Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)
Geregisseerd door: Patrick Hughes
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren
Releasedatum: 14 augustus 2014
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 3
"New team. New attitude. New mission."
Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden, waardoor Barney noodgedwongen werd om hem te moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.
Barney Ross
Doc
Gunner Jensen
Bonaparte
Rodger
Tja, Wat moet je zeggen over deze film.
Leuk voor een nacht door te krijgen.
2.5**
Beun de Haas BV
Het bekende recept van veel bekende gezichten, over de top actie en slechte oneliners. De jonge honden vallen op de enige 'dame' van het gezelschap na helaas niet echt op. Alles bij elkaar een stuk minder geslaagd dan de voorgaande twee delen, maar nog steeds een vermakelijke no brainer.
Beertje45
Deel 1 vond ik best vermakelijk, het idee om al mijn helden uit mijn pubertijd, samen in 1 groot circus van geweld, explosie's en droge one liners te zien was een toffe reis terug in de tijd. Deel 2 voegde er dan nog mijn favoriet, Norris, aan toe en aan het eind van de film vond ik het nu toch wel welletjes geweest. Helaas willen de creator's absoluut de laatste druppels uit een franchise persen. Mel Gibson, Harrison Ford, Wesley Snipes en Antonio Banderas laten zich uiteindelijk dan ook nog strikken, maar dit soepje krijgt nu toch wel een zure smaak. 1 grote, irritant lang uitgerokken scene van vechtscene's en rondvliegende munitie kan heus een totaal inspiratieloze film niet redden.
scottbrl
1 is goed 2 ook wel , maar dit is absoluut de minste (wel vermakelijk) en ik hoop dat ze er nu ook mee stoppen.
De toevoeging van de 'nieuwe acteurs' had van mij ook niet gehoeven.
Aardige film waarin de Expendables tegenover een ex-lid komen te staan die ze voor dood hielden. Ook dit derde deel is een vermakelijke over de top actiefilm met inmiddels een enorme cast vol actiehelden. Iets minder humor dan het vorige deel, maar prima opgebouwde en spectaculaire actie-scenes. Het gaat allemaal wel wat te lang door voor 3.5 sterren.
slowdrive
Waardeloos net als het 2de deel, alhoewel dat ik deze iets beter vond.
Mel Gibson vond ik nog goed als slechterik hierin.
starsky87
Deze is toch wel minste van de 3. Grafisch had het sowieso wel beter gekund.
De grappige momenten zitten er gelukkig nog wel in. Vermakelijke film!
mnrk
Your name is Luna, right? Luna means uh, moon. Hypnotic, mysterious, much like yourself. Would you like to hold... my gun?.....Parmola chica.
Deze 3e Expendables film is gewoon weer heerlijk vermaak...
Het verhaal is gewoon zoals je kan verwachten (niks meer en niks minder), de actie is gewoon lekker overdreven maar zo verwerkt dat het gewoon leuk is en blijft... Dit aangevuld met weer de humor tussendoor en je hebt weer een leuke en vermakelijke film...
De cast is ook weer compleet en aangevuld met weer andere actie helden uit het "verleden"...maar de rol van Antonio Banderas als Galgo was toch wel echt leuk...
Laat maar een 4e deel komen...
Gang_Star
Toch beter dan verwacht. Het grootste minpunt is in mijn ogen de 12+ kijkwijzer die deze film kreeg. Daardoor is het geweld een stuk minder hard en minder bloederig. Gelukkig zijn de actiescènes desondanks wel goed, alhoewel het niet het niveau haalt van de voorgangers. Qua verhaallijn viel het ook niet tegen door een jong team toe te voegen. Leuke film alsnog maar wel iets minder dan deel 1 en 2.
djginod
Af en toe kun je de berichten op deze site ook scharen onder de noemer "Slecht", " erbarmelijk", "langdradig" etc....
Willen we gewoon een aktiefilm zien, met acteurs uit je pubertijd (of welke tijd het dan ook was voor iedereen hier...) of niet ?
Wordt af en toe echt moe van het gezeur hier en de woorden "slecht geacteerd" vind ik nog altijd het vreemdst om te lezen.... Maar goed, gewoon, verstand op 0, lekker wat chips en bier erbij, en geniet van kogels !
bass-9
Aan je zinsbouw te zien dat gelukt zou moeten zijn. Als je te zeggen niet zoveel inhoudelijk over de film hebt, reageren dan misschien niet?
Rodger
Je hebt gelijk, best een aardige actie film, met een mooie rol voor Jason Statham.
Als jij Bass-9 nog ff een duidelijke tekst leert schrijven, dan komt het helemaal goed
bass-9
Een wanhopige poging om het op humoristische wijze te laten zien.
Rodger
Nee hoor, dit is geen humor, best erg als iemand zijn zin niet goed formuleerd, of na leest.
