Genre: Actie / Horror
Verenigd Koninkrijk / België / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Panos Cosmatos
Met onder meer: Nicolas Cage, Andrea Riseborough en Linus Roache
IMDb beoordeling: 6,5 (93.573)
Releasedatum: 14 september 2018
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
Plot Mandy
Red Miller en Mandy wonen gelukkig samen in hun afgelegen huis in de bossen. Maar de idylle wordt verstoord als de leden van een religieuze sekte hun pad kruisen. Deze psychopaten op motoren houden er brute rituelen op na. Dit maakt Red woest.
Red Miller
Sister Lucy
Brother Klopek
Brother Hanker
richardd.
Film staat op netflix en dus slecht. Godzijdank betaal ik niet voor dit debiele film platform omdat ik een account kosteloos kan gebruiken. Desalnietemin zou ik graag een onkostenvergoeding willen voor deze 2 verspilde uren, tijd is geld namelijk
Lang leve lekker oldskool films op moviemeter zoeken om ze vervolgens met een torrent te downloaden.
stratmans
Niet te serieus nemen en dan is de film soms heel grappig. Nicolas Cage enkele mooie uitbarstingen, maar geen voorbeeld voor de natuur : enkele peuken werden gewoon tussen het groen gegooid.
Goeie muziek en klank
Phantasm
Wat een tegenvaller. Het eerste uur gebeurt er maar erg weinig, daarna wordt het ietsje beter, nee, dit was niet mijn ding.
lang pee
Na een uur schele hoofdpijn van al die felle kleurtjes, en mijn god wat een totale onzin, en het blijft maar duren. Voor dit te bekijken en van te genieten heb je meer nodig dan een gewone sigaret en een tas koffie. Zo kan ik ook een film maken, een hoop onzin uitkramen en wat felle kleurtjes en het is zogezegd een speciale film en grote kunst........
cinemanukerke
Van droom naar nachtmerrie. De eerste minuut krijg je nog een min of meer reële wereld voorgeschoteld maar dan is het de vormgeving die overneemt met deels surreëel, deels psychedelica universum. De cineast creëert een beleving tussen fantasy en horror. Tal van verwijzingen naar religieuze goeroes (sekten) met het radio bericht in het begin (ik denk de stem van Reagan te herkennen) over de spirituele verrijzenis. Charles Manson en zijn moorden, serie moordenaars … in die richting was ik aan het zoeken maar in het commentaar van joolstein kas ik dat de film vooral referenties naar de jaren ’80 en hun heavy metal scene bevatte. Waar Cosmatos ook zijn pijlen op richtte, het lijkt of het doel niet belangrijk was want nergens zie ik een commentaar of statement in de film. Uitgangspunt van een klassieke horror : verlaten huis in het bos … bloedarmoede of knipoog ? Ook dat kan ik niet afleiden. Het verhaal van de spreeuwen : dit moet een metafoor zijn maar over wat ? Echt, er zit zo weinig in. Maar dan de laatste scene (wanneer de wraak voltooid is) met Cage in de wagen die Mandy ziet in een flashback, dan denk ik … ja, ik ben mee met Cage én met de film. Maar het was op het nippertje.
GoodOldJack
Woehoe we kunnen nog eens een vijf sterren uitdelen.
Zeldzaam sfeervolle film die verschillende zintuigen op scherp zet van A tot Z met grote dank aan een heerlijke Cage. En ook wel met dank aan de sterk gecaste bijrollen. Erg fijne film.
Freeh
Deze film is wel een speciale onder de horrorfilms die ik tot nu toe heb gezien. Ondanks dat ik niet meer zo van de horror ben, heb ik afgelopen week wel met bepaalde bewondering naar deze film gekeken. Hoe de scenes zijn gefilmd, de muziek, de kleuren, het lichtgebruik, de melancholie en het mystieke zijn op kunstzinnige wijze in elkaar gevlochten. De animaties tussendoor ook mooi creatief gekozen. Nicolas Cage en Andrea Riseborough spelen erg goed, knap hoe Nicolas in alle hysterie, ook aan het lachen kan maken. Wel aardig wat akelige scenes, soms door de vingers moeten kijken 🫣 Een wat trage, maar een spannende en artistieke film. Zeker het kijken waard!
