• 9.379.514 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Andrea Riseborough en Linus Roache

Releasedatum: 14 september 2018

• meJane Bekijk via meJane

Plot Mandy

Red Miller en Mandy wonen gelukkig samen in hun afgelegen huis in de bossen. Maar de idylle wordt verstoord als de leden van een religieuze sekte hun pad kruisen. Deze psychopaten op motoren houden er brute rituelen op na. Dit maakt Red woest.

Red Miller

avatar van Basto

Basto

• 11965 berichten

Cikx schreef:

Pindakaas is ook al voorhanden...

Lang geleden dat mijn zelfbeheersing zo op de proef is gesteld, maar ik weet zeker dat deze film duizend maal beter tot zijn recht komt in de cinema.

Ik vond de ondertiteling wel irritant. De film is niet voor niets rood, blauw en duister. Felle witte ondertitels passen daar niet bij..

Basto schreef:

Ik kijk zowat al mijn films met Engelse ondertiteling, dus daar zal ik me niet aan kunnen storen in ieder geval.

avatar van John Milton

John Milton

Cikx schreef:

Pindakaas is ook al voorhanden...

Ik zie het ook net. Ik houd me ook wel even in tot morgen

avatar van Jimske

Jimske

Cikx schreef:

waarom niet de Nederlandse ondertiteling?

Jimske schreef:

waarom niet de Nederlandse ondertiteling?

Engels leest voor mij net zo makkelijk en bij vertalingen zie je toch vaak dat de exacte betekenis van bepaalde uitdrukkingen verloren gaat. Meestal let ik ook niet op de ondertiteling, maar mocht ik een woord niet verstaan hebben dan krijg ik het onderbewust toch mee via de ondertiteling.

avatar van John Milton

John Milton

Voor mij hetzelfde. Met name woordgrappen en vloeken zijn (vaak) niet te vertalen, en losstaand van de essentie, worden ook bijzaken vaak weggelaten omdat er te weinig ruimte is om het kwijt te kunnen.

Voor mij begon dat in de Dexter tijd met vertalingen van Tokkie en Suurtje, super dat ze al het werk erin staken, maar ik heb liever Engelse foutloze subs voor wanneer ik het niet versta wat ze zeggen. Als je een beetje aanleg hebt voor taal, mis je nl subs al snel niet meer. Wij hebben Netflix ook op Engels staan en zijn er zo aan gewend dat het in de bioscoop elke keer weer wennen is.

avatar van Warp

Warp

Wat een moddervette trip was dit.

Demonische motorrijders en een groep hippies waar Cage los op gaat. Hypnotische visuals die je in trance brengen. Super intens zijn de vaak in rood of blauw gegoten beelden. Met name de scène waarin de gezichten van Mandy en Jeremiah zich afwisselen is een visuele mindfuck. De beelden worden nog eens ondersteund door een strakke soundtrack en sinistere, dromerige en bovennatuurlijke dialogen die een energieke en surrealistische atmosfeer creëren.

Hier en daar zit er een dikke knipoog in maar diep van binnen is het allemaal erg triest eigenlijk. Cage zet een krankzinnige rol neer (één van zijn beste). Ook hier heeft hij weer een heerlijke freak-out scène waar hij in een badkamer flink wodka zit te zuipen en over z’n wonden heen giet terwijl hij al z’n woede uitschreeuwt. Bij vlagen ook bloederig met wat creatieve kills en praktische effecten. Niet alleen is het kleurenpalet hartstikke mooi maar ook het contrast van het vredelievende en romantische begin wat zich uitzet tot een chaotische en anarchistische revenge nachtmerrie.

Een cult klassieker in wording. Mandy maakt van zijn inspiratie een eigenzinnige en frisse trip. Typisch zo’n film die in de bioscoop en stoned nog beter tot zijn recht komt. Van Cosmatos kunnen we nog mooie projecten verwachten.

avatar van max cady

max cady

Warp schreef:
Wat een moddervette trip was dit.

Hier en daar zit er een dikke knipoog in maar diep van binnen is het allemaal erg triest eigenlijk. Cage zet een krankzinnige rol neer (één van zijn beste). Ook hier heeft hij weer een heerlijke freak-out scène waar hij in een badkamer flink wodka zit te zuipen en over z’n wonden heen giet terwijl hij al z’n woede uitschreeuwt. Bij vlagen ook bloederig met wat creatieve kills en praktische effecten. Niet alleen is het kleurenpalet hartstikke mooi maar ook het contrast tussen het vredelievende en romantische begin wat zich uitzet tot een chaotische en anarchistische revenge nachtmerrie.

