• 9.376.689 stemmen

Releasedatum: 31 januari 2013

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Kill List

"Who’s next?"

Jay, een ex-soldaat die nu een huurmoordenaar is, is fysiek en mentaal getekend na een rampzalige klus in Kiev. Het is acht maanden later en door financiële problemen kan hij het aanbod van zijn voormalige partner Gal om een nieuwe opdracht aan te nemen niet afwijzen. Wanneer ze dieper binnendringen in de donkere en vreemde wereld van de nieuwe opdracht, krijgt Jay weer last van zijn paranoia en angst...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tattoobob

tattoobob

Vette harde scenes,....heerlijk.

Wel een beetje een raar verhaal,wel een film die je ff moet laten bezinken vanwege het verhaal.

Maar goed,origineel filmpje!!!!!

Lijkt in de verste verte niet op The midnight meat train

avatar van T-man

T-man

Zo zie je maar weer dat er films voor iedereen gemaakt worden. Mensen hier vinden dit een top film, mij kon het niet bekoren. Heb de film wel uit gekeken, heb nog nooit een film voortijdig afgezet, maar de film kon me geen moment boeien.

avatar van namingway24

namingway24

Ik ga niet zeggen dat ik de film 100% snap, maar ik denk dat velen hier wel eens op het goede spoor zouden kunnen zitten. En verdomd als de film niet heeft gewerkt. De opbouw naar iets groots, het mysterie eromheen, het claustrofobische gedeelte in de tunnels waar om elke hoek gevaar loert, het des-oriënterende, abrupte einde en de bijna stille aftiteling; het werkte van begin tot eind.

De film is een fascinerende kijk in het leven van een hitman, zowel privé als tijdens het werk. Het houdt zich niet in, elke detail wordt in beeld gebracht, en het mysterie wordt dieper en dieper. De personages balanseren constant op de lijn tussen sympathiek en medogenloos, wat het constant spannend hield. De luchtige dialogen die plots veranderen in explosieve meningsverschillen voelen volledig realistisch aan, ook dankzij het feit dat de dialogen mede geschreven zijn door de cast.

Het einde heeft wat weg van een kruising tuissen the Wicker Man en inderdaad Midnight Meat Train, en nogmaals, ik denk dat velen op deze site dicht bij de waarheid zitten qua verhaalverloop.

Ik mag dit soort eindes waarin niet alles 100% duidelijk wordt eigenlijk wel. Zo blijf ik met een lekker verward gevoel achter. Sterk staaltje film maken uit Groot Brittannië.

avatar van gorelover

gorelover

dat is vaag : 3 weken eerder te koop op dvd

avatar van Angelo2

Angelo2

Heerlijk filmpje dit zeg. Wat begint als een misdaadfilm eindigt in een lugubere horror. Echt een film die je inderdaad moet laten bezinken maar dan beginnen er wel steeds meer puzzelstukjes op hun plaats te vallen ondanks dat het ver gezocht is. Acteerwerk was erg goed en sommige scenes waren erg strak geschoten en behoorlijk creepy. Zeker snel een 2e kijkbeurt waard. Een dikke 8

avatar van Halcyon

Halcyon

Zeer effectieve occulte horrorfilm die nochtans aarzelend begint. De opening is langzaam en focust zich op karakteruitdieping en empathie losweken bij de kijker, wat slechts gedeeltelijk lukt omdat de personages zich aanvankelijk irritant gedragen. Dit betert gaandeweg en naarmate de twee huurmoordenaars steeds dieper wegzinken in hun nieuwe taak, neemt het mysterie toe. Een duistere noise-soundtrack dikt dit mysterie op de juiste momenten aan en de film ontploft naar het einde toe in een diabolische climax. Het laatste kwartier is één van de engste stukjes film die ik ooit gezien heb (vergelijkbaar met Seventh Moon). Erg beklijvend, zowel thematisch als op audiovisueel vlak. Het gebrek aan narratief is gedurfd, maar misschien wel een goede keuze aangezien een teveel aan motief vaak nefast is voor dit soort films.

Doet een beetje denken aan The Devil's Business, eveneens occulte Britse horror, vrij recent en met een beperkt budget en ook over huurmoordenaars, maar Kill List is qua verhaal en uitvoering beslist de meerdere.

avatar van dikdiver

dikdiver

in mijn ogen heeft het werkelijk niets maar dan ook niets met horror te maken.

komt heel traag op gang, vermoorde een paar mensen dan een einde wat bijna lachwekkend is.

maar wel goed geacteerd, en de muziek maakt weer duidelijk de sfeer in dit filmpie.

