Godzilla (2014)
Releasedatum: 15 mei 2014
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Godzilla
"The world ends, Godzilla begins."
Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Godzilla (MusicMeter)
Admiral William Stenz
HALO Jumper
Young Ford
wite wolf
gewoon kijken is ei goed oke niet goed niet erg er zijn zo veel films die goed en niet goed zijn dus ja het weer een ander versie van het monster ach kom jongens we zijn het toch all gewoon dat ze steeds weer opnieuw versies maken uit vervlogen films.wie weet makken ze wel weer een nieuwe ach het is america en daar weten ze niet wat ze moeten doen daarom maken ze steeds weer andere films van de oude versies
namingway24
Al ver van tevoren had ik ontzettend veel zin om Godzilla te zien.
De trailer voor de film is één van de beste die ik ooit heb gezien, en elke keer als Godzilla brulde liepen de koude rillingen over mijn lijf. Het was verreweg de film die ik het liefste wilde zien in 2015. Ik zat letterlijk de dagen tot de release af te tellen. Maar tijdens de eerste kijkbeurt in IMax liet de film me compleet koud. Ik vond het zeker niet slecht, maar mijn torenhoge verwachtingen werden niet echt ingelost. Ik vond het toen niet echt gepast om mijn stem uit te brengen en besloot de film eerst nog een keer te gaan bekijken. Maar je weet hoe het gaat, soms kom je aan iets gewoon niet toe, en was vanavond de eerste keer dat ik de film weer zag.
En ik moet zeggen, na al die tijd overheersen nog steeds de zelfde gevoelens: de trailer gaf een totaal verkeerd beeld, en de film heeft veel te veel gebreken om een bevredigend geheel te vormen.
En dat terwijl de film vrij trouw is aan de structuur van zijn Japanse broeders. Ten eerste duurt het een heel lange tijd voordat het monster van de titel zich laat zien; we krijgen af en toe wat glimpen van hem te zien, maar worden eerst geïntroduceerd aan de hoofdrolspelers en het vijandelijke monster, en aleer we aan de grote allesbeslissende confrontatie tussen Godzilla en MUTO toe zijn loopt het al tegen het eind in de grote bombastische climax. Helaas slaat regisseur Edwards de plank mis door Godzilla veel te weinig in beeld te brengen: een beetje ambiguïteit kan geen kwaad, maar als het monster eenmaal in beeld is geweest is het mysterie er wel af en verwacht je toch iets meer Godzilla-actie.
Dat gebrek is nog tot daar aan toe en had gecompenseerd kunnen worden met iets anders. Maar helaas ontbreekt het naast het titel"personage" in Godzilla aan dat ding, (iets waar sommige van de originele films ook last van hadden); het ontbreekt de film aan interessante personages waar je iets om geeft. En telkens als je denkt, daar komt een prachtige uitbarsting, dan wordt er weer teruggegaan naar Taylor Johnson's platte personage en zijn mierzoete gezinnetje met nul charisma. Het enige echt interessante personage is Cranston's Joe Brody, die pontificaal in de trailer wordt gebruikt, terwijl hij na zo'n drie kwartier doodgaat en het enige interessante subplot samen met hem letterlijk en figuurlijk doodbloedt.. Het enige andere personage dat interessant had kunnen zijn is Watanabe's Serizawa (een leuke ode naar de dokter uit de originele Gojira), maar hij doet niet veel meer dan voor zich uit staren en zware expositie spuien en intellectueel wauwelen.
Maar zelfs als Godzilla eindelijk weer eens in beeld verschijnt is de film een bron van frustratie door de manier waarop men hem na een close-up in beeld brengt via long shots, zodat die scènes nooit echt tot een goed geheel komen. Ook vond ik de geluidseffecten ondermaats; de monsters zouden door de straten en over gebouwen moeten dreunen, maar in tegenstelling lijken ze af en toe wel sluipmoordenaars die ondanks hun formaat onopgemerkt achter mensen kunnen sluipen; de T-Rex uit de eerste Jurassic Park maakte nog meer lawaai.
