• 9.379.535 stemmen

The Expendables 3 (2014)

Actie / Avontuur | 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Geregisseerd door: Patrick Hughes

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren

Releasedatum: 14 augustus 2014

Plot The Expendables 3

"New team. New attitude. New mission."

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden, waardoor Barney noodgedwongen werd om hem te moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.

avatar van Zanoni83

Zanoni83

Heerlijk wegkijkertje...zeker goed te kijken

FunkStarr schreef:

Nee dat ontploffen valt wel mee, en ik ben zelf ook meerdere keren kritisch geweest over Stallone, zo heb ik hem bij zijn laatste Rambo film bijvoorbeeld een dikkop genoemd. Maar ik zou hem nooit een eikel noemen, omdat hij misschien een foute keuze heeft gemaakt bij een film. Iedereen maakt weleens fouten. Hij blijft ook een mens. Natuurlijk hadden we liever allemaal bloed gezien, maar voor mij persoonlijk maakt dat de film an sich niet meteen veel minder, het is een klein puntje van kritiek. Het eerste deel blijft de beste, ook mede door de harde actiescènes, maar ik vond dit deel ook goed geslaagd ondanks het ontbreken van wat bloed.

Ik vind de PG13 rating geen ''klein puntje van kritiek'', maar een gigantische afknapper. Het keiharde geweld was juist waar deze Expendables en deze franchise om bekend stond. Door dat weg te laten heeft Stallone de ziel van deze reeks vermoord.

avatar van Fluvver

Fluvver

Hersenloos op de bank zitten, verstand op 0 en kijken naar voorspelbaar hersenloze actie. Verhaal is behoorlijk zwak. De laatste actie scene maakt een hoop goed, maar ik kan mij wel storen aan de "god mode" van de good guys. En ik vindt het ook jammer dat er teveel schiet scenes zijn en te weinig vecht scenes, en daarbij zien die schiet scenes eruit als de jaren 80, qwa niveau.

avatar van linxde1

linxde1

Erg leuke film. Heerlijk over the top af en toe. Maar dat hoort er bij! Geen seconde verveeld en zit met een brede glimlach op de bank!

Time to mow the lawn! Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

avatar van Barry83

Barry83

Niet het beste deel van de drie, maar toch een lekkere over the top film

avatar van VforVictor

VforVictor

Zeer lekkere actie film, 1 vd beste die ik in tijden heb gezien. En de beste van de drie. En leuke rollen voor Banderas en Snipes, leuk om die gasten weeres te zien..

avatar van DiDa

DiDa

Expendables 3 "lekkers' gearresteerd.

BBC News - Suspects behind Expendables 3 leak arrested in UK

Slecht script, slecht acteerwerk en zeer voorspelbaar.......Maar damned...wat geweldig om al die oudjes weer aan het werk te zien. Ik ben nog van de generatie Commando, First blood, Mad max, Indiana Jones, New Jack City en kon de niet van mijn gezicht rammen toen ik achter elkaar deze giganten weer zag in the Expendables 3.

Zien, ja absoluut. Als was het maar om je weer even "jong" te voelen op filmgebied

avatar van The Oceanic Six

Ik heb deze week de bluray gekocht, special extended edition. Leuk pakketje, ziet er goed uit en de extra's vond ik best tof. The Expendables 3 documentary duurt bijna een uur en is erg leuk om te zien. Ditmaal komen een hoop oudjes aan het woord en er zit best wel humor in. Die lui moeten onderling echt heel veel lol weer hebben gehad, hehe. Andere extra's zoals een titem over nieuwkomers Banderas & co was ook wel aardig, al staken zij vooral Stallone veren in de kont.

