Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Gangs of New York
"America was born in the streets."
De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.
- Trailer (YouTube)
- Gangs of New York (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Walter "Monk" McGinn
McGloin
Shang
neo
inderdaad ben benieuwd hoe dicaprio acteert.ik heb een beetj eeen hekel aan hem ,maar aangezien het een film van martin scorsese is met voor de rest een goeie cast,ga ik de film zker wel kijken.
Brooklyn
6 maart 2003 pas? Hoelang en hoevaak is deze film al uitgesteld zeg... Ik hoop dat de film van die kwaliteit is dat Scorsese nu eindelijk eens een oscar wint voor beste regie.
JoeHallenbeck
Als een film zo vaak uitgesteld wordt, betekent dat meestal weinig goeds.
NERD
Hoezo dat? Wordt het acteer spel er minder van? Raakt de film ineens uit de mode omdat het 4 maandjes later wordt uitgebracht? Worden de camera beelden ineens minder?
Lijkt mij juist dat de film alleen maar beter van wordt wanneer er meer/genoeg tijd voor genomen wordt. In plaats van hem dan maar (onaf) optijd uit te brengen.
JoeHallenbeck
En het acteerwerk wordt idd niet minder nee, maar wordt het wel beter dan?
Jos2
Ik zeg alleen dat de praktijk heeft uitgewezen dat films die meerdere keren worden uitgesteld (GONY is al langer dan 4 maanden uitgesteld volgens mij hoor) meestal niet best zijn.<br
En je hebt natuurlijk volkomen gelijk. Something's wrong. De vraag is of ze het kunnen fixen, maar een goed teken is het niet.
Wolkenmeter
De Amerikaanse release zou vervroegd worden: begin december in plaats van rond Kerstmis. De reden hiervoor zou zijn om de concurrentie met Catch me if you can (ook met Dicaprio) te ontwijken.
Macmanus
Dan moet deze film concurreren met Harry Potter das lekker handig.
Macmanus
Daar heb je gelijk in, maar naar lord of the rings wel, dus dan moeten ze daar mee concurreren ook niet slim.
Wolkenmeter
Als ze Lord of the Rings één of twee weken voor zijn, zal het niet zoveel uitmaken qua Box-office. Ik denk trouwens dat er heel veel mensen zijn die ze wel allebei zullen gaan zien.
Ondanks de problemen bij Gangs of New York koester ik nog altijd hoge verwachtingen. Dit is DE film die Scorsese al heel lang had willen maken. Jammergenoeg duurde het maken ook heel lang
cornelis
Zoiets heeft ook in sterke mate te maken met de publiciteit. Met de ene Leo tegen de andere opboksen is PR-matig erg lastig (er is maar 1 Leo om interviews te doen etc), zelfs al zouden beide films een andere doelgroep hebben. Overigens betwijfel ik dat deels, aangezien Leo goed is voor een deel van het publiek, welke film hij ook doet.
EmDee
Heb de nieuwe Best Of-CD van U2 binnen. Hierop staat een geweldig nieuw nummer dat The Hands That Built America (Theme from Gangs of New York) heet.
neo
opmerkelijk hoe het hele proces van het componeren van de muziek voor de film in zijn werk gaat.elmer bernstein was aangewezen om de score te verzorgen en had aardig wat tijd om de score in elkaar te flansen. het eindresultaat werd rejected en dus werd gezocht naar een vervangende componist. scorsese kwam uit bij howard shore, maar die was druk bezig met zijn two towers score. uiteindelijk werd hij enkel betrokken bij de licenciering van een niet gepubliceerd stuk muziek (Brooklyn Hights) van hem, wat ook drie keer in een andere vorm op de soundtrack voor komt.U2 werd erbij betrokken met slechts een enkel nummer (The Hands That Built America).zoals scorsese wel vaker doet, gebruikt hij in de film gewoon bestaande filmmuziek.ben beniewd wat er uiteindelijk van gemaakt zal worden.
Wolkenmeter
Martin Scorsese komt de film hoogstpersoonlijk voorstellen in het Brusselse paleis voor Schone kunsten op 4 januari
cornelis
Wow! Lijkt me een waanzinnig inspirerend iemand.
appa
ik vond hem fantastisch; met een prachtige aanbekleding en een absoluut fenomenale Daniel Day Lewis.....
JoeHallenbeck
Waar heb je 'm gezien als ik vragen mag?
Er was gisteren een persvoorstelling in Amsterdam, dus onmogelijk is het niet.
Hobbes
voor de premiere in Japan (14) en Amerika(20)?
was dat wel de hele film?
Jaja, persvoorstellingen zijn vaak voor de premiere. De hele film ja.
appa
ja inderdaad de "multimedia screening", dus naast de pers, ook exploitanten en pr mensen, was al een week geleden inmiddels. Niet ondertiteld, dat wel. Volgens RCV kwam de film NET van Schiphol af. Dus bijzonder was het wel.
Ik vind hem overigens nog steeds erg goed hoor.
Hobbes
Ik vind hem overigens nog steeds erg goed hoor.
niks persoonlijks hoor
maar je bent/was behoorlijk nieuw dus ik vond 't een beetje vreemd
welkom uiteraard!
appa
die nieuwigheid hier maakt toch niet zoveel uit?
maar ik snap het wel, heel veel mensen die gewoon een beetje op net nieuwe films gaan lopen stemmen, terwijl ze die nog niet gezien kunnen hebben....
precies
maar eh..over de film: speelde zelfs cameron diaz goed (ben ik absoluut niet van gecharmeerd nl.)?
appa
mwoh. Daniel Day Lewis maakt de film. Cameron Diaz? Ik ben juist wel gecharmeerd door haar, al was The Sweetest Thing...naja daar heb ik het niet eens over.
Nee vond haar ook eigenlijk gewoon goed...

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

'Gangs of New York' van Martin Scorsese morgenavond te zien op televisie

Netflix gaat met de bezem door het aanbod: deze films moeten we binnenkort missen

The Godfather

Saving Private Ryan
Oorlog / Drama, 1998

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007
brandirish-americanimmigrantgang warpickpocketschipgang of thievesbutcherpiglegerreddenbende19e eeuwgrimamerican history