De MUTO's zijn originele creaties die nooit in een Gojira-film hebben gezeten, en ze zien er best oké uit; gestroomlijnd maar toch redelijk intimiderend. De introductie van de eerste is echt wel fraai gedaan en waarschijnlijk het spannendste uit de hele film (nogmaals: de personages zuigen). De film wordt wat mij betreft nog gered door de laatste confrontatie tussen Godzilla en de MUTO's, waarin we onze grote held eindelijk kont zien schoppen en zijn gepatenteerde hete adem zien gebruiken. We moeten er wel dik anderhalf uur op wachten, maar het red de film nog enigszins van de ondergang.
Deze film krijgt een nipte voldoende voor het begin (met Cranston) en het einde, maar uiteindelijk is Godzilla niet het grote succes waar ik op gehoopt had; het doet wel de versie uit '98 verbleken, maar daar was weinig voor nodig: na deze introductie is het in het vervolg gewoon tijd voor rechttoe rechtaan monster-gevechten zonder saaie oppervlakkige personages.
Ricardos
Ja, dit was helemaal mijn ding! Prachtige beelden. Spannend verhaal ook, van begin tot eind.
fvandenreek
De beelden zijn prachtig en net zo verrassend als Jurrasic Parc 20 jaar geleden. Het verhaal echter is erg plat, heeft totaal geen diepgang, hetzelfde geldt voor de personages, geen enkele is echt uitgediept. Als de beelden (op de monsters na) niet zo mooi waren geweest dan was het echt zonde van mijn tijd geweest.
horned_reaper
Als je een film wilt bekijken waarin je kunt zien hoe mensen in werkelijk NIET zouden reageren op 1000 verschillende soorten situaties is dit je film.....
Illum Sphere
Ik had het niet verwacht, maar ik ben aangenaam verrast. Met de film uit '98 in het achterhoofd dacht ik dat dit alweer de zoveelste nietszeggende blockbuster zou zijn, maar ik heb me toch wel weten te vermaken met deze film. Het hoogtepunt van deze film is het gevecht in San Francisco en uiteraard de scene waar de soldaten uit het vliegtuig springen. Een hele goede combinatie van muziek en beeld. Maar dat geldt eigenlijk voor de hele film. Met momenten was het inderdaad ietwat te donker, maar dat zorgde dan wel weer voor een Jaws-achtige sfeer. Het feit dat men 'de echte protagonist' amper toonde hielp daar ook aan mee.
Je kunt ook duidelijk zien dat dit een hommage naar de originele Godzilla is, want de Godzilla lijkt 1:1 gekopiëerd te zijn uit de originele films. Al vind ik de Godzilla uit de film van '98 een stuk mooier.
Uiteraard heb ik ook enkele bedenkingen bij de film zoals ondere andere die twee andere monsters en het magere plot. Maar dat is een beetje eigen aan de cultstatus van Godzilla. Ook vind ik het jammer dat ze amper iets deden met Bryan Cranston en hem eerder gebruikte als een lokkertje om een groter publiek aan te kunnen spreken. Deze film kan best zonder een acteur als Bryan Cranston, want het is duidelijk vooral de regisseur die hier een geweldige prestatie weet neer te zetten. Een klein mirakel als je ziet met welke film hij debutteerde.
Van mij mag die gerust met een vervolg komen, als hij maar deze weg verder bewandeld.
megaman
Wat een nep film , paar megamonsters die met elkaar vechten in het donker , altijd in het donker .
Wil je leuke megamonster film zien kijk dan naar de orginele Godzilla uit 1998 of naar Pacific Rim .
De originele Godzilla is niet in 1998 gemaakt maar in 1954
En Cloverfield? Je bedoelt die chaotische found-footage film waar het monster nog minder is te zien dan in Godzilla 2014?
Insignificance
En Cloverfield?
Hij noemde Pacific Rim. De chaos van Cloverfield heb je overigens ook op vier sterren staan.
EVIL '84
pffffoe wat een tegenvaller was dit. Tijdje geleden gezien.
De trailer was veelbelovend, van die brul van Godzilla kreeg ik als fan echt kippenvel.
Nu kreeg ik kippenvel van de film zelf.... en dat is niet positief gezien.
