• 9.374.524 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels, Iers, Latijn en Mandarijn

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Gangs of New York

"America was born in the streets."

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

Amsterdam Vallon

Bill "The Butcher" Cutting

Jenny Everdeane

Johnny Sirocco

"Priest" Vallon

Walter "Monk" McGinn

avatar van Macmanus

Macmanus

Een beetje een slechte opening gehad deze film "maar" 9.1 miljoen dollar opgebracht.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Macmanus schreef:

Met alle hype en verwachtingen van deze film kun je niet meer over een 'beetje' slechte opening praten. Ik vrees dat je wel over een flop kunt spreken (natuurlijk door de concurrentie van TT).

Neemt niet weg dat ik 'm nog zeker ga kijken als hij hier uitkomt.

Goede films zijn wel vaker geen commercieel succes. Neem een film als Fight Club.

avatar van Diam0nD

Diam0nD

Ik bevind mezelf nu in hartje miami south beach ik ben van plan om over 2uur naar deze film te gaan betere zaken, ik zal jullie ervan laten weten wat ik ervan vond...... :):):)

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik ben dus naar de Europese première geweest in Brussel. Scorsese heeft de film zelf kort komen inleiden, en daarna was het dus zover: eindelijk de film gezien waar ik al zo lang naar uitkeek.

Ondanks de erg hoge verwachtingen is het absoluut geen tegenvaller geworden. Daniel Day-Lewis speelt fantastisch en wordt alleen soms overklast door de prachtige sets die ze gebouwd hebben. Er zitten ook weer de typische Scorsese-ingrediënten in: lange, verbluffende tracking-shots, bad guys die soms zo overdreven handelen dat het grappig wordt, en veel geweld. Misschien een upgrade naar 5 sterren als ik hem nog eens heb gezien

avatar van Ericinho

Ericinho

gaan we hier nu ook een pennenstrijd beleven tussen de verstokte LOTR fans en de 'elitaire' GONY liefhebbers zoals op IMDB???

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

zag 'm vanavond in de sneak ... wat vond ik ervan : zie Wolkenmeter hierboven (behalve dat ik me een beetje stoorde aan de overbodige en niet-overtuigende lovestory tussen Leonardo en Cameron, jammer)

Daniel-Day Lewis was heeeeerlijk. Wat een rol zeg!

**** 4 op 5 ****

avatar van EmDee

EmDee

Tonyvdb schreef:

Daniel-Day Lewis was heeeeerlijk. Wat een rol zeg!

Tony, dan moet je echt In the Name of the Father zien!

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

EmDee schreef:

Tony, dan moet je echt In the Name of the Father zien!
dat heb ik, maar DD Lewis is nog beter in "Gangs of New York", zul je met me eens zijn, denk ik, als je hebt gekeken.

avatar van stinissen

My left foot, is ook top Tony.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Kijk trouwens ook naar de cameo van Scorsese. Niet te missen als je z'n gezicht een beetje kent

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik heb hem gisteren in de Sneak gezien en ik moet zeggen... ben niet zo enthousiast als de rest.

Even bij het begin beginnen, de film ziet er werkelijk prachtig uit. Visueel zit Gangs of New York zeer sterk in elkaar, maar helaas... dat is niet genoeg voor een hele goede film.

De openingsscene is erg amusant om naar te kijken, lekker massaal knokken doet het altijd goed in films en daar klaag ik ook niet over. Wel vond ik dat vrouwtje (ben haar naam kwijt) met die eh.. rare nagels die mensen gaat bijten een beetje té, maar vooruit. Leonardo speelt 'gewoon' goed, niet irritant of wat dan ook. Daniel Day Lewis is wel heel erg goed als William 'Bill the Butcher' Cutting en Cameron Diaz? Tja... niet bijzonder, ik vind trouwens wel dat ze er in andere films een stuk mooier uit zag. Dit is een beetje de Cameron van Being John Malkovich zeg maar

Verder over het verhaal! Ik vond het wel erg ongeloofwaardig allemaal zeg. Leonardo di Caprio is nog maar net 2 seconden terug op de plek waar hij pak hem beet een jaar of 18 terug voor het laatst was en binnen no time is hij:

1. de superheld (hij redt meteen iemand van de dood)
2. de hunk van de stad (Cameron valt natuurlijk meteen als een blok voor Leo)
3. de langgewilde zoon, die William 'Bill the Butcher' Cutting nooit heeft gehad

