• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Panos Cosmatos

Met onder meer: Nicolas Cage, Andrea Riseborough en Linus Roache

Releasedatum: 14 september 2018

Plot Mandy

Red Miller en Mandy wonen gelukkig samen in hun afgelegen huis in de bossen. Maar de idylle wordt verstoord als de leden van een religieuze sekte hun pad kruisen. Deze psychopaten op motoren houden er brute rituelen op na. Dit maakt Red woest.

Red Miller

Brother Klopek

Brother Hanker

avatar van Richardus

Richardus

Er valt in het begin toch ook nog niet veel te snappen?

avatar van Kikkerkoning

Kikkerkoning

Basto schreef:

Leuk van je te horen! Was al een beetje bezorgd dat het ergens met oversteken mis was gegaan.

Ik heb de film gister herzien, vandaar een nieuw berchtje. Soms valt een herziening anders, vaak is het een bekrachtiging zoas dit keer.

Jammer dat je film hebt afgezet. Ik vraag me af wanneer. Het neemt nogal een wendung halverwege. Maar goed als je de schoonheid het eerste uur al niet ziet….

Film herzien? Voor de 5de keer dan? Wat een dwangmatigheid.

En beweren dat je bezorgd was om mij ... een mooi bewijs dat je soms wel eens onzin verkoopt.

avatar van Basto

Basto

• 11916 berichten

Kikkerkoning schreef:

Film herzien? Voor de 5de keer dan? Wat een dwangmatigheid.

Denk eerder 7e keer. Had m al drie keer in de bioscoop gezien. Volledig uit vrije wil. Geniet er keer op keer weer van.

Heb jij nog goede films gezien?

avatar van Richardus

Richardus

Ik heb 'm ook minstens zo vaak gezien, ook stuk of 3 a 4 keer in de bios. Ik heb ook laatst nog een nieuw tshirt hlnet het logo gekocht omdat de ouwe versleten was. Ik draag m elk jaar naar Roadburn, een dag of 2, en hoor dan minstens een keer of 2 dst het een vet shirt van een ook zo vette film is. Film en festival passen dan ook perfect bij elkaar

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Heerlijk over de top met een geweldige Cage!

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Een psychedelische trip met veel kleurtjes en filters op het scherm. Verder enorm trrrraaagggg … Het is pulp maar van de slechte soort. Het is erover dat dit verhaaltje 2 uur van het leven van de kijker in beslag moet nemen. Het is een horrorfilm maar het wordt nergens spannend, I couldn’t care less what happened to Mandy. Het is fijn dat het zich afspeelt in 1983 maar de horrorpulp van toen was van een veel hoger niveau en ook geloofwaardiger in zijn ongeloofwaardigheid. Van deze Mandy geloof ik geen bal. Nochtans geeft Cage best een goeie performance, dus aan hem ligt het niet. Het is het geheel dat niet werkt voor mij. Het beste moment vond ik dan nog de opening credits met de song van King Crimson eronder.

avatar van El  Loco

El Loco

Deze Mandy was plots op mijn radar verschenen door een mooie notering in de top 250 van de 21e eeuw die hier georganiseerd werd, maar ik kan er erg kort over zijn. Het is absoluut mijn ding niet. Visueel was het allemaal te overdreven dat ik zowaar bijna hoofdpijn kreeg van het kleurgebruik. Verder stelt het verhaal niets voor, maar dat zal ook niet de bedoeling geweest zijn van de regisseur. Van enige spanningsboog is ook niets te merken en het hele religieuze sekte gedoe had ook maar weinig toegevoegde waarde, wat resulteerde in veel onzinnig gepraat. Bovendien duurt het ook nog eens ontzettend lang, wat makkelijk in 80-90 minuten had gekund en over de 'acteerprestaties' ga ik zelfs niet beginnen.