Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)
Geregisseerd door: Patrick Hughes
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren
Releasedatum: 14 augustus 2014
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 3
"New team. New attitude. New mission."
Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden, waardoor Barney noodgedwongen werd om hem te moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.
Barney Ross
Doc
Gunner Jensen
Bonaparte
- 1922 berichten
Daarnaast is het allemaal enorm voorspelbaar en hebben acteurs zoals Stallone en Couture echt veel te veel schermtijd. Stallone neemt het ook allemaal veel te serieus en daardoor verliest het ook veel aan fun. Schwarzenegger doet dat duidelijk beter en zodra hij in beeld is wordt het gelijk ook leuker. Jammer dat zijn rol zo klein is.
Wat betreft Schwarzenegger ben ik met je eens, maar ik vind het allemaal wel meevallen dat Stallone het te serieus neemt. Als iedereen zichzelf op de hak gaat nemen wordt het helemaal een zooitje, dat er nog iets van serieusiteit in zit vind ik vrij logisch. En nogmaals de bedenker van het hele concept heeft de hoofdrol en meeste screentime, dat lijkt me ook niet meer dan logisch. (Daarom is Stallone voor mij ook de ultieme actieheld
) Li heeft wel een belachelijk klein rolletje dat slaat echt nergens op. Ik hoop echt op een paar grote namen in deel 4 met voldoende screentime zoals Seagal, Russell en Hauer. Dan heb je echt elke 80's actieheld gehad.
- 1922 berichten
Brr! Een 0,5 voor de moeite, meer tekst maak ik er niet aan vuil.
OK en jou moeten we natuurlijk echt serieus nemen met een totaal van 3 stemmen...
SDG030
Dan moet je wel eerlijk blijven, FunkStarr. Je neemt hem niet serieus, omdat hij een andere mening heeft dan jijzelf. Wat overigens net zo'n domme reden is als wat je hierboven roept, maar dat geheel terzijde...
Wat betreft deze film wacht ik op de blu-ray uitgave. Die schijnt wat meer in de lijn te liggen van de eerste twee delen en is dus niet ge-edited om een breder publiek aan te spreken. Dat laatste is ook gelijk de reden dat ik hem niet in de bioscoop ben gaan zien.
- 1922 berichten
Ik neem hem niet serieus omdat hij deze film de laagst mogelijke score geeft zonder enige onderbouwing. Niet omdat hij een andere mening heeft. Als hij zijn mening onderbouwt had ik er niet zo op gereageerd. En waarom reageert hij dan zelf niet? Ik wil graag weten waarom hij de film zo laag beoordeelt.
SDG030
Dat is toch echt niet wat je zei in je reactie op die user, daar reageerde ik dan ook op, maar los daarvan kan ik je verder prima volgen. Überhaupt stemmen zonder enige vorm van onderbouwing vind ik storend, of de stem nu laag of hoog is.
- 1922 berichten
Het was puur vanwege de laagst mogelijke stem wat mij wel verbaast. Ik kan best begrijpen dat mensen dit niks vinden, maar een 1 is wel erg overdreven. En inderdaad zoals je terecht aangeeft is dan enige onderbouwing wel op zijn plaats.
Je spreekt jezelf hier wel tegen. Eerst zeg je dat het meevalt dat Stallone zichzelf te serieus neemt en daarna zeg je dat het goed is dat hij dat toch wel doet, want anders is niemand meer serieus. Laten we eerlijk zijn, voor de humor en de zelfspot hoef je niet bij Stallone te zijn. Die vind zichzelf nog altijd richting zijn zeventigste een hele serieuze actieheld. Daarom maakt hij een bloedserieuze Bullet to the head en Schwarzenegger een slapstickachtige Last Stand om wat te noemen.
Overigens prima dat Stallone zijn carrière anders invult, maar het lijkt me wel helder dat hij het serieus neemt. Misschien iets te serieus, maar dat is mijn mening.
- 1922 berichten
Ik spreek mezelf helemaal niet tegen. Het is maar net hoe je het wil lezen. Ik geloof dat wij het al eerder hierover gehad hebben met elkaar. Dat je voor humor en zelfspot niet bij Stallone moet zijn klopt, vandaar dat hij ook doet waar hij het beste in is. Daarom snap ik niet dat men humor verwacht van Stallone. Dat ligt Schwarzenegger of een Banderas toch veel meer. Vind die scene tussen de twee laatstgenoemde trouwens erg geestig op het eind.
Zucht.
Je zegt het hierboven nogmaals. Stallone is serieus, voor humor en zelfspot hoef je niet bij hem te zijn.
Mooi. We zijn eruit.
firepotatoe
Heerlijke actieffilm net als expendables 1 en 2.
En die uitspraak van Sylvester Stallone "I am the Haque" hahahh geweldig.
Uier
- 2006 berichten
Wat betreft deze film wacht ik op de blu-ray uitgave. Die schijnt wat meer in de lijn te liggen van de eerste twee delen en is dus niet ge-edited om een breder publiek aan te spreken. .
