• 9.378.647 stemmen

Releasedatum: 31 januari 2013

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Kill List

"Who’s next?"

Jay, een ex-soldaat die nu een huurmoordenaar is, is fysiek en mentaal getekend na een rampzalige klus in Kiev. Het is acht maanden later en door financiële problemen kan hij het aanbod van zijn voormalige partner Gal om een nieuwe opdracht aan te nemen niet afwijzen. Wanneer ze dieper binnendringen in de donkere en vreemde wereld van de nieuwe opdracht, krijgt Jay weer last van zijn paranoia en angst...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Hannibal

Zojuist gezien en ik weet nog niet of ik dit goed vind of juist niet. Eerst moet mijn maag weer op de juiste plaats komen, vervolgens een diepe zucht, en tot 10 tellen.

Ik slaap er nog een nachtje over. Brrr...lugubere shit.

avatar van tattoobob

tattoobob

Nou zo erg was ie nou ook weer niet hoor ! ! ! !

Hannibal

Ach, iemands knie beurs slaan, en vervolgens een hand pletten en een schedel tot moes rammen met een hamer vind ik over het algemeen best wel erg, en het einde was misschien raar, maar ook behoorlijk creepy.

avatar van tattoobob

tattoobob

Oke hahaha...het ligt er ook wel een beetje aan wat je gewend bent natuurlijk

Hannibal

Na een nachtje bezinnen ben ik tot de conclusie gekomen dat het een goede film is. Ik had de plotselinge genretwist totaal niet verwacht en had geen enkel vermoeden dat het uiteindelijk als een naargeestige horror zou eindigen. In het eerste uur gebeurt er ook het nodige, maar door er af en toe een vleugje humor doorheen te gooien werd het allemaal niet te zwaar of luguber. Ik zag hier ook wel herkenningspunten met die andere hele fijne film van Weatley, Sighseers, hoewel daar veel meer absurde humor in zat dan hier.

Vanaf het moment dat er schijnbaar walgelijke filmpjes worden gevonden, die de geharde Jay zelfs emotioneel maken, en hij met zijn "mate" de hoofdrolspeler van het filmpje met een bezoekje gaan vereren wordt de film steeds weerzinwekkender. Wanneer ze achterna worden gezeten in het riool is curieus maar behoorlijk eng. De allerlaatste scéne was akelig.

Het verhaal is ingewikkeld, en er blijft een hoop onverklaarbaar. Dat zorgt ervoor dat je over de film blijft nadenken en dat maakt de film goed.

avatar van mixmaster

mixmaster

erg vreemde en op sommmige momenten harde film.

het komt langzaam op gang , maar als het eenmaal begint dan gaat het ook los ook.

het eind is ook wreed en bruut en vooral vreemd.

avatar van david bohm

david bohm

In eerste aanleg een realistische film over een huurmoordenaar en zijn dagelijkse beslommeringen waarbij de hoofdpersoon steeds verder afglijdt in hallucinaties en extreme geweldsuitbarstingen. Dit culmineert in het laatste half uur in een achtervolging door een riool door naar wat lijkt een satanische sekte.
Interessante kijkervaring met sterk acteerwerk en mooie plaatjes.

avatar van Boeikens

Boeikens

Sfeervolle Misdaad/Thriller

Komt wat traag op gang maar heeft een sterke sfeeropbouw, harde actie en wat goede gore momenten.

Het verhaal boeit wel maar laat ons toch met enkele grote vraagtekens achter.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Begint als een Brits sociaal drama, verandert al snel in keiharde misdaad met gitzwarte humor. Om vervolgens te eindigen als een soort horrortrip.

Beklijvende genre-mix !

avatar van Confusie

Confusie

Traag en vaag maar niet onaardig.

avatar van nightbreed

nightbreed

Jammer van die vage laatste 10 minuten.

avatar van scorsese

Redelijke film over een ex-soldaat met een gezin die klussen aanneemt als huurmoordenaar. De film begint rustig, maar krijgt steeds meer een nachtmerrie-achtige sfeer en heeft een luguber einde dat me deed denken aan Srpski Film. Het verloop laat zich zeker niet gemakkelijk voorspellen, maar dit is ook vooral omdat lang niet alles wordt uitgelegd.