Teveel geklets en verhaal, oninteressante personages en de monster fights die te kort duurde en niet goed in beeld kwamen. Met de momenten die de filmmaker je gaf moest je het maar doen.... moet ik daar als fan mijn genoegdoening vandaan halen?? Dan hadden de Jappanners beter het pak weer uit het stof kunnen trekken en weer de Toho studio in kunnen gaan. Jammer dat godzilla niet vocht met een bekend monster zoals Mothra ofzo. Maarja ook de mensen die niet bekend zijn met de oudere films moesten aangetrokken worden. Overhypte film, maar gelukkig nog altijd beter dan de Godzilla uit 1998
Filmkriebel
Vond hem niet slecht. Een rampenfilm met spectaculaire beelden, beter dan die Japanse pulp en de slechte remake uit de jaren '90 van Emmerich in ieder geval. En een verderzetting in dezelfde stijl als Monsters voor regisseur Edwards, maar dan met meer budget.
Het sloopwerk is indrukwekkend en sommige scènes zijn te gek zoals op de Golden Gate Bridge en met die brandende trein . Verhaal stelt weinig voor en wordt beperkt tot een minimum. Hoofdrolspeler Ford is totaal niet interessant, om maar niet over de rest van de menselijke casting te spreken. Godzilla is vooral een spektakel voor het oog en wist hiermee wel te imponeren. Ergens tussen 3* en 3,5* toch wel
bass-9
Wat een matige film.
Spektakel natuurlijk gegarandeerd. Maar nogal simpel allemaal. Acteerwerk is niet matig, maar zeer, zeer slecht. Twee jonge twintigers met een zoontje van 5. Die Ford met zijn onnatuurlijk afgetrainde armpjes om zijn karige baardgroei en gebrek aan uitstraling en charisma te compenseren. Een man die in 15 jaar na het verliezen van zijn vrouw geen spat ouder gemaakt is. Dik onvoldoende.
Toch wordt er teveel op toegespitst. Helemaal als het zo beperkt is, tracht het dan te vermijden.
2* voor de moeite en het spektakel. Maar dit kan veel beter.
Matige film over een paar monsters die flink wat schade aanrichten op hun pad. Nergens spannend en de eerste helft is vrij saai. Het verhaal en de personages weten totaal niet te boeien. Ook qua actie valt het allemaal wat tegen (afgezien van de lange finale die er toch wel mag wezen). De special effects zijn uitstekend.
Rodger
Jammer, het is het net niet voor mij..
Special effects waren goed.. alleen het verhaal..
er had zeker wat meer ingezeten in deze film.
2.0**
soom
Ergens in de beeldenstorm, raakte ik de draad kwijt. Ik zag Godzilla vechten tegen de ene Muto. Hij maakte 'm een kopje kleiner, maar ik mis nog steeds wezenlijke informatie wat die ene betreft. Het gevecht met de andere Muto, aan het einde, had ik beter door. Godzilla geeft de genadeslag aan hem door gif te spuiten. Wellicht het feit dat ik gedachteloos het veel betere Pacific Rim met dit aan het vergelijken was, want anders kan ik niet verklaren dat ik het gespoilerde gemist heb.
Deze film vond ik eigenlijk niet heel goed. Wellicht komt dit toch door Elizabeth Olsen. Bij Avengers 2 had ik ook niet een beste dunk van haar. Ze doet haar best natuurlijk, maar het feit blijft dat ze gewoon vrij vlak en storend werkt, inplaats van echt dingen toe te voegen aan het product. Hoewel het dan wel knap is dat niemand dat van haar en haar zussen zegt. Niemand daar in Hollyfake heeft dat door.. Aaron Johnson is wel net iets beter zonder dat hij een karikatuur maakt van zijn personage. Alleen is het dus jammer, dat naar mijn idee, Elizabeth hem niet voldoende kan ondersteunen. Hierdoor blijven ze allebei in elkaars schaduw staan en maken ze er eigenlijk maar een potje scrabble van. Het acteren is dus huilen met de pet af, de actie zit maar gekooid te wachten, die wil eruit maar het krijgt de kans niet. Enkel Ken Watanabe en dat schattige filmzoontje weten me hier te raken. Oh gosh, dat einde trouwens. Wat over vals sentimenteel. Toch zei ik pang, klapte finaal door het midden heen om alleen Sam. Als ik ooit een kind mag krijgen, dan hoop ik voor nu, dat het toch een zoon zal worden. Opdat die net zo leuk moge worden als Sam. Dochters lijken net wat minder leuk als het daarover gaat..
avdj
Normaliter laat ik een blockbuster met een dergelijk gemiddelde links leggen maar omdat ik nog nooit iets van Godzilla heb gezien heb ik maar meteen de meest recente gepakt. Eerlijk gezegd ben ik positiever dan de meesten hier.
