• 9.198.264 stemmen

Geregisseerd door: Ryan Coogler

Met onder meer: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone en Tessa Thompson

Releasedatum: 21 januari 2016

Plot Creed

"Your legacy is more than a name"

Adonis Creed heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen. Ondanks dat Rocky uit de bokswereld is gestapt ziet hij potentieel in Adonis.

avatar van Antinous

Antinous

marcelsmit schreef:

Stallone lijkt met de jaren steeds beter te gaan acteren, topprestatie neergezet, heel goed acteerwerk. Hele goeie film in de sfeer van Rocky, hoop dat er weer een vervolg komt!

Dit meen je toch niet. nog een vervolg. Stallone kan beter stoppen met acteren want het beste is er wel vanaf.

FunkStarr

Prima spin-off. Met gewoon een uitstekend acterende Sly en Jordan en de rest van de cast doen het ook niet verkeerd. Toch mis ik iets in deze film wat ik bij de originele reeks meer had. Maar eigenlijk heb ik er niet echt veel over te melden. Verhaal is ook prima, maar ik weet niet of een tweede deel nu perse nodig is. Leuk hoor dat Lundgren z'n comeback maakt en dat Creed jr. nu de kans krijgt zijn vader te wreken tegen de zoon van Drago, maar zo kun je wel bezig blijven met vervolgfilms. Rocky 1 blijft de beste voor mij. Alsnog krijgt deze een dikke voldoende.

avatar van DiDa

DiDa

Antinous schreef:

Oh, daarom heeft hij dus een Golden Globe gewonnen voor zijn acteerwerk in Creed......dacht al....

FunkStarr

Inderdaad een vreemde opmerking, aangezien hij hier heel sterk acteert. Maar haters zul je altijd houden.

avatar van ILDIB

ILDIB

Téveel clichés maar zeker niet onaardig. Interview in de ring nog nooit gezien met de verliezer. Maar kan an mij liggen.

avatar van ILDIB

ILDIB

Antinous schreef:

In Oscar is sly op zijn best..

avatar van Shadowed

Shadowed

Ok.

Uiteindelijk niet helemaal de film geworden die ik ervan had gehoopt. Sterker nog, het is eigenlijk gewoon een herhaling van het origineel. Alleen met andere karakters, waarop dit keer de zoon van Apollo Creed in de spotlight staat, die overtuigend genoeg door Jordan is vertolkt.

Jordan is een goed acteur en weet zijn rol wel kleur te geven. Soms net iets te overdreven bezig, maar voor de rest heb ik er maar weinig op te zeggen. Stallone speelt niet zo dommig leuk als in het origineel meer, maar heeft nog steeds genoeg zin en uitstraling om zijn rol te spelen. Leuk dat hij ook wel degelijk accepteert dat hij een dagje ouder is geworden.

Voor de rest heeft Coogler niet al te veel creativiteit in het verhaal gestopt. Cliché na cliché volgen elkaar op. Dit vermengt met het origineel zorgt er wel voor dat het allemaal te voorspelbaar is om er echt van te kunnen genieten. Coogler heeft niet al te veel moeite gedaan om er dus nog meer creativiteit in te stoppen, behalve wat meer detail te plaatsen in herhalingen van het origineel.

Wat wel uitblinkt, zijn de boksgevechten zelf. Het eerste gevecht ergens in het midden die in 1 take was opgenomen was bijvoorbeeld erg indrukwekkend. Ook de slotfase mag genoemd worden, en weten je aandacht wel vol te versterken. Heerlijk om dat zo te zien, zo zie je dat Coogler wel degelijk goed kan regisseren.

