• 9.378.137 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels, Iers, Latijn en Mandarijn

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Gangs of New York

"America was born in the streets."

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

Amsterdam Vallon

Bill "The Butcher" Cutting

Jenny Everdeane

Johnny Sirocco

"Priest" Vallon

Walter "Monk" McGinn

avatar van Fryce

Fryce

Geweldige film, had deze lang geleden gezien en weet daar nog van dat ik er absoluut niet ondersteboven van was. Maar dat kwam voornamelijk, omdat ik er een soort van braveheart van verwachte. Heb hem vandaag wederom gekeken en ben er van onder de indruk. Het ziet er allemaal erg lekker uit, dialogen zijn erg goed en af en toe meesterlijk, helaas wat minder goed vertaald.

avatar van AC/DC

AC/DC

Zinema schreef:

Redelijk maar vaak overgewaardeerd avonturen drama met enorm budget. Wonderwel door Scorsese gemaakt met misschien wel in het achterhoofd een Oscar. Won veel prijzen maar geen enkele Oscar ondanks de 10 nominaties. Behoort tot het mindere werk van de doorgaans geniale regisseur.

Ik vraag me af wanneer jij je eerste 5,0* gaat geven na bijna 2000 films?

avatar van ohantje1

ohantje1

goeie film maar leonardo di caprio was denk ik niet de goede acteur de voor hij speeld het wel super maar ze hadden van mij iets groterer acteur mogen doen maar het is een goeie film

3,5

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Een film die heel fraai oogt en een nette uitwerking kent maar waar eigenlijk minder verhaal inzit dan de 166 minuten laat uitschijnen, helaas is de film daardoor wat te langdradig en had hij beter maar zo'n twee uur geduurd. De gevechtsscènes waren redelijk goed en het acteren viel hier en daar een beetje tegen.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

E V schreef:

Martin Scorsese heeft wel betere films gemaakt. Dus wat dat betreft is de film wat tegenvallend.

Verwacht je een leuke, actievolle film met een goed verhaal en goed acteerende spelers ga dan deze kijken!

Juist je haalt me de woorden uit de mond. Ondanks het feit dat Scorsese betere films heeft gemaakt (wat niet zo moeilijk is gezien het aantal) vond ik dit toch zeker een dikke 4* waard.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Daniel Day-Lewis acteert anders wel prachtig in deze prent !

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ondertussen hebben een aantal critici hun opinie weerzien en begint deze meesterwerk zich te ontplooien!

Gangs of New York may achieve greatness with the passage of time. Mixed reviews were inevitable for a production this grand (and this troubled behind the scenes), but it's as distinguished as any of director Martin Scorsese's more celebrated New York stories. From its astonishing 1846 prologue to the city's infernal draft riots of 1863, the film aspires to erase the decorum of textbooks and chronicle 19th-century New York as a cauldron of street warfare.

Ik ben eveneens van mening dat Gangs of New York zich over jaren of decennia's (zoals Citizen kane of Apocalypse Now die ook toentertijd niet geheel naar hun waarde werden geschat) mag benoemen als een klassieker.

Senses of Cinema Groots meersterwerk! 5*

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Een heel andere film dan ik voor ogen had. Maar desalniettemin toch één van de betere films die ik recent gezien heb. De stijl die de film hanteert is soms wat over-the-top maar het 19de eeuwse New York werd prachtig neergezet. Ook vooral hoe het weerspiedelde met het hedendaagse New York over onderwerpen als racisme, bendeoorlogen en het dagelijkse leven. Geweldige prestatie van Day-Lewis als 'the butcher' trouwens.

4/5

avatar van bild

bild

Ik vond deze prent helemaal niet langdradig, zelf interessant en boeiend. De acteerprestaties zijn zeer ook zeer goed en de film heeft een aardig sfeertje.

avatar van Freerunner

Freerunner

Deze film heb ik echt al grijs gedraait, ik weet zelfs bij veel stukken de tekst uit m'n hoofd. Erg sterk plot, sterkte acteerkunsten van de hoofdrolspelers. New York is erg mooi weggezet hier.