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

zeer merkwaardige film met een niet te ervaren cast,maar ondanks dat toch goede prestaties.

wel een film met wat denkwerk en toch wat weinig horror als je het zo mag noemen.

het is toch meer mysterie dan wat anders.

en dan nog MyAnna Buring,wat een moordwijf!:p

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Schitterende film Britse horror versus keiharde misdaad

avatar van mikey

mikey

Wat begon als een 'vermakelyke' misdaadfilm. Grof maar interessant eindigt met een soort van satanistisme... En de vragen waarmee je zit zijn dan daarmee beantwoord? Jammer dan. Goed eerste uur.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De film moet inderdaad even bezinken, maar er zijn wel wat aanwijzingen zoals de mensen die Jay bedanken voordat Jay hun vermoord. Iets met zelfopoffering en een ritueel. Jay wordt ingehuurd door een duivelse genootschap en zij laten hem executies uitvoeren op waarschijnlijk hun eigen aanhangers of ex-aanhangers. Verder lijken ze hem te willen gebruiken als hun ultieme assassin die niets meer te verliezen heeft. Zijn beste vriend is dood, zijn vrouw en zijn kind. Hij blijft zeer verbitterd over en is een gewetenloze moordmachine geworden. Maar verdere details zijn er niet echt.

avatar van zimmerman

zimmerman

Volgens mij wist hij alles van in het begin over de sekte, en kiev was zijn instap.

Hij wou eruit ,dus zat daarom 8 maanden op zijn gat.

avatar van edzo70

edzo70

Snap in het geheel niets van de positivo's over deze toch wel behoorlijke flut film. Traag verhaal, wazige verhaallijn en een belachelijk lachwekkend einde met soort KKK achtige sekte, wat in het geheel nergens op slaat gezien de voorgeschiedenis. Enige wat OK was zijn de harde scènes als de beide heren hun opdracht proberen uit te voeren, maar dat maakt natuurlijk maar een klein beetje goed.

avatar van Mindreader

Mindreader

Zeer nare film. Had ik totaal niet verwacht. Cults worden in films meestal als cheesy en over the top uitgebeeld, hier is dat wel anders. Vanaf het begin had ik hier al zo'n naar gevoel bij en dat overkomt me niet vaak. Niet dat ik me verveelde (integendeel), maar in de eerste instantie vroeg ik me dus af wanneer de pay-off zou komen en waar het allemaal naar toe zou leiden, want de regisseur gaf gelukkig niet veel weg. Het laatste half uur is dan ook een compleet intense mindfuck! Dit is eén van die films waarbij de lange aanloop wel werkt en tegelijkertijd ook niet inkakt. Sterk staaltje script schrijven.

avatar van Shinobi

Shinobi

Beklemmend.

Eigenlijk een film met twee gezichten, het eerste uur had ik het gevoel alsof ik naar een typische Britse misdaadfilm met wat familiedrama aan het begin zat te kijken. Dan wordt het tegen het einde aan wel erg grimmig en bizar, wat me een beetje aan The Last Exorcism en Srpski Film deed denken.

Al krijg je gedurende de film wel enkele hints dat er toch iets niet helemaal klopt, zoals: Fiona die een teken achterop de spiegel achterlaat, zijn hand die wordt open gesneden, de slachtoffers die Jay bedanken omdat hij hun doodt enz.

Al met al een zeer intrigerende film waarbij de deprimerende sfeer ervan af druipt, een film waar je na afloop zeker over nog zult nadenken.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van choller

choller

waardeloze film pff wat een flauwekul op t eind ,ben gek op engelse films maar dit is echt BAGGER

avatar van ikke1966

ikke1966

Bizarre film die ik niet nog een keer zou kijken. Wel harde scenes die je af en toe doen wegkijken. Ook niks mis met het acteerwerk maar voor mij is niet echt duidelijk wat de regisseur wil bereiken met deze film. Misschien niet belangrijk maar als je zo eindigt dan wil je volgens mij een boodschap meegeven. Nou die boodschap kan ik er niet uit halen.

Vond het een rare film, kom me niet echt bekoren, als dit een horror film moet zijn heb ik wat dingen gemist. De verhaal lijn vond ik wazig en snap er nu nog niks van, je weet helemaal niet wat ze vroeger hebben gedaan, en om dan een rare opdracht aan te nemen waarbij ze allerlei mensen moesten vermoorden die het ook wel oke vonden was ook wazig.