De film is prima opgebouwd en ook het camerawerk is uitstekend. Echt duister à la The Dark Knight is het niet maar er hangt wel vanaf het begin een dreigende sfeer. Hoewel de acteerprestaties niet geweldig zijn is het ook nooit zwaar ondermaats. Als het sentimenteel dreigt te worden, worden de scenes bovendien tijdig afgebroken. Een ander positief punt vind ik de soundtrack, niet zo bombastisch zoals je vaak ziet in dit soort films, maar het drukt gewoon aan op de momenten dat de spanning stijgt. Tot zover de pluspunten.
Ik heb namelijk een probleem met het monster Godzilla. Het is zó verschrikkelijk groot dat het niet weet te boeien. Nooit is er contact met de in paniek verkerende stadsbewoners. Hetzelfde geldt voor zijn tegenstander, het is een onvervalste tweestrijd met de stad als achtergrond, maar dit had net zo goed de Sahara kunnen zijn. Een sterk punt van Jurassic Park is dat je als kijker na gaat denken over een wereld die mensen en dino’s moeten delen. Bij een fantasiedier als Godzilla is dat helaas niet het geval en dat maakt het allemaal een stuk minder fascinerend.
AmazingPP
Ik heb deze film getracht te kijken vanaf 3D Blu Ray, maar het is niet te doen. De film is veel te donker op de Blu Ray gezet. Je zit eigenlijk alleen maar steeds naar een reflectie van jezelf te kijken, want je ziet jezelf steeds in beeld. Maar wat ik gezien heb was ook niet best; een vlak geacteerde, flauwe film met monsters die duidelijk uit de computer kwamen. Inspiratieloos script, dat ook nog, dus wat mij betreft vermijden deze film! 2 *
megaman
monsters die duidelijk uit de computer kwamen.*
Dit snap ik dus niet. Ik heb diverse klachten voorbij zien komen op sites als IMDB maar over achterhaalde of matige CGI lees ik vrijwel niks. Behalve hier op Moviemeter waar 90% van de mensen alleen maar negatief doen over deze film. CGI was niet om je van de stoel af te blazen maar ook verder niet storend, opvallend nep of goedkoop. Het deed gewoon z'n ding. Dat de film te donker moest zijn heb ik verder ook geen last van gehad. Ik heb Godzilla met diverse mensen bekeken en niemand klaagde over matige CGI of te donkere beelden.
Ik weet bijna zeker dat de meerderheid hier niet of nauwelijks bekend is met monsterfilms en deze film alleen is gaan kijken omdat hij zo populair was; "Godzilla...dat is toch zo'n groot monster die alles kapot maakt in de stad?"
Ook omdat bijna niemand hier de memorabele scenes bespreekt zegt wel wat over de interesse in het genre. Overigens snap ik wel dat mensen klagen over te vlakke personages, en te traag tempo en een cliché verhaal. Ik vind het 'n topfilm die eindelijk eer doet aan de king of monsters (sowieso qua design). En dat zegt een casual Godzilla fan.
AmazingPP
Beste megaman, ik heb geloof ik wel alle Godzilla films gezien die er zijn, zelfs de hele oude, met een stop-motion monster en die vond ik beter dan deze hele film bij elkaar. Ik zeg ook niet dat de CGI niet goed was, maar het komt wel allemaal heel duidelijk uit de computer. Tenminste, als je het zag, want ik vond de film echt veel en veel te donker. Misschien een verkeerde conversie naar Blu Ray? Ik heb Warner erover aangeschreven, maar krijg geen antwoord terug.