@ Fryce, zet de engelse ondertiteling aan als je dat kan volgen, maakt de film al stukken beter

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Veel geld en moeite hebben niet het beoogde resultaat opgeleverd: 3.50 (3.70)

Als je Martin Scorsese zegt dan zeg je automatisch kwaliteit. De man is een perfectionist, en dat stralen veel van zijn films dan ook uit. Toch valt het in Gangs of New York niet zo op z'n plaats zoals dat in bijvoorbeeld The Departed wel het geval is. De film is te weinig een geheel wat alle elementen in harmonie laat functioneren door een aantal cruciale factoren. Opvallend ook dat de personages vrij oppervlakkig blijven in 152 minuten film en het verhaal nooit echt helemaal goed van de grond lijkt te willen komen. Te voorspelbaar, op momenten te geforceerd en vooral te veel scenes die eigenlijk maar weinig aan het plot toevoegen. Toch maakt Scorsese ook hier weer een sterk product van dankzij zijn jarenlange ervaring, oog voor detail en grote realiteitszin.

Want hoewel het script toch wat bij de verwachtingen achterblijft en de regie door Scorsese in andere prenten van zijn hand toch echt beter is geslaagd, krabbelt Gangs of New York toch boven het maaiveld uit dankzij een ijzersterke Daniel Day-Lewis en de toch weer heerlijke cinematografie. Lewis groeit in zijn rol naarmate de film vordert, waarbij hij een aantal scenes neerzet van grote klasse, die finesse ontbreekt bij DiCaprio in deze prent, ondanks dat hij weeral een bovengemiddelde prestatie neerzet. Cameron Diaz stelt helaas hevig teleur, ik snap haar casting ook niet helemaal in deze, maar goed. De meeste bijrollen zijn vervolgens wel weer van voldoende niveau. Overigens mag de cast zich tevreden stellen met de over het algemeen hoogstaande dialogen, die bij vlagen zelfs interessanter zijn dan het script an sich.

Waar Scorsese mij in The Aviator en The Departed al mee wist te slepen in alle cinematografische pracht weet hij dat hier opnieuw te bewerkstelligen. Met name de geweldige opnamelocaties en decors ademen karakter uit (het tegenvallende scenario weet hier helaas niet de juiste sfeer bij te creëren) zoals dat van Scorsese verwacht mag worden. Verder oogt het camerawerk verzorgd met enkele bijzonder fraaie shots en mag toch ook de puntgave montage weer niet onopgemerkt blijven. Opnieuw verzorgt overigens door Thelma Schoonmaker, de rechterhand van Scorsese op dit gebied. Ook de soundtrack functioneert naar behoren. De film sleepte uiteindelijk 10 oscarnominaties binnen, maar dat de film er geen wist te winnen verbaasd me na het zien van de film eigenlijk niet. Het ontbreekt de film namelijk aan één écht goed element. Oke, wellicht dat Day-Lewis het beeldje had verdient, maar hij moest die eer aan Brody laten. Het helaas wat achter de feiten aanlopende script zorgt ervoor dat de film in zijn geheel niet optimaal rendeert, iets wat Scorsese zichzelf maar niet al te zwaar moet aanrekenen.

Script / Verhaal:................ 3,00

Positie: 64/357

Gangs of New York staat daarmee voor 'Troy' en achter 'Babel'

avatar van simonvinkie

simonvinkie

leuke film met de terugkeer comeback van dicaprio goed acteerwerk van Lewis gewoon goeie film

7.3

avatar van dennis013

dennis013

Slecht tot matige film. DiCaprio is veels te knap en meisjesachtig voor de rol van stoere Ierse held. Dat hij continue heel moeilijk kijkt verandert daar niets aan.

De sfeer is ook niet goed, want het ziet er gewoon uit als een soort verkleedpartij a la 'The Warriors', maar dan in de verkeerde tijd.

De film duurt veels te lang en dat terwijl er een hele hoop dingen op éé'ns afgeraffeld worden aan het einde.

Kortom. Niet goed, zonde van mijn tijd.

avatar van barns

barns

Film kon me wel bekoren, vond hem alleen iets te lang.

en zoals Dennis013 al zegt had de rol van Amsterdam beter bij een ander acteur gepast.

Achja , voorderest was het gewoon een goede film.

Niet te veel klagen.

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Allereerst moet ik zeggen dat het inmiddels al een tijdje geleden dat ik deze film heb gezien. Het ziet er zeer imposant uit, de set, de kleding en algehele look van de film is echt genieten wat mij betreft. Met een ongelovelijk goede Daniel Day Lewis als het - wat hem betreft - opperhoofd van het 19e eeuwse New York.

However, daar blijft het wat mij betreft wel bij. De film is gewoonweg erg langdradig. Het plot is nou ook niet echt denderend, ik had er veel meer van verwacht c.q. gehoopt. Zoals meerdere mensen hier al aangaven hoopte ik ook op meer gevechten tussen de Gangs. Verder waren Dicaprio en vooral Diaz het lachertje van de film, maar dat was waarschijnlijk alleen om het financiële gat te vullen.

