Genre: Drama / Sport
Releasedatum: 21 januari 2016
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Creed
"Your legacy is more than a name"
Adonis Creed heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen. Ondanks dat Rocky uit de bokswereld is gestapt ziet hij potentieel in Adonis.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Creed (MusicMeter)
Stitch
Tommy Holiday
Amir
Nino_1993
Tja Oscar...ieder z'n mening toch? Ik ben echt wel fan maar het had moetten stoppen bij Rocky Balboa
DiDa
Inderdaad, ieder zijn mening. Maar dan wel eerst de film kijken alvorens een mening / vooroordeel te vormen...
Nino_1993
Elke commerciële ingestelde film doet het op IMDB bij de eerste pakweg 5000 stemmen goed. Zegt helemaal niks.
maurice32
[quote]Bij IMDB doet hij het wel erg goed , maar de trailer doet me niks .
maurice32
Ah ok
max cady
Goeie film al loopt het verhaal precies zoals je denkt dat het zou lopen .. erg jammer. 2e helft van de film vind ik zeker beter dan de eerste. Het boksen is mooi in beeld gebracht en Stallone acteerd niet, die is gewoonweg Rocky Balboa. Twijfel tussen 3.5 en 4 ****
dsb1robin
DiDa
Vandaag zijn de nominaties voor de Golden Globes 2016 bekend gemaakt. Sylvester Stallone is genomineerd in de categorie "Best Supporting Actor In a Motion Picture"!!
tattoobob
Niet gedacht dat ik dat nog mee zou maken!
Hier nog een
moviefreak#1
Creed is een mooie mix geworden van sociaal drama en een onderhoudende sportfilm. Niet geheel verrassend dat het een (soort van) spin-off is op de film die bekend is geworden vanwege die mix. Voor mij persoonlijk was het nostalgie gehalte zeker aanwezig maar niet storend. Creed staat zoals zijn hoofdpersonage dat graag wil geheel op zichzelf maar heeft wel het respect voor de geschiedenis rondom Rocky en Apollo.
Ryan Coogler slaat met zijn tweede speelfilm de plank wederom flink raak. Hij weet wederom het beste uit Michael B. Jordan te halen en weet zelfs Sylvester Stallone voor het eerst in jaren weer eens te inspireren tot een prachtige acteerprestatie. Ik denk dat Stallone alleen in de eerste Rocky film nog eens zo goed was, ik hoop dat hij eens wat andere prijzen gaat winnen dan de Razzies dit jaar. Al met al een zeer geslaagde film die ik warm kan aanraden.
Al gezien DIDA???
Nino_1993
Samenraapsel van de vorige films, niet nieuws onder de zon. Maar ik blijf wel fan
mcdaktari
Ik ben nooit echt liefhebber van de Rocky reeks geweest, maar denk toch dat ik deze maar eens een kans ga geven.
Basto
- 11944 berichten
Mooie afsluiter. Net als het eerste deel veel meer drama dan boksfilm. Wederom een glansrol van Stallone.
brave71
tot het gevecht nog wel een redelijke film, maar dan gaat het mis.
Bij de eerste rocky films waren de gevechten nog wel grappig en onderhoudend, maar zo veel jaren verder is het compleet over de top en daardoor slecht
En al die verwijzingen naar de rocky films zijn ook irri,
krap aan een 2
sandrokan
Natuurlijk is het allemaal over de top, maar dat is in alle rocky films.
Creed ( Rocky 7 ) hoort er helemaal bij, het gevoel dat je met de vorige delen hebt heb je ook met Creed. Fans van Rocky...zeker kijken.
Walter White
Een geweldige film vanaf het begin tot het einde bleef het boeiend en totaal niet saai.
En goed geacteerd door Michael B. Jordan & Sylvester Stallone.
Imperial Figure
Inderdaard zeer goed voer voor rocky fans.
Rocky 4 is qua entertainment value naar mijn mening de leukste, al wel de meest stompzinnige.
Qua acteerwerk en sentiment is deze Creed waarschijnlijk wel de beste uit de franchise.
Maar de background story van Adonis Creed had voor mij wel wat meer ghetto/achterbuurt mogen zijn, en dat Rocky hem ontdekt. Daarnaast hadden de gevechten wel iets langer mogen zijn en iets minder aandacht voor de romance tussen de dame en Adonis. Maar over het algeheel is het een erg vermakelijke film en prima voer voor Rocky fans.
Nino_1993
Natuurlijk is het allemaal over de top, maar dat is in alle rocky films.
Rocky 1 & 2 over de top? Snap ik echt niet
Northernlight-
Overdreven sentimenteel en in hoge mate voorspelbaar. Michael B. Jordan acteerprestatie voelt heel geforceerd en prutserig aan en weet nergens echt te overtuigen. Het verhaal raakt kant noch wal en is vooral kluchtig , net als de dialogen.
olbo
De glans is er een beetje af en het valt een beetje in herhaling. Had eigenlijk niet anders verwacht
gauke
Het leek nog het meest op de zevende Rocky-film, alhoewel Sylvester Stallone niet meer het centrale middelpunt was en het estafettestokje had overgegeven aan de jongere generatie. Deze nostalgische, energieke "feelgood" boksfilm kwam authentiek over, was zeker levendig, maar ook clichématig en viel te veel in herhaling waardoor ie onnodig in de lengte werd getrokken. Het rauwe eindgevecht was echter fantastisch (en opnieuw het levende bewijs dat boksen absoluut geen sport is). Michael B. Jordan maakte indruk in zijn hoofdrol en tussen hem en Stallone was sprake van chemie.

Michael B. Jordan geeft update rond uitbreiding van 'Creed'-universum

Michael B. Jordan brengt Creed-universum naar televisie met nieuwe Prime Video-serie 'Delphi'

Nieuwe officiële trailer voor langverwachte 'Creed III' van Michael B. Jordan nu te zien

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen zeer binnenkort uit het aanbod van Netflix

Rocky
Drama / Sport, 1976

Aruitemo Aruitemo
Drama, 2008

Spotlight
Biografie / Drama, 2015

The Hateful Eight
Western / Mystery, 2015

What Happened, Miss Simone?
Documentaire / Biografie, 2015

Straight outta Compton