menu

The Equalizer (2014)

mijn stem
3,49 (2096)
2096 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
132 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Denzel Washington, Marton Csokas en Chloë Grace Moretz

Een voormalig geheim agent, Robert McCall (Denzel Washington), heeft zijn eigen dood in scène gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Maar wanneer hij een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz) probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=JxxiGbAPwiw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Left4Dead
2,5
Antoine Fuqua heeft best een mooie style, maar soms wordt het te Amerikaans glad bij hem.
Het verhaal is echt het manke been in deze prent, vooral omdat het totaal niet vernieuwend is.
De cast is oké en de soundtrack past bij het geheel, eigenlijk gaat er niets fout behalve dat het David tegen Goliath met factor tien vermenigvuldigd. En daar gaat de film voor mij wederom echt lek.

Ach klein vermaak, dit jaar komt het vervolg uit.
Blijf bij 2,5**

avatar van Phantasm
3,0
Leuke film om een keer gezien te hebben.

avatar van Lovelyboy
3,0
Licht voorspelbaar, maar wel prima vermaak. Mooie actiescenes en het ademt allemaal wel een bepaalde stijl uit. Maar ik kan het gevoel dat ik naar 'Man on fire-light' zitten te kijken niet van me afzetten. Hij mist dan ook net het stukje diepte en drama dat MOF wel heeft.


Prima filmpje voor een avondje met een biertje.

avatar van Bud Spencer
3,0
Goede film die ik vroeger hoger zou waarderen. Tegenwoordig stoor ik me eraan als het te onrealistisch is. Dit was een soort hedendaagse Rambo, 1 man die het met gemak opneemt tegen een groep. Desalniettemin een prima actiefilm.

avatar van knusse stoel
knusse stoel schreef:
Ben erg benieuwd naar deze film omdat ik Washington een van de stabiele en betere acteurs vind.
Heb hier trouwens al goede verhalen over gehoord en met wat geluk komt hij deze week op beeld bij ons.


Zijn nu 3,5 jaar verder , dus een dezer dagen komt de film echt langs. Ben nog steeds even benieuw naar deze film, ook al omdat de opvolger de 10e van deze maand in de bios komt.

3,5
Aardige film, waarin Washington vrijwel in zijn eentje de Russische maffia bestrijdt.

3,5*

avatar van Capablanca
3,0
Terminator heeft zich vermomd als vakkenvuller. Met speels gemak laat hij het recht zegevieren. Tsja, was het echte leven ook maar zo eenvoudig. Neemt niet weg: op zich leuk kijkvermaak.

4,5
Toen ik de Equaliser 2 ben gaan kijken bedacht ik me dat ik de eerste nog niet gerecenseerd had. The Equaliser is een film (inmiddels reeks) uit een genre dat de laatste paar jaar weer wat opleeft, de 'lone wolf' die het opneemt tegen een overmacht of corrupt systeem. Denk aan de Jack Reacher serie met Tom Cruise of de John Wick serie met Keanu Reeves.

Je kan op verschillende manieren naar deze film kijken. De azijnpisser zou zeggen dat dit gewoon weer een Die Hard ripp-off is of een soort Rambo film met het verschil dat de held in een pak loopt en zich in de stad bevindt. Enerzijds is dat ook wel zo als je er wetenschappelijk naar kijkt en het vermaak aspect uit het oog verliest. De meeste films van deze soort moet je gewoon niet al te serieus nemen.

Het verhaal is bij lange na niet origineel en op zich voorspelbaar. Toch weet regisseur Fugua wel de originaliteit erin te brengen door manier van visualisering en enscenering met de combinatie van muziek en decor dat een bepaalde sfeer oproept. De openingsquote van Mark Twain zet gelijk de toon. Dat in combinatie met een, voor deze rol, subliem acterende Washington die enerzijds een gewone man neerzet die anderszijds het achterste van zijn tong niet laat zien totdat zijn duistere kant 'geactiveerd' wordt. Acteurs in vergelijkbare films, zoals Stephen Seagal en Bruce Willis komen niet eens in de buurt als het gaat om het karakteraspect van de hoofdrol. Maar hij heeft eerder goed kunnen oefenen in een vergelijkbare film Man on Fire, ook een puike film.