Alsnog 3 sterren, voornamelijk door Daniel Day Lewis.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Ik kan het nog steeds niet geloven dat niet Daniel Day Lewis, maar Adrian Brody de Oscar won.

Wat een blunder van de Academy!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Vanavond op tv zie ik, maar ik ga hem niet opnieuw kijken. De film biedt weliswaar mooie beelden en heeft een bepaalde allure, maar het verhaal is mij te weinig boeiend. Toch jammer want in potentie is het allemaal wel goed.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Paar keer gezien, maar toch nog maar even opgezet vanavond.
Ergens kan het toch niet een indruk op mij achter laten.
Ik kijk meer voor de rauwe vechtpartijen op straat wat ook erg goed wordt verfilmd. Soms lijkt het even alsof je er zelf bij bent.
Ik ben wel redelijk fan van DiCaprio, maar vooral Daniel Day-Lewis stal hier de show met een niet alledaagse rol. De verschillende bendes kwamen een beetje clownesk op mij over. Beetje verkleedpartijtjes-achtig oorlogje spelen. Het ging er ongetwijfeld ook nog echt zo aan toe in die tijd, maar ik kon te weinig onderscheid tussen ze maken, waardoor ik ook niet echt een kant kon kiezen.
Het had alle kanten van mij uit mogen gaan en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest van de regisseur. Einde was dan ook jammer dat ze hun gevecht niet normaal konden afmaken door al die soldaten en hun kanonnen etc. Had graag nog een echt eindgevecht gezien tussen de gangs. Het werd nu allemaal iets te onduidelijk allemaal en voelde opeens afgeraffeld aan. Dit was dan ook even de laatste keer dat ik deze film heb gekeken. Redelijke aanrader voor 1 keer. Daarna wordt die echt steeds minder.

avatar van Ossenkar

Ossenkar

Prima film voor de woensdagavond goede actie met veel bloed op de lens.

Oke the Butcher is weliswaar een medogenloze moordenaar

hij raakt toch wel een gevoelige snaar bij mij, alleen op het laatst blijkt hij toch niet zo oprecht als hij zich voordeed.

(gezien de bijl in de rug van een ongewapende man).

Hoe Amsterdam (di caprio ) verraden wordt is wel een beetje voorspelbaar zo zie wel weer dat liefde haat verraad en broederschap zeer dicht bij elkaar liggen.

genomineerd voor 10 ossenkarren zelfde jaar als the pianist en lotr 2 towers

uitgekomen daarom niet in de prijzen denk ik zo, desalniettemin van mij 5 ossen-karretjes.

avatar van ricooo

ricooo

hele goede film, blijft boeien van begin tot eind. En zoals de meeste beamen hier, een geweldige acteerprestatie van Daniel Day Lewis, wat maakt die gast indruk als de Butcher zeg! 4 sterren, vooral voor de Butcher

avatar van Rolling John

Rolling John

Ik heb voor de tweede maal genoten van deze film. En nu vooral gelet op de vele mooie details. Het begin met die spectaculaire, bloederige veldslag heb ik een paar keer in slowmotion terug gekeken. Ook de broeierige plaatjes in de hoerenkasten/cafés zijn niet te versmaden. Deze film gaat een klassieker worden.

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Superfilm, geweldige soundtrack ook!

Het enige wat me stoorde aan de film was Cameron Diaz, daar hadden ze toch beter een andere actrice voor genomen vind ik.

avatar van Yennick11

Yennick11

Was laatst op tv deze. Het was zaterdag en ik kwam net terug van me werk. Ik zou met een paar vrienden op stap gaan. Ik wilde eerst zelf even een biertje drinken en zette de tv aan. Spectaculair begin vergelijkbaar met de rellen in Beverwijk. De film greep me wel en ik pakte nog een biertje. Ik ben niet op stap geweest, wat een grandioze film. De dienstplichtrellen, het karakter van Bill the Butcher, de veelzijdigheid van Leonardo diCaprio en de schoonheid in de stem van Cameron Diaz vormen samen met het script het kloppende hart van een geweldige film. De set, het oude new york is het mooie likje goude verf en ik ga heel gauw mijn top 10 bijwerken.

avatar van Mark W

Mark W

Erg goede film. Had m een paar jaar geleden al eens gezien, nu op DVD. Zeker de moeite waard. Indrukwekkend verhaal, idem shots van het oude New-York. Zeer sterk geacteerd door Daniel Day-Lewis en in mindere mate ook door Leonardo DiCaprio.

