Genre: Thriller / Horror
Releasedatum: 31 januari 2013
Bekijk via CineMember
Plot Kill List
"Who’s next?"
Jay, een ex-soldaat die nu een huurmoordenaar is, is fysiek en mentaal getekend na een rampzalige klus in Kiev. Het is acht maanden later en door financiële problemen kan hij het aanbod van zijn voormalige partner Gal om een nieuwe opdracht aan te nemen niet afwijzen. Wanneer ze dieper binnendringen in de donkere en vreemde wereld van de nieuwe opdracht, krijgt Jay weer last van zijn paranoia en angst...
Jay
Justin
Keira
Stuart
jarno1975 (moderator series)
Een aantal quotes als reactie op de première van deze film op het SXSW festival.
Kill List was one of the most fucked up films I have ever seen.
Wow. Kill List has scarred me for life. Terrifying. So disturbed
Kill List" is "A Serbian Film" for people who can't handle all that icky porn. Amazing second film for Ben Wheatley.
Kill List is the scariest gangster movie I have ever seen.
Tonypulp
Willekeurig persoon # 1 zegt:.....
Eerst maar eens zien en dan pas geloven
Tonypulp
Vond 't beetje overbodig om er een rijtje van te maken, vandaar de puntjes
I'm gettting excited!
wimnoot
jarno1975 (moderator series)
Tonypulp
Eerste uur van de film is een typische UK-crime flick, met die saaie duffe stijl (grauw, grijs). Weinig enerverend maar op zich wel aardig doordrenkt met een zwart komische saus, afgewisseld met wat stevig geweld -hoewel schaars-. Dan zit ik op een kleine 3* vast, of zelfs wat lager, omdat het gewoon totaal niet doet wat ik wil. Het einde daarentegen..
Richting het einde van de film zijn we vanzelfsprekend bij de laatste op de Kill List aangekomen en daar ontspoort de film op ludieke wijze, compleet over de top en mega sfeervol. De situatie waarin ze zich werken is vervreemdend maar toch geloofwaardig gebracht. Vooral heel erg in your face. Zeker met dat Srpski film-achtige moment (laten we die film er niet verder bij betrekken, heel erg misplaatst namelijk) en de flinke bodycount.
Qua karakterontwikkelingen zit het wel oké en de rollen zijn uitstekend bezet. Heel boeiend is het voor iemand met mijn smaak niet ten alle tijden, maar het einde maakt een hoop goed. Ik vrees alleen dat het voor de meeste mensen andersom zal zijn en het dus in het verkeerde keelgat schiet.
gauke
Wellicht heeft de regisseur het als plagerijtje of satirisch bedoeld, maar zoals jeroentjuhhhhh hiervoor vermeldde is het begin van deze thriller over twee meedogenloze killers, bizar en alles behalve inspirerend, opwindend of indrukwekkend. Maar later wordt de sfeer ijzig, duister en brutaal en krijg je extreem geweld voorgeschoteld. Toch mis ik de leidraad van een verhaal en een spannende ontknoping. De fotografie vind ik indrukwekkend.
jna blauw
Komt erg traag op gang & is wat vaag her en der. Meer dan een 2,5 is ie niet waard!
Movie-Addicted
Hele vage en duistere film, maar wist mij toch wel kijkende te houden. Verder werden de gewelddadigde scene's goed en realistisch in beeld gebracht. Spoiler: met name de scene met het mes, en de hand onder de kraan in de wasbak.
ASman
Meest beklemmende film van de laatste jaren.
Met momenten voelt Kill List aan als een grimmig Brits familiedrama, een zwart-komische hitman/gangsterfilm, een mystery thriller en een survival horrorfilm. Alleen voelen alle elementen even ijzig, even duister en even ongemakkelijk aan. Van bij het begin van de film bekroop me al een duister en bizar gevoel dat ik zo graag ervaar als ik een horrorfilm bekijk, maar dat me de laatste jaren bijzonder zelden wordt gegeven.
De acteerprestaties zijn van een hoog niveau. Neil Maskell doet het, zoals altijd, uitstekend als brutale Londenaar en de mij onbekende Michael Smiley zet eveneens een sterke prestatie neer. De fotografie is sterk : grimmig en even dromerig als het griezelig duister is. De soundscape is van het niveau Pop Skull en vormt ( net zoals bij die film) al een gruwelwerkje op zichzelf.
De editing is bevreemdend en nachtmerrieachtig, in ieder genre-aspect van de film. Velen vinden de leidraad van de film onduidelijk, maar dit is volgens mij net een sterk punt. De film is onvoorspelbaar, maar door zowel de dream logic editing en de griezelige soundscape voel je als kijker al van bij het begin aan dat het een aparte rit gaat worden. Op mij kwam het allemaal over als een erg nare droom. Zeker als je alleen al de reacties van sommige personages bekijkt.