In welke hoedanigheid? Bloed, ingewanden en schelden, zoals het betaamt?
SDG030
Precies zoals ik het zeg. Geen gecensureerde versie...
DiDa
Nou, wordt maar niet al te blij van de "ongecensureerde versie". In de US is hij al uit en de film bevat helemaal geen extra bloed. Een aantal scenes zijn ietsje langer en verder komt het woord 'fuck' ipv 1 keer nu 5 keer voor. Let wel, dit is de UNRATED versie en niet de R-RATED versie. Heel veel mensen vergeten dat door de slimme marketing. Ter verduidelijking
SDG030
Jamner dat Stallone zijn hoofd ineens buigt...
Er komt ook geen R-rated versie dus? De blu-ray versie die eind november verschijnt is dus zonder bloedtoevoeging?
Wat een eikel, die Stallone. Dat ze maar snel meer capabele mensen aan het roer zetten om deel 4 te redden van de middelmatigheid waar deel 3 vol mee zit.
DiDa
Klopt idd. Voel me ook redelijk genaaid!
Klopt idd. Voel me ook redelijk genaaid!
Lekker kut dan. Hoef ik de bluray versie ook niet meteen opnieuw op te zetten als er niks nieuws in zit. Zo zonde zeg. Juist met een R-rated versie had je de echte fans enorm kunnen pleasen.
Klote product is het geworden zeg.
Kondoro
Klote product is het geworden zeg.
Huh? Als ik het goed begrijp, dan komt er niks geen bloed in de Blu-Ray versie voor??? Dus tijdens hits enzo niks..?
DiDa
idd, google het maar of kijk op imdb. Echt belachelijk...
Zoals in wat je in de bioscoop (of je illegale versie) hebt gezien ja. Jammer. Heb in de bios de niet-bloederige versie gezien. Had ze gesierd als er een r-rated versie was uitgekomen. Had ieder geval de fans dan de keuze gegeven met 2 versie op de blu ray ofzo.
- 1922 berichten
Dit bedoel ik dus. Je noemt Stallone, degene die het hele concept bedacht heeft, een eikel, maar je bent wel een fan van het concept... wie spreekt zichzelf nou tegen? Alleen omdat de Blu-ray nu ineens zonder bloed blijkt te zijn (iets wat me al logisch lijkt als het in de normale versie ook al niet zit) is Stallone een eikel volgens jou. Vreemde redenering... Maar het is nu wel duidelijk voor mij dat je Stallone echt een eikel vind, wat natuurlijk prima is, maar dat je dan wel een fan bent van het concept zogenaamd? Ik kan nog begrijpen als je had gezegd dat je er meer van verwacht had, maar nu lijkt het alsof alleen Stallone de reden is dat het je tegenvalt ofzo.
SDG030
Stallone stapte met dit deel gedeeltelijk af van het concept, FunkStarr. Dat is dan ook gelijk de reden waarom Ajax&Litmanen1 het een eikel vind en groot gelijk heeft hij. Zo moeilijk is het allemaal niet te begrijpen. Stallone heeft zijn hoofd teveel laten hangen en op deze manier tracht hij nog meer geld te verdienen. Zijn goed recht, maar hij handelt nu niet meer op dezelfde manier als bij de eerste twee delen. Toen was hij bezig voor de 80's actie liefhebbers en nu maakt hij puberfilmpjes. Prima, maar daarom haken er nu fans van de serie af...
DiDa
Ik ben ook grote fan van de franchise, maar Stallone en Lerner hebben bij deel 3 heel veel verkeerde keuzes gemaakt en lijken te vergeten welk publiek op deze films afkomt. Dat is namelijk het publiek dat Stallone groot heeft gemaakt. Maar goed, ze hebben iets anders geprobeerd en dat heeft niet gewerkt...hopen dat ze bij deel 4 back to basic gaan....
Haha, hou je emoties toch eens een beetje in bedwang bij het onderwerp Stallone zeg
Nee, ik vind de man niet constant een eikel, nee ik vind de man geen beroerde actiefilmacteur en nee, ik kraak niet zijn hele Expendables concept af.
Ik kraak deze derde Expendables film af en wel om de redenen die SDG030 en DiDa benoemen. Waar Stallone ooit dacht als een groot liefhebber van de 80's actiefilms en daar ook twee hele leuke, bijpassende films mee maakte, daar kwamen daarna de dollartekens in zijn ogen en heeft hij bijna alles verloochend wat de twee voorgangers goed deden. Dus ik ben niet eens overdreven boos omdat de bluray geen r-rating heeft, maar omdat de film sowieso geen r-rating heeft. Maar hij had wel een hoop goed kunnen maken door ieder geval op de bluray nog een aangepaste versie te zetten. Stallone is de geestelijk vader van dit hele concept en Stallone heeft het nodige geschreven, geregisseerd en speelt al 3 films lang de hoofdrol (dat die man toch eens zelfspot gaat krijgen a la Arnold zeg...), dus ik vind het wel vrij terecht dat ik hem keihard beoordeel. Je mag overigens best mijn stemmenlijst doorlopen hoor. Ex 1 en 2 heb ik 4,5* en 4* gegeven. En tal van andere Stallone films heb ik ook topcijfers gegeven. Misschien zou je zelf eens moeten bedenken of er met JOUW objectiviteit iets mankeert...
thunderball
Stallone heeft op zijn minst, ons fans, de verkeerde suggestie gegeven, bij het uit brengen van deze film in de bioscoop, afgelopen zomer, dat er een veel meer op ons gerichte hardere, rauwere R-rated versie op blu ray zou verschijnen en dat blijkt nu niet zo te zijn, want wat scènes verlengen, zonder ze harder of bloederiger te maken is niet wat daar mee bedoelt wordt.