Capablanca
Aparte film met sterke soundtrack. In elk geval niet dertien in een dozijn.
blondiefilmfreak
vreselijke film,je gaat er rood van zien.snap de onzin van de kleuren filters niet.net zo min ik het haat als ze scenes in films op zwart wit gooien,snap ik al dit rood ook niet.cage speeld in goede en minder goede films ,dit is een wan product.een halve ster omdat het gage is.
Basto
[quote]Basto schreef:
Verdiep je een in de surrealistische en impressionistische stromingen. Wellicht snap je het dan wel.[/quot
ik heb nog eens gekeken**je moet er voor in de stemming zijn dan word het al beter
blondiefilmfreak
na de film nog eens gezien te hebben de stem omhoog naar 2 en halve ster*je moet er even door heen*maar blijft een zware film
Achilles
Vage film..weerhield me nog net om te zappen. Gauw terug naar Mandylorian
umbra
Ik wist en zé al dat ik deze zeker nog eens moest kijken, want mijn ervaring en die 5/10 uit 2018, kan ik nu wel meteen wegvagen. Ik weet niet in welke setting en bui ik toen zat, maar nu heb ik me hier ontzettend mee vermaakt, ik hou wel van die kosmische horror en dat trippy sfeertje en net als in Color Out Of Space, is ook deze film op het lijf geschreven voor NicolasCage. Dus dikke 8/10.
blondiefilmfreak
Half puntje omhoog naar 3 en halve ster.tijdens de saaie kerstdagen mag ik graag een niet te brave film zien.
sparkie
Foei boefje.
sparkie
Foei boefje toch.
ThomasOMalley
Als ik hier elke keer iets zou plaatsen na het kijken van Mandy, zou deze thread bestaan uit 582 berichten.
Ik vind deze film zo ontzettend gaaf dat ik me automatisch verbonden voel met de mensen die dit ook een heerlijke film vinden. Niets ten nadele van mensen die deze mening niet delen (iedereen heeft wel eens ongelijk), maar dit is simpelweg voor de fijnproevers van cinema. De échten. De groep die het snapt. En daarmee zeg ik niet dat ik beter ben dan een ander, maar in dit geval is het wel zo.
En ja, soms kan je blind zijn voor kwaliteit en daar niets aan doen. Ik heb dat met Apocalypse Now; vind ik geen bal aan. Ik weet dat het kwaliteit heeft en de moeite waard is, maar toch zie ik het niet. Ik kan alleen weten dat het zo is en accepteren dat ik iets mis.
Mocht je Mandy nou geen 5 sterren hebben gegeven, geef het nog een kans. Geef het nog een kans, of heroverweeg je complete leven.
Stel jezelf eens de vraag "waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?"
Graaf Machine
Heb deze film indertijd twee keer gezien, en mijn enige waardering is voor de vormgeving. Die is af en toe echt heel goed. Vandaar ook dat ik deze film twee sterren geef.
Verder moet je wel heel ver van het fijnproeverspad afgedwaald zijn om hier een topfilm in te zien, dan ben je eigenlijk al behoorlijk gedegenereerd wat smaak betreft. Om ook maar eens iets onbeschofts te melden.
ThomasOMalley
In mijn top 10 favoriete films staan 3 Schwarzenegger-films, dus ik ben de laatste die zichzelf een fijnproever zal noemen. Mijn satirische, zelfbewuste stukje over Mandy moet dat natuurlijk onderstrepen. Ik ben niet iemand naar wie je moet luisteren als je op zoek bent naar verfijnde smaak.
Ik weet vooral goed wat ik zelf leuk vind. Dat maakt me misschien geen fijnproever, maar wél authentiek. Dat is voor mij meer dan genoeg!
Apollo 11
Lucky
Drama / Komedie, 2017
The Nightingale
Drama / Thriller, 2018
ontvoeringnachtmerriewraaksurrealismereddenanimated scenechainsawcabin in the woodsmotorfietscultfilmlumberjack cult leaderreligious cultburning corpse jaren 80psychedelic drug demonicbrutal violence
Social media
- Registreer |