Als je het zo omschrijft lijkt me dit een fantastische film. Jammer maar helaas, ik vond er niet veel aan.. Maar.. ik kan me wel voorstellen dat bepaalde mensen dit wel erg goed vinden. Ik hoor daar niet bij en dat wist ik eigenlijk al wel voor dat ik ging kijken ..

avatar van wibro

wibro

Deze film bekeken in een uitverkochte zaal in arthouse Lux wat niet zo vreemd was want het was een éénmalige vertoning. Daar ik zeer goede herinneringen heb met die eerste film van Cosmatos "Beyond the Black Rainbow" kon ik deze film niet laten schieten. En ja, ik kreeg wat ik verwachtte. Een soort LSD trip die me vooral als ik die geharnaste motorrijders zag sterk deed denken aan Mad Max. Ook invloeden uit Conan the Barberian vielen duidelijk op. Op visueel vlak ook zeker een film die de moeite waard is gezien het rood, groen en blauw kleurengebruik. Tja, inhoud moet je in deze wraakfilm niet zoeken, maar so what. Gewoon alles langs je heen laten gaan met het verstand op nul. Dat deed ik tenminste en de tijd vloog om.

avatar van Fortune

Fortune

Het eerste uur van de film was heel erg goed. Origineel, visueel aantrekkelijke film met een langzaam opbouwende dreiging en een zeer goede sounddesign. Het 2e uur uur van de film was (zoals ik eigenlijk ook verwachtte) een spanningsloze gorefest dat me deed denken aan dagje meekijken in een machinefabriek.

De focus lag alleen maar op gore en niet meer op spanning, dreiging en emotie. Mijn aandacht dwaalde af naar mijn telefoon omdat ik wist dat de hoofdpersoon alle bad guys een voor een afwerkte zonder veel moeite om uiteindelijk te eindigen bij de nr. 1 antagonist waarbij zelfs alle religieuze verwijzingen en emotionele opbouw wegspoelde in een afvoerputje van een verwaarloosbare douche in een goedkoop motel in een plaatsje dat zijn beste tijd heeft gehad.

De film deed me uiteindelijk het meeste denken aan Hobo with a shotgun maar die film was minder serieus en veel meer fun! Nicolas Cage was heel erg goed in deze film en ook de andere acteurs speelde heel erg goed. De combinatie van serieusheid en de pulp werkte niet helemaal. Het 2e uur maar ook het belangrijkste uur ( de wraak) kan ik gewoon niet aanzien vanwege de voorspelbaarheid en complete gebrek aan spanning. Toch *** omdat het eerste uur zo goed was en het audiovisueel origineel overkomt in een soort vage Amerikaanse dimensie met culturele verwijzingen (the cheese goblin haha) naar onze wereld.

avatar van maurice32

maurice32

De trailer was fantastisch , de film zelf heeft me teleurgesteld..ik had veel meer verwacht.

avatar van Basto

Basto

• 11965 berichten

Net herzien. Blijft een fantastische nachtmerrie!

avatar van Dennisj

Dennisj

Om heel eerlijk te zijn was het voor mij allemaal iets teveel van het goede qua trip beelden. Ik kan daarnaast wel goed begrijpen als er mensen zijn die dit juist heel tof vinden. Het verhaal zelf is prima. De sekte en de duivelse bikers werden goed neergezet. Al had ik wel iets meer weerstand van die bikers verwacht, toen ze voor het eerst aan kwamen rijden dacht ik oh shit, maar toen er 2 gedood werden bleek dat ze helemaal niet zo sterk waren. Ook vind ik het jammer dat er niet veel conversaties waren met Red Miller zoals bijvoorbeeld in de caravan waar hij zijn boosheid uit. Want buiten de laatste kill na, praat hij zowat niet tegen die pyschos. Ik had het mooier gevonden als hij een keer iets had geroepen van:'' You killed my wife!'' en dan met een hakbijl erin was gegaan ipv totale silence. Cage speelt het goed, maar wellicht ook omdat hij niet veel hoeft te zeggen.
Al met al een prima film, alleen wees erop voorbereid dat het niet een doorsnee film is.

paddo's nodig om het omgekeerde te zien. 1.5*

Tonypulp

Ben benieuwd wanneer de eerste (goed) onderbouwde onvoldoende verschijnt. Vaak blijven die (te) lang uit...

avatar van $pecial

$pecial

Mijn god... Wat lijkt mij dit ontzettend vet!

avatar van ThomasOMalley

ThomasOMalley

Eerste 5/5 van het jaar voor mij. Niets minder dan een meesterwerk. Zo'n film waarvan het als cinefiel een beetje voelt alsof 'ie "voor jou" gemaakt is. Heerlijk van genoten.

avatar van moviemike

moviemike

Blijft toch een bijzonder acteur, die Nicolas Cage. Maakt 9 middelmatige, tot zwakke, tot simpelweg slechte films, om dan uit te pakken met iets wat zijn sterrenstatus elke keer opnieuw op de i-puntjes plaatst.

De meeste van zijn films heb ik gezien, die bijzondere probeer ik te bewaren voor een speciaal moment. Die momenten lijken niet te bestaan ?