The Butcher neemt natuuuuurlijk Leo helemaal onder zijn hoede en Leo werkt zich binnen no time op tot DE stoere man van de Five Points. Als hij besluit om dan toch maar eens wraak te gaan nemen voor de dood van zijn vader, wordt de spanning weer goed merkbaar in de film. De film lijkt te zijn ontwaakt uit het cliche-middagdutje en lijkt toe te werken naar een grande finale! Een historische clash tussen de 'gang' van The Butcher en die van Leo, die voor de gelegenheid even 100.000 Ieren heeft opgetrommeld.
Maar wat de film dus echt de das om doet is het volgende :
De film lijkt te ontaarden in een grandioze strijd... maar dan! Op het punt dat de twee gangs willen gaan strijden, wordt de stad aangevallen. Alle gebouwen worden kort en klein geschoten met kanonnen en de strijd verliest in 1 klap al haar importantie. Door de hele opbouw naar dit moment toe, zorgen de kanonnen voor een enorme anti-climax. Leo vermoordt nog wel even zijn aartsvijand, maar dat lijkt er allemaal niet meer toe te doen. Beetje jammer!

Langdradig was de film niet, de 160 minuten gingen erin als koek, maar van Scorsese heb ik toch al vele malen beter gezien.

Goodfella

Ik ga a.s. maandag. Hmm.. ik zie wel... kijk er nog steeds erg naar uit in ieder geval!

avatar van Elora Danan

Elora Danan

Misschien is dit zo'n film die je vaker moet zien om 'm beter te gaan vinden. Ik vond het acteerwerk van diCaprio en natuurlijk Lewis GEWELDIG, maar Diaz zwaar irritant helaas. Beetje langdradig toch wel maar hij heeft de hele godganze nacht door m'n hoofd gespookt dus hij heeft wel indruk gemaakt.
Jammer alleen van dat voorspelbare laatste shot van New York
Wanneer wordt zo'n hoge hoed weer mode? Vind t gaaf!!!

avatar van Jordy

Jordy

wilde vanavond naar de sneak in Hilversum, maar hij draait helaas in een klein zaaltje.. beetje zonde. Komt wel dan...

avatar van Vyvre

Vyvre

Heb hem zojuist in de sneak gezien, en sluit me bij tovenaar aan. Lewis speelt echt fantastisch..hij en Newman (Road to Perdition) mogen wat mij betreft beide de oscar voor beste acteur mee naar huis nemen. Dat is echter niet genoeg om de hele film te dragen. Vond het liefdesverhaal overkill, als ze dat hadden geschrapt was de film een half uur a een uur korter geweest..en daarmee een stuk interessanter/pakkender. Vond 160 minuten net iets teveel van het goede. Settings daarentegen zijn wel enorm goed, wat compleet wordt gemaakt met zeer natuurgetrouwe kostuums/make-up etc. Maar ook ik stoorde me aan het punt dat tovenaar noemde in zijn spoilertags, de eind-battle. Wat een waanzin. Waarom 160 minuten naar een gigantische battle toewerken die vervolgens compleet tenietgedaan wordt door niet aangekondige noch plot-behoevende (nee queto, geen commentaar op dit woord please..niet dat je deze film de komende 20 jaar zult zien maar je begrijpt wat ik bedoel ) schepen met kanonnen die de complete stad aan puin schieten ? Je gaat me niet vertellen dat ze in 1864 GPS op die kanonnen hadden die de exacte locatie van de rellen konden bepalen evenals de locatie van de opmarcherende politie. Flikker die kanonnen eruit, maak er een leuke laatste battle van waarin Lewis uiteindelijk DiCaprio verslaat en ik had op 4,5 ster gezeten. Had DiCaprio Lewis op de chauvinistische amerikaans-publiek-crowdplease-manier (weer geen commentaar please ) verslagen, had ik op 3,5 ster gezeten. Dat zouden de eindes zijn waarop ik had gehoopt danwel gerekend had. Anti-climax was beslist niet op zijn plaats en ook niet logisch gezien de opbouw van het verhaal, dat naar dit ene moment toewerkt. 3*

Goodfella

Geweldig camera- en acteerwerk en een fantastische sfeer en setting. Stoorde me persoonlijk niet aan het einde, helaas wel een typisch wraakverhaaltje.. wat dat betreft niet bijster orgineel dus. 3,5 *

avatar van Padd0

Padd0

Ik ben het helemaal met goodfella eens.

(Hé verdorie ben je me net voor met een post )

Goede acteerprestaties, film zelf ook goed maar niet van het niveau van wat ik verwacht had daarom 3,5*.

btw. Waarom moetsen vervelende twin towers op het laatst weer in beeld komen

Goodfella

Oje, vergeten te noemen... dat laatste shot van de film was bijzonder tenenkrom.. juist ja

avatar van neo

neo

joh 5 augustus is ie al te huur

avatar van Ansje

Ansje

vond het een mooie film , in het midden van de film zakt het een beetje in maar later toch weer goed gekomen daniel en leonardo hebben hun rollen geweldig gespeeld .

dat kleine jongetje is eindelijk een vent geworden

avatar van hugohei

hugohei

Vreemd.