Ik zou nog lang kunnen doorbomen, maar dit is gewoon 'een van die films'. Velen zullen hem niks vinden, enkelen zullen hem als toekomstige cult classic bestempelen. De film is niet perfect, verre van zelfs, maar het is net die imperfectie die van de film zo een misselijkmakend vreemde ervaring maakt. Een ervaring die mij de moeite loont.
Kill List kent de grappigste ( maar eveneens ongemakkelijke ) scène van de laatste tijd in een genrefilm, de engste scène van de laatste tijd en op de kop af een van de meest gruwelijke, schokkende moordscènes van de laatste jaren.
Van dit soort indies kan ik echt genieten.
Vergelijkingen met A Serbian Film zijn mijn insziens vrij ongepast. Twee verschillende films, maar allebei klappers van formaat.
Inland Rabbit
Vreemde film dit. Grotendeels een onderkoeld familiedrama meets hitmen misdaadfilmpje met zulk droge humor, dat als je met je ogen knippert je de grap gemist heb.
Film ziet er visueel erg strak uit, donker en rauw, maar niet zo kaal als veel Britse drama's doen. Iets verzorgder.. Qua Soundtrack moet ik in het begin sterk denken aan iets wat Herzog zou gebruiken met veel klassieke- en pianotonen, maar later word het veel meer ambient
Beetje genre hoppen is de film ook niet vreemd. Je ziet de film harder en harder worden. Heb ook niet het idee dat we deze film geheel serieus moeten nemen. Het laatste half uur zorgt er in ieder geval voor dat ik dat niet doe.
Zeer eigen stijl heeft deze film en vergelijkingen trekken zou te veel weg geven. Al lijkt de film nog te beginnen met een drogere (en vooral hardere) versie van een Ritchie film, maar dat is maar een startpunt.
Aanradertje. Denk dat ik hem ook maar eens mijn top 10 in knal, nu het nog kan.
Bottleneck
Bijzonder project dat van een standaard hard misdaadplot ontspoort in een bevreemdend nou ja, zie zelf maar. De ontknoping doet me denken aan The Wicker Man meets inderdaad Srpski Film en ondanks die overgang vormt het een passend geheel. De grootste reden daarvan is de audio die als een rode draad door de film onheil voorspelt en op het eind een flinke dosis sfeer overbrengt. Sterke tunnel-scenes btw waar menig horror een voorbeeld aan kan nemen.
Ook strooit de film met hints naar wat zich afspeelt en dacht zelf dat Jay de duivel zou zijn maar dat pakte anders uit, gelukkig. En hoewel het 'hooggeplaatste-personen-going-mental-in-sektes'
wat afgeknauwd is zie ik een metafoor voor hoe soldaten een speelbal zijn van regeringen in oorlogen en daardoor in de vernieling raken (en het gezin erin meetrekken, symbolisch eigenhandig afgeslacht).
Sowieso beter en meer dan de zielloze middenmeuk en zal daardoor niet snel in het rijtje 'vergeten' terechtkomen.
Fascinerende, onheilspellende misdaadfilm die langzaam overgaat van huiselijk drama naar surrealistische nachtmerrie. Qua verhaal is de film niet erg origineel, maar het zijn de goed uitgewerkte personages en de bizarre plotdetails die dit ver doen uitsteken boven de middelmaat. Daarnaast zijn camerawerk, montage en soundtrack van bijzonder hoog niveau. De sfeer is continu knap getroffen en de film wordt vakkundig opgebouwd. Jammer dat het einde een beetje doorslaat naar het bizarre, hierdoor neemt de impact van de film als geheel wat af, maar het kan de voorgaande uitstekende 80 minuten niet verpesten.
mixmaster
komt deze film in nederland uit , op dvd .
weet iemand dat.
ik bedoel origineel , niet gepindakaast.
Mastermovies79
Tja, wat zullen we erover zeggen...
In ieder geval blijft de film boeien tot de laatste minuut. Je wilt weten hoe de film in elkaar zit en waar de vele mysteries vandaan komen. Helaas kon de uiteindelijke uitwerking mij absoluut niet boeien, daarnaast mag je zelf gaan uitvogelen waarom er bepaalde dingen gebeurden en gezegd werden in de film. Hierdoor blijven veel vraagstukken (helaas) onbeantwoord voor de ietwat nuchter denkende mens.