Maar vooruit, een half puntje erbij omdat ik deze wel de beste vond van de drie die er gemaakt zijn.
3.0**. Succes. ,..
-P-
Vermakelijke film, beter dan deel 2.
De eerste 20 minuten waren verschrikkelijk en ik vreesde het ergste maar het viel gelukkig allemaal mee. Banderas speelt fantastisch, erg grappig.
Als het allemaal niet erger wordt dan dit kijk ik graag uit naar 4.
Vinco
Na een uurtje uitgezet, ik had het ider dat ik naar een foute actie film uit de jaren 90 aant kijken was.
Acteerwerk is om te janken ,verhaal flinterdun en dan de actie grafisch toch ver onder maats.
jammer dat acteurs zoals snipes en gibson zich lenen voor dit soort kansloze films.
dvdfreak123
Natuurlijk weer een herhaling van de vorige delen deze ex.3. Is wel nog vermakelijk de actie enzo. Soms wel nog grappig met Banderas
. Maarja ze zijn het weer beetje aan het uitmelken vind deel 1 nog steeds de beste. Goed om eens te kijken met verstand op nul. Maar natuurlijk niet te hoge verwachtingen hebben. 6,5/10
missl
Veel bekende gezichten en grote / stoere / sterke mannen die graag vechten / schieten / dingen kapot maken. Eigenlijk is het dezelfde strekking als deel 1, maar soms moet dat kunnen. Het leuke (en dat vond ik ook van deel 1, deel 2 moet ik nog kijken) is dat naast die grote stoere mannen en actie, men ook geprobeerd heeft om er wat humor in te doen.
Movie Jim
Van dit soort films hou ik nou erg van.
Veel actie helden bij elkaar in een film stoppen en knallen maar.
Maar hoe gek dit ook klinkt ik vond Harrison Ford het grappigste in deze film
met zijn one-liner als: Drummer is in tha house:
Ik vind dit deel het beste uit de reeks.
Helaas merk ik er totaal niks van dat ze de expendables aan het uitmelken zijn.
Decec
Een goede actie/avontuur/thriller film...
Leuk en spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Wel leuk bekende acteurs Sylvester Stallone, Jason Statham,
Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Dolph Lundgren en
Antonio Banderas...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...
Heerlijk genoten...
RuudC
Natuurlijk staat de controverse me nog erg bij. Zeker alle gedoe rondom de rating. Toch had ik er tijdens het kijken geen last van. Pas wanneer Arnie de AA12 tevoorschijn tovert, viel me inderdaad op dat er geen bloed rondvliegt. Nee, ik heb er niet echt wakker van gelegen en uiteindelijk is het een toffe, nieuwe episode van de helden. We zien weer een hoop nieuwe gezichten, waarvan ik wonderbaarlijk genoeg Antonio Banderas erg sterk vond. Leuk ook hoe een aantal acteurs heerlijk op de hak genomen worden en hun rol hun echte levens mooi symboliseren. Banderas is al genoemd, maar om Snipes heb ik ook wel even moeten lachen met zijn tax evasion. Die grappen slaan trouwens beter aan dan de oneliners, die vrij matig zijn.
Een ander zogenaamd pijnpunt dat eigenlijk ook wel meeviel, zijn de nieuwelingen. Ze krijgen toch al weinig screentime en doen daarbij ook weinig verkeerd. Dan moet ik verder wel lachen om Arnie en Jet Li (had eigenlijk niet meer verwacht hem te zien) arm in arm.
Nee, ik snap het gemopper niet zo goed. Dit is toch hoofdzakelijk een lekker vlotte actiefilm die erg in de lijn ligt van het tweede deel.
john mcclane 2
Van dit soort films hou ik nou erg van.
Veel actie helden bij elkaar in een film stoppen en knallen maar.
Maar hoe gek dit ook klinkt ik vond Harrison Ford het grappigste in deze film
met zijn one-liner als: Drummer is in tha house:
Ik vind dit deel het beste uit de reeks.
Helaas merk ik er totaal niks van dat ze de expendables aan het uitmelken zijn.
Ik snap je opmerking niet helemaal , je vind het jammer dat je niet door hebt dat ze deze formule uitwerken . Waarom vind he dat jammer ( of helaas) je geniet er van. Das het belangrijkste toch!
HNCX700
Respectvolle film van "The Oldies" stuk voor stuk acteurs van het eerste uur.