Duurt wel lang, maar er blijft genoeg tempo inzitten om de 133 minuten snel voorbij te laten gaan.

avatar van Antinous

Antinous

FunkStarr schreef:

Ik ben juist Stallone fan . hoe hij vroeger in Rambo speelde met zijn emotionele betoog in het einde van de film. op die manier zie ik hem het liefste praten en acteren. ook in Rocky en andere goede films van hem zag ik dat terug maar in Creed zie ik dat totaal niet . beetje flauwig en te nuchter vond ik het allemaal . van mij mag het meer over de top zijn.

avatar van janpacino64

janpacino64

Goede film en goed geacteerd.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Prima vervolg in de Rockformule na wat mindere spinoffs . Ben er gisteravond eens goed voor gaan zitten en heb genoten van dit origineel verhaal. Mooi camerawerk, goede boks scenes en er wordt in grote lijnen goed geacteerd. Op naar Creed 2.

avatar van Metalfist

Metalfist

Women weaken legs

Hoewel de Rocky franchise officieel zijn einde kende met Rocky Balboa, is het personage zelf nog niet aan zijn sluitstuk toe. Het heeft weliswaar even geduurd vooraleer Sylvester Stallone overstag ging om terug mee te doen, naar het schijnt bleef regisseur Ryan Coogler hem maar lastigvallen met de vraag, maar 9 jaar na Rocky Balboa a.k.a. Rocky VI stond onze geliefde bokser opnieuw in de ring. Deze keer (gelukkig niet als vechter) maar (nog eens) in een poging als trainer. Het ging in ieder geval een vreemde film worden..

Want het is de eerste keer in de Rocky franchise dat Stallone niet zelf het script schreef en ondertussen zijn er zoveel jaren gepasseerd dat er nog weinig van de oorspronkelijke cast overschiet. Niet dat dat aan de acteurs zelf ligt (zowel Talia Shire alsook Burt Young leven nog maar die eerste was al in de vorige film gestorven en Paulie legt tussen beide films het loodje) maar ook aan het feit dat er best wel wat sterfgevallen zijn geweest in heel de franchise. Dan maar eens het over een nieuwe boeg gooien met een zoon van Apollo die opeens op de proppen komt. Qua verhaal oogt dit bij vlagen nogal gemakzuchtig een kopie van het origineel, maar Coogler doet er genoeg zijn eigen ding mee en behoudt ook een zekere waardering voor de eerste (en daaropvolgende) Rocky films. Veel details en knipogen (de American Flag shorts die Adonis draagt zijn dezelfde als die uit Rocky, Rocky III en Rocky IV en we krijgen ook een antwoord op wie het onderonsje tussen Rocky en Apollo ten tijde van Rocky III wint) en dat doet het bij mij altijd wel goed. Verder krijgt Rocky zelf opnieuw ook nog wat meer uitdieping met zijn strijd tegen kanker en ik ben benieuwd hoe het in Creed II gaat evolueren.

Wel vreemd om deze keer Stallone in een bijrol te zien. De film leeft weliswaar op wanneer hij eindelijk geïntroduceerd wordt maar de hoofdrol is toch vooral voor Michael B. Jordan weggelegd. Gelukkig kiezen ze ervoor om geen exacte kopie van Carl Wheathers, die indertijd Apollo speelde, te maken en krijgt Jordan genoeg ruimte om zijn eigen ding te doen. Fysiek overtuigt hij en de wisselwerking met Stallone loopt ook vlotjes over en weer. Dan is Tessa Thompson een iets mindere toevoeging als ik eerlijk ben. Sowieso een actrice waar ik niet zo'n fan van ben, enkel in Thor Ragnarok staat ze me nog positief te geest, maar ze neemt dan bovendien ook nog eens de soundtrack voor een groot stuk voor haar rekening en laat dat nu net één van de zwakste elementen in deze film zijn. Het zijn natuurlijk grote schoenen die je moet vullen (zeg wat je wilt maar de soundtrack van de Rocky franchise is legendarisch) en hier kon ik echter weinig mee.

Hoewel dit de naam Creed heeft meegekregen, heeft iedereen wel door dat dit stiekem Rocky VII is. Is dat erg? Absoluut niet, want het is een franchise die eigenlijk over de grote lijn een goede kwaliteit weet te behouden. Stallone brengt opnieuw de nodige diepgang in zijn personage te brengen, al is die Oscar-nominatie dan weer net wat overdreven omdat hij al beter heeft gespeeld, en met Jordan heb je een goede nieuwe generatie. Een film alleen op hem steunen gaat niet werken volgens mij, dus benieuwd wat Creed II brengt.

avatar van Lucaij

Lucaij

Ik vond de hoofdrolspeler niet slecht, maar hij heeft meer een babyface dan een gezicht van een bokser. Ook is hij helemaal niet zo interessant als het karakter Rocky Balboa. De rest van de personages waren ook niet echt interessant behalve de bokser uit Liverpool.

