• 9.375.093 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels, Iers, Latijn en Mandarijn

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Gangs of New York

"America was born in the streets."

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

Amsterdam Vallon

Bill "The Butcher" Cutting

Jenny Everdeane

Johnny Sirocco

"Priest" Vallon

Walter "Monk" McGinn

Overigens lijkt het me dat deze film erg veel aan kracht inboet, wanneer je hem niet in de bioscoop ziet.

kos schreef:

Krappe 4 sterren.

Na er een nachtje over geslapen te hebben: schrap dat 'krappe' maar. Gewoon een welverdiende 4 sterren

avatar van Linda

Linda

Maandenlang heb ik naar deze film uitgekeken en ik was zo blij dat ik hem vandaag eindelijk kon zien. Ik ging naar de bios met hele hoge verwachtingen maar ik vond het helemaal niks. De film duurde me veels te lang en ik vond hem heel erg traag. Wel was het laatste half uur erg mooi en indrukwekkend waardoor mijn cijfer voor de film nog wat omhooggaat. Verder was Lewis geweldig als de bad guy en ziet alles in de film er erg mooi uit maar alleen dat kon voor mij niet voor een voldoende zorgen.

1,5 sterren

avatar van tenniskampioen

tenniskampioen

Tja, heb toch wel een paar keer op mijn uurwerk gekeken toen ik deze film vrijdagavond in de bioscoop zag en dat is natuurlijk nooit een goed teken.

Hij is dan ook ontgoochelend in mijn ogen. De kritiek die hier is gegeven is ook bij mij een beetje dezelfde: te lang waardoor soms saaie stukken en verder schort er wel wat aan het plot wat mij betreft. Heb me echt wel afgevraagd wat Cameron Diaz daar kwam doen en tot overmaat van ramp bakt ze er niet al te veel van. Daniel Day Lewis was daarentegen wel een genot om naar te kijken. Laat ik het maar op 3 sterren houden.

PS: hoe komt het dat er geen begingeneriek te zien was?

avatar van Jordy

Jordy

wat een ongelofelijke teleurstelling zeg, deze film

je zou toch denken dat er met dit materiaal, deze regisseur, deze acteurs en dit geld een boeiendere film in had gezeten dan dit totaal niet boeiende yawnfest (die er mooi uit zag, dat wel)

Ik vond het een typische Scorsese-film. Het is tenminste ook niet van dat fluffy-popcorn vermaak, maar ouderwets veel oog voor detail. Je moet ervan houden waarschijnlijk, van mij mag er elke maand een film als deze uitkomen.

avatar van mellie

Leg 'ns uit

avatar van Phooze

Phooze

ik heb hem nog niet gezien maar krijgt nu al 4 sterren !

Als we zo gaan beginnen.....

NERD

Ik heb hem wel gezien, en ook bij mij krijgt hij 4 sterren.

Erg origineel verhaal maar af en toe wat (onnodig) traag. ook al is het einde een beetje een anticlimax, vind ik het toch wel lovenswaardig dat Scorcese er niet zo'n voorspelbaar einde in heeft gestopt van "en toen kwam er een groot gevecht en Amsterdam won" Daardoor viel het einde me toch 100% mee.

En natuurlijk een wereldrol van Day-Lewis, ik ken hem niet van andere films maar ben zeker geinteresseerd geraakt. Die ticks die hij zichzelf aangemeten heeft voor zijn rol en die blikken, echt geweldig.

Dat muziekje met die drums en die fluit die je helemaal aan het begin hoort en ook tegen het einde is erg cool ook.

4 sterren, hadden er waarschijnlijk 4,5 geweest als ze 30 meer minuten ge-cut hadden.

Erg origineel verhaal

Leg uit?
* een jongetje dat zijn vader vermoord ziet worden en daarna wraak wil nemen op de dader... hmm origineel? neuh toch.

* Jongen die zich binnen no time op werkt tot HET hulpje van de boss... neuh toch

* Die ook nog eens verliefd wordt op, jawel... een vrouw die een sterke connectie heeft met de bad guy... neuh toch

NERD

Meer het feit dat het een sterk fiction (wat als....) georienteerd verhaal is dat dit keer niet in de toekomst speelt (wat gebruikelijk is), maar in het verleden.

"ja, zo had het ook kunnen zijn". En misschien was het ook wel zo.....