Daar kunnen sommige jonkies in Hollywood nog wat van leren
Rico120
nee beter dan die andere twee? nee wat was deze een teleurstelling tot die andere twee delen
want ik had er veel en veel meer van verwacht toen ik de teaser zag met
the bridge on the river kwai theme song maar nee deze film liet mijn verwachtingen diep in de steek en alleen de actie was goed en het verhaal? kuch acteerwerk eh kuch en de Scenario zoog verschrikkelijk nee sorry deze film haalt het niet tot die andere 2
Een 3e deel met Expendables. Steeds voorafgegaan van een wishlist van de fans met halfvergane glorie die we nog eens terug willen zien. Probleem daar is vooral dat ze uiteraard nog moeten leven, maar evengoed nog moeten willen of beschikbaar zijn. Dat lukte nogal aardig in de vorige films, maar stilaan hebben we het al wel wat gehad met de namen die kwamen opdraven. Je kan toch niet een hele reeks films maken met Schwarzenegger die als ouwe man een leuke "I'll be back" roept. Ik geef toe dat het enorm leuk is toen hij dat deed, maar we zijn al in de 3e film en dan is de gein er wat af. Willis eruit om financiële redenen, Jet Li die weinig tijd of zin heeft, Schwarzenegger die fysiek niet meer zo kan rondlopen en andere voormalige cameo's (denk aan Norris, Rourke of Van Damme) die het wilden houden op een éénmalige gebeurtenis of geen tijd meer konden vrij maken. Tijd dus voor nieuwe namen en een verse injectie. Ik was wat argwanend met de nieuwe jonge namen, maar het was toch wat de film nodig had. Net als Liam Hemsworth in de vorige film een leuke extra was. En om de franchise in ere te houden waren er uiteraard wel de nodige nieuwe nostalgische verschijningen met oa Harrison Ford, Robert Davi, Mel Gibson, Wesley Snipes en Antonio Banderas. En vooral die twee laatste namen tilden de film verder omhoog.
De nieuwe ploeg zorgt zoals gezegd voor dynamiek en actie. Spierballen in een film die nogal braaf is omdat de makers een groter publiek wilden bereiken. Dat wordt gelukkig nog gecompenseerd met wat ontploffingen en vooral humor en oneliners. En Snipes en Banderas zijn daarin geweldig. Prachtige figuren die de film helemaal goed maken. Want het oude team van Expendables komt amper aan bod en de nieuwelingen missen de nodige achtergrond om naast hun actie iets extra te bieden.
Ik kan wel begrijpen dat mensen liever een hardere film zien. Ik heb ook een ultieme Expendables -film in gedachten met namen die waarschijnlijk nooit zullen toehappen. Maar ik het is veel beter meegevallen dan vele berichten deden uitschijnen. Of het een echte Expendables is geworden kan je nog over discussiëren, maar het is wel een goeie film geworden.
In een nieuwe film mag het gerust met wat minder figuren die wat achtergrond krijgen en een goeie combinatie met nostalgie, actie en humor. Je kan moeilijk deel 1 blijven herhalen, maar tja... het zijn nu eenmaal sequels.
Bij herziening valt op dat de film best wel leuk is, maar de intentie van The Expendables toch wel mist. Als je deze film naast de superfranchise Fast & Furious zet, zijn die van Expendables een hoop oude gedienden die lekker liggen schieten terwijl er meer adrenaline en spieren zitten in de cast van F&F. Zeker als je dan nog de leeftijdsgrens van zo'n film naar beneden haalt en je originele publiek misloopt zie je toch dat het niet helemaal goed zit.
Wel goed zijn de jonkies en vooral Antonio Banderas en Wesley Snipes die terug voor de fun zorgen. Al hoop ik toch voor terug wat meer verrassing of verwijzingen naar de good old days in een eventueel 4e deel.
brabusRUS
Niet zo goed als de vorige delen.
Maar nog steeds vermakelijk. Het grootste probleem vond ik PG-13 en natuurlijk die jonge lui. Dat was echt een grote minpunt. Niemand zit daar op te wachten, behalve paar tieners. Gelukkig maakte Antonio Banderas een hoop goed. Hij stal de show in deze film. Ook Schwarzenegger en Gibson deden het leuk. De rest was, zoals in andere delen, prima.
Proeneke
Even goed als deel2, hoewel Chuck er niet bij was.
Kep even geturfd wie er nou zo gemiddeld het meeste raakschoten en dat kwam op een nipte
overwinning voor het team van de expendables. Maar t was close!
I am the Hague, so get toe da tsjoppaaa!!
MaartenTuinstra
Vermakelijk zeker, maar toch minder dan de andere twee delen.
De actie en de oude rotten als Stallone, Schwarzenegger, Ford en Gibson waren erg leuk.
Maar die jonge lui verpestten het voor mij wel een beetje. Die passen niet gewoon niet zo goed in deze film. Voor de rest was alles prima, maar niet hoogstaand.
patrick17
De reeks vandaag compleet bekeken door dit laatste deel te zien.
Een vermakelijk deel maar zeker iets minder dan de eerdere twee delen.
Dat heeft te maken met het feit dat de oudere acteurs minder aan bod komen.
De jonge garden deed het zeker niet verkeerd maar voor mij veel onbekendheid.
Op een gegeven moment weet je dat het oude team erbij komt en vanaf dat moment is het knallen in de film met het verstand op 0.

Expend4bles
2023