Rocky Balboa, oftewel Sylvester Stallone redt deze film. Hij speelt eens een kwetsbaardere rol en dat gaat hem verassende goed af. Zonder Stallone blijft er niet veel over van deze film.

avatar van alacer9

alacer9

Geweldige film heb er echt van genoten!

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Een liefhebber van de bokssport op zich zal ik wel nooit worden, maar er zijn al wel vele films gemaakt waarin deze sport een hoofdrol speelt en heel goede films zelfs.

Ook deze is er weer eentje die me zeer goed is bevallen.

Je zou de film het sluitstuk van de Rocky-reeks kunnen noemen, vermits Stallone zijn beroemde personage hier weer vertolkt.

Deze keer niet zelf als bokser, maar als... ja, kijken is de boodschap hé, voor ik teveel verklap.

Een film voor de boksliefhebbers, en ook voor de anderen, die houden van een goed verhaal met het boksen als achtergrond.

Naar aanleiding van het verschijnen van Creed II deze prent eens herbekeken.

Ik blijf het een prima film vinden met een zeer goede cast.

Benieuwd wat deel twee zal brengen.

avatar van zinedine1983

zinedine1983

Een mooi vervolg op de Rocky series.

Goede/indrukwekkende boksscenes!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Behoorlijk.

Tegen mijn verwachtingen in, is deze nog best geslaagd als zoveelste revival van de beroemde reeks.

Leukste verrassing is dat de Rocky-vibe van het origineel nog redelijk voelbaar is, ondanks het moderne jasje.

Sylvester Stallone kan evenwel nog altijd niet acteren - maar Rocky is niet vervelend geschreven, zoals in deel 5 (geloof ik) wel het geval is. Michael B. Jordan doet behoorlijk als Adonis Creed.

Ietwat gedateerd zijn wel de boksscènes die nog altijd even ongeloofwaardig zijn als die uit het origineel. Ik ken niet veel van de sport, maar als iemand top moet zijn maar zonder verdediging bokst, zie ik dat nog wel.

Intussen schijnt ook al een vervolg op dit vervolg te bestaan. Die zal ook wel z'n kans krijgen. Daarvoor is deze goed genoeg.

avatar van shrink

shrink

• 2081 berichten

De film wordt gered door de laatste 45 minuten. Die zijn super. De eerste 1.5 uur had wel iets korter en sneller mogen zijn. Desondanks een goede score.

avatar van mister blonde

mister blonde

Toch verwonderlijk hoe vaak Hollywood dezelfde film kan maken. En dan heb ik het niet alleen over de Rocky films. Maar niet geheel onvermakkelijk. Da's dan ook wel weer bijzonder.

avatar van Lebarron

Lebarron

Na het teleurstellende slotdeel Rocky Balboa had Stallone kennelijk nog wat stuff in the basement over want Rocky maakt ook in deze film weer zijn opwachting. Creed gaat over Adonis (Michael B. Jordan), de buitenechtelijke zoon van zijn voormalige rivaal en later goede vriend Apollo Creed. Adonis is een moeilijk mannetje en klopt bij Rocky aan om door hem getraind te worden. Er ontstaat net als tussen Rocky en Mickey een vader-zoon band tussen Adonis en Rocky. Creed is een leuke voortzetting van de Rockyfranchise al heeft hij wel wat oneffenheden in het verhaal maar ook qua spel. Het verhaal dat Marianne Creed de buitenechtelijke zoon van Creed adopteert is te gekunsteld. Dat Apollo's andere kinderen geen rol spelen is volslagen ridicuul. Dat had veel geloofwaardiger gekund bijvoorbeeld dat de Creeds hem op het eind op basis van zijn vechten als de zoon van Apollo erkennen en daarom op nemen in de familie had logischer geweest. Michael B Jordan en Stallone spelen goed en hebben ook chemie samen. Dat vond ik minder tussen Jordan en Tessa Thompson die Bianca speelt. Het personage van Bianca vond ik sowieso weinig toegevoegde waarde hebben in deze film. De opponent Ricky Conlan wordt gespeeld door bokser Tony Bellew. Net als Tommy Morrison en Antonio Tarver kan de goede man niet acteren en dat komt de film niet ten goede. Creed draait dus volledig op de prestaties van Jordan en met name Stallone. Stallone was terecht genomineerd voor een oscar.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 1962 stemmen