Het verhaal wordt tot in detail uitgewerkt, wat meestal goed uitpakt. Echter wordt het mij iets té langdradig allemaal. Speelduur daarom veels te lang. Bovendien kon de hele verhaallijn rondom Cameron Diaz mij gestolen worden. Ben geen filmmaker, slechts liefhebber, maar als alle scenes met haar eruit geknipt zouden worden, zou ik het niet missen. Natuurlijk is ze mooi ed, maar dat is hier niet van toepassing. Jammer, maar er blijft toch 3,5* over voor deze goede film.

avatar van robtervoert

robtervoert

Ik vond het een heerlijke film om naar te kijken. Goede cast en een mooi verhaal. Topper.

avatar van Driello

Driello

prima kijkvermaak. Dat mag gezegd worden. maar nergens hoogstaand....

avatar van decicco

decicco

Laatst was deze film op sbs 6 ergens midden in de nacht. Heb deze film helaas niet kunnen af kijken maar wat ik gezien heb was super! Ik probeer deze film zeer zeker nog eens ergens uit de kast te halen om hem nog eens op mijn gemak te kunnen bekijken haha.

avatar van revengeyo

revengeyo

ohantje1 schreef:

3,5

vond ik ook, brad pitt was beter geweest voor deze rol

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Fantastische film. De opbouw van de film is werkelijk goed. Ook de acteerprestaties waren zeer voldoende.

Het einde vond goed, maar ik had meer verwacht. Een best harde en ruige film maar zeker leuk om naar te kijken hoe het toen ging.

Ook was ik verrast van Cameron Diaz om haar eens in een andere rol te zien. Ze deed echt goed maar minder dan in haar andere films die ik van haar gezien heb. Ook Dicaprio is weer lekker knap amai, en acteer er weer goed op los.

Maar de dialogen zijn soms een beetje rommelig. En ik vond het raar waarom bijna iedereen achter die Bill stond, terwijl sommige mensen eerst bij de Dead Rabbits hoorden.

Maar toch vermakelijk en op het einde heb ik wel lopen janken maargoed toch zeker aan te raden.

avatar van Nomak

Nomak

Tweede kijkbeurt en ik heb ongeveer hetzelfde gevoel als de eerste keer. Namelijk het gevoel dat hier heel wat meer had ingezeten. Let op, ik vind het zeker geen slechte film, verre van zelfs.

Het begin is sterk en voor je het weet bevind je je als kijker midden in een slagveld waar de bendes elkaar te lijf gaan. Met die openingsscène hebben we ook al meteen kennisgemaakt met Bill The Butcher, het personage van Daniel Day-Lewis. Wat een acteur is dat toch, echt iemand die een film beter maakt. Hij wordt als het ware zijn personage. Ik hoop dat we in de toekomst nog meer prachtige rollen te zien krijgen van deze meesterlijke acteur.
Ook Leonardo DiCaprio is goed op dreef en acteert hier prima.
Dit zijn toch wel de twee mannen die de film dragen. Er zijn nog wel enkele best grote namen aanwezig, maar die krijgen te weinig tijd zoals Liam Neeson, of hun rol is overbodig te noemen zoals Cameron Diaz.

Zoals gezegd dus een prachtige openingsscène. Helaas zakt het daarna wat in. Het gaat nooit echt vervelen, dus langdradig wil ik het niet noemen. Maar het is gewoon wat minder interessant.
Gelukkig krijgen we tussendoor nog wat moois te zien waaronder misschien wel de beste scène van de film. Ik heb het over de scène waar Daniel Day-Lewis messen werpt in de richting van Cameron Diaz en de mislukte moordpoging van Leonardo DiCaprio. Dit is echt zo een moment waar Daniel Day-Lewis zijn klasse laat zien.

Het grote minpunt van de film vind ik het einde. Het gevecht tussen de bendes is onvermijdelijk en als kijker leef je er echt naar toe. Heel erg jammer dat dit dan naar de achtergrond verdreven wordt door een burgeroorlog. Het kan aan mij liggen, maar ik zat echt niet te wachten op kanonnen en soldaten. Ik wou namelijk een groot gevecht zien tussen de bendes van de twee hoofdpersonages. Dus dit einde vind ik dan wel een anticlimax.
Toch is Gangs of New York een goede film die vooral gedragen wordt door de sublieme acteerprestatie van Daniel Day-Lewis.