Chilli
Helaas was er geen touw aan vast te knopen wie nu wat wilde in de film. De slechte monsters wilden paren. En dan? World domination met hun kroost? Godzilla was in de verguisde film van 1998 het slechte monster en hier het goede monster? Het leger wilde alle monsters mollen? De geheime organisatie wilde alleen de slechte mollen? Aaron Taylor-Johnson wilde een bom bouwen en daarna weer ontmantelen en daarna weer laten ontploffen? En wat wilde Bryan Cranston in godsnaam bereiken door aan deze film mee te doen?
Ik heb ook helemaal niets van de film begrepen. Ik kende de versie van 1998, waarschijnlijk was ik daardoor op het verkeerde spoor gezet. Ik had door die donkere beelden een hele tijd zelfs niet door dat er 2 verschillende soorten 'monsters' waren. Jammer, want ik vind dat soort films eigenlijk wel leuk om gewoon eens puur te ontspannen.
Ebenezer Scrooge
Nou, dit is geloof ik wel in één woord samen te vatten: Godsilly
weberanja
Nou, dit is geloof ik wel in één woord samen te vatten: Godsilly
Zo is het!
RuudC
Ga terug naar school.
Zo onduidelijk was de antinucleaire boodschap niet hoor.
En jij weet precies hoe mensen op zo'n situatie zouden reageren? Knap hoor!
Ehh, misschien gewoon je ogen open doen en open houden bij de film.
Een lege krachtterm die verraadt dat je maar wat roept. Het acteerwerk is degelijk en in sommige gevallen prima.
Je wilt een Michael Bayfilm zien?
Ik vind dit stiekem nog wel een van de meest begrijpelijke kritieken, al ben ik het er absoluut niet mee eens. De spanningsopbouw werkte prima en had er helemaal geen moeite mee om te wachten op de actie. Dat maakt de monsters ook een stuk onvoorspelbaarder en dan niet zozeer van wanneer ze opduiken, maar op welke wijze. Dat niet iedereen dit trekt, is prima, maar ik lees heel veel lulkoek als onderbouwing. Veel mensen zaten blijkbaar ook niet op een monsterfilm te wachten. Wellicht moet ik maar eens wat romantische films gaan afbreken, omdat er teveel romantiek in zit.
De spanning zit er heus wel in, maar blijkbaar geldt voor veel mensen dat spanning gelijk staat aan botte actie. Niet dat er met dat laatste iets mis is. Ik geloof niet dat ik San Fransisco ooit zo vertrapt heb zien worden, maar het is een verademing dat er eindelijk weer eens wat aandacht aan het achtergrondverhaal wordt besteedt en dat duidelijk gemaakt wordt waar de monsters vandaan komen en wat ze willen. Ik moet toegeven dat in Pacific Rim de balans wat beter is, maar dat maakt van Godzilla een prima remake en zo te zien zijn er meerdere delen gepland. Wellicht dat daarin wat meer geknokt wordt, maar plaatjes, zoals de neerdalende soldaten (van afstand), zijn in elk geval de moeite waard. Ik had het alleen wat duisterder en volwassener verwacht. Dikke pluim voor de CGI.
jacobine_rodijk
Compleet nutteloos om in te gaan op vijf verschillende reacties (met uiterst povere argumenten, overigens) zonder aan te duiden wie je citeert.
RuudC
Het gaat me er niet om, om wie het gaat en wat de tegenreactie is, maar dat er een heleboel lulkoek wordt gepost. En dit is dan alleen van de laatste pagina.
mikey
Saaie voorstelling over monsters die over steden heen walsen, bekeken door stereotiepe figuren als de eervolle japanner of een macho GI joe.
Suf maar 100% humorloos. Niet eens sensatiebelust.
frolunda
Een stuk beter dan de versie uit 1998 maar verder ook niet al te veel nieuws onder de rijzende zon.Op zich had ik niet zoveel moeite met de lange opbouw maar echt verrassend of origineel werd het ook allemaal niet.Veel te voorspelbaar en een gebrek aan diepgang,zoals de meeste blockbusters tegenwoordig.Ook het acteren kwam nergens boven de middelmaat uit.De goede effecten en het redelijk spectaculaire laatste half uur tillen Godzilla nog net naar een krappe drie sterren.
Timothyvdmeer
Vond juist de versie van 98 leuker dan deze. Dit was voor mij meer godzilla vs 2 kakkerlakken.

Godzilla x Kong: The New Empire
2024