Verrassend sterke film die me vooral zal bijblijven door de sterke performances van Stallone en Jordan en de strakke regie van Coogler. Vooral de one shot scène van de middelste gevecht is erg sterk gemaakt.

avatar van Black Math

Black Math

Eigenlijk heeft Shadowed al precies verwoord hoe ik deze film heb ervaren. Het is qua plot een kopie van de eerste Rocky film: de hoofdpersoon krijgt een onvoorziene mogelijkheid om tegen de wereldkampioen te boksen, hij verliest die wedstrijd nipt, maar wint daardoor wel heel veel respect en ondertussen krijgt hij ook een vriendin.

Visueel is dit echter een enorme upgrade. Met name het eerste gevecht tegen zijn stalgenoot is heel erg indrukwekkend in een enkele take opgenomen. Het tweede gevecht wat qua plot natuurlijk belangrijker is, is dat helaas niet, maar voelt niettemin ook erg dynamisch aan. Het boksen ziet er in ieder geval veel beter en realistischer uit dan in de Rocky films.

Acteerwerk is prima; met name de rol van Stallone is fraai, hij komt heel erg sympathiek over als surrogaatvader, die precies weet wat zijn protegé nodig heeft.

Het zal voor de Rocky fans wellicht blasfemie zijn, maar voor mij is deze film vanwege de visuele update een stuk beter dan de welke van de originele Rocky films dan ook. 3*.

avatar van The Oceanic Six

Afgelopen periode heb ik de Rocky films opnieuw gezien en de twee spin-offs rondom Adonis Creed pak ik meteen maar weer even mee. Eigenlijk denk ik nog steeds over de film wat ik hier 5 jaar terug neer heb gepend. De film doet me weinig (en duurt gewoon veel te lang), Adonis Creed is hier met zijn achtergrond gewoon niet erg boeiend. Daarbij herkauwt de film wel veel uit eerdere delen, maar nu met een nieuwe bokser. Gelukkig is Stallone er nog, die een hele mooie bijrol als Rocky heeft en veel meer de show steelt dan de hoofdrolspeler. Visueel heeft de film wel een lik verf gehad, het ziet er allemaal flitsend uit. Nu op naar Creed 2, die ik destijds veel leuker dan deze vond.

3* blijven staan

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 1962 stemmen

Bob Gray schreef:

Waardering iets verhoogd naar 4 sterren. Echt een sterk geregisseerde film met een prima Michael B Jordan, maar toch is het Stallone die de film echt beter maakt. Goed en vooral ook verfrissend vervolg op de bestaande Rocky serie.

avatar van mrklm

mrklm

Adonis ‘Don’ Johnson [Michael B. Jordan] is de onwettige zoon van Apollo Creed, de voormalige bokskampioen die in Rocky IV stierf tijdens een gevecht en zijn zoon nooit gezien heeft. Adonis raakt als kind volledig ontspoord totdat Marry Anne Creed [Phylicia Rashad], de weduwe van zijn vader, aanbiedt hem in huis te nemen. 17 jaar later heeft hij een goed betaalde kantoorbaan en wacht hem een promotie, maar hij besluit zich volledig te richten op een carrière als bokser. Vanwege zijn arrogantie en gebrek aan zelfbeheersing wil niemand hem trainen en dus klopt hij aan bij de man die een bijzondere band had met zijn vader: Rocky Balboa [Sylvester Stallone]. Verrassend goede reboot van de Rocky-franchise biedt Stallone een rol waarmee hij, net als in de allereerste Rocky, de menselijke zwakheden en onzekereheden van zijn karakter toont. Op zich valt niets af te dingen aan Stallones Oscarnominatie, maar Michael B. Jordan is minstens even goed en is zeer overtuigend in de boksscenes. Dat hij niet eens een nominatie kreeg was één van de redenen waarom The Academy in de jaren hierop scherpe kritiek te verduren kreeg wegens vermeend institutioneel racisme. Jordan en Stallone keerden terug voor een prima sequel: Creed II.

avatar van DSZ86

DSZ86

Degenen die de vechtscenes realitisch vinden, hebben denk ik nog nooit een bokswedstrijd gezien. Even los vh feit dat ze niet in dezelfde gewichtsklasse behoren; ik heb nog nooit gezien dat er 432 rake klappen worden uitgedeeld zonder dat 1 vd 2 k.o. gaat.