De film zelf heb ik ook opnieuw gezien, maar ik heb niks gemerkt van die extra minuutjes. Dat zullen dan geen hele bijzondere scene's zijn geweest. De bluray beelden zagen er subliem uit, maar inhoudelijk blijft de film een dikke tegenvaller. Te weinig memorabele momenten, softe PG13 actie (nee, op de bluray vinden we ook geen bloed, bah), suffe nieuwkomers buiten Banderas/Gibson/Ford/Snipes en een veel minder interessant verhaal. Dus die 3* die ik heb gegeven worden zeker niet verhoog. Dit is het maximale wat ik kwijt wil. Komende jaren hoef ik de film ook niet meer te zien, heb 'm nu in totaal 3x gezien. Dan zet ik veel liever deel 1 en 2 nog eens op.

avatar van peter34

peter34

Hij kon mij niet echt boeien vergeleken met deel 1 en 2.

Pluspunt was Wesley in de film.

avatar van hanlochem

hanlochem

ga helemaal accoord met peter34.

1 en 2 gingen er bij mij in als koek..

deel 3 ...de naam zegt het al......expendable

Uier schreef:

In welke hoedanigheid? Bloed, ingewanden en schelden, zoals het betaamt?

eone heeft het verkloot de blu-ray is censored, geen unrated. Wil je de unrated, geen NL versie nemen.

De_Hollander schreef:

Volgens mij bestaat er geen unrated versie met bloed.

The Oceanic Six schreef:

Volgens mij bestaat er geen unrated versie met bloed.

Het gaat om meer actie scenes enz. De versie die eone heeft uitgebracht is de bioscoop versie. meer voor tieners bedoeld.

De Unrated is meer actie scenes enz. Maar ook in deze 3e unrated uitgave zit weinig bloed.

Eone doet dus nog een schepje bovenop om de versie uit te brengen met minder actie enz.

The Expendables 3 Unrated Cut is worth checking out as it is much better than the theatrical version

The Expendables 3: Theatrical vs. Unrated Cut | The Action Elite - theactionelite.com

avatar van MovieMind

MovieMind

Meer van hetzelfde...

Deel 1 was ik al niet zo ondersteboven van, maar zorgde nog voor enig vermaak.

Tegen beter weten in ook nog eens de tijd genomen deel 2 te kijken, en die was zowaar nog minder.

Nu stoot een ezel volgens het gezegde zich niet 2x aan dezelfde steen, maar jahoor...deze ezel (zei "de domste der ezels") ging er toch maar weer eens voor zitten, en zag tot zijn teleurstelling dat deel 3 zelfs minder van hetzelfde was. En ondanks dat ik deze "oldtimers" stuk voor stuk (nog steeds) wel kan waarderen voor hun bijdrage in de filmgeschiedenis, was dit deel (mocht er nog een matig vervolg komen) toch echt de laatste voor mij.

avatar van sofripa

sofripa

Best aardig maar ai ai, in slaap gevallen tegen het eind aan...wordt 20 minuten herkijken

De_Hollander

Als je in slaap valt zegt dat genoeg over de film

avatar van thunderball

thunderball

Dit weekend de zgn. extended version zitten kijken.

Niet veel verschil zoals ik de film mij herinner van de bioscoop.

Misschien iets meer Statham in de finale? En wat meer gevloek hier en daar?

Zeker geen extra scènes of zichtbaar meer geweld.

avatar van megaman

megaman

Aan de ene kant vind ik film minder sterk dan de vorige twee delen qua verhaal en opzet. Aan de andere kant wordt er weer veel goed gemaakt dankzij de 'nieuwe' bekende gezichten zoals Gibson, Ford, Banderas, Snipes en een klein rolletje voor Robert Davi. Schwarzenegger zat beter in zijn rol; in deeltje 2 was hij er bij just for the sake of it en moest hij het hebben van zijn memorabele quotes uit vorige films (wat overigens wel leuk was). Gibson deed me niet veel in het begin maar geleidelijk aan kwam z'n charisma weer wat naar voren. Het was ook erg tof om Ford te zien samen met de spierballen-helden van weleer (Indiana Jones, Rambo en Commando vs. Mad Max?) alleen de beste man ziet er wel erg oud uit vind ik. Leuke film en een waardige opvolger van een vette trilogie die één grote hommage is aan de 80's en 90's action-hero films. Enige grote minpunt van Expendables 3 vond ik de CGI; deze was ronduit lelijk in sommige scenes. Met name de heli's en tanks zagen er te cartoon-ish uit. Zelfs iets simpels als een explosie oogde knullig en goedkoop. Jammer want dat was met name in de jaren '80 veel beter verzorgd (Rambo III o.a.).

avatar van OGF

OGF

Een tegenvaller toch,en de rol van Banderas vond ik echt slecht.