Indrukwekkende sets en overweldigende massascènes, visueel spierballenwerk, en tenminste eén TOProl (Daniel Day-Lewis)... en toch heb ik de film tamelijk on-geboeid bekeken. Dat moet aan het wel erg simpele scenarioschema liggen : dat is in drie zinnen verteld. Diaz komt in die drie zinnen niet voor : ze heeft dus eigenlijk niets essentieels te doen.

En dan heeft ze dus geen tragiek, en geen beweegreden en dan zwerft ze maar wat rond tussen de Heren Hoofdrolspelers.

Scorsese bewonder ik zeer, maar wat hem hiermee voor ogen stond is me niet duidelijk. Misschien heeft hij Novecento pas nog eens bekeken. De passie die in die film zit is in deze film bombarie en lawaai en uiterlijk vertoon en slagerswerk (Scorsese : Uw Keurslager !).

Af en toe zie ik toch echt behoorlijk smakeloze kitsch (aan het einde bijvoorbeeld).

Zie verder het doorwrochte verhaal van Tovenaar, hierboven. En ga vooral toch kijken. Morgen maakt Scorsese weer een meesterwerk, en Day-Lewis is BACK IN TOWN.

avatar van dttom

dttom

Mja mja tja uhm was dit het? idd de eindbattle daar heb ik 160 minuten voor gezeten en dan komt opeens het hele burgeroorlog gedoe op de voorgrond aan het eind en zijn de gangs opeens naar de achtergrond verdreven. Ik snapte het niet helemaal toen ik zat te kijken. Ik wilde gevecht!!! . Gelukkig waren de 160 minuten niet al te saai door Daniel Day Lewis die echt erg goed acteert, vooral de scene met het konijn was erg goed gedaan. tja beetje jammer voor scorsese, dat hij toch nog twintig jaar extra kreeg om is goed over zijn film na te denken en er nog een beetje aan te werken en dan maakt hij vervolgens dit. Zonde

avatar van Maarten

Maarten

Heb de film gisteravond in de sneak gezien en vond hem echt goed! Vooral het staaltje performance die Daniel-Day Lewis neerzet is verbluffend! De film is absoluut niet te lang en de sets en decors zijn fantastisch...

Enige minpuntje vond ik dat als je op einde "New York" zeg maar ziet veranderen dat ze eindigen met de Twin Towers", ze hadden ook nog een "shot" van hoe New York "nu" is zeg maar, bij zo'n dure productie is dat een beetje jammer

Voor de rest echt genoten en zeker een aanrader voor een lekker avondje bioscoop of later voor op de bank met een biertje erbij

avatar van Vyvre

Vyvre

Heb hem een kleine week laten bezinken, en blijf erbij dat het voor mij een teleurstelling was. Mijn verwachten waren wellicht te hoog gespannen, maar niettemin verlaagd naar 2,5 ster.

avatar van sydney

sydney

Nou, ben ik niet met je eens. Ik heb hem een paar uur laten bezinken en ik vond het een topper (4,5 ster). Ik waande mij in die tijd en vond vooral dat er erg goed op details is gelet. Het enige wat mij stoorde was het einde. Waarin in het laatste beeld the twin towers waren te zien. Er had nog een beeld nagemoeten naar mijn mening. Dit is historisch onjuist. Maar dat is natuurlijk weer typisch Amerikaans. jammer. Dat heeft de film echter niet verpest.

avatar van slowhand

slowhand

vandaag heb ik hem gezien in de sneak vond hem matig, beslist geen topper, 3 sterren meer absoluut niet.

avatar van aburefan

aburefan

vond het niet zo bijzonder, maar door het acteerwerk van Daniel Day Lewis en de regie 3 sterren.

avatar van De Knip

De Knip

Heb er niet van genoten, matig script, matig geacteerd. Niet echt intens beleefd deze film, miste duidelijk iets. Voorspelbaar is ie ook, moet ik nog verder gaan...?

*1/2

Geen meesterwerk, maar wel een film die me af en toe imponeerde. Groots opgezet met een geweldige Daniel Day-Lewis. Het middengedeelte bevat helaas wat nutteloze stukjes, met de Cameron Diaz-verhaallijn, maar de finale daarentegen mocht er zijn.

De muziek bij de battle-scenes met die trommels vond ik ook wel heftig. Krappe 4 sterren.