FunkStarr

Gaat toch weer halfje omlaag. Film pakt me gewoon niet zoals de Rocky films dat stuk voor stuk wel deden (ja, zelfs deel 5 met Tommy Morrisson). Stallone zet een puike acteerprestatie neer op zijn oude dag, maar bijvoorbeeld de romance van Adonis is eerder storend dan dat het iets toevoegd. Ik vind dan ook dat deze "reeks" wat overgewaardeerd wordt, het is in feite een doodnormale boksfilm met nergens iets bijzonders, behalve dan dat Rocky erin zit. Absoluut geen slechte film, maar te gewoontjes en nergens bijzonder.

avatar van Kondoro

Kondoro

"One step at a time. One punch at a time. One round at a time.”

Ik heb begin dit jaar de hele Rocky reeks afgekeken, en was eigenlijk sindsdien wel van plan deze spin-off franchise ook te kijken. Deel drie is dit jaar ook uitgekomen, dus ik wil het allemaal toch even gauw meepakken. Duidelijk dat het me allemaal wat minder deed dan de Rocky franchise. En misschien was ik daar ook meer mee bezig, ik had denk ik te veel gehoopt dat dit gewoon een soort vernieuwde Rocky werd, al heeft Jordan gewoon die kracht niet in zich om Stallone te evenaren. Slecht van me, om dat wel te verwachten. Tja, het is gewoon wat je snel doet, zeker als het verhaal wel probeert aan te sluiten op misschien wel de beste Rocky film van allemaal.

Toch denk ik dat dit een hele succesvolle film is voor de jeugdigen, die nog weer een tikkeltje jonger dan mij zijn. De film zit namelijk vol met levenslessen die echt heel goed binnen weten te komen, alleen misschien is men iets té vaak op zoek naar dit sentiment. Al vond ik de combinatie van de vrij rustige en oude Rocky Balboa met veel levenservaring en dan de nogal fanatieke en velle Adonis Creed wel leuk. Duidelijk dat Stallone de rust brengt die de film nodig heeft, en Jordan zit opzich best lekker in zijn rol als Adonis, al vraag ik me af of hij wel hetzelfde charisma kan aftroeven zoals Stallone dat deed in de oudere serie. En dan heb je bijvoorbeeld ook Apollo Creed, de vader van, die gespeeld werd door Carl Weathers vroeger, die duidelijk ook meer charisma bezat.

Het verhaal vond ik overigens niet zo heel boeiend, en ik merkte dat de film gewoon te lang duurt omdat ik vrij snel afgeleid werd van de film. Het kon me niet echt boeien, al stond ik wel open voor een verfrissend verhaal. Voor mijn gevoel bereikte de film dat nergens. Het mist dan toch een beetje die klasse en stijl van Stallone. En ik mag het eigenlijk niet vergelijken maar, ze roepen het toch wel enorm op zichzelf af omdat ze duidelijk in het straatje van Rocky willen zitten.

Overigens raar dat je realisme gaat zoeken in deze film. Je weet eigenlijk precies waar de film naar toe leidt. Het boks gevecht is natuurlijk groots in beeld gezet, en dat was ook wel heel interessant om te volgen (ik ben best een boksfan) maar, realistisch is het nergens. Gewoon wederom een typisch Amerikaans verhaal, waar de harde en zware jeugd gepaard gaat met hard trainen naar het succes. Zoals ik al zei de nodige sentimentele quotes die duidelijk dienen om de jongere generatie aan te spreken dat het leven niet makkelijk is, wat ook niet zo is. Dus zeker daarin slaagt de film gewoon weer. Ook die scene waarin hij hardloopt, of eerder aan het sprinten is, en verschillende bikes met wheelies langs hem heen scheuren is en scene die ik ook vaak op social media voorbij zie komen, met een diepgaande quote. Het is er dus doelgericht voor gemaakt wat in mijn ogen prima is hoor.

