Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 25 september 2014
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Equalizer
"What do you see when you look at me?"
Een voormalig geheim agent, Robert McCall (Denzel Washington), heeft zijn eigen dood in scène gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Maar wanneer hij een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz) probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Equalizer (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Brian Plummer
Susan Plummer
Tevi
schram101
Toch wel een van mijn favoriete regisseurs. Dát i.c.m. de aanwezigheid van Denzel zijn genoeg voor een hoge notering op mijn watchlist!
schram101
The Equalizer Official International Trailer (Youtube)
Vet! Denzel weer als een ouderwetse baas!
thunderball
Het plot en titel doen vermoeden dat het hier gaat om een remake van de gelijknamige TV-serie uit eind jaren '80 met Edward Woodward in de hoofdrol.
The Cube
Deze trailer doet het wel:
The Equalizer Official International Trailer (2014) - Denzel Washington Movie HD - YouTube
Shinobi
Wauw, ik zag vandaag de trailer ervan in de bios. Dit gaat echt tof worden. Eindelijk weer eens Denzel Washington als actieheld en daarbovenop nog eens Antoine Fuqua als regisseur.
clubsport
de films met denzel zijn meestal wel het kijken waard en het vehaal lijkt me ook wel vet
ik ben benieuwd
Kondoro
Zo... Deze maar is in de Bios checken als hij er is :O! Wat lijkt me dit een geweldige film
!
Masterkeeltie
Net sneak peak gezien, strak in elkaar moordfilmpje, niets meer en niets minder om eerlijk te zijn. Zit goed in elkaar lekker verhaal goede actie.
purekillah
Net gezien in de voorpremiere, absoluut een van de beste Denzel Washington films ooit gemaakt.
Als je Taken 1 een goede film vond is dit zeker een aanrader.
Gedurende de hele film wordt er vaag gedaan over de achtergrond van Robert, hetgeen hem een bepaalde allure geeft. De enkele momenten van humor waren ook zeker geslaagd.
cordiacovens
De meeste actiefilms moet je als kijker met een korreltje zout nemen, zo ook The Equalizer. Deze film van Antoine Fuqua is namelijk een brute actiefilm vol met clichés en Russische gangsters die door een moraalridder te grazen worden genomen. The Equalizer is een soort actie- en superheldenfilm die samengevoegd zijn in een keiharde film van ruim twee uur waar meer dan genoeg bloed vloeit en waardoor Denzel Washington met recht de coolste acteur van Hollywood genoemd mag worden. De man zorgt ervoor dat er altijd spanning en adrenaline voelbaar is in een voor de rest vrij standaard film. Dit gecombineerd met fijne montage maakt The Equalizer een zeer aangename verrassing.
ipman-99
"Got to be who you are in this world, no matter what.." ...
" !!!
Genoten van deze Actie-Thriller
!!! 'The Equalizer' is de nieuwe actie-thriller
met Denzel Washington. Regisseur Antoine Fuqua had eerder al een
geslaagde samenwerking met Denzel Washington,
en dan spreek ik uiteraard over het fantastische 'Training Day' !
Chloe Grace Moretz ('Kick Ass') speelt een overtuigende en opvallende rol,
want door haar karakter schiet letterlijk en figuurlijk Denzel in actie
!
Denzel Washington speelt overtuigd de koele killer met menselijke kantjes die prima
vorm kregen door de gestalte van klasbak Denzel.
Denzel zet als het ware een 'Charles Bronson' achtige figuur neer, en doet dit op
een charismatische geweldige manier.
De actie is bij momenten hard en werd geweldig weergegeven, zo nu en dan
met heerlijke slow-motion in verwerkt.
LPereboom
Met Fuqua weet je nooit of de film goed zal zijn, training day is een uizondering geweest daarna was het allemaal wat wisselvallig... Ook heb ik dat met deze The Equalizer, pas op Denzel speelt zoals altyd super en zoals het hoort. Maar het verhaal opzich is weer iets te cliche en melig. Als je dit dan omzet in scene's zoals de hollywood actie scene's ja dan breekt je het voor mij al een beetje af. Ik had het liever iets brutaler en grimmiger gezien. De opbouw van de film is goed maar ik denk dat 2u11 min iets te lang is voor wat we maar voorgeschoteld krijgen. Geef hem 3* maar als ik zou kunnen geef ik hem een 6,5/10
Gijs2