Ik vond de vorige delen beter.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik snap de lage waarderingen die deze film krijgt niet goed.

Akkoord het is geen 'intelligente' film, maar wel een verdomd goede actieprent zoals die in het verleden veel werden gemaakt, en daar is het Stallone toch om te doen met zijn Expendables reeks.

Ik vind deze film de beste van de 3 (tot nu toe), en hoewel de 'oudjes' nog steeds de hoofdrollen spelen in deze prent krijgt men toch ook jongere castleden te zien.

Misschien net op de hedendaagse jeugd aan te spreken zoals men dat in onze jonge tijd ook deed, met de actieprenten van toen.

Voor mij dis dit dus een bijzonder goed geslaagde actiefilm en als het op dit niveau verder gaat.. laat nummer 4 dan maar komen !!

avatar van wwelover

wwelover

De minste tot dusver van de reeks. Natuurlijk moet je ook neit te te veel ervan verwachten, maar dit was toch wel af en toe erbarmelijk slecht. Met name de special effects zagen er niet uit. Staat me niet bij dat het in de vorige 2 delen ook zo lelijk was. En als je dan één van je leukste castmembers maar voor een klein deel gebruikt (Crews) dan gaat het hard. De nieuwe jonge impulsen waren saai en voegde helemaal niks toe. Verder heb ik ook niet zo veel met Snipes en Gibson maar die waren nog wel geinig. Leukste was voor mij Banderas. Verhaal was ook weer matig, draait te veel om het karakter van Sly en zijn acteerwerk in de wat meer dramatische scenes was nogal mager. Verder af en toe leuke actie en leuke one-liners. Maar tenzij een beetje plausibele regisseur en schrijver kunnen aantrekken, kunnen ze er maar beter mee stoppen.

avatar van Goliath13

Goliath13

Actie , Actie en nog eens actie , zoveel dat ik de film na de bioscoop nog een keer moest herzien om te herinneren! Door de vele bekende acteurs de humor en de vele actie een vermakelijke zit van dik 2 uur. Ik heb mij er niet bij verveeld!

avatar van dirkjan73

dirkjan73

Geweldige popcorn flic...

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Ja wat moet ik hiervan zeggen als actie liefhebber, vind dat Sylvester met deeltje 3 de plank volledig misslaat. Niet vanwege het feit dat de film al te downloaden was voor dat hij in de bios kwam maar

meer het feit dat hij 12+ is geworden en dus minder bruut geweld heeft zoals de andere delen. Dat

wil niet zeggen dat ik de actiescenes in dit deel niet genoeg of goed vond, vooral de laatste scene was top. Ik hoop dat de blu-ray versie de unrated versie bevat waarin het brute 16+ geweld wel inzit. Maar voor de rest dus een leuke film met Mel Gibson als badguy, enigste minpuntje is ja daar ben ik weer is dat hij dik 2 uur duurt voor mij is net zoals de 2 andere delen 90/100min lang genoeg.

avatar van vantagev82

vantagev82

Krijgt deze film nog geen drie sterren? Wat een gruwelijk derde deel van deze unieke reeks! Tuurlijk is het soms over de top maar dat hoort erbij!

De nieuwe knullen doen het goed maar er gaat niks boven het knokken van statham en de humor die Banderas en Schwarzenegger brengen! Van mij mag deze reeks nog lang doorgaan! Ik hou er van! Laat je niks wijs maken door de comments en lage cijfers, die waarderen goed vermaak gewoon niet!

avatar van 1Y85

1Y85

Gewoon een lekkere actiefilm, verstand op nul en kijken.

avatar van baspls

baspls

Hersenloze actiefilm. Een heleboel namen op de poster, er zitten een paar erg goede acteurs tussen maar dat is het dan ook wel. Ze zetten namen op de poster maar de acteurs zelf zitten er niet erg vaak in. Jet Li heeft misschien twee shots screentime en Harrison Ford duikt ook maar een paar keer op.

