• 9.373.531 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels, Iers, Latijn en Mandarijn

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Gangs of New York

"America was born in the streets."

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

Amsterdam Vallon

Bill "The Butcher" Cutting

Jenny Everdeane

Johnny Sirocco

"Priest" Vallon

Walter "Monk" McGinn

avatar van neo

neo

inderdaad ben benieuwd hoe dicaprio acteert.ik heb een beetj eeen hekel aan hem ,maar aangezien het een film van martin scorsese is met voor de rest een goeie cast,ga ik de film zker wel kijken.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

6 maart 2003 pas? Hoelang en hoevaak is deze film al uitgesteld zeg... Ik hoop dat de film van die kwaliteit is dat Scorsese nu eindelijk eens een oscar wint voor beste regie.

JoeHallenbeck

Als een film zo vaak uitgesteld wordt, betekent dat meestal weinig goeds.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Ja, dat is ook waar.

avatar van NERD

NERD

Als een film zo vaak uitgesteld wordt, betekent dat meestal weinig goeds.

Hoezo dat? Wordt het acteer spel er minder van? Raakt de film ineens uit de mode omdat het 4 maandjes later wordt uitgebracht? Worden de camera beelden ineens minder?

Lijkt mij juist dat de film alleen maar beter van wordt wanneer er meer/genoeg tijd voor genomen wordt. In plaats van hem dan maar (onaf) optijd uit te brengen.

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Meestal doen ze dat ook om Oscars binnen te slepen.

JoeHallenbeck

En het acteerwerk wordt idd niet minder nee, maar wordt het wel beter dan?

avatar van Jos2

Jos2

Ik zeg alleen dat de praktijk heeft uitgewezen dat films die meerdere keren worden uitgesteld (GONY is al langer dan 4 maanden uitgesteld volgens mij hoor) meestal niet best zijn.<br

En je hebt natuurlijk volkomen gelijk. Something's wrong. De vraag is of ze het kunnen fixen, maar een goed teken is het niet.

Wolkenmeter

De Amerikaanse release zou vervroegd worden: begin december in plaats van rond Kerstmis. De reden hiervoor zou zijn om de concurrentie met Catch me if you can (ook met Dicaprio) te ontwijken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Dan moet deze film concurreren met Harry Potter das lekker handig.

Alsof daar dezelfde mensen naar toe gaan.

avatar van Macmanus

Macmanus

Daar heb je gelijk in, maar naar lord of the rings wel, dus dan moeten ze daar mee concurreren ook niet slim.

Wolkenmeter

Als ze Lord of the Rings één of twee weken voor zijn, zal het niet zoveel uitmaken qua Box-office. Ik denk trouwens dat er heel veel mensen zijn die ze wel allebei zullen gaan zien.

Ondanks de problemen bij Gangs of New York koester ik nog altijd hoge verwachtingen. Dit is DE film die Scorsese al heel lang had willen maken. Jammergenoeg duurde het maken ook heel lang

avatar van cornelis

cornelis

Alsof daar dezelfde mensen naar toe gaan.

Zoiets heeft ook in sterke mate te maken met de publiciteit. Met de ene Leo tegen de andere opboksen is PR-matig erg lastig (er is maar 1 Leo om interviews te doen etc), zelfs al zouden beide films een andere doelgroep hebben. Overigens betwijfel ik dat deels, aangezien Leo goed is voor een deel van het publiek, welke film hij ook doet.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

A release date has been picked: Dec. 20. (Hollywood Reporter)

avatar van EmDee

EmDee

Heb de nieuwe Best Of-CD van U2 binnen. Hierop staat een geweldig nieuw nummer dat The Hands That Built America (Theme from Gangs of New York) heet.

avatar van neo

neo

opmerkelijk hoe het hele proces van het componeren van de muziek voor de film in zijn werk gaat.elmer bernstein was aangewezen om de score te verzorgen en had aardig wat tijd om de score in elkaar te flansen. het eindresultaat werd rejected en dus werd gezocht naar een vervangende componist. scorsese kwam uit bij howard shore, maar die was druk bezig met zijn two towers score. uiteindelijk werd hij enkel betrokken bij de licenciering van een niet gepubliceerd stuk muziek (Brooklyn Hights) van hem, wat ook drie keer in een andere vorm op de soundtrack voor komt.U2 werd erbij betrokken met slechts een enkel nummer (The Hands That Built America).zoals scorsese wel vaker doet, gebruikt hij in de film gewoon bestaande filmmuziek.ben beniewd wat er uiteindelijk van gemaakt zal worden.

Wolkenmeter

Martin Scorsese komt de film hoogstpersoonlijk voorstellen in het Brusselse paleis voor Schone kunsten op 4 januari

avatar van cornelis

cornelis

Wow! Lijkt me een waanzinnig inspirerend iemand.

appa

ik vond hem fantastisch; met een prachtige aanbekleding en een absoluut fenomenale Daniel Day Lewis.....

JoeHallenbeck

Waar heb je 'm gezien als ik vragen mag?

Er was gisteren een persvoorstelling in Amsterdam, dus onmogelijk is het niet.

Hobbes

voor de premiere in Japan (14) en Amerika(20)?

was dat wel de hele film?

Jaja, persvoorstellingen zijn vaak voor de premiere. De hele film ja.

appa

ja inderdaad de "multimedia screening", dus naast de pers, ook exploitanten en pr mensen, was al een week geleden inmiddels. Niet ondertiteld, dat wel. Volgens RCV kwam de film NET van Schiphol af. Dus bijzonder was het wel.

Ik vind hem overigens nog steeds erg goed hoor.

appa schreef:

Ik vind hem overigens nog steeds erg goed hoor.

niks persoonlijks hoor maar je bent/was behoorlijk nieuw dus ik vond 't een beetje vreemd

welkom uiteraard!

appa

die nieuwigheid hier maakt toch niet zoveel uit?

maar ik snap het wel, heel veel mensen die gewoon een beetje op net nieuwe films gaan lopen stemmen, terwijl ze die nog niet gezien kunnen hebben....

appa schreef:

precies

maar eh..over de film: speelde zelfs cameron diaz goed (ben ik absoluut niet van gecharmeerd nl.)?

appa

mwoh. Daniel Day Lewis maakt de film. Cameron Diaz? Ik ben juist wel gecharmeerd door haar, al was The Sweetest Thing...naja daar heb ik het niet eens over.

Nee vond haar ook eigenlijk gewoon goed...