Alles bij elkaar ontstaat er in deze Equalizer een wat mythische sfeer rond de man en tegelijkertijd in het verhaal ook een feelgood gevoel naar het einde toe wat volgens mij de grootste verdienste van deze film is. De slotscene in Moskou was echter net weer wat te overdreven.

Moet ook bekennen dat ik de regiestijl van Antoine Fugua wel mag. Wat hij hier presteert is een totaal uitgemolken concept toch weer origineel neer te zetten. Soms indringend tot zelfs ontroerend.

Topfilm binnen het genre maar geen absoluut meesterwerk. Het einde werd toch wat te ridicuul.

avatar van Mescaline
2,5
Mescaline (moderator)
Redelijk vermakelijk, maar had wat mij betreft best een half uurtje korter mogen zijn!
Denzel Washington deed mij in deze film soms een beetje denken aan Seagal, hij kan alle bad guys met gemak aan.
Ach, het kan erger!

2,5*

2,5
1 man schakelt de hele Russische maffia uit, en dat tot in Moskou aan toe, wauw zeg. Erg voorspelbaar en weinig boeiend.

avatar van EVIL '84
3,5
Vermakelijke film met een steengoede en knalharde Denzel Washington. Verhaal was wat voorspelbaar, maar ik vond hem als actiefilm wel bovengemiddeld goed. De lange speelduur stoorde mij niet en vloog voorbij. Op naar deel 2!

avatar van Shadowed
3,0
Niet bijzonder.

Washington maakt op zijn leeftijd weer een actiefilmpje. Vele vonden deze film best goed voor een actiefilm, en daar ben ik het zeker niet mee oneens. Maar ik vond hem niet veel beter dan de meeste andere actiefilms. Daarvoor vind ik hem nog vrij standaard.

Washington en Moretz doen het best goed. Sommige scenes springen er inderdaad bovenuit, zoals dat Washington de kamer analyseert voor zijn volgende bewegingen. En hiermee is deze film ook vrij vermakelijk ondanks een redelijk lange speelduur.

De drama vond ik niet helemaal werken, en vond ik de film eigenlijk vrij weinig vernieuwend. Toch wel een redelijk toffe film.

Gewoon zeer goeie film je heb altyd van die zeikers die t afkraken.

avatar van john mcclane 2
4,0
Net voor de tweede keer gezien, aangezien ik binnenkort het vervolg kijk .
En wat een dikke actie film is dit zeg. Ok ,was hem vergeten.maar dat zegt in dit geval niks .
Denzel draagt de film ,al zijn de Russische gangsters ook in vorm . Maar denzel kan elke actie film wel dragen .
regisseur Antoine Fuqua is een bekwaam vakman , ik heb al zijn films gezien , en hij weet hoe het moet .gelukkig deed hij ook deel twee .
Zeer goed. En dit kan deel twee niet overtreffen vermoed ik. Maar we zullen zien .

avatar van JanLo
4,0
Left4Dead schreef:
Antoine Fuqua heeft best een mooie style, maar soms wordt het te Amerikaans glad bij hem.
Het verhaal is echt het manke been in deze prent, vooral omdat het totaal niet vernieuwend is.
De cast is oké en de soundtrack past bij het geheel, eigenlijk gaat er niets fout behalve dat het David tegen Goliath met factor tien vermenigvuldigd. En daar gaat de film voor mij wederom echt lek.

Ach klein vermaak, dit jaar komt het vervolg uit.
Blijf bij 2,5**
Het woordje is moet je gaan vervangen door wat jij er van vindt. Nu kom je over alsof je de waarheid in pacht hebt, en dat heb je niet. Gewoon je mening geven is genoeg!

avatar van Left4Dead
2,5
JanLo schreef:
(quote)
Het woordje is moet je gaan vervangen door wat jij er van vindt. Nu kom je over alsof je de waarheid in pacht hebt, en dat heb je niet. Gewoon je mening geven is genoeg!