Er zit geen geweldig verhaal achter en voor mij is het gewoon actie om actie. En de actiescènes zijn niet eens goed. Een heleboel CGI kogels en matige choreografie. En omdat de film zwaar bouwt op de actie en de acteurs die grappig proberen te zijn met hun oneliners is het een nogal lange zit. Gewoon saai.

Stallone heeft het leuk geprobeerd maar net als de vorige delen is deze Expendables geen succes. Het is me ook een raadsel waarom hij de regie heeft overgedragen aan onervaren Patrick Hughes.

Af en toe is ie wel grappig. Banderas, Arnie en Ford kunnen leuk uit de hoek komen, maar of dat het waard is om 2 uur te gaan kijken... Nee. Als er een vierde komt ga ik hem ook niet meer kijken.

avatar van Queno

Queno

Veteranenfilm die routinieus hun Hollywood-explosies simultaan laten barsten dat het zijn weerga niet kent. Dat de oudjes een hommage aan bij elkaar 1000 jaar actietorso's en dito spierballen willen brengen.
De Grote Onverstaanbare Sylvester Stallone is de teamcaptain, de man met de meest hese stem van Hollywood - Jason Statham, zijn trawant of sidekick.
In deel 3 trekken zij ten strijde (zij het Stallone via weg die met jong bloed op pad wil gaan als de rest
hem voor gek slijten) tegen een slechterik Stonegard (Gibson, waarbij werkelijk de psycho getormendeerdheid in zijn blik te constant te zien is).
De vijanden zijn de Russen waarbij aan het eind er welgeteld 1000 door knalgeweld in twee uur om zijn gekomen.
De karakters van Gibson, Snipes en Arnie spreken het meest in het oog waarin Schwarzenegger de meest rauwe 65+plusser is die ooit een mitrailleur heeft vastgehouden. Gibson zet zijn slechterik-karakter breed in (wat nogal meevalt omdat we Gibson voornamelijk de laatste
jaren kennen van lieve vaderrollen na zijn Lethal-reeks) waardoor het doel voor de film naartoe getrokken wordt.
Stallone probeert zelfs een stijlbreuk te forceren door expliciet een aantal rookies te tonen die
(allicht?) de nieuwe garde van Hollywood actie moeten worden. Oude rotten laten zich voortgaan door de jongeren. Al hebben de bekende karakterkoppen Ford, Schwarzenegger, Stallone daar niets van te vrezen.

De heren, met één vrouw als vreemde eend in de bijt, moeten weten wanneer glorie vergane glorie wordt en stoppen wanneer je weet dat je moet stoppen is ook een kwaliteit. Behalve Statham die nog een succesvolle nabije toekomst heeft als hardhitter van Hollywoods mannenbestand. Met als meest epische eindquote van een actiefilm, omdat Den Haag veel criminelen in het bestand opneemt, van "I AM THE HAGUE!" met een harde leeuwenbrul.

avatar van Leno

Leno

Teleurstellend derde deel dat niets toevoegt aan de eerste twee delen en zich enkel richt op kwantiteit; zowel qua acteurs als actie. De climax biedt weinig nieuws maar is wel vermakelijk door de overtreffende trap in knallende actie. Gibson is een goed acteur en weet zich ook hier in zijn belachelijke rol prima te redden, dit in tegenstelling tot bijna de gehele overige cast. Stallone is te weinig samen te zien met Statham (zij maken best een aardig koppel); die Schwarzenegger kan echt niet meer en Snipes zet zichzelf voor schut. De eerste twee actiescenes zijn trouwens erg matig; dat wordt later gelukkig beter. Volgende keer op zijn minst weer R rated btw.