avatar van Mars4i

Mars4i

Vreemde film. Traag maar boeiend en interessant tot vlak voor het einde. Het einde is alleen totaal over de top. OK alles heeft dus met die sekte te maken. En de mensen die vermoord worden vinden dit op een of andere manier niet erg. Ze lachen en/of bedanken allemaal. Maar Waarom moet die sekte zich zo maf gedragen op het einde? Waarom een stel vrouwen naakt en andere met stromaskers op? Zulke clichés en totaal niet nodig en haalt naar mijn mening de film naar beneden. Wat ik me nog wel afvraag is waarom zijn vrouw op het einde ook lacht? Vlak daarvoor verdedigt ze zich zelf nog door meerdere indringers dood te schieten. Dat zo dus betekenen dat ze zich dan nog niet tot die sekte bekeerd heeft?. Dus ik eindigde met een zeer dubbel gevoel over deze film..

avatar van frolunda

frolunda

Vreemde film waarbij ik een paar keer heb overwogen om hem af te zetten.Toch achteraf blij dat ik dat niet gedaan heb......

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Goh, deze film had zeker wel iets...bizar en intrigerend, alleen spijtig van het trage verloop, zeker de eerste 40min. Dat laatste deel met die, wat was het sekte, de opdrachtgever, was op z'n mint bizar te noemen, ff van wtf is dit hier nu maar hou daar wel van, liever dit dan films die bol staan van clichés en voorspelbaarheid, dus heeft me echt geboeid, meer en meer naarmate de film vorderde. Ik geef een dikke 7/10, puur door de trage opbouw, anders had ie een 8/10 verdiend.

Krijgt opeens weer zin om A Serbian Film nog een af te spelen

avatar van z4itsev

z4itsev

Na het kijken van deze film was ik heel benieuwd naar het moraal van het verhaal.

Wanneer ik dan deze recensie lees krijg ik een glimlach op mijn gezicht:

Review

Hou er wel van als ik na het kijken op zoek moet gaan naar antwoorden, zodat alles op zijn plek valt.

avatar van Mynke

Mynke

Sloeg nergens op..

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hannibal schreef:

Ach, het was toch maar een vuile kinderverkrachter.

avatar van Theunissen

Jezus wat een bizarre maar wel goede film was dit. Het verhaal zit goed in elkaar en is eveneens boeiend en zelfs spannend (zeker in de laatste 20 minuten). De film komt wat traag opgang maar opeens wordt het kei en keihard. Zo wordt op een gegeven moment de Cannibal Corpse klassieker "Hammer Smashed Face", letterlijk en figuurlijk op iemand uitgevoerd (het was pijnlijk om naar te kijken)

De climax moet dan nog komen want het laatste gedeelte van de film is eigenlijk horror met die maffe creepy sekte (veel bloot overigens). Dat gedeelte is wel ijzersterk en vooral zeer spannend (ook lekker hard trouwens). Dan denk je "nu zullen we het wel gehad hebben" en dan komt opeens het bizarre einde met de gebochelde Wat een geweldig einde was dat, toen had ik echt zoiets van WTF.

Hoewel ik nog nooit van de cast gehoord had deden ze het wel goed en dan met name natuurlijk de twee ex-soldaten gespeeld door Neil Maskell en Michael Smiley. Ook de fraaie dames MyAnna Buring en Emma Fryer deden het goed. Al met al is dit best een verrassende goede film en had ik het geweldige slotstuk helemaal niet zien aankomen.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

de 3 G,s .

Gek , Geniaal en Gruwelijk .

avatar van Rickyman

Rickyman

Een heerlijk Engels filmpje; leuke humor en lekker grauw. Een mix tussen gruwelijke misdaad en creepy horror dat perfect uit gewerkt is.
Deze film heeft meerdere overéénkomsten met a Serbian film.
Een geweldig gruwelijk vreemde film..

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Geen seconde leuk, tof, spannend, eng of zelfs maar een beetje boeiend. Compleet vage film die beter niet gemaakt had kunnen worden. Complete waste of time.

avatar van The One Ring

The One Ring

Dat Ben Wheatley een zeer originele filmmaker is zal niemand ontkennen, maar bij Kill List weet ik niet in hoeverre ik het geslaagd vind. Toegegeven, het is constant boeiend, meestal spannend en er zitten aardig wat memorabele scènes in. Toch bleef ik na het kijken wat leeg achter.

Dat horroreinde is fantastisch gefilmd en oprecht beangstigend, dus het is moeilijk om er iets tegen te hebben. Ik waardeer ook Wheatley's poging om zoiets een geheel nieuwe context te geven, zelfs al is het praktisch onmogelijk om dit enorm omslachtige offerproces te begrijpen. Wat er vooraf gaat is eigenlijk ook gewoon heel sterk (het huiselijke deel wellicht iets te lang).