Dat zie je verkeerd, ik markeer mijn stukjes als persoonlijke mening.
Dit om bepaalde reacties te vermijden, schijnbaar toch nog lastig.
Op wiki staat een uitleg over deze site.

avatar van JanLo
4,0
Left4Dead schreef:
(quote)


Dat zie je verkeerd, ik markeer mijn stukjes als persoonlijke mening.
Dit om bepaalde reacties te vermijden, schijnbaar toch nog lastig.
Op wiki staat een uitleg over deze site.
Ok, maar je kunt je stukjes toch ook een beetje anders schrijven, want dan had ik een reactie echt vermeden. Bedankt trouwens dat je het even uitlegt, want dat vind ik wel prettig.

avatar van wimaroca
Een beetje overdreven inderdaad ,deze hedendaagse Rambo,maar hij doet het wel geweldig, superieure Denzel Washington ,

2,0
pop
In het begin zat ik nog geboeid te kijken. Komt ook om dat ik een redelijke liefhebber ben van Washington. Maar naarmate de film vordert wordt het way en way over de top. En daar moet je van houden of tegen kunnen. Ik begin dan in de lach te schieten. Jammer, want daar is deze film niet voor gemaakt.

avatar van xxERWINxx
3,0
Aardige actiefilm! Maar niet echt heel erg speciaal of spectaculair.
Hij heeft een vrij lange speelduur en dan verwacht je toch wat meer actie, maar ik vond de actie wat matig, had van mij wel wat meer explosies of achtervolgingen in gemogen.
De actie die we zagen in deze film was dan wel weer goed, ook het einde van de film is zeker geslaagd en de moorden zijn erg goed, je moet het maar durven als Denzel Washington.
Al met al dus wel een voldoende maar echt speciaal vond ik hem niet.
Op naar deel 2!

avatar van Davido
4,5
Wat is dit toch een fantastische acteur! Daar ga je echt even heerlijk voor zitten. Film is in zo'n onwijs goede sfeer weggezet! Dat het zolang heeft geduurd, voordat ik deze gezien heb??

avatar van Tarkus
5,0
Tarkus schreef:
Wauw !!!
Wat een goede film is dit !!
En Denzel Washington overtreft zichzelf nog maar eens, topprestatie zet hij hier neer, als een koele kikker draagt hij de prent, maar zijn rol is dan ook 'cool'...
Echt een spannende film, heeft me geboeid van begin tot einde, lang geleden dat ik nog zo'n spannende film heb gezien.
En de soundtrack, voortreffelijk gewoon....
Een aanrader hoor mensen !!! Kijken !!!


Naar aanleiding van het verschijnen van de tweede film uit deze reeks, de eerste nog eens bekeken.
Het is en blijft een steengoede film, met een uitmuntende Denzel Washington.
Een aanrader deze prent, benieuwd of ik dat van de tweede ook zal kunnen zeggen....

avatar van Boneka
4,0
Opnieuw bekeken met een half puntje erbij! Geloofwaardigheid ver te zoeken maar verder is dit een prima film. De beelden het plot het zit allemaal goed in elkaar. Het verhaaltje ervoor en daarna niet echt interessant maar het vermaak is helemaal top in deze film. Beetje The Punisher and MacGyver bij elkaar. Ben nu benieuwd naar the Equalizer 2.

2,0
Wat een buttfilm.

Voorspelbaar, glad en slecht scenario. Mega Amerikaans. Het enige positieve zijn het camerawerk en special effect. Maar het heeft 0,00% diepgang. Gewoon een hersendood popcorn filmpje.
2 sterren. En dan ben ik genereus.