Dat je dit van de film vindt, oke, maar dat maakt hem toch niet origineel? Dit had net zo goed ook bij Braveheart of Gladiator kunnen staan toch?

NERD

Dat er vroeger Gladiatoren bestonden is een feit, wat er gebeurde in die film is ook min of meer op feiten gebaseerd.

Braveheart is zelfs op een waargebeurd verhaal of legende gebaseerd.

In Gangs of New York vind ik het fiction gehalte veel groter.

tovenaar

Oke, maar dan nog heb je me nog niet overtuigd dat dit een Erg origineel verhaal is.

NERD

Denk niet dat ik dat kan dan Misschien kom ik ooit nog eens op een meesterlijk overtuigend verhaal.

tovenaar

Ik hoop het, want zo heb ik de film namelijk totaal niet ervaren. Ik ben benieuwd naar je grote verhaal

avatar van Jordy

Jordy

ik heb hem nog niet gezien maar krijgt nu al 4 sterren !

dan deleten we de stem weer...

avatar van De Knip

De Knip

"ja, zo had het ook kunnen zijn". En misschien was het ook wel zo.....

Had ik dus TOTAAL niet...fiction, gewoon een k*tverhaal, net als een paar reacties hierboven, voorspelbaar als de neten en A-orgineel verhaal, Leonardo speelt er OOK nog in en dan die Daniel Day Lewis met ZOOOO'N nepsnor, ik vind het nog steeds knap dat ik verder dan de helft ben gekomen. Ik kon me gewoon TOTAAL niet verplaatsen in deze film, 'het' kwam gewoon niet....tja dat heb je met sommige films....

Nog altijd:

*1/2

De Knip schreef:

ik vind het nog steeds knap dat ik verder dan de helft ben gekomen.

Heb je hem nou afgezien of niet?

avatar van sydney

sydney

Het verhaal was in zoverre uniek dat het oude new york op een compleet andere manier werd belicht. New York was in de beginjaren de aankomsthaven van vele immigranten, met alle problemen van dien. Pionier zijn was in die tijd een kwestie van overleven. Om te overleven zochten veel mensen hun toevlucht in de Gangs. Je kon beter moorden dan vermoord worden. Dit alles werd meesterlijk vertolkt door o.a. Lewis. Alleen in de hoofdrol had ik liever Johnny Depp gezien dan Leonardo DiCaprio. Want die rol pas beter bij Johnny.

De film kon een sfeer creeeren dat je je kon inleven in die tijd en hoe mensen met elkaar omgingen. Ik heb 4,5 ster gegeven. De moeite waard door de goede cast en het goed neergezette verhaal. Ik snap niet dat je tijdens zo'n film in slaap kunt vallen.

avatar van Goodfella

Goodfella

Dit lijkt een typische 'love it or hate it' film te gaan worden

Goodfella schreef:

Dit lijkt een typische 'love it or hate it' film te gaan worden

En jij geeft een (net iets boven) gemiddelde 3,5 sterren

avatar van Goodfella

Goodfella

sja, er zijn natuurlijk altijd van die eikels die een stelling teniet proberen te doen he

avatar van De Knip

De Knip

NERD schreef:

Heb je hem nou afgezien of niet?

Uiteraard, anders stond er ook geen waardering/cijfer voor de film

avatar van Tennisbabe

Tennisbabe

Ik ben vorige week ook naar deze film gaan kijken. Ik vond de film niet zo goed. Een tegenvaller dus. Martin Scorssese had er toch iets beters van kunnen maken. Met zo'n acteurs, ...

Er waren ook echt stukken, dat ik dacht van moet dat nu zo uitgebreid worden verfilmd.

Over de beelden zelf valt niet te klagen. Er waren er echt spectaculaire bij.

Ook het practig acteerwerk van Daniel Day Lewis maakte veel goed.

avatar van Tennisbabe

Tennisbabe

prachtig acteerwerk

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Vond dit een goede film, vond het einde wel een beetje een sisser, maar verder erg indrukwekkend. Erg mooie aankleding allemaal hoor... Ik had ook een beetje zo'n Braveheart-feel bij die vechtscenes, niet perse een slechte zaak. Goed acteerwerk van Di Caprio,trouwes en zeker van Lewis.

NERD schreef:

Weet iemand toevallig hoe dit nummer heet? De soundtrack listing van GONY bestaat namelijk uit ongeveer 40 nummers dus om die nou allemaal te downloaden......

Help!?