Training day is een juweel. Deze film is compleet bagger. De emmer loopt over van de cliches en er kan geen grapje vanaf. Vaak zie je in actiefilms waarbij het realisme diep onder de grond is gestopt, dat er wel een paar leuke grapjes in zitten. Denk aan de expendables. ( niet dat dat een favoriete film van mij is, maar dat terzijde). Vergeet dit maar in deze film.
Voor mij is de samenvatting: Een goede acteur in een matige film, met een voorspelbaar verhaal met alle cliches die je kan bedenken, met een realisme vergelijkbaar met de oude rambofilms.
Bizar dat Denzel deze klus als acteur heeft aangenomen.
Wil je exact dezelfde film zien, met dezelfde acteur, die wel goed is gemaakt. Kijk dan naar Man on fire.
JdeB
Yep, dit is zoals ik het wil zien. Een ultieme (letterlijk) "in your face" wraakfilm. Keihard, bloederig en meedogenloos. Hebben we zoiets al eens vaker gezien? Haha, ja legio en je breekt (inderdaad) je nek over de cliches en de geloofwaardigheid is (mijlen)ver te zoeken, maar who gives a f*ck. De film wil een simpel gegeven kwalitatief goed verpakken. En dat is in mijn optiek gelukt. Topvermaak!
Een vergelijking met Man on Fire (uit 2004), tevens met Denzel Washington, kan ik inkomen. Hoewel ik die film nog een tikkie harder en meedogenlozer vond, ga je deze film ook waarderen als je die film ook goed vond.
Denzel is - ondanks zijn 59 jaar - in iedergeval in topvorm!
sonyjh
De film is ooo zooo cliché... Denzel was cool, daar niet van.. maar niets was origineel. Ik stoorde me om de 5 minuten wel aan iets, jammer.
Walter White
Vond de film heel goed de beste film tot nu toe.
Kan niet wachten tot weer een film komt met Denzel
schumacher
Helemaal niet eens met de negatieve reacties hier.
Een topfilm is het, Denzel is een topacteur, de film verveelde ook niet, integendeel, boeide van minuut 1 tot het einde.
De aktiescenes waren super, het verhaal was top, uitstekend camera werk ook.
99,9% vd films zijn voorspelbaar en cliche die worden uitgebracht.
Meer van dit soort films.
jippie2010
"But for you I will make a exception"
Heerlijk om te zien dat ze de tijd hebben genomen om de film psychologisch uit te diepen.
Daardoor stijgt het boven de gemiddelde actiefilm uit, en heeft het soms een karakter van een psychologische thriller. Denzel levert als vanouds een prima prestatie, maar met name Marton Csokas is briljant gecast. Tel daar een geweldige soundtrack bij op, en dan kom ik uit op een dikke vier sterren. *4.0
Basto
- 11949 berichten
Film komt traag op gang, is bij vlagen zeer ongeloofwaardig, maar de geweldscenes mogen er zijn.
Al met al een half uur te lang. Zeker de epiloog is vreselijk overbodig. Eigenlijk ook vooral een herhaling van The Replacement Killers die niet bovengenoemde nadelen heeft.
Shinobi
"When you pray for rain, you gotta deal with the mud too."
Blijkbaar is dit een filmadaptatie van de gelijknamige tv-serie uit de jaren '80. Het herenigt in ieder geval weer Denzel Washington en Antoine Fuqua die een soort van 'Training Day 2.0' maken, inclusief de Russische maffia.
Als kijker krijg je te maken met Robert, een barmhartige Samaritaan die het beste met iedereen voor heeft. Het is een gecalculeerde man met oog voor precisie en vaste rituelen. Toch merk je dat er meer achter hem schuilgaat dan hij in eerste instantie laat zien; een man om niet mee te sollen.
Het verhaal dat van de clichés aan elkaar hangt, volgt eigenlijk een voorspelbare formule van bad guys, retributie en een eenmansleger. Hierbij is het te merken dat er enkele problemen zijn met het script, omdat personages zonder uitleg soms volledig van het toneel verdwijnen en bepaalde zaken onafgewerkt blijven.
'The Equalizer' moet het dan ook meer hebben van de actiescènes waarin Washington als een coole 'vigilante' aan de slag mag, hoewel je wel rekening moet houden met een ietwat trage pacing. Hierdoor is de actie meer uitgesmeerd over het geheel. Het resulteert zich veelal in toffe, strak geregisseerde sequenties gevuld met: slow-mo, een prima soundtrack en bovenal brute actie. Dat de finale over-the-top is, mag de pret zeker niet drukken.
Al met al best vermakelijk, ondanks het clichématige en een aantal fouten die erin sluipen. Het is gewoonweg een keiharde actiefilm geworden waarvan er de laatste tijd helaas te weinig worden gemaakt. Wat mij betreft mag er gerust een vervolg komen.