De regiseur wil laten geloven dat de hoofdrolspeler in de val wordt gelokt door een Satanistische sekte, welke ervan overtuigt is dat hij de anti christ is. De mensen welke op het lijstje staan bedanken Jay, omdat ze trots zijn te worden vermoord door deze "persoonlijkheid". Uiteindelijk legt hij zelfs zijn eigen vrouw en kind om, waarna er voor hem wordt geapplaudiseerd en hij tot de ontdekking komt dat het enige waar hij van hield ook door hem is vernietigd. Hierdoor staat niks meer in de weg om gekroond te worden tot absolute Apocalyps starting bad guy. Kortom... ERG ver gezocht.
Acteerwerk zeer goed en een paar goede gore scenes (met name de bibliotheek medewerker welke hard wordt bewerkt..).Voor de rest... Een absolute cult film voor de liefhebber, maar voor mij: vergooide tijd.
Wegens de acteer prestaties toch nog 2 sterren, alhoewel ik het gemiddelde véél te hoog vind voor zo'n cultfilm. 3 of 4 sterren is way too high!
sinterklaas
komt deze film in nederland uit , op dvd .
weet iemand dat.
ik bedoel origineel , niet gepindakaast.
Momenteel nog niks over bekend. Maar ik kon niet wachten en heb hem maar uit Engeland besteld.
konynewortel
Trage film, vervelend einde, enige lichtpuntje in de film is dat de afrekening van een persoon goed, enigsinds grof en realistisch in beeld wordt gebracht.
Beslist geen aanrader!
Aardige kills goede soundtrack erbij.
Acteren ook prima.
tal1b
goeie film, goed geacteerd, typisch UK realistisch opgezet.
Je moet wel eerst ff door het saaie begin heen. de kills, met name scene met de hamer waren goed neergezet. Snoeihard
Eind vd film, slot scene was ook zeer wreed, je wist het wel, maar toch.. alleeen wat waren dat voor dierengeluiden van die stroomensen?
Dikke voldoende!
snarfje5508
Zwarte sfeer. Onheilspellend. Hoofdrolspeler kan elk moment doordraaien maar spaart deze momenten op om zijn vijanden te elimeneren. Blijft boeien tot het einde hoewel dat helaas wel erg ongeloofwaardig is. Qua acteerprestaties goed.
$pecial
Uitmuntende film! Een aantal dagen geleden gezien en nog steeds spookt het door mijn hoofd.
Er wordt een uitstekende sfeer gecreeerd. Grauw en wrang. De depressie kan je haast proeven als kijker en dit alles wordt ondersteund door een geweldig sound design. Precies waar ik van hou. Elk moment denk je dat er iets kan gebeuren waarvan je dit niet zou hebben verwacht, maar dit moment blijft uit tot aan het einde van de film.
De laatste tien minuten vaart de film duidelijk een andere koers en dat is wat ik heel erg kan waarderen. Geloofwaardig? Nee zeker niet, maar dat hoeft imo ook helemaal niet.
Binnenkort zeker een keer herzien! Voor nu dikke 4.0*
jeandb
Niks aan, de bekende "terug van Irak soldaten" scenes in de bekende saaie Britse stijl. Dat er iets mis met de hoofdrolspeler is wel duidelijk maar het verhaal neemt opeens een psychedelische wending en waar dat nou goed voor is?
voomzap
Jammer dat de PR rondom deze film juist ook kijkers trekt die de gemiddelde beoordeling omlaag zullen trekken.Voor kijkers die aleen gelikte en voorgekauwde koek slikken is dit geen aanrader.
Een memorabel meesterwerkje van een regisseur die zich in het rijtje Mike Leigh, Ken Loach en Shane Meadows mag scharen. Rauw realistisch drama dat zich gaandeweg ontpopt in een occult en bizar plot met brute horrortrekjes.
eka81
Dit is niet te geloven, wat een slechte film zeg. Begint zeer traag, na een half uur denk je en nu komt het, daarna een paar harde momenten en dat is het. Het einde is opzich wel appart,maar kan de film niet reden.
Ik heb slechte films gezien, maar omdat de acteurs het goed deden, konden ze de film redden.
In deze film is dit ook niet het geval.
Niets viel te redden.
Bespaar je de moeite en kijk niet.
Hou je van Engelse films, kijk dan Eden Lake, Snach, Blitz...
voomzap
Ben meteen benieuwd naar zijn debuutfilm Down Terrace. Ook veel interessante recensies over te vinden.
ASman
In deze film is dit ook niet het geval.
Niets viel te redden.
Bespaar je de moeite en kijk niet.
Hou je van Engelse films, kijk dan Eden Lake, Snach, Blitz...
Snatch of Blitz vergelijken met een film als deze ?
Zeer kille en beklemmende thriller met een paar echt vreselijk harde scenes de film ademt een duistere sfeer, het einde is vervelend en komt als een mokerslag binnen. Een absolute cult film voor de liefhebber en niet voor brave borsten.

Ang-ma-reul Bo-at-da
Misdaad / Thriller, 2010