Tonypulp

Mandy VHS Exclusive en Mediabook ... beide inmiddels besteld En morgen alvast digitaal via iTunes binnenslepen, want ik ga niet tot November wachten.

Tonypulp schreef:

Haha, je hebt volkomen gelijk.Ik ben niet de man van de recensies. Eerder van die vervelende oneliners waar jij niks aan hebt. Heel begrijpelijk je reactie. Jij schrijft mooi overigens. Misschien ga ik er eens meer energie in stoppen. Wat ik van deze film vind is dat het bij mij overkomt als een lange mislukte trip. Vandaar mijn opmerking. Ik hoopte dat het tegenovergestelde gebeurt met benevelde invloeden. Ik hoop dat je dat begrijpt. Verder ben ik het met je eens. Beter niks schrijven dan deze onzin maar ik kon het niet laten.

avatar van The Oceanic Six

Tonypulp schreef:

Je gaat niet naar de bioscoop?

Deze film is helemaal langs me heen gegaan, maar het plot spreekt me wel aan. En Nicolage Cage was ook een zeer goed acteur, maar da's 15 jaar geleden ofzo...hmm.

vranque schreef:

Was zeker niet direct op jou gericht btw . Meer een optelsom (en op IMDB ook al geen geluk gehad wat dat betreft). Lees graag wat reacties die mijn enthousiasme iets kunnen ''temperen'', want de verwachtingen liggen (zeker na de herziening van Beyond the Black Rainbow afgelopen nacht) waanzinnig hoog.

The Oceanic Six schreef:

Je gaat niet naar de bioscoop?

Ben ik al een tijdje helemaal van afgestapt en werk tegenwoordig veel 's avonds, dus wordt sowieso lastig. Heb gelukkig thuis een grote TV, lekker geluid... alleen met m'n vriendin op de bank en geen lelijke felle ondertiteling in beeld... heerlijk!

vranque

Die ga ik dan zien. Ben benieuwd. Mooie tip .:)

Tonypulp schreef:

Hmmm verleidelijk maar ik denk dat ik nog even afwacht in de hoop op een premium versie van een uitgever als Manta Lab, FAC, KimchiDVD, Plain Archive etc.

avatar van De filosoof

De filosoof

Heerlijke trippy wraakfilm. Hij deed me denken aan Revenge (2017) - MovieMeter.nl, dat ook zo’n campy Tarantino-in-het-kwadraat geweldsfilm is (met zeker ook in Mandy daarbij de nodige humor), maar Mandy is nog net iets leuker, vooral vanwege de trippy sfeer en mooie beelden. Bij Revenge schreef ik al “dat stukje met die peyote vond ik wel leuk trouwens en jammer dat die trip niet langer doorging” en wat dat betreft kwam ik bij deze film goed aan mijn trekken: hooguit de wraakacties misten een trippy sfeer (waarschijnlijk bewust omdat hij dan is ontwaakt uit zijn mooie droom, ook al drogeert hij dan wel zichzelf) en sowieso vond ik dat deel van de film wat minder (de wraakacties zijn erg ongeloofwaardig), maar de rest van de film is heerlijk psychedelisch. De film is ook meteen vanaf het begin intens, dreigend en spannend met de waanzin van de Charles Manson-achtige sekteleider als een hoogtepunt (maar de film biedt meerdere markante figuren die intrigeren zoals de zwarte man in de caravan en de LSD-producent). Ik heb erg van de film genoten; de film is voor mij een hoogtepunt van 2018.

avatar van leatherhead

leatherhead

Warp schreef:

Geniale scene is dat .

Ik neig bijna naar 5*, maar het revenge gedeelte had van mij nog nét wat geflipter gemogen. Audiovisueel blijft het wel een feest, maar sommige actiescenes deden me net iets te traditioneel aan waardoor ik soms een beetje uit de roes gehaald werd. Maar slechts een klein smetje op een verder grandioze film. Ik zie allerhande vergelijkingen voorbijkomen, maar ik zag ook vooral veel uit Beyond the Black Rainbow terug hierin, ook al zijn het qua genre/setting totaal andere films. Cosmatos heeft een erg duidelijke visuele stempel en ook de duistere synth soundtrack uit de eerste helft deed me vaak aan zijn debuutfilm terugdenken.

avatar van SilverGun

SilverGun

Tonypulp schreef:

Issie vanaf morgen al via iTunes te krijgen hier?

avatar van de grunt

de grunt

Met de muziek smaak van Cosmatos is ook weinig mis. Heeft er alle schijn van dat die band inspirerend is geweest voor zijn artwork & style.

avatar van misterfool

misterfool

Black Sabbath

avatar van DreamTech

DreamTech

Nou niets mis mee even door het begin heen bijten krigen we weer een oude Nicolas Cage terug ! Lekker filmpie kijken zou ik zeggen !!