Dan concludeer je makkelijk dat de film een standaard boksfilmpje is, die erg graag mee wel liften met de grote titelreeks. Leuk allemaal hoor om een soort sequel reeks te maken alleen deed het me duidelijk niet zoveel. De romantiek is overbodig trouwens, ook overdreven gedramatiseerd omdat hij niet wou vertellen dat zijn vader Creed is bla bla bla, echt dat mochten ze van mij part er gewoon uit laten. De film neigt ook niet te streven naar zo'n kant in het verhaal. De opkomst van Adonis Creed is leuk trouwens, alleen kon het me nergens echt overhalen. Misschien dat een herziening in de toekomst me nog weet over te halen, nu niet.

avatar van MrHorror

MrHorror

Bespreking uit Creed - ikruikversemosterd:

"Na Rocky Balboa had Sylvester Stallone de mythe van zijn boksheld genoeg uitgeperst. Tijd om de bokshandschoenen op te hangen en met pensioen te gaan. Wat dat betreft hield hij het acht jaar lang vol om zich koest te houden. In 2016 keerde Stallone nog eens terug naar zijn geliefde kampioen. Niet om een gevecht aan te gaan, maar om de rol van trainer aan te nemen. In Creed moet hij Adonis Johnson (zoon van Apollo Creed) voorbereiden op het gevecht in de ring.

Gaat dat werken? Is Creed überhaupt net zo goed als de (in mijn ogen overigens best wel overschatte) oerboksfilm uit 1976?

Nee. Zeker niet.

Energieker, rauwer, dramatischer, urgenter en veel beter geacteerd weet Creed met gemak de doorbraakfilm van Stallone te overstijgen.

Het testosteron druipt van de gymzaalmuren. De jonge vechtersbazen stralen een straatvechtersmentaliteit uit waar Rocky nog wat van kan leren. Volgens mij zijn er echte kooi- en ringbazen gecast om Creed een extra rand te geven. Om het te beschrijven in het idioom van de bokswereld: Rocky is het lichtgewicht, Creed het zwaargewicht.

In de ring werkt Ryan Coogler met lange, vloeiende shots, om zo dichter bij de intensiteit van de knokpartijen te komen. De klappen die Adonis incasseert komen kneiterhard aan. Net als het kokende hoogtepunt tussen hem en rouwdouwer Rocky Conlan. Anders dan bij Rocky zat ik op het puntje van mijn stoel en hield ik mijn adem in. Welke bulldog zou ervandoor gaan met de overwinning? Dat is nou wat ik een klassieker noem.

En dan is er Michael B. Jordan, de gedroomde opvolger die moeiteloos de tegeltjeswijsheden mompelende bokslegende wegspeelt en met gemak de toorts overneemt. Jordan is meer dan alleen fysiek dominant. Ook op dramatisch spelgebied staat hij sterk. Daarmee heeft hij een enorm voordeel ten opzichte van Stallone.

Creed is de perfecte herstart van de franchise. Nu alleen hopen dat Jordan niet dezelfde ego-fout maakt als Sly. Zoals het opeisen van de regiestoel. We weten allemaal hoe dat is afgelopen."

avatar van teigertje

teigertje

Deze film opnieuw op de 4k uitgave gezien.

Met prachtig beeld en geluid.

Wat ook te gek is in het opstart menu de waanzinnig gave en prachtige rap song Last change van de beroemde Hip hop rap artiest Future een groot talent in deze muziek soort.

Deze eerste film van Creed met ijzersterke rollen van Sylvester Stallone en Michael B.Jordan en Tessa Thompson.

Ook heel leuk de vroegere beroemde actrice Philicia Rashad hier ook te zien, bekend uit de eigties komedie serie The Cosby show.

Mooie boks gevechten en aktie en ontroering.

Ook de rest van de cast speelt prima tot heel goed.

Een prachtig aansluitend verhaal naar de oude Rocky films.

Mooi camera werk en fantastische film muziek.

Blijft een ijzersterke film.