- 1922 berichten
Ach, mij maakt het niets uit wat jij van hem vind. Zoals ik al aangaf als je hem een eikel vind is dat prima. Emotioneel ben ik dan ook zeker niet
. Voor de rest zoals je het nu uitlegt ben ik het nog met je eens ook, maar ik vind dat je wel met iets meer respect mag spreken over Stallone. Voor de rest is het mij nu duidelijk. En ik heb het nooit over objectiviteit gehad. Jij beticht mij nu weer ervan objectief te zijn, maargoed. Ik denk dat we er wel uit zijn gekomen zo.
Het maakt je niks uit, maar je ontploft zo ongeveer elke keer als er iets negatiefs over Stallone wordt gezegd. Dat rijmt niet echt he.
Ik heb respect voor Stallone zijn loopbaan, maar niet voor zijn keuzes bij Ex3.
- 1922 berichten
Nee dat ontploffen valt wel mee, en ik ben zelf ook meerdere keren kritisch geweest over Stallone, zo heb ik hem bij zijn laatste Rambo film bijvoorbeeld een dikkop genoemd. Maar ik zou hem nooit een eikel noemen, omdat hij misschien een foute keuze heeft gemaakt bij een film. Iedereen maakt weleens fouten. Hij blijft ook een mens. Natuurlijk hadden we liever allemaal bloed gezien, maar voor mij persoonlijk maakt dat de film an sich niet meteen veel minder, het is een klein puntje van kritiek. Het eerste deel blijft de beste, ook mede door de harde actiescènes, maar ik vond dit deel ook goed geslaagd ondanks het ontbreken van wat bloed.
Omdat ik de vorige twee delen van "The Expendables" niet meer dan redelijk vond, verwachte ik eigenlijk weinig van dit derde deel en was ik ook enigszins bang voor de lange zit, want deze film duurt circa twee uren en dat is voor een actiefilm normaal gesproken te lang. Maar deze film is me juist reuze meegevallen en ik vind hem persoonlijk juist de beste film uit de "The Expendables" reeks. Zelfs de duur heeft me niet tegengestaan en de film heeft me eigenlijk vrijwel vanaf het begin (toegegeven het eerste gedeelte met de bevrijding van Wesley Snipes vond ik maar matig en flauw) tot het einde weten te boeien.
Het verhaal is wederom niet hoogstaand, maar het is minder flauw en achterlijk dan de vorige twee delen en opzicht zit het wel aardig in elkaar met ook leuke wendingen (wel natuurlijk cliché). Wat ik aan deze film vooral goed vond was de uitvoering, want de combinatie met de oude Expendables en de nieuwe Expendables was gewoon leuk en verfrissend gedaan. Ook is het verhaal niet meer puur en alleen actie en heeft het soms wel wat weg van de "Mission: Impossible" films en misschien ook wel de "James Bond" films. De actie blijft wel de boventoon voeren en is ook nog steeds volop aanwezig. Dit keer is het minder grof maar wel spectaculairder en met name de laatste 20 minuten qua actie was puur genieten. Zelfs om de humor in deze film heb ik geregeld moeten (glim)lachen. Visueel ziet het er overigens allemaal fraai uit maar hier en daar zijn de effecten soms iets te computerachtig.
De oude bekende Expendables doen het goed en leuk in deze film, maar zeker ook de nieuwe Expendables (oud en jong) doen het zeer verdienstelijk en ook de slechterik "Stonebanks" (gespeeld door Mel Gibson) doet het dit keer goed en overtuigend. Met name Antonio Banderas in de rol van "Galgo" vond ik een leuke toevoeging van persoonlijkheid. In het begin was hij best wel irritant, overdreven en ook flauw (was wel allemaal bewust gedaan voor zijn rol), maar op het einde stond hij wel gewoon zijn mannetje en kon ik zijn humor zelfs waarderen. Zeker de scene met hem en de nieuwe vrouwelijke (ook trouwens een leuke toevoeging) Expendable "Luna" (goed gespeeld door Ronda Rousey) was leuk "wil je mijn wapen vasthouden ? "
Al met al heb ik me gewoon goed vermaakt met dit leuke en goede derde deel van The Expendables en wat mij betreft mag er gerust nog een vierde deel komen als men dit concept (jonge, oude en vrouwelijke Expendables) hanteert.

Expend4bles
2023

The Expendables 2
2012

The Expendables
2010

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video