• 9.379.473 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Andrea Riseborough en Linus Roache

Releasedatum: 14 september 2018

• meJane Bekijk via meJane

Plot Mandy

Red Miller en Mandy wonen gelukkig samen in hun afgelegen huis in de bossen. Maar de idylle wordt verstoord als de leden van een religieuze sekte hun pad kruisen. Deze psychopaten op motoren houden er brute rituelen op na. Dit maakt Red woest.

Red Miller

Brother Klopek

Brother Hanker

avatar van mikey

mikey

Duivelse bikers? Hmmm dat kan inderdaad leuk worden.

avatar van Jimske

Jimske

Dat wil ik nog wel eens zien of Cage back is. "not the bees, not the beees aaaaaaaaaahhhh"

avatar van tattoobob

tattoobob

Dat was me toch eens een trip van heb ik jouw daar.....erg origineel filmpje.

Bombastische kleuren volgen elkaar op en spatten van het scherm.Zowel de kijker als de hoofrolspeler Red Miller beleefd deze film/gebeurtenis als een trip .

Voor de horrorfans zoals ik komt er genoeg leuks voorbij en is dat genieten geblazen,toch mag het genre fantasie niet ontbreken bij deze film.

Nic Cage back?.........het is zeker een goede start want hij zet een toprol neer en eigenlijk iedereen zet hier erg toffe rollen neer.....vooral de gekkies

avatar van robertinho

robertinho

Superintens.

Wat een geluid, wat een beelden.

Ik heb genoten.

avatar van SPT

SPT

Hij kom me helaas niet bekoren: de film was me te surrealistisch. Het horror-element kwam daardoor ook niet over, en eigenlijk vond ik de film zelfs ronduit saai.

de grunt

We gaan beginnen. Dat lettertype & die geluidsband alleen al.

avatar van Cinsault

Cinsault

de grunt schreef:

We gaan beginnen. Dat lettertype & die geluidsband alleen al.

Dat wordt dus weer een nachtje doorwerken, zoals afgelopen nacht, met al je posts

Nog geen slaaptekort?

Ik pak m morgen denk ik even mee in Kino. Ben benieuwd!

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Niet mijn ding denk ik , mischien had het met wat LSD op wel goed geweest .

WAANZINNIG! Geniale horrortrip.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Acteer werk was goed maar de film zelf was gewoon minder.

1,5* film + 1* vanwege Cage (Eindelijk weer eens iets positiefs van hem)

avatar van Alathir

Alathir

Jakkes, om eerlijk te zijn haat ik dit soort trips. Ik wist ook niet dat het een trip zou worden. Plus de film is zo vaag dat ik hem niet eens wens uit te zien. Qua sfeerschepping was het soms nog best uit te zitten maar oa *die elektrische flitsen* bijna een minuut lang kon ik echt niet naar kijken. Dit is nu toch gedaan om mensen migraine of een epilepsieaanval te bezorgen? Niet dat ik daar last van heb maar ik deed soms toch mijn hand voor mijn ogen.

Overmatig kleurgebruik ook, te experimenteel en arthouse voor mij, maar ik weet ondertussen al wel dat er daar best veel fans voor zijn (of toch op MM).

Vermoedelijk aanraders als je van Refn's Only God Forgives en The Neon Demon houdt. Mix dit met Suspiria en Requiem For A Dream en je krijgt waarschijnlijk iets zoals dit. 1*

Cikx

Kan ik me ergens 2 weken laten invriezen?

Alathir schreef:

Waarom ben je hier in godsnaam heen gegaan? Was vooraf toch volslagen duidelijk dat dit een trippy horrorfilm is....

de grunt

Hoe donkerder de hoer, hoe feller de vlam.

avatar van leatherhead

leatherhead

Alathir's bericht maakt me eigenlijk alleen nog maar enthousiaster . Helaas nog ff tot zondag wachten.

de grunt

Panos Cosmatos is fan van Tobe Hooper dat staat vast.

de grunt schreef:

Panos Cosmatos is fan van Tobe Hooper dat staat vast.

Inderdaad, gooi Texas Chainsaw Massace 1 & 2 en het eerdere werk van Wingard in een blender met een drupje groen, rood en blauw en een kwart ons Wicker Man en je krijgt Mandy.

de grunt

Voor het serveren nog even aftoppen met Lynch en een snufje Mad Max.

avatar van Alathir

Alathir

Ik kijk geen trailers en lees meestal ook niks erover. Dat leidt vaak tot aangename verrassingen

avatar van SPT

SPT

Basto schreef:

Was vooraf toch volslagen duidelijk dat dit een trippy horrorfilm is....

Was mij totaal niet duidelijk. Ik had een soort Colonia (2015) verwacht, maar dan met een Horror/Actie insteek en iets artistieker qua filmwerk. Ik kijk altijd alleen naar de plotomschrijving en commentaren op Moviemeter .

SPT schreef:

Je kan beter even naar het eerdere werk van de regisseur kijken. Dat is uiteindelijk de man achter de knoppen.

avatar van RevengeN

RevengeN

Eén van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

Wat een bagger c film

Die meid die de vrouw speelt van Cage, ziet er uit alsof ze met haar hoofd tussen de bankschroef heeft gezeten. Ze ziet er niet uit!

Misschien moet je hier half trippend op lsd naar kijken?

Tijdens het kijken twijfelde ik even of ik zelf per ongeluk lsd had gehad.

[EDIT moderator: gescheld verwijderd]

• 11964 berichten

Volgens mij ben jij juist de persoon met de benauwde blik... maar verder ieder zijn ding, ik vind Shawshank Redemption dan weer saaie uitgekauwde cinema. Net als Marvel.

avatar van Lennert

Lennert

Argh! Hoe heb ik deze film gemist! Beyond The Black Rainbow was een visueel meesterwerk en op basis van de trailer belooft dit een prachtige trip te worden. Nu eens kijken of dit ergens in Rotterdam draait, al vermoed ik alvast een 'nee' als het op Pathé aankomt...

Haha die Cage. 'you're a vicious snowflake'

Maar verder een beetje '80s b-film goes arthouse. Je moet er van houden zeg maar. Er is tegenwoordig best een groot publiek voor dit soort films dus het zal best z'n cult following krijgen.

Vooral visueel gaaf (en de muziek!) maar verder blijft het natuurlijk nogal leeg en onzinnig, wat de lol niet per se drukt.

Lennert schreef:

Hij draait in KINO

avatar van Lennert

Lennert

Cikx schreef:

Hij draait in KINO

Zag het ook net! Nog niet eerder geweest, maar eens moet de eerste keer zijn

Cikx

Pindakaas is ook al voorhanden...

Lang geleden dat mijn zelfbeheersing zo op de proef is gesteld, maar ik weet zeker dat deze film duizend maal beter tot zijn recht komt in de cinema.

Lennert schreef:

Zag het ook net! Nog niet eerder geweest, maar eens moet de eerste keer zijn

Daarna wil je nooit meer anders.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Alathir schreef:

Nou van die films houden we dus absoluut niet dus ik sla deze over. Dank u.