Het zijn de sprongen in toon die voor mij niet zo werken. Het zijn bijna drie films in een: een drama in het eerste half uur, een misdaadthriller in het tweede en vervolgens dus horror. Scripttechnisch gezien klopt het wel, maar op film vond ik het wat geforceerd. Teveel een cool trucje, dat op een bepaalde manier niet organisch wordt of kloppend aanvoelt. Daardoor blijft bij Kill List vooral hangen als een project van een regisseur die iets te hard probeert indruk te maken. Nou is dat wenselijker dan het tegenovergestelde en ik kan dit verre van een vervelende film noemen, maar ik verbaasde mezelf bijna over mijn gebrek aan verwondering hier. Stiekem wel benieuwd of dit zoiets is waarbij een herziening helpt.

avatar van 93.9

93.9

Vreemde film...

The One Ring schreef het al; het zijn 3 films in een. Geen een is echt interessant.

Het begin is goed, realistisch. Daarna had ik gehoopt dat dat realistische doorgetrokken zou worden met af en toe een horror elementje. Helaas gaat ie op een zeker moment over de schreef, waardoor er sprake is van ' vlees noch visch '

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Het was lang spannend waar de waardering op uit zou komen, echt een film die op het laatste moment nog een flinke stomp in de maagstreek dient te leveren om te slagen.

De regisseur neemt hier de full swing ... maar mist!

Verder natuurlijk geweldig om de film rustig te laten beginnen met een half uur huwelijksproblemen en in ieder geval is het allemaal leuk geprobeerd, al is zijn volgende film "Sightseers" veel leuker en geslaagder.

Voor de gore-hounds, de hoeveelheid valt mee cq tegen, maar er zit één klassieke scene in wat dat betreft.

avatar van bart007bond

bart007bond

Het einde vond ik echt een killer blow.

Was even confuus en dat heb ik niet vaak bij een film.

Lekker rauw filmpje met een einde wat zo briljant is dat het de hele film op zijn kop zet.

avatar van njirem

njirem

Jammer van het slot, over het algemeen een prima geacteerde actie thriller met een horror einde welke kant noch wal raakt.

avatar van leatherhead

leatherhead

Ijzingwekkend.

Onwijs sterke film dit, zeker één van de beste ''horrors'' die ik in tijden heb mogen aanschouwen. Het eerste halfuur is gewoon goed, al gebeurt er over het algemeen nog weinig excentrieks. Huiselijk Brits drama, wel sterk geacteerd en niet verkeerd in beeld gebracht, maar niets wat je van je stoel doet vallen. Wel enigszins opvallend hierin is de soundtrack. Hele duistere en onheilspellende muziek, terwijl er eigenlijk (nog) weinig buitengewoons gaande is. Dezelfde onderhuidse spanning blijft zo ongeveer de ganse film aanwezig.

Vervolgens wordt de film steeds grimmiger. Met de kille sfeer zit het helemaal goed, aantal harde, compromisloze geweldsscenes (moord op die librarian is geniaal), en de soundtrack begint steeds meer zijn waarde te bewijzen. Af en toe is het dan ook daadwerkelijk spannend, iets wat ik niet zo vaak meemaak bij horrorfilms.

Laatste 20 minuten zijn uiteraard het best, vanaf dat moment slaat de film een compleet andere richting uit. Zeer tense en creepy, en wederom is de soundtrack hierbij essentieel. De uiteindelijke eindscene is inderdaad ook sterk, al zag ik, in tegenstelling tot velen blijkbaar, zoiets al wel aankomen.

Ijzersterke, en ook nog eens vrij unieke horror dus. Zou zo snel geen écht vergelijkingsmateriaal op kunnen noemen. Gek genoeg deed het me qua sfeer allemaal nog het meest denken aan de vrij bekende horrorgame Condemned. Dikke 4,0* voorlopig.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ik had hier veel meer van verwacht. Er zitten meerdere ijzersterke scènes in, maar als geheel doet het me vrij weinig. Het vreselijk saaie begin mag dan als intro worden gezien op wat komen gaat, maar zorgt er ook voor dat ik eigenlijk geen moment echt in de film kwam.

Het einde is wel gaaf, dat absoluut. Maar als geheel blijft het vooralsnog bij een degelijke voldoende. Dan vind ik Sightseers al meer smoel hebben.

avatar van samara666

samara666

Het ligt misschien aan mij, maar ik heb van deze film niets, niets, niets begrepen!!! en waar zat de horror, thriller, ...??

Deze film werd mij aangeraden omwille van het thema sekte: laatste 5 minuten en dan begreep ik er nog niks van. Maar een halve ster omwille van de moeite