• 9.175.740 stemmen

Releasedatum: 31 januari 2013

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Kill List

"Who’s next?"

Jay, een ex-soldaat die nu een huurmoordenaar is, is fysiek en mentaal getekend na een rampzalige klus in Kiev. Het is acht maanden later en door financiële problemen kan hij het aanbod van zijn voormalige partner Gal om een nieuwe opdracht aan te nemen niet afwijzen. Wanneer ze dieper binnendringen in de donkere en vreemde wereld van de nieuwe opdracht, krijgt Jay weer last van zijn paranoia en angst...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Basto

Basto

knusse stoel schreef:

En dat is inmiddels 9 jaar geleden en nu pas gezien.

Uitslag:

Wanneer een Britse soldaat uit Kyiv terugkeert naar huis, sluit hij zich aan bij een oude vriend als huurmoordenaar.

Zijn verstoorde verleden komt aan de oppervlakte als zaken moeilijker worden en hij enigszins door begint te draaien.

"Kill List" is een behoorlijk authentiek stukje horrordrama met verschillende echt claustrofobische momenten van totale angst.

Het acteerwerk is goed en het script is prima ontwikkeld omdat het veel verrassingen biedt. Sommige gewelddadige scènes zijn erg vergaand, waaronder bijzonder gemene hamerslagen.

Het begin van de film is soms saai en er zijn enkele invloeden, waaronder legendarische The Wicker Man (Film, 2006) - MovieMeter.nl

Uh, de legendarische Wicker Man komt uit 1973. Die uit 2006 is een eersteklas prul…

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Basto schreef:

Je hebt helemaal gelijk, beiden trouwens gezien en die uit 1973 scoorde bij ons ook duidelijk hoger in aanzien!

Toch vonden wij deze remake ook leuk en dat is een kwestie van smaak. Je ziet hier echt uitersten in de waarderingen.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Fijne folk horror.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Tsja,

Film viel eigenlijk wel wat tegen. Zeker als behoorlijk wat mensen dan ook nog eens de film Martyrs noemen dan kom je bij dit werkje vrij snel van een koude kermis thuis. Dat is het namelijk verre van. Film kent eigenlijk een vrij karige aanloop van 45 minuten waarin vooral het huiselijk drama centraal staat; een etentje met vrienden, aangezette ruzies, nog een verhaaltje voor het slapen gaan voor de kleine en ga zo nog maar even door.

Wanneer het eindelijk een beetje los lijkt te komen, blijkt ook dat vervolgens weer een nieuw opzetje te zijn. Wel een aanzienlijk beter opzetje overigens, want eindelijk "gaan ze aan het werk" en zodoende komt er een stuk meer tempo in de film. Mja dan is er na een uur ofzo wéér een tussenstuk huiselijk drama van pak hem beet 15 minuten..

En dan blijven er nog zo'n 20 minuten over om er "wat leuks" van te maken. Gelukkig haalt Ben wel alles uit de kast om de film nog het kijken waard te maken, want die laatste pak hem beet 15 minuten zijn wel echt heel fraai. Jammer dat de film zo'n lange aanloop nodig had.

Na het einde snap je wel direct waarom Ben zoveel tijd nodig had met z'n aanloop, mja had persoonlijk het drama rondom z'n vrouw wat mooier gemaakt en wat minder huurmoordenaar dan. Tegen de tijd de desbetreffende pay-off kwam gaf ik eigenlijk al vrij weinig meer om de personages in kwestie. Waardeer de poging absoluut en zodoende 3 sterren, mja dit moet echt beter kunnen.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Ik hoopte op een hidden gem, maar wat een enorme tegenvaller. Zelfs met inachtneming van het beperkte budget was de montage tenenkrommend slecht. Ook de op het eerste gezicht interessante genre blend van horror, thriller en drama pakt totaal niet uit. Nee, uiteindelijk heb ik behoorlijk teleurgesteld Kill List van mijn lijstje afgestreept.

1,5 * Schrikbarend slecht

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Een vrij vreemde film die voornamelijk onevenwichtig aanvoelt en met diverse genres goochelt. Horror zag ik er niet bepaald in. Veeleer een thriller met een serieuze scheut drama. De eerste helft van de film behandelt gezinsvetes en het alledaagse leven van Jay, een ex-soldaat.

Nadien houdt hij zich bezig met onfrisse zaakjes als huurmoordenaar. De scènes doen wat denken aan Tarantino zijn misdaadfilm, alleen ontbreekt hier de humor en messcherpe dialogen. Hier lijkt het stuntelig en banaal, maar wel gewelddadig. Rauw en bikkelhard.

Het einde is helemaal vreemd met een soort van sektegemeenschap, kon ik nauwelijks plaatsen. Gemengde gevoelens dus.