4,5
eindelijk eens een echte goede actie film zonder al te veel gedoe zonder al die sex en drama
denzel washington echte stove actie film die is stuf voor de actie fans ze zullen zich geen seconde vervelen met deze film want die is werkelijk actie van de bovenste plank de rest moet je niet naar kijken wapens gekletter explosie het zit er allemaal in neen dat is wat ik verdomt bedoel actie films zoals john wick. jammer dat ze op het einde van de film de muziek verknoeien door die rock in rap. dat is waar ik in mijn films een grote hekel aan heb die neger ramp muziek. anders buiten dat ben ik zeer te vrede over deze film zal wel in mijn verlang lijst komen om te kopen

4,5
Vanavond weer even herzien.dit is toch echt een vette actiefilm.een van mijn favoriet van deze tijd samen met john wick toch wel.zit een erg goed verhaal in,ook genoeg actie.denzel washington speelt het super,en de rest van de cast speelt het ook prima.dit was vanavond weer even ouderwets genieten van een meer dan goeie actie film.geweldige fijne sfeer ook in de film.de actie films van deze tijd stellen niet zo veel meer voor ja zo nu en dan nog eens een uitblinker, maar deze zeker wel en john wick ook.op naar deel 2 ,want die heb ik nog steeds niet gezien.

avatar van martijn011
4,0
Fantastische actiefilm!
Eindelijk is het er van gekomen om deze film eens te zien. Had vooraf niet verwacht dat dit een van de beste actiefilms is in jaren. De combinatie Fuqua en Washington werkt nog steeds prima en heeft ervoor gezorgd dat ik erg nieuwsgierig geworden ben naar het tweede deel.

De film kent een fantastische opbouw. Het verhaal wordt in alle rust ontvouwd, totdat het helemaal los gaat en vooral de eindscene in de bouwmarkt grote indruk maakt.
De film is hard, bevat originele kills en heeft een fantastische sfeer. Denzel Washington maakt indruk als een voormalig geheim agent die z'n leven goed op de rit heeft, maar bovenal een keiharde killer is.
Echte aanrader dit, dikke vier sterren!

avatar van hatebreeder
4,0
Erg goede film. De film heeft een mooie opbouw die precies het juiste tempo lijkt te hebben. Denzel zit zoals altijd ijzersterk in zijn rol.

avatar van des1
3,0
De bouwmarkt ambiance blijft origineel. Op feestavondjes bij Hornbach e.d. moet dit wel de Numero Uno film zijn.

avatar van FunkStarr
3,5
Best aardig, maar toch had er nog meer uitgehaald kunnen worden denk ik. Gewoon een goede, maar zeker geen uitmuntende film. Wel een paar zeer vermakelijke scenes en acteerwerk is ook prima. Twijfel tussen 3* of 3.5* maar voorlopig 3.5*.

avatar van AGE-411
2,0
Neen.

De film is simpel samen te vatten: Het hoofdpersonage ontketent een 'rampage' tegen de Russische maffia, en dit klaarblijkelijk zonder reden. Iemand die je een paar keer ontmoet hebt is in het ziekenhuis geslagen, en je vind het nodig om direct 5 mensen te doodden? Serieus, dan is er echt iets mis met je.
Reken daarbij nog eens dat de hoofdrolspeler met sprekend gemak meer mensen lijkt te doden dan Rambo. Dan weet je het wel: de film heeft absoluut geen geloofwaardigheid. Dit is gewoon goedkope actie op een zwak verhaaltje.
Een aantal doorsnee kartonnen personages (het hoertje, de dikke Mexicaanse vriend, gestoorde Russische huurmoordenaar, ...). Meer is er niet nodig om een film als deze tot een succes te maken.

Om de boel te redden: Een groot deel van de dialogen zijn wel leuk, en in het begin geloof ik er wel in. Had de actie iets subtieler geweest, had de eindscène half zo lang geduurt, en had het hoofdpersonage geloofwaardiger over gekomen, dan had dit best een goede actiefilm kunnen zijn.

2,0*

Toch is dit gewoon de beste "bouwmarkt-film" die ik ooit gezien heb. En, die superheldenrol in een diep verborgen ingetogenheidsjasje is Denzel Washington op het lijf geschreven. Uiteraard is deze film totaal niet werkelijkheidsgetrouw maar dat zijn de Bourne-films net zomin. Blijft over: een aardig verhaal met veel over-de-top geweld. O ja, van het literaire dipsausje zou ook Hans Teeuwen best wel pap lusten.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:52 uur

geplaatst: vandaag om 19:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.