Ik vond het geen thriller en zeker geen horror.

avatar van booyo

booyo

JacoBaco schreef:

Voor mij is het duidelijk dat ook de beste vriend en vrouw onderdeel zijn van de sekte. Ook Gal zegt thanks voordat Jay de trekker over haalt. En die nare glimlach van zijn vrouw op het einde.. Ben dan wel benieuwd naar het verhaal daar achter. Man, wat een nare film eigenlijk.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, daar heb je gelijk in. Eerst dacht ik dat zijn vriend thanks zei omdat hij hem uit zijn lijden verloste, maar zijn vrouw met haar dubieuze glimlach lijkt ook een hint inderdaad. Ja, ik had echt een nare nasmaak na het zien van de film en ik begrijp er nog steeds niet veel van.

avatar van starbright boy

Onder de drie sterren gemiddeld. Onbegrijpelijk . Ontzettend sterke film. Die regelmatig van het ene genre naar het andere lijkt te vliegen en het toch allemaal keurig bij elkaarhoud en juist mede daardoor zo boeiend is. Wheatley heeft duidelijk een flink aantal seventies-cultfilms gezien, maar vertaald het helemaal naar nu en speelt met de kijker om de film te laten beginnen als een drama over de familiezorgen van een huurmoordenaar. Maar zelfs daar bouwt hij al spanning op. Als de film verdergaat gaat ook het tempo van de spanningsopbouw haast ongemerkt steeds een treetje hoger om tegen het einde in een regelrechte nachtmerrieachtige sfeer uit te komen. Legt godzijdank niet teveel uit en weet knap kleine beetjes humor in het verhaal te smokkelen zonder dat het de film verder in de weg gaat zitten.

Erg van genoten.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Herzien en wat is dot toch een machtige film. Erg kil en typisch Brits in het begin om uiteindelijk te ontaarden in een angstaanjagende nachtmerrie. Bijzonder knappe film van talent Ben Wheatley.

Dikke 4*

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: Kill List (2011, Ben Wheatley) - blu-ray recensie - cultmoviesreviewed.com

echte fimkenners geven een 4.0

ik vond hem wel goed

kun jij zelf beter filmen???

nee dan mond Goed dichthouden.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Wat een dom kul argument is dat altijd zeg...

Alsof je geen kritiek mag geven als je iets niet beter kunt.

En een film maken is wel wat meer dan 'filmen'.

avatar van TheDiningDead

TheDiningDead

Meer dan aardige genregrenzenoverschrijdende film die een aantal opvallende paralellen vertoont met Shakespeares Macbeth.

avatar van SPT

SPT

Extreem saaie film die werkelijk nergens op slaat. Als ik de berichten hier zo lees krijg ik bijna de indruk dat ik een andere film heb zitten kijken.

Dat iets origineel en onverwacht is maakt nog niet dat het ook goed is...

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Na het lezen van de recensies van jullie, ben ik erg nieuwsgierig geworden naar deze film.

Het aantal sterren varieerd van een 0,5 ster tot 5 sterren.

En dat is wel extreem, deze verschillen!

Ik hou van Brits vakmanschap op het gebied van film(documentaires) en de uitslag zet ik zeer binnenkort op deze pagina.

avatar van Angelo2

Angelo2

SPT schreef:

Dat iets origineel en onverwacht is maakt nog niet dat het ook goed is...

Ja die indruk heb ik ook na het lezen van jou bericht Smaken verschillen en meningen lopen uiteen. Bij een standaard hollywood actie film blijven de meeste scorens wat dichter bij elkaar.

avatar van Corcicus

Corcicus

Aafgaande op het eerste halfuur heb je geen idee waar deze film heen gaat, maar voor je het weet zit je in een perverse roller-coaster met een schitterend slot.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film heeft in de Belgische pers (o.a. HUMO) lovende kritieken gekregen, en ik verwachtte er dan ook heel veel van.

Maar waar men die lovende kritieken dan voor heeft gegeven, is me een groot raadsel.

Eén grote teleurstelling is deze film, saai, saai en nog eens saai...

Anderhalf uur die eeuwig lijkt te duren... BORING !!!

Wie zich toch waagt aan anderhalf uur verveling, wees gewaarschuwd, er zitten wel enkele zeer gewelddadige, bloederige scènes in.

Maar ik zal de film snel vergeten denk ik...