Kleine 3,5 sterren.
dvdfreak123
Toch weer vermakkelijke film met Denzel zie de man altijd graag spelen. Film bevat natuurlijk zoals verwacht veel cliches en je weet ook meestal wat er gaat gebeuren. Maar denzel speelt weer zo een coole tough guy. Niet zijn beste film ofzo maar weer goed voor de gedachten op nul te zetten en gewoon genieten.
Oosie
Zeer zeker een vermakelijke film ,
geen minuut van verveling doet me wel veel denken aan MAN OF FIRE ,
maar hier heb ik ECHT van genoten .
4****
Daniel1974nl
Dit was zonder meer een van de meest verassende films van het jaar. Het verhaal hebben we al vele keren eerder gezien en ook Denzel heeft in Man On Fire ook al een zelfde film gemaakt. Dus over het verhaal en het geweld dat daarmee gepaard gaat kunnen we kort zijn.
Alvorens ik de film ging bekijken had ik wat reviews gelezen waar bij al snel de vergelijkingen met Taken, Bourne en Man On Fire werden gemaakt maar dat men er rekening mee moest houden dat deze film niet zo goed was als geen van de drie en dat de rol van Denzel ook niet zo Oscar waardig was als in Training Day.
Ik moet zeggen dat ik het zeker beter vond dan Taken (omdat er meer tijd wordt genomen voor karakter ontwikkeling alvorens er tot de actie wordt overgegaan en wat een constant en behoorlijk intense onderhuisde spanning oplevert, die steeds weer in de film naar voren komt in rustige scenes en dialogen). De vergelijking met Bourne vond ik misplaatst, het was zelfs beter dan Training Day. Man on Fire:. Zelfde soort thematiek, zelfde soort van geweld, maar in Man On Fire werd het karakter van Casey er en de relatie Pitta nog beter uitgewerkt, maar ook de filmmuziek leek erg op Man on Fire en was van dezelfde componist.
Ik had sterk het gevoel of Fuqua een homage aan het brengen was aan verschillende film makers maar met name aan het werk van Tony Scott die overigens Man On Fire regiseerd, wlke zich vooral uitte in werkelijk briljante cinematografie die me vaak aan Spy Game deed denken. Ik heb sinds Syfall geen film meer gezien die zo mooi, zo orgineel en zo vakkundig was geschoten. Die regendruppel die van de wenkbrouw af valt, die auto die slow motion door een plas water rijdt. Werkelijk briljant en ga dat in IMAX bekijken, zou ik zeggen.
Daarnaast waren andere verwijzingen verwerkt als het inschatten van vechtscenes (Guy Richie's Sherlock Holmes), extreme Close ups (Sergio Leone), die conversatie in het cafe (Pacino en De Niro in Heat) en zoals boven vermeld heeft het karakter van Denzel veel weg van de koelbloedigheid van Charles Bronson.
Als laatste nog wat over de Score. Overduidelijk Harry Gregson Williams en het leek ook hier vaak op een kruising tussen Man On Fire en Spy game die hij ook beide voor zijn rekening nam. heel gepast, dan weer subtiel dan weer aanzwellend, supergaaf was vooral hoe de score de eindclimax ondersteunde hetgeen me vaak aan het einde van Heat denken waarin het nummer van Moby hetzelfde effect bewerkstelligd. En dan het geluid, ga dat in een bioscoop zien die DTS ondersteund, ruimtelijk, gedetaileerd en met vlagen snoeihard.
Kijk uit naar deel 2, die inmiddels al is aagekondigd.
alexander75
Het eerste uur kijk je naar een drama film en denk je even dat elk moment Meryl Streep voorbij kan komen.. dan komt er een beetje aktie wat overgaat in wat ' home alone' achtig gestuntel, wat daarna weer overgaat in Science Fiction, want dan wordt het echt compleet ongeloofwaardig.
2 Sterren, advies; lekker op termijn downloaden...

The Equalizer 3
2023

The Equalizer 2
2018

Misdaadfilm 'The Equalizer' maandagavond te zien op televisie: 'Echt een topper'

Actiefilm 'The Equalizer' met Denzel Washington is binnenkort te zien op HBO Max

'The Equalizer' met Denzel Washington is zeer binnenkort te zien via Videoland

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Man on Fire

Gone Girl
Thriller, 2014

Metro Manila
Drama / Misdaad, 2013
corruptiecall girlsluipmoordenaargijzelaarfbihuurmoordenaargangstersadismeburgerwachtremakesociopathwraakgeorganiseerde misdaadbloedvergietengebaseerd op tv-seriesgeweldteenage prostitutecommandointerrogationsurveillancefake deathex soldierlonercall girlblack opshand to hand combatmysterious pastvigilante justice