaar! Misschien lukt het ook met andere genres. En ik geef niet graag veel tips aan mensen die hier zoveel tijd in steken, maar misschien is het wel leuk om af en toe met stills te werken ipv affiches. Dat triggert nog meer om een film te bekijken. Maar ook daar kruipt werk in natuurlijk.

Knap gedaan al iedereen die hier aan heeft meegewerkt!

avatar van alexspyforever
Film Pegasus uiteindelijk zijn we wel tot een top 100 gekomen zij het dan op een andere manier dan je bij de algemene top 1000 toepast. Ok misschien iets te dynamisch en teveel betrokkenheid/activiteit gevraagd van de deelnemers maar het kan anders volgende keer.

Hollywood007 misschien is er meer dan 1 interpretatie mogelijk bij het einde van The Shining? Misschien moet je die zelf invullen?

Shaky dan heb je in elk geval genoeg films over voor de horror challenge rond oktober, 31 films kijken waarvan minstens 16 die je nog nooit hebt gezien.

avatar van MovieMind
Vond het een leuk topic, mag in de toekomst zeker nog eens georganiseerd worden.
Heb ook een fijne lijst horrorfilms bij elkaar geschraapt voor de horror challenge.

Bedankt voor de organisatie!

avatar van U96
U96
was een leuk om deze lijst te doen, maar vond het soms wat te lang duren misschien een volgende keer (als er een volgende komt) een kortere versie, het is zeker voor herhaling vatbaar, en die horrordraft ben ik zeker voor te vinden
in ieder geval thanks aan de organisatie!!

avatar van Shaky
alexspyforever schreef:

Shaky dan heb je in elk geval genoeg films over voor de horror challenge rond oktober, 31 films kijken waarvan minstens 16 die je nog nooit hebt gezien.

Tag me tegen die tijd maar

avatar van IH88
Mooie winnaar. En complimenten voor de organisatie alexspyforever.


ps. Ik kies voor optie 2 bij de horrordraft

avatar van alexspyforever
John Milton schreef:
Bij deze de gehele lijst:

MovieMeter Top Horror Films - Editie 2019

Ik ben zelf uitgekomen op 417 van de 778 titels. Ik heb tijdens de constructie van deze lijst wat uurtjes gespendeerd aan het maken van een Horror Watchlist (240 titels, orghhh...), die grotendeels bestaat uit tips van deze lijst (niet helemaal), dank daarvoor.Ik sta momenteel op 416. Daar gaan er nog behoorlijk wat bijkomen want de kijklijst is nog lang genoeg.

avatar van John Milton
alexspyforever schreef:
Ik sta momenteel op 416. Daar gaan er nog behoorlijk wat bijkomen want de kijklijst is nog lang genoeg.
John Milton schreef:
Ik ben zelf uitgekomen op 417 van de 778 titels

avatar van alexspyforever
John Milton schreef:
(quote)
(quote)


Och ik troef je sowieso af met challenges, de JM dip is mijn bondgenoot

avatar van John Milton
Ongetwijfeld, iets wordt niet zomaar een fenomeen als 'de befaamde JM Dip'

avatar van Dievegge
Mooi werk, Alexspyforever. Als de lijst op een klassiekere manier samengesteld was, had dat waarschijnlijk een gelijkaardig resultaat gegeven. The Thing vind ik wel een verrassende nummer 1.

avatar van Woland
Inderdaad, wederom bedankt voor de organisatie van weer een erg leuke film/horror-activiteit alexspyforever! Ik ben helaas niet zo actief geweest deze keer, maar het was alsnog erg vermakelijk om hier de lijsten voorbij te zien komen, zelf te stemmen, af en toe wat over horrofilms te ouwehoeren en (zeker in het begin) een hoop tips op te doen. Ik zit nog ruim onder de 400, nog genoeg te zien dus.

avatar van Kondoro0614
Helaas door het dipje niet veel actief geweest. Wel weer aardig wat namen mee gesnoept. Ik ontwaak langzaam weer uit het dipje, begin weer wat actiever te worden .

avatar van Shaky
Correctie: ik heb er 438 van de 778 gezien; was er drie vergeten uit mijn kijklijst te halen.

Sinds mijn vorige bericht met updates wat betreft films die ik dankzij deze lijst heb gekeken, heb ik alweer een aantal andere van deze lijst gezien:

Collective: Unconscious (2016) 1,5*
The Divide (2011) --> van 2,5* naar 2*
La Frusta e il Corpo (1963) 3*
Suspiria (2018) 3*
Mandy (2018) 3*
Maniac Cop 2 (1990) 3,5*
Kill List (2011) 3,5*
Summer of 84 (2018) 3,5*
The Eyes of My Mother (2016) 3,5*
Freaks (1932) 4,5*


nog 340 te gaan!

Gast
geplaatst: vandaag om 01:24 uur

